精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Peter was a carpenter(木匠)of our village.Once I asked him to make a dining table for my wife.He made it just the right size to fill the space between the two windows.When I arrived home that evening,Peter was drinking a cup of tea and writing out his bill for his work.
  My wife said to me,quietly:"That's his ninth cup of tea today."But she said loudly:"It's abeautiful table,dear,isn't it?"
"Iwon'tdecideaboutthatuntilIseethatbill."Isaid.
  Peter laughed and gave me his bill for the work.It said:
BILL
One dining table                       June 10,2016
Cost of wood                             27.00
Paint (油漆)                             5.50
Work,8 hours(2 an hour)          16.00
Total (总计)                              58.50
When I was looking at the bill,Peter said:"It's been a fine day,hasn't it?Quite sunny."
"Yes,"I said."I'm glad it is only the 10th of June."
"Me too."said Peter,"You wait-it'll be a bit hotter by the end of the month."
"Yes.Hotter-and more expensive.Dining tables will be 20 more expensive on June 30th,won't they,Peter?"
Peter looked hard at me for half a minute.There was a little smile in his two blue eyes.I gave his bill back to him.
"If it isn't too much trouble,Peter,"I said,"Please add it up again.You can forget the date."
  I paid him 48.50 and he was happy to get it.

58.Why did Peter talk about weather when the writer was looking at the bill?C
A.Because it was a fine day indeed.
B.Because he wanted the writer to look at the bill carefully.
C.Because he didn't want the writer to go through the bill carefully.
D.Because he wanted to tell the writer what the weather was like.
59.Why did the writer say that dining tables would be 20 more expensive by the end of June?D
A.Because paint would be more expensive.
B.Because the cost of wood would be more expensive.
C.Because it was difficult to make dining tables in hot weather.
D.Because he thought Peter would almost certainly add the date to the cost of the dining table.
60.The writer thought Peter would ask forBif he made a dining table on June 30th.
A.48.50            
B.78.50              
C.68.50                
D.20.00
61.Form the story we know thatA.
A.Peter tried to get more money for his work
B.Peter still wanted to get 58.50 for his work in the end
C.Peter made a mistake in the bill
D.Peter had written out the bill before the writer got home.

分析 皮特是我们镇的一名木匠.一次我让他为我的妻子做一张饭桌.他正好做的在两个窗户之间那么大的桌子.当我那天晚上回家的时候,皮特正在喝茶并写这张桌子的账单.
我的妻子轻轻的和我说:"那是他今天喝的第九杯茶"但是她大声的说:"这是一张漂亮的桌子,是吗,亲爱的?"
"直到我看到账单我才能确定"我说.
皮特笑着给了我他的账单.上面写着
一张餐桌     2016年6月10日
木头   27.00
油漆   5.5
工作八小时   16.00
总计58.5
当我看着账单,皮特说:"是一个晴天,是吗?阳光特别好"
"是的,我很开心今天仅仅是6月10号"我说.
"我也是,你等等,月末将会热一点"皮特说.
"是的,更热也更贵,餐桌在6月30日将会贵20,是吗?皮特?"
皮特专注的看着我半分钟.他的双眼有一丝微笑.我把账单给他.
"如果不麻烦,就请再总计一遍,你能忘记日期"
我付了48.5他很开心.

解答 58.答案C.推理判断题.本文主要讲述的是henry 这位木匠想方设法把日期加进去问人家多要钱的事,结合账单知道他是多加了十元,故他不想让作者看出来,所以谈论天气转移他的注意力.故选C.
59.答案D.推理判断题.结合账单,作者是认为Peter把日期(June 10)的"10"也加到账单里了,所以说到月底就会多20,故选D.
60.答案B.推理判断题.Peter把日期(June 10)的"10"也加到账单里了,原本只应该要48.50元,如果是六月三十号,Peter会再加上三十元.故48.5+30=78.5,故选B.
61.答案A.推理判断题.本文主要讲述的是henry 这位木匠在账单中将日期加进去,想方设法问人家多要钱的事,故选A.

点评 本文生词不多能看懂,题目有一定的难度,都是需要结合文意,细细推敲才能得出答案.还有计算题,更不能马虎.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏宿迁现代实验学校七年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

If you want to keep healthy, you should watch _______ TV and exercise _____.

A. more; more B. less; lessC. more; less D. less; more

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Doing eye exercises is good for you to keep youreyesight.(视力)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.The Yangtze River is thethird/θ?:d/longest river in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Dear mum and dad,
I'm writing this letter to you from the center of Australia.At the moment we're staying near Uluru-that's the aboriginal(土著) name for Ayers Rock.On the first day,we took a balloon tour over the rock,and I was surprised at how big it was:3.6kilometers long and 384meters high.The colors of the rock are fantastic,and at different times of the day,they change from purple to red.The Aborigines are the first people of Australia,and the ancient aboriginal stories describe the spirits that created the world.Uluru is a center of Aboriginal culture.
The Australians have many British relatives.That's why they're like us in many ways.Their family life is similar to ours,and they enjoy the same food and hobbies.The food and drink that most Australians like are grapes,lamb,ham and especially wine that they make in the south of the country.They love all sports,but football is the most popular.Most Australians live near the coast,so they also love going to the beach,swimming and surfing.
Although it's December,it's summer over here.The sunshine is very bright,and near the coast the countryside is very green.There are lots of sheep in the fields and on the hills,but the outback(澳洲内陆) is more like a desert,full of rocks and sand.
The next day after we arrived at Uluru,we went on a camel(骆驼) ride.The camel that I rode had a bad  temper.When I sat on its back,it became very angry and refused me.So everyone else thought it was very funny that my camel kept lying down…
Finally,later this evening,we're taking the plane back to Sydney and coming home,it's been a fantastic trip!
Tony

51.Which is NOT true according to Paragraph One?C
A.Uluru is the name for Ayers Rock.
B.The height of Uluru is 384meters.
C.The rock of Uluru doesn't change colors.
D.Uluru is the center of Aboriginal culture.
52.Tony may be a(n)A.
A.British
B.Australian 
C.American 
D.Chinese
53.B is the most popular sport in Australia.

54.The underlined word"temper"means"A"in Chinese.
A.脾气   
B.记忆
C.命令   
D.信心
55.What is the best title of this passage?C
A.A Balloon Tour
B.An Aboriginal Letter
C.A Fantastic Trip 
D.A Summer Evening.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---Whose bike is this?
---It's______.My grandpa bought it for me as a birthday present.(  )
A.hisB.mineC.hers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---I had a pleasant winter vacation with my family in the north.
---______.(  )
A.Oh,that's nice of youB.Enjoy yourself
C.Well doneD.Glad to hear that

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏东台第二教育联盟七年级上第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

Peter has a comic book. Lily has a comic book.

A. too B. yet C. also D. either

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2017届江苏东台第二教育联盟九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Every school has a notice board. Let’s see what is on the notice board of an America school.

1. According to School Policy, visitors have to ______ when entering the school.

A. check in at the office

B. call at 524-9752

C. telephone the school

D. hand in a note

2.From ______, students can get information on the parents’ meeting.

A. School Policy

B. Report Card

C. After-school Program

D. Class Announcement

3. Report Card shows parents _______.

A. plans for classes and tests

B. after-school activities

C. Children’s school life and work

D. certain school rules

4. Suppose Tony doesn’t do well at school but makes progress, he will get ______ on the Report Card.

A.1B.2C.3 D.4

5. Students do their homework and read books .

A. from 3:30 to 4:30 B. from 3:30 to 6:00

C. from 4:30 to 6:00 D. from 6:00 to 7:00

查看答案和解析>>

同步练习册答案