分析 伦敦有一本新杂志.但它不是印在纸上.任何人只要有一台电视就可以接收它,因为它在电视上.
为了阅读这本杂志,你必须有一个解码器.它的每一页都是号码,所以你必须要选择相应的号码,再选择你想阅读的主题.这里有各种各样的信息:包括从烹饪到最新的体育新闻等所有信息.
如果你想阅读新闻,你要做的第一件事是转到后面的页面,这个页面上有一个易于记住的号码,例如100.然后你开始选择你想要读什么.新闻在第101页到109,你选择相应的数字,数字和新闻就会出现在你的屏幕上.也许你想下午出去,所以你按181,屏幕上出现一个鲜明的天气图.但是天气非常不好,所以你决定下午去购物,选择162,这里会列出本周最畅销的廉价商品清单.但你应该是开车去还是乘火车去呢?要回答这个问题,你只需要按189,转到交通报告频道.这个杂志使用非常简单.而且它是所有时间持续更新的,这一点是最好的.记者直接会在屏幕上编辑新闻资料,所有的杂志页面可以在几分钟内完成更新.
伦敦已经有三个相应的服务点.一个是由电视发出的,称为ORACLE,而另外两个在BBC上,被称为CEEFAX,在这里他们会让你看到事实.尽管CEEFAX和ORACLE已经运行了一段时间,但是还没有做很好的宣传.BBC工程师不认为他们的想法将取代图书和报纸,因为我们可以携带书和报纸去任何地方.但许多人同意这是一个印刷领域上的新突破,它可能不只是改变我们的阅读习惯,而是改变我们的整个生活方式.
解答 34.D.细节理解题.根据There are all kinds of information-everything is included from cooking to the latest sports news.可知,从这里你可以得到所有类型的信息,因此答案为D.
35.A.词义猜测题.根据In order to read this magazine,you have to have a decoder(解码器).Each page of it is numberes,so you only have to dial(拨号)the number to choose which subject you want to read about.可知,要想阅读这个杂志,你需要一个解码器,并且it的每一页上都是数字,这里的it指代的就是杂志,从文章的后面也可以看出,要想阅读杂志中相应的信息,只需要选择其上的数字即可,因此答案为A;
36.B.细节理解题.根据Everyone who has a television can receive it because it is on TV.和In order to read this magazine,you have to have a decoder(解码器).可知,这本杂志只要你有电视就可以阅读,但是前提还要有一个解码器,因此解码器的作用就是读取随电视信号发送过来的信息,即read the information sent by TV signals.
37.B.文章主旨题.根据通篇文章的阅读可知,该篇文章就是介绍的一种新的杂志,以一种全新的方式使人们得到各种各样的信息,文中也对其使用及现在所处的境况做了相应的描述,因此主旨就是介绍一种全新的获取信息的方式,因此该题的答案为B.
点评 本文是一篇科普类文章.包含了 细节理解题、词义猜测题和文章主旨题.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | get down | B. | get in | C. | cut down | D. | cut in |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | has taught | B. | is teaching | C. | teaches | D. | taught |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| F66Bob is often late for school because he always gets up late.This makes his teacher mad.He needs to buy something to wake him up in the morning. B67Tim likes listening to music when he is free.And he has to send e-mails to his customers every day.He wants to buy something that can help him. A68Summer has come.Tony is fat and he can't sleep well on such hot days.This troubles him a lot.He'd like to buy something to make him feel cool. G69Alice often washes her hair late at night.It is often wet when she goes to bed.She is going to buy something that can dry her hair in a short time. D70Susan is a housewife.She has to do the washing for her family every day.She gets tired of it.She is in need of a product to do it for her. | A.This electric product can make you cool during the hot days.It can help you change the temperature and control the humidity(湿度) of your room. B.You can do many things with this product,such as sending e-mails,playing games,getting on line and so on.You can also listen to the music with it when you want to relax. C.This electric product is useful to all of us.People often have one at home.It is often put up on the wall.If you want to know the time,just take a look at it. D.This can help you wash your dirty clothes and dry them.What you need to do is to turn it on and later hang the clothes on the line.With this electric product,life will be a lot easier for you. E.Each family needs this product.You can use it to store meat,vegetables,fruits,drinks and medicine.It can keep them cool and fresh so that they will not go bad easily on hot days. F.It is a very helpful product which tells you the time.It can wake you up with a piece of music any time you want,but you have to set the time first. G.When you wash your hair,you need this product.It can make your wet hair dry in a minute.It can also be used for drying your wet clothes or some other wet things. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 16.A.Before | B.Since | C.Although | D.While |
| 17.A.pain | B.loneliness | C.sadness | D.fear |
| 18.A.home | B.world | C.Net | D.Cafe |
| 19.A.sleeping | B.laughing | C.sitting | D.learning |
| 20.A.busy | B.thirsty | C.tired | D.sick |
| 21.A.surprised | B.worried | C.excited | D.moved |
| 22.A.What | B.Why | C.How | D.Who |
| 23.A.but | B.so | C.if | D.or |
| 24.A.my | B.her | C.their | D.his |
| 25.A.cry | B.laugh | C.shout | D.smile |
| 26.A.walked about | B.walked out | C.raised my hand | D.raised my head |
| 27.A.By accident | B.At that moment | C.From time to time | D.In a word |
| 28.A.interested in | B.tired of | C.careful about | D.born with |
| 29.A.tell | B.plan | C.imagine | D.design |
| 30.A.as for | B.instead of | C.up to | D.according to. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Monday Meeting Room 19:00-21:30 Dr.Thomas West's report: Space and Man Come and listen to it if you want to learn more about the stars and the universe. | Wednesday Science Room 18:00-20:00 Mrs Smith's report: UFO Would you like to learn about UFOs?Please come and listen. |
| Friday Meeting Room 18:30-21:00 Mr Green's lesson: Computer Science Mr Green is from Oxford University. Learn to use computers. | Sunday Library 18:30-11:30 Robot Show You can see all kinds of robots made by the students.You may also bring your own robot here. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com