精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Seven years ago,Kevin Stephan,then aged 11,was playing baseball when a player accidentally hit him with a bat.
Kevin fell down and his heart stopped.Penny Brown,the mother of another player,was watching the game.Penny usually worked in the evenings as a nurse,but luckily that evening she wasn't working.Penny ran to help Kevin and saved his life.
Nearly seven years later,Kevin was washing up in the kitchen of the Hillview Restaurant in Buffalo,New York State.Normally,18-year-old Kevin had school in the afternoon,but that week there were exams and he didn't have any classes.At about 2pm,Penny Brown was having lunch with her family in the restaurant.She was eating when some food got stuck in her throat.She was very frightened because she couldn't breathe.
Kevin was a volunteer firefighter in his free time and he ran to help.A waitress tried to help her,but the food was still stuck in Penny's throat.Kevin pulled his hands quickly into her stomach and saved Penny's life.He didn't know it was Penny,but his mother,Lorraine Stephan,was also having lunch in the restaurant.She realized that Penny was the woman who saved Kevin's life,seven years before,at the baseball game.Both Penny and Kevin were completely amazed by the coincidence(巧合)!
26.What happened during the baseball game?D
A.Penny fell down.
B.Penny's son was hit.
C.Kevin hit someone.
D.Kevin's heart stopped.
27.Why was Penny at the game?C
A.She liked playing baseball.
B.Her son's friend is the player.
C.Her son was playing baseball.
D.She was working as a nurse.
28.What did Kevin usually do in the afternoon when he was 18?B
A.He had some exams.
B.He studied at school.
C.He worked as a firefighter.
D.He worked in a restaurant.
29.From the last paragraph we know thatB.
A.Penny couldn't breathe because she was frightened
B.Kevin helped Penny when some food was in her throat
C.Kevin was having an exam while Penny was having lunch
D.Penny and Lorraine were having lunch together at that moment
30.What can we learn from the story?D
A.No pain,no gain.
B.It is better to give than to take.
C.A friend in need is a friend indeed.
D.God helps those who help others.

分析 7年前,凯文•史蒂芬11岁正在打棒球,一个球员不小心用球棒打了他.
凯文摔倒了,他的心脏停止了跳动.佩妮•布朗,另一个球员的妈妈,正在观看比赛.佩妮是一个护士,通常上晚班,但幸运地是那天晚上她不上班.佩妮赶紧跑去帮助凯文,挽救他的生命.
大约7年后,凯文正在纽约州布法罗峰景餐厅厨房里洗碟子.通常,18岁的凯文下午是有课的,但是那一周因为是考试,所以他没有课.大约2点,佩妮•布朗和家人正在餐厅里吃午餐.当她正在用餐时,一些食物卡在她喉咙里了.她不能呼吸了,她非常得害怕.
凯文在空闲时间是一名志愿消防员,他赶紧跑去帮忙.一个女服务员想要帮助她,可是食物卡在佩妮的喉咙里.凯文迅速地把手放在她的胃上,挽救了佩妮的生命.他不知道她就是佩妮,但是他的妈妈洛林•史蒂芬那时也正在餐厅里吃午餐.她意识到佩妮就是那个7年前在棒球比赛中挽救凯文生命的女人.佩妮和凯文对这样的巧合都感到非常的惊讶.

解答 26.D.细节理解题.题干意为:在棒球比赛中发生了什么事情?根据…was playing baseball when a player accidentally hit him with a bat…Kevin fell down and his heart stopped.可知在棒球比赛中一个球员不小心用球棒打了凯文,他摔倒,心脏停止了跳动,故选择D.
27.C.推理判断题.题干意为:C.根据Penny Brown,the mother of another player,was watching the game.可知佩妮是另一个球员的妈妈,正在观看比赛,可知她的儿子正在打棒球,故选择C.
28.B.细节理解题.题干意为:当凯文18岁时,他下午通常做什么?根据Normally,18-year-old Kevin had school in the afternoon…可知凯文下午通常是上课的,故选择B.本题如不仔细审题,部分同学会误选D项.
29.B.推理判断题.题干意为:从文章最后一段我们可知____.从最后一段Kevin pulled his hands quickly into her stomach and saved Penny's life.可知佩妮用餐时食物不小心把食物卡在喉咙里了,凯文帮助了佩妮,故选择B.
30.D.主旨大意题.题干意为:从这个故事中我们懂得了什么?根据文中可知7年前佩妮帮助了凯文,7年后凯文又帮助了佩妮,所以我们可知上帝会帮助这些帮助别人的善良的人,故选择D.

点评 本文是一篇记叙文,主要讲述了7年前佩妮在棒球比赛中帮助了凯文,7年后凯文又在餐厅帮助了佩妮,两人对这样的巧合都感到非常的惊讶.文章篇幅短小,内容较简单,考生只要认真阅读文章,理解大意,仔细审题,在文中就找到练习题相对应的答案或者依据,难度一般.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.与女士们共用这个餐厅share the dining room with ladies.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.We can buy a pink coat in the ________.(  )
A.book shopB.clothes shopC.toy shopD.sports shop

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.We visit the house and play a game with the peopleinside (在…里面).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.配对阅读        左栏是五位病人的健康问题,右栏是七位专科医生的简介.请根据五位病人的健康问题为他们选出最合适的专科医生诊病,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑.
D66 Kent has endless work to do every day.He has trouble getting to sleep at night and usually stay awake till 2am.
F67 8-year-old Dongdong has a sweet tooth.He has already had four bad teeth and his mom is worried about his toothache.
A68Llin's father has been a heavy drinker for 20years.He decided to give up drinking after the body check which showed some thealth problems.
E69Recently Betty eats what ever she likes,including lots of meat.She has found herself putting on weight week by week but just can't stop eating.
C70Nina has a high fever because of the flu she caught at school.She has such a big  headache that she can't go to school.
A.Dr.Yang has developed a new treatment to help patients give up drinking.She aslo does well in curing (治愈) diseases caused by drinking.
B.If you break or lose your teeth,go to dr.Smith's..He has different kinds of false teeth for people aged over 20,and helps you feel good about yourself.
C.Dr.Li got a doctor's degree in traditional Chinese and western medicine.He is good at treating flu (fever,cough etc.) in both traditional Chinese and western medicine ways.
D.Dr.Chen has a lot of experience in helping patients get normal sleep.She not only gives them medicine care but also provides advice on how to relax from busy work.
E.Dr.Wright is always ready to offer help on eating problems.He believes each patient needs a different  plan to control his/her wish to eat.
F.Dr.Liu,one of the best dentists in Guangdong General Hospital,has great skills in fixing had teeth and communicating with kids to win their trust.
G.Dr.Grey is one of the top doctors in the field of heart diseases.She used to work in Americafor three years and is good at doing heart operations.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.A city without cars would be very strange,right?But Venice is such a city.
Venice is in the northeast of Italy.It wasn't (61)builton land,like Beijing or Shanghai,but on more than 110islands.Seawater is everywhere around the city.
Even so,travel isn't difficult.The waterways have always been the (62)bestway to get around.There are 117waterways and more than 400bridges that can guide you where you want to go.People in Venice move from place to place (63)byboat.They like to enjoy the scenery and cool summer nights while (64)takingboat trips.They can talk to other people as they go along.
Venice grew out of small islands in saltwater lakes when some Italians escaped from a war over 1,500years ago,and built homes there.
Water makes the city special,(65)butit is also a big problem.Sometimes tourists will have such strange experiences:One moment they walk across the Rialto Bridge,and there's nothing special.But when they come back to the bridge an hour later,it's underwater and everyone is wearing rain shoes.
There are two reasons for this phenomenon(现象).Once,people used too much underground water.This (66)madethe city get lower little by little.Now the city has gone down by 23centimeters.(67)Anotherproblem is the rising seawater.The temperature has risen over the years.This has made the ice of the Arctic Ocean (北冰洋) melt (融化).
Every year,high waters hit the (68)cityin autumn and winter.When a lot of water comes,more than half of the city is underwater.
Scientists are (69)tryingdifferent ways to stop the city from getting even lower.The Italian government has (70)askedsome of Italy's biggest companies to build the MOST project,which was planned to be built under the seawater to stop the rising water.Anyway,this project is helping solve the problem.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14.临近毕业,学校要求每个初三学生写封信给各个家长,简要汇报三年来初中生活的收获与存在问题.假如你是Jim,请根据下表的内容提示,用英文做一个简短的汇报.
收  获1.学到很多知识,提高了学习技能.
2.了解到许多名人及他们的事迹.(举1-2个例子,参考人名:Spud,Tan Dun,Armstrong,Marie Curie,Audrey Hepburn…)
3.学会做人:在校与老师、同学和睦相处,互相帮助;在家…;在上学途中,遵守交通规则,能…;遇到困难时,能…
存在问题学习压力(feel stressed in…)大,…(举1-2个例子)
目前想法1.感谢…
2.打算(怎样处理存在的问题)
要    求:1)表达清楚,语法正确,上下文连贯;
2)必须包括表格中所有的相关信息,并适当发挥;
3)词数:100词左右(开头已给出,不计入总词数);
4)不得使用真实姓名、校名和地名等.
Dear Dad & Mum,
I will leave junior school and meet a new challenge of my life.Now I would like tell you what I have done in the past three years.
                                                                  
Yours Sincerely
Jim.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.The stressful school life and unhealthy lifestyles cause some problems to students.Here are some key mistakes and some tips.
■Sitting too long
So much homework and many computer games make students sit for several hours without standing or walking around.Because of long time sitting,some students have got diabetes (糖尿病) and heart disease (疾病).
Tips:•Get up and out of your chair for about five minutes every hour.
•Walk over to a person instead of sending e-mails or text messages.
■Eating irregularly
Some students develop unhealthy eating habits.Fast food becomes more often.Heavy studying and stress prevent students from eating meals regularly.
Tips:•Eat breakfast with eggs at the start of every day.
•Buy healthy snacks like nuts and fruits,and eat them between meals.
•Have three meals a day at the right time.
■Sleeping less
Not enough sleep breaks the smooth cycle of our biological clock (生物钟).It can cause  heart disease and high blood pressure (高血压).
Tips:•Be sure to sleep for seven to eight hours every night.
•Have a rest for about 30minutes at noon.
■Having lots of energy drinks
An energy drink or an extra cup of coffee might seem like the only way to get through a late-night study time.High levels of caffeine (咖啡因) can also cause high blood pressure.
Tips:•The safest way to get more energy is to eat regular meals,sleep well,exercise and             drink lots of water.
阅读以上信息,完成表格,每空一词.
Title:A guide to student(61)health/life
Key mistakesTips
Sitting too long    Some students (62)suffer  from diabetes and heart disease.Get up and out of your chair often.
Walk over to person instead.
Eating irregularly    Heavy studying and stress   prevent students from eating meals regularly.Eat breakfast with eggs every(63)morning.
Buy and eat healthy snacks.
Have three meals a day.
Sleeping less    Not enough sleep breaks the   smooth cycle of our biological clock.Steep for 7to 8 hours every night.
Have a rest for about(64)half an   hour at noon.
Having lots of energy drinks    With the (65)help of the energy  drinks and coffee,some students can get through a late-night study time.Eat regular meals,sleep well,exercise and drink lots of water.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.
Singapore's public transport system is one of the best in the world,so you should have no problem finding your way around like local people.There are three main forms of public transport that you would find in any other major city-trains,buses and taxis.
 
TRAINS
Trains run from 6 a.m.to midnight.Single trip tickets start at 80 cents(分).If you buy an EZ-Link card for﹩15,you can ride the trains and buses all you like.
If you need more information,just call Transit Link on 1800 767 4333.
BUSES
There are several bus services in Singapore and fares start at 80 cents.Be sure to always ask the driver the cost of your ticket as he can not give changes.
If you need help,just call Transit Link on 1800 767 4333.
TAXIS
There are three main taxi companies-City Cab (6552 2222),Comfort (6552 1111)and Tibs (6552 8888).Booking (预订) can also be made easily by calling the numbers listed above.
RENTAL (租) CARS
Driving in Singapore is a pleasure and if you like to travel on your own,renting a car is a good choice.Renting takes away the hassle of getting to places around Singapore.Just sit back and enjoy the city.It also means you'll get to see a lot more that a train or a bus won't let you see.
     For car rental,call Avis on+65 6737 1668.
 
26.If you need to find the bus number,you may callC.
A.+65 6737 1668     
B.6552 8888    
C.1800 767 4333    
D.6552 2222
27.If you buy an EZ-Link card,you can takeA.
A.both buses and trains              
B.only trains
C.both buses and taxis               
D.only rental cars
28.When you take a bus there,always remember toB.
A.take your own license with you
B.ask the driver how much your ticket is
C.buy the bus map of Singapore
D.book your ticket ahead of time (提前)
29.What does the underlined word"hassle"mean in Chinese?A
A.麻烦            
B.乐趣         
C.景点           
D.费用
30.What do you think the text probably is?B
A.A science report. 
B.A travel guide. 
C.A novel. 
D.A diary.

查看答案和解析>>

同步练习册答案