精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.People have talked about whether aliens are real or not for thousands of years.Some ancient drawings over 50,000years ago are thought to be the first pictures of spacecrafts.Alien spacecrafts are often called flying saucers(飞碟).The first person to use this name was an Amerlean,Kenneth Arnold.On 24th June,1947,he was flying a small plane in Washington State in the USA when he saw something strange."I was looking out of the window,"Arnold said,"when I saw nine saucer-like things in front of me."
Two other Americans,Charles Hickson and Calvin Parker,said that aliens took them into a flying  saucer!They were fishing on the Mississippi River in the USA on the night of 11th October,l973.It was a dark night.The two men were sitting in their fishing boat when they saw a bright light.It was hanging in the air over the water and it looked like a flying saucer and brought Hickson and Parker into their spacecraft.In the spacecraft the aliens looked at the two men very carefully and then took them back to their boat."The aliens were in a pale colour and had very small eyes."Hiekson said."But they didn't hurt us."
In l983,Pioneer 10,an American spacecraft,went into space.On the outside of the spacecraft are 13pictures of men and women,and a map of space.If aliens find Pioneer 10,they will know how to get to the Earth!
(34)When did Kenneth Arnold see something strange as he was flying?B
A.11th June,1947         
 B.24th June,1947
C.11th October,1973   
 D.11th October,1983
(35)Which of the following is TRUE about Charles and Calvin?A
A.They were taken into a flying saucer.
B.They went to the river to wait for an alien.
C.They drew pictures of a flying saucer.
D.They drew pictures on a flying saucer.
(36)What is special about Pioneer 10?C
A.It sends people to other planets.
B.It brings aliens to Earth.
C.It has a map of space on it.
D.It has found many flying saucers.
(37)The first person to use the name"flying saucers"wasD.
A.traveling in a spacecraft
B.going to America
C.looking out of his house window
D.an American.

分析 成千上万年以来,人们一直谈论外星人是否真的存在.
一些超过50000年的古老图画被认为是描述太空飞船的第一张图片.外星人飞船通常被称为飞碟.第一个使用飞碟这个称呼的是美国人Kenneth Arnold.1947年6月24日,他在美国华盛顿州飞行一架小飞机时,看到了一些奇怪的东西,"我往窗外望去,"阿诺德说,"我看到了9个飞碟,就好像在我面前一样".
另外两个美国人Charles Hickson 和Calvin Parker说,外星人把他们带入一个飞碟.他们1997年10月11日晚上在美国密西西比河钓鱼,这是一个黑暗的夜晚,这两个人坐在他们的渔船上,此时他们看到一个明亮的光,它悬挂在水面的空中,它看起来像一个飞碟,把Hickson和Parker带进他们的太空飞船.在太空飞船上,外星人非常仔细地看着两个人,然后将他们放回到自己的船上."外星人是苍白的,眼睛非常小."Hiekson说,"但他们没有伤害我们.
在1983年,先锋10号美国航天器飞入太空.在航天器的外面是关于男人和女人的13张图片和一张太空地图.如果外星人找到先锋10号,他们将知道如何到达地球!

解答 (34)B.细节理解题.根据第一段中:On 24th June,1947,he was flying a small plane in Washington State in the USA when he saw something strange.可知Kenneth Arnold是在1947年6月24日看见了一些奇怪的东西,故选B.
(35)A.推理判断题.根据第二段中:Two other Americans,Charles Hickson and Calvin Parker,said that aliens took them into a flying saucer!可知这两个人被外星人带进了一个飞碟中,故选A.
(36)C.细节理解题.根据最后一段中:On the outside of the spacecraft are 13 pictures of men and women,and a map of space.可知这个宇宙飞船的外面画了13张图片,还有一张太空地图,故选C.
(37)D.细节理解题.根据第一段中:The first person to use this name was an American,Kenneth Arnold.可知第一个使用"飞碟"的是一个美国人,Kenneth Arnold.故选D.

点评 本文主要讲述了人们谈论是否有外星人好几千年了.列举了几个地球人看到、或接触到外星人和他们的飞碟的故事.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

17.A:(41)D?
B:Not yet.Exercise 3is too difficult for me.
A:Don't worry.(42)E.
B:It's very kind of you.But I think I can do it myself.Can you lend me your English-Chinese dictionary?
A:With pleasure.(43)A.
B:Thanks.(44)C,is Miss Gao at the teachers'office?
A:Oh,no.She‘s out at the moment.
B:(45)B?Do you know?I have some questions to ask her.
A:I think she is at the library.She told me she wanted to borrow some books.
B:I have to wait for her.
A.Here you are.
B.Where is she?
C.By the way
D.Have you finished your homework?
E.I'll help you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.The snow made us _____cold,so we decided to make a fire  _______warm.(  )
A.feel; to keepB.to feel; keep
C.feel; keepD.to feel; to keep

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.London has a new magazine.But it is not printed on paper.Everyone who has a television can receive it because it is on TV
In order to read this magazine,you have to have a decoder(解码器).Each page of it is numberes,so you only have to dial(拨号)the number to choose which subject you want to read about.There are all kinds of information一everything is included from cooking to the latest sports news.
If you want to read the news,the first thing you have to do is to turn to the back page,which has an easy-to-remember page number,100,for example.Then you start choosing what you want to read.The news is on page 101to 109,so you put in the numbers and the news appears written across your screen.Perhaps you want to go out in the afternoon,so you press 181,and a brightly colored weather map appears on the screen.But the weather is terrible,so you decide to go shopping and dial 162for a list of the week's best bargains(廉价商品).But should you drive or take the train?To answer that question,you only have to press 189for the traffic report.It is very simple to use.But probably the best thing about the service is that it is being updated(更新)all the time.Journalists type new material directly onto the screen and all the pages of the magazine can be replaced in minutes.
London already has three services.One,sent out by TV,is called ORACLE while the other two,on BBC,are called CEEFAX because they let you see facts.Although CEEFAX and ORACLE have been operating for some time,they have not been well publicized(宣传).BBC engineers do not think that their idea will ever replace books and newspapers because they can be taken with you everywhere.But many people would agree that is a breakthrough(突破)as great as the invention of printing,which could not just change our reading habits but our whole way of life.

34.We can know from the passage that in LondonD.
A.the magazine is available(可获取的)at any local library
B.most of the postmen will lose their jobs some day
C.everyone can read this magazine if they have a television
D.the readers can get all kinds of information staying at home
35.In the sentence"Each page of it is numbered,"the word"it"refers to theA.
A.magazine          
B.program       
C.decoder           
D.subject
36.According to the passage,the"decoder"is used to help peopleB.
A.work out the total of certain numbers
B.read the information sent by TV signals
C.go shopping and have other entertainment
D.receive some special TV program for entertainment
37.The passage is mainly aboutB•
A.a new magazine printed in London
B.an up-to-date way of getting information
C.a popular TV program about magazines
D.an advanced technology helping people communicate.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

2.Thanksgiving(感恩节) Day was near.The first grade teacher gave her class a fun
(36)A---to draw a picture of something for which they were thankful.
Most of the class considered turkey(火鸡) and other traditional goodies(好吃的东西) of the season.These,the teacher thought,would be the (37)Dof most of her students'art.And they were.But in her class there was a different kind of boy,Douglas.He was always unhappy.When other children played together,he was likely to stand close by the teacher's slide.The boy drew a hand in his picture.(38)Celse.Just an empty hand.
Whose hands(39)Bit be?His abstract(抽象的)picture made classmates really(40)DOne child guessed it was the hand of the(41)Bbecause they raise turkeys.Another suggested police officers,because the police (42)Aand care for people.Still others guessed it was the hand of God,for God feeds us.And so the discussion went--(43)Dthe teacher almost forgot the young artist himself.
When the childern went on to other projects,she(44)Cat Douglas's desk,bent down,and asked him (45)Chand it was.The little boy looked away and said in a low voice,"It's (46)C,teacher."
The teacher recalled the times she had taken his hand and walked with him here and there,as she had other students.How often had she said,"(47)A my hand,Douglas,we'll go outside."Or,"Let me (48)Dyou how to hold your pencil."Or,"Let's do this together."Douglas was most thankful for his teacher's hand.
Hearing the boy's words,tears ran down the teacher's face.She brushed aside a tear and went on with her work.
The story speakes of (49)Bthan thankfulness.It says something about teachers teaching and parents parenting and friends showing friendship.They might not always say (50)Dbut they'll
remember the hand that reaches out.
36.A.projectB.examC.testD.match
37.A.solutionsB.subjectsC.charactersD.signs
38.A.EverythingB.SomethingC.NothingD.Anyting
39.A.mustB.couldC.wouldD.should
40.A.madB.boredC.movedD.interested
41.A.nursesB.farmersC.gardenersD.businessmen
42.A.protectB.checkC.catchD.find
43.A.whenB.beforeC.afterD.until
44.A.knockedB.pointedC.stoppedD.looked
45.A.howB.whichC.whoseD.where
46.A.hisB.mineC.yoursD.theirs
47.A.TakeB.GiveC.AcceptD.Receive
48.A.adviseB.trainC.tellD.show
49.A.lessB.moreC.fewerD.bigger
50.A.loveB.goodC.helloD.thanks

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

5.下列短文的划线部分是错误的,请将其正确答案书写于各小题规定的位置.
How do North Americans dress?What do they wear  in special 91.in改为on
days?In fact,there  is very few formal days,though there are some 92.is改为are
festivals such as Easter,Christmas,Halloween,or Thanksgiving 93.or改为and
Day.What people wear depend on their likes and dislikes.On birthday,94.depend修改为depends
some child  wear paper party hats.At Christmas,some people wear 95.child修改为children
Santa Claus hats.In winter,Canada people usually wear coats,gloves,96.Canada修改为Canadian
boots and hats.It is near the same in northern China.Generally,people 97.near修改为nearly
in Canada and the United States wear suits for work in offices,as 98.work修改为working
well as for most formal occasions,just as people do in China.People 99.most修改为more
in cities around a world wear rather similar clothes.100.a修改为the.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

12.话题作文:2011年3月11日,日本发生了里氏9.0级地震,整个日本东北部地区受灾严重.假如你是一名叫李刚的学生,请给日本的中学生写一封信,表示对他们的关心,并鼓励他们要勇于战胜困难,树立信心,努力学习,迎接更加美好的明天.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Have you ever heard of Backstreet Boys-one of the best groups on the music scene?Now,they(72)are giving(give) a concert in our city!When one of them,Nick Carter (73)was interviewed(interview) by the local newspaper,he said,"In the last six months,we(74)have had(have) many concerts and made a hit CD.And we(75)will appear(appear) on CCTV next month."Be sure not to miss them if they come to your city or a city near you--if you can get tickets,that is.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.根据图表内容从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项.
★生词提示:valid有效的
31.The card is used forC.
A.taking a taxi
B.travelling by train
C.taking a bus
D.entering the college
32.Lilian isB.
A.a bus driver
B.a university student
C.a teacher in a college
D.a middle school student
33.You can not findAin the card.
A.Lilian's age
B.the price
C.the card number
D.the time limit.

查看答案和解析>>

同步练习册答案