精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.In England,all the people like to talk about the weather.Do you know the reason?Because they can experience(经历) four seasons in one day.In the morning the weather is warm just like in spring.An hour later black clouds come and then it rains hard.The weather gets a little cold.In the afternoon the sky will be sunny,the sun will begin to shine,and it will be summer at this time of a day.
In England,people can also have summer in winter,or have winter in summer.So in winter they can swim sometimes,and in summer sometimes they should take warm clothes.
When you go to England,you will see that some English people usually take an umbrella or a raincoat with them in the sunny morning,but you should not laugh at them.
If you don't take an umbrella or a raincoat,you will regret later in the day.
根据短文内容选择最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑.
51.From the story we know thatAcome and then there is heavy rain.
A.black clouds
B.spring and autumn
C.sunshine and snow
D.summer and winter
52.Why do people in England often talk about the weather?C
A.Because the sky is sunny all day.
B.Because they often have very good weather.
C.Because they may have four seasons in one day.
D.Because the weather is very warm just like in spring.
53."People can also have summer in winter"means"Sometimes it's tooAin winter".
A.warm
B.cool
C.cold
D.rainy
54.From the passage,the Chinese meaning of"regret"isB.
A.忘记
B.后悔
C.侥幸
D.难过
55.What's the main idea about the passage?C
A.It's about England.
B.It's about the weather.
C.It's about the Weather in England.
D.It's about the English people.

分析 文章大意:本文主要介绍英国天气多变的说明文.主要介绍了英国一天之内可以感受到一年四季的天气,以及英国人看似反常的带伞和雨衣的出行习惯.

解答 51-55:ACABC
51题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第一段An hour later black clouds come and then it rains hard.段可知一小时后乌云来了,雨下得很大,故答案A
52题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段In England,all the people like to talk about the weather.Do you know the reason?Because they can experience(经历) four seasons in one day可知在英国,所有的人都喜欢谈论天气,你知道原因吗?因为他们可以在一天内经历四个季节,故答案C
53题答案:A 考查翻译题,根据文中的People can also have summer in winter冬天人们也可以有夏天可知 是在冬天太暖和了,故答案A
54题答案:B 考查词汇题,根据文中的前面句子If you don't take an umbrella or a raincoat如果你不带雨伞或雨衣,及前面的天气多变,可知这里是后悔的意思,故答案B
55题答案:C 考查主旨题,根据文中的第一段In England,all the people like to talk about the weather.Do you know the reason?Because they can experience(经历) four seasons in one day可知本文主要介绍英国天气多变的说明文.主要介绍了英国一天之内可以感受到一年四季的天气,主要是英国的天气,故答案C

点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.根据短文内容,将下面A-E五个句子分别填入文中空缺处,使补全后的短文意思通顺,结构完整.(5分)
You've probably heard of working dogs that help police officers,or horses that help farmers.(76)E Here are some examples.
Mailman
Carrier pigeons can be trained to carry messages to people.The note is placed into a small can.(77)AThen the pigeon flies off with the note.
Lifeguard
From high up in the sky,specially trained pigeons can spot (认出)orange life jackets in the ocean.Sometimes it is difficult for humans to spot people lost at sea,especially when the weather is bad.(78)D
Spy(间谍)
Many years ago,carrier pigeons were used to help our country during wars."Spy pigeons"had small cameras that were tied to their feet.(79)Bthe camera took photos of the land below.This would allow our soldiers to see where the enemies were and what they were doing.
(80)CWhat might look like an ordinary bird to most people might actually be helpful.

A.The can is tied to the pigeon's leg.
B.As a pigeon flew over enemy land.
C.So stop and watch it closely when you see a pigeon next time.
D.But pigeons can fly quickly over a large area of water to look for people.
E.Did you know that carrier pigeons(信鸽) can be trained to help people too?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Jack,you are 12years old now.You must ________ yourself well.
-All right,Mom.(  )
A.look atB.look likeC.look after

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.A:Good morning!
B:Good morning,doctor.
A:(76)What's wrong with you?B:My ear hurts.
A:I see.(77)Which ear?B:My left ear.
A:(78)How long have you been like this?B:Oh,it started about two days ago.
A.Well,let me have a look at it.Hmm,yes,it's a bit red.I think you've got an infection(感染).
B:(79)Is it serious?A:Nothing serious.Take this medicine,three times a day.And drink more hot water.
B:OK,I will.
A:If it isn't any better by Friday,come back and see me.
B:All right.(80)Thank you.Goodbye.
A:Goodbye.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-I have too many rules at home.
-Me,too.I can't go out _______________ school nights.(  )
A.atB.onC.inD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-You've left the light on.
-Oh,sorry!_________and turn it off.(  )
A.I've goneB.I wentC.I'll goD.I'm going
E.         

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Dick,you should work __________ to pass the exam!(  )
A.goodB.slowC.hardD.quick

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-What a beautiful view!I like to see the red leaves           from the trees.
-It is a pity that we forget to bring our camera.(  )
A.fellB.fallingC.would fallD.were falling

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.春天来了,为什么不和我们一起去踏青呢?
Spring is coming.Why not go on a trip with us?

查看答案和解析>>

同步练习册答案