精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.A:Hello,Jimmy,are you free tomorrow?
B:(76)D?
A:what shall we do then?
B:I don't know(77)A.
A:Good idea.!Shall we ask Kim?
B:Ok.
A:(78)B.
B:Well,I can't leave before nine.
A:(79)F.Don't worry,I can't leave before nine.
B:Where shall we meet?
A:(80)G.
B:.Ok!see you then
A:Ok!See you.
A.Let's go to the movies.
B.What time shall we leave?
C.Where would you like to do?
D.Yes,I think so     
E.How about you?
F.I have a lot of homework to do   
G.We'll wait for you outside the school gate.

分析 文章大意:这是一篇情景交际小短文.主要介绍Jimmy和我明天有空,两个人约Kim去看电影.然后说了时间和地点.

解答 76.答案:D.细节理解题.根据are you free tomorrow?明天你有空吗?可知,一般疑问句用肯定或否定回答.答案是D.是的,我也这样认为.
77.答案:A.细节理解题.根据what shall we do then?我们将做什么呢?可知,答案是A.咱们去看电影吧.
78.答案:B.细节理解题.根据Well,I can't leave before nine.那么,我九点前不能离开.可知是问什么时候离开.答案是B.
79.答案:F.细节理解题.根据I can't leave before nine.我九点前不离开.可知应该是有许多作业要做.答案是F.
80.答案:G.细节理解题.根据Where shall we meet?我们在哪里见面?可知,我们在学校门外等你.答案是G.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Do you want to come to my party?
-_________.When is it?(  )
A.SureB.NoC.SorryD.I'm busy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-     girl is the exchange student from the UK?
-Look,the tall girl under the tree over there is!(  )
A.WhoB.WhoseC.WhereD.Which

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Gill多久写一次信给她美国的朋友?每两个月一封.
-Howoften does Jillwritetoher friend in the USA?
-Every two months.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.I'm ________ this afternoon.We can go to the library together.(  )
A.lateB.tidyC.free

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.阅读图表,做54~55小题.
54.This poster is aboutB
A.factory time
B.library time
C.vacation time
55.You can borrow booksA
A.at 1:00 p.m.on Thursday
B.at 7:30 a.m.on Monday
C.at 10:30 p.m.on Friday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.根据短文内容和所给中文提示,用单词的正确形式完成以下短文.
Do you dream of having another sister or brother?According to the recent CCTV news report,China has relaxed its one-child policy to two-child policy.It means that families(61)are allowed (允许) to have two children.
Tencent did a survey last week about the two-child policy.On the one hand,up to 53% of parents say they are willing to have a second child.Li Mei,a mother of a 5-year-old daughter from Shanghai(62)agrees(同意) to have a second child.She says,"I am (63)excited(激动的) to hear the news.To have two kids means the children can look after each other in the future.Not only can they have a partner to play with but they learn to help one another.This helps them to(64)develop(发展)a better personality,I think I won't(65)miss(错过) the chance to have a second kid,".
On the other hand,about 40%of parents say they may not have a second child.One reason is that the child's everyday expenses and it would be one of the biggest(66)problems(问题).They couldn't(67)afford(支付得起) them."I think the policy(68)itself(它自己) is pretty good,but I don't think it interests me.I won't consider a second child.Everything is(69)more expensive(更昂贵的) at present than in the past,and I find it very difficult to raise one child,"says Han Dong from Chongqing,who has just had a boy.
Though people have different ideas,they all think that China has made great(70)progress(进步) in the two-child policy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Well,suppose you have a ticket for an exciting film which you want to see very much,but unluckily,you have to study for a test tomorrow.What will you do?See the film or get ready for the test?If you can give up seeing the film and work hard at your lessons,we say you have self-control.Self-control is not something you have with your birth.It needs to be developed in your life.Sometimes you are attracted by one of the stories that is not good for reading.You shouldn't waste your time reading such a kind of books,or you will feel sorry later.
Don't go to bed late because of a nice TV program,or you will go to school late.You should not stay in bed too late on cold winter mornings,because it is a waste of time.Everyone of us has some habits.A few of them might stop us from making progress in life.So we use self-control.

46.Which of the following is true according to the writerB?
A.Seeing an exciting film is more important than working for a test.
B.Working for a test is more important than seeing an exciting film.
C.Seeing an exciting film is just as important as working for a test.
47.People develop self-controlB.
A.from their parents       
B.in their life and study       
C.by studying for a test
48.If you have self-control,you're likelyA.
A.to be a success
B.to lose a lot of pleasure
C.to be a failure
49.In the last paragraph,the writer tells us we must use self-controlC.
A.when you stay late in bed
B.when you watch a nice program
C.when you have some bad habits
50.Self-control"probably meansA.
A.the ability to behave wisely
B.the interest in making progress
C.the idea of solving a problem.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.
A.interesting  B.tickets  C.whether  D.quickly  E.funny  F.cleaning
G.stamps    H.immediately   I.if    J.washing
76.Tony wanted to knowC/I he could pass the English exam.
77.-What do you think of the film Tai Jiong?
--I think it's veryA/E.I've seen it twice.
78.When the boy saw the policeman go towards him,he ranD/H.
79.My uncle likes collectingB/G.
80.I often help my mother do someF/J at the weekend.

查看答案和解析>>

同步练习册答案