精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Some scientists say that animals in the ocean are increasingly threatened(威胁) by noise pollution caused by human beings. The noise that affects(影响)sea animals comes from a number of human activities. Such noises are added to natural sounds. These sounds include the breaking of ice fields, underwater earthquakes, and sounds made by animals themselves.

Decibels(分贝) measured in water are different from those measured(测量)on land. A noise of one hundred and twenty decibels on land caused pain to human ears. In water, a decibel level of one hundred and ninety-five would have the same effect.

Some scientists have planned to set a noise limit of one hundred and twenty decibels in oceans. They have found that noises at that level can frighten and confuse(混淆) whales.

A team of American and Canadian scientists discovered that loud noises can seriously hurt some animals. The research team found that powerful underwater explosions were causing whales in the area to lose their hearing. This seriously affected the whales’ ability to exchange information and find their way. Some of the whales even died. The explosions had caused their ears to bleed and become infected.

Many researchers whose work depends on ocean sounds disagree to a limit of one hundred and twenty decibels. They say such a limit would mean an end to important industrial(工业的)and scientific research. Scientists do not know how much and what kinds of noises are harmful to ocean animals. However, many scientists suspect(怀疑) that noise is a greater danger than they believed. They want to stop noises from harming creatures in the ocean.

1.According to the passage, which of the following is increasingly dangerous to sea animals?

A. The man-made noises. B. The noises made by themselves.

C. The sound of earthquakes. D. The sound of the ice-breaking.

2.Which of the following is discussed in the second paragraph(段落)?

A. Different places with different types of noises.

B. The human ears have feelings to all types of noises.

C. The same noise measured differently on land and in the ocean.

D. The ocean animal’s reaction to noises.

3. As to the influence of noises on whales, which of the following statements is TRUE?

A. They are deaf because of noises.

B. Noises at a certain level may hurt them.

C. They are easily confused by noises.

D. Noises will limit their ability to reproduce.

4. We can know from the passage that many scientists think that the noise limit(限制) of one hundred twenty decibels would __________.

A. stop them from doing their research work

B. benefit them a lot in their research work

C. do good to their health

D. increase the industrial output(产量)

5.According to the passage, what will scientists most probably do in the future?

A. They will try their best to make no noise.

B. They will work hard to cut down natural noises.

C. They will study the effect of different noises.

D. They will protect animals from harmful noises.

 

1.A

2.C

3.B

4.A

5.D

【解析】

试题分析:本文介绍了海洋里的动物正在受人类引起的噪音的威胁。科学家计划制定在海洋噪音的限制为120分贝以下,许多科学家认为这个分贝的限制将意味着结束重要的工业和科学研究,然而他们怀疑噪音的影响远比他们认为的要危险。因此他们想要阻止噪音伤害海洋里的生物。

1.

2.概括归纳题。根据Decibels(分贝) measured in water are different from those measured(测量)on land.可知第二段主要介绍了同一种噪音在水里的测量和在陆地上不同。故选C。

3.细节理解题。根据They have found that noises at that level can frighten and confuse(混淆) whales.可知某种程度上的噪音可能让鲸鱼害怕和混淆,使鲸鱼受伤。故选B。

4.细节理解题。根据They say such a limit would mean an end to important industrial(工业的)and scientific research.可知许多科学家认为这个分贝的限制将意味着结束重要的工业和科学研究,故选A。

5.推理判断题。根据They want to stop noises from harming creatures in the ocean.可知科学家们想要阻止噪音伤害海洋里的生物。故推断在将来他们将保护海洋里的动物不受噪音的伤害。故选D。

考点:环保类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2015届浙江省绍兴市六校初三上学期第一次联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---Let me help you to carry the box. ---No, thanks. I can do it by _______.

A. me B. My C. mine D. myself

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届浙江温岭泽国第三中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Mr. Lewis was a dance teacher. He was a nice man and always had a lot of students. One year he moved to a new town, and was soon teaching a lot of students in the dance school there, but he decided to move again to a big city. “I will have more work there,” he thought.

When one of his girl students heard that he was going to leave, she said to him, “The new teacher won't be as good as you are.”

Mr. Lewis was happy when he heard this, but he said, "Oh, no! I'm sure he'll be as good as I am -- or even better.”

But she said, “No. Five teachers have come and gone while I've been here, and each new one was worse than the last.”

1.Mr. Lewis moved to a new town and __________ there.

A.had a lot of men students

B. taught dance

C. made friends with some students.

D. lived in a dance school

2.Then he decided to move to a big city because ________.

A. The students were not worth(值得) teaching

B. the students didn’t like him

C. he wanted to teach more students

D. he could not teach here.

3.The girl student thought_______ of all the six teachers.

A. he did the best in teaching

B. he did the worst in teaching

C. he was as good as anyone

D. he danced better than anyone

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届浙江宁波沧田实验学校九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

 

 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届浙江余姚市八年级下知识竞赛英语试卷(解析版) 题型:书面表达

近年来,宁波市委市政府号召加快城市生态环境建设,努力营造天蓝水清地绿鸟语花香的“绿色宁波”。作为青少年,我们在保护环境和节约能源方面,可以做些什么呢?请你结合要点谈谈自己的看法,可以适当增加内容,字数80词左右。

 

 

 

参考句型:

As a teenager, there are many things to do…

We’d better(我们最好)…

Don’t forget to…; Remember to …

In order to (为了)…

It’s necessary for us to …

Good environment is very important to everyone. It’s our duty to protect the environment.­­____

 

 

 

 

 

 

 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届浙江余姚市八年级下知识竞赛英语试卷(解析版) 题型:单项填空

----_______ unusual news it is!

----I can’t believe my eyes that the famous actor will come to Yuyao.

A. What an B. What C. What a D. How

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届浙江余姚市八年级下知识竞赛英语试卷(解析版) 题型:单项填空

----What’s the matter with you and your friend?

----She looks very busy. I want to help her, but I don’t know _____.

A. how to do B. what to do it

C. what to do D. why to do

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届浙江乐清智仁中学九年级上10月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

— Look at the photo I took in Jinghong, Yunnan Province. ____ fantastic the Water Festival is !

— Wow! They were celebrating the Water Festival.

A. What B. How C. What a D. How a

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届河南鹤壁黎阳中学初中部九年级上月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The gifts by my friends yesterday.

A.are bought B.is brought

C. were bought D. was bought

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案