My name is Guo Kai. I’m eleven years old. I am a middle school student in Shanghai. I have two good friends, Bob and Frank. They are from America. Bob is twelve and Frank is thirteen.
We all like sports. Bob likes volleyball and he is on the school volleyball team (队). He has ten volleyballs. Frank likes tennis. He is in the tennis club. He goes to the club on Wednesdays and Saturdays. He has twenty tennis balls and five tennis rackets (拍子). Basketball is my favorite sport. I am on the school basketball team. I play basketball for an hour every day. I have six basketballs.
We three also like playing soccer. We always play soccer on weekends. David Beckham is our favorite soccer player and we often watch soccer games on TV.
根据材料内容判断正(A)误(B)。
1.Bob and Frank are Guo Kai’s friends.
2.Bob is thirteen years old.
3.Frank is in the tennis club.
4.Guo Kai has six volleyballs.
5.The three boys often watch basketball games on TV.
1.T
2.F
3.T
4.F
5.F
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲了郭凯及他的好朋友的爱好。
1.细节理解题。根据My name is Guo Kai. I’m eleven years old. I am a middle school student in Shanghai. I have two good friends, Bob and Frank. 我的名字叫郭凯。我11岁。我是一个中学生。我有两个好朋友,鲍勃和弗兰克。可知选T。
2.细节理解题。根据Bob is twelve鲍勃12岁了。可知应选F。
3.细节理解题。根据Frank likes tennis. He is in the tennis club.弗兰克在网球俱乐部。故选T。
4.细节理解题。根据I have six basketballs.我有六个篮球。可知故选F。
5.归纳理解题。通过we often watch soccer games on TV. 我们经常在电视上看足球比赛。故选F。
考点:故事类阅读
科目:初中英语 来源:2016届黑龙江绥棱七年级五四制上期末英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Franz Schubert was a famous musician in the world. But he lived a very hard life and often suffered (遭受) from being hungry. One day he was very hungry and went to a small restaurant, hoping he might meet some friends there. He looked round but found nobody he could borrow any money from. Then his eyes fell on a paper on one of the tables. In it was a little poem(诗歌). He read the poem. Then he wrote a piece of music for the poem and took his work to the owner of the restaurant. He only received a piece of beef and potato for it.
Thirty years after his death, this manuscript (手稿) by Schubert was worth 40,000 francs. It was his famous Berceuse(摇篮曲).
1.Schubert went to the restaurant to______.
A.write a poem for his Berceuse
B.have his dinner together with his friend
C.see if he could find some friends who could lend him some money for a meal
D.write a piece of music for the owner of the restaurant
2.We know the owner of the restaurant______from this passage.
A.was also a musician
B.was very kind
C.hated Schubert very much
D.didn’t understand music very much
3.The passage didn’t tell us______.
A.how much his manuscript was worth.
B.how poor Schubert was
C.why Schubert wrote a piece of music for the little poem
D.whether Franz Schubert mastered the poem
4.What’s the Chinese meaning of“famous musician”?______.
A.刻苦的音乐家 B.勤劳的指挥家
C.著名的指挥家 D.著名的音乐家
5.The best title for this passage is______.
A.Musician and Hunger
B.Franz Schubert and His Berceuse
C.Franz Schubert Died
D.A Great Musician
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届黑龙江大庆第二十五中学七年级下期中英语试卷(解析版) 题型:其他题
根据描述,选出最适合他们看的电视节目,并把编号填入空格。
A. Outlook English B. Sports News C. Culture China D. Animal World E. Chinese Cooking
|
1.Li Lin is a middle school student. He likes playing soccer and basketball. He joins the sports club at school.
2.Susan likes English very much. English is her favourite subject at school. She wants to find an interesting way to learn English well.
3.Mrs Taylor has two children. She cooks dinner for her family every day. She wants to cook more delicious Chinese food for her family.
4.Alex is from America. He thinks culture in China is very interesting. And he wants to know more about China.
5.Kelsey loves animals and she thinks they are very lovely. She often reads books about animals.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届黑龙江大庆第二十五中学七年级下期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
________ students will come here for a picnic next Sunday.
A. Hundred of B. Hundreds
C. Two hundreds D. Hundreds of
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届陕西西安市七年级下第一次月考英语试卷(解析版) 题型:其他题
1.That’s a ________(fun) story.
2.They do ________(they) homework at 8:00 in the evening.
3.The small dog only has three ________(tooth).
4.It takes Helen fifty minutes ( get ) to school.
5.Thanks for (help) me study English.
6. Jane ________(cross) the bridge to school every day.
7.The boat on the rive runs very ________(quick).
8.How does Jim get to his ____________(grandparents) home?
9..What about ____________(swim) with us this afternoon?
10.Tom usually gets up late. He doesn’t have time ______ (eat) breakfast.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届陕西西安市七年级下第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—______ is it from your school to the train station?
—Five kilometers.
A. How’s B. How old
C. How long D. How far
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届陕西西安市七年级下第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Wang Xing can play the guitar, but she can’t play________.
A. nice B. well C. good D. bad
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届陕西省龙凤培训学校七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Thank you your great help.
—You are .
A.for;welcomeB.to;right
C.of;greatD.of;right
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届福建长汀县城区七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Wang Jun is a boy. He is from Shanghai. He’s thirteen years old. He is in Class Four. His telephone number is 8235-5028. Jim Green is his classmate. He is from America. He is twelve. His telephone number is 2180-4295. Wang Jun and Jim are good friends.
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
1.Wang Jun is a Chinese.
2.Jim is from the USA.
3.They’re in the same class.
4.They have the same age.
5.They’re not friends.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com