精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Dear mum and dad,
I'm writing this letter to you from the center of Australia.At the moment we're staying near Uluru-that's the aboriginal(土著) name for Ayers Rock.On the first day,we took a balloon tour over the rock,and I was surprised at how big it was:3.6kilometers long and 384meters high.The colors of the rock are fantastic,and at different times of the day,they change from purple to red.The Aborigines are the first people of Australia,and the ancient aboriginal stories describe the spirits that created the world.Uluru is a center of Aboriginal culture.
The Australians have many British relatives.That's why they're like us in many ways.Their family life is similar to ours,and they enjoy the same food and hobbies.The food and drink that most Australians like are grapes,lamb,ham and especially wine that they make in the south of the country.They love all sports,but football is the most popular.Most Australians live near the coast,so they also love going to the beach,swimming and surfing.
Although it's December,it's summer over here.The sunshine is very bright,and near the coast the countryside is very green.There are lots of sheep in the fields and on the hills,but the outback(澳洲内陆) is more like a desert,full of rocks and sand.
The next day after we arrived at Uluru,we went on a camel(骆驼) ride.The camel that I rode had a bad  temper.When I sat on its back,it became very angry and refused me.So everyone else thought it was very funny that my camel kept lying down…
Finally,later this evening,we're taking the plane back to Sydney and coming home,it's been a fantastic trip!
Tony

51.Which is NOT true according to Paragraph One?C
A.Uluru is the name for Ayers Rock.
B.The height of Uluru is 384meters.
C.The rock of Uluru doesn't change colors.
D.Uluru is the center of Aboriginal culture.
52.Tony may be a(n)A.
A.British
B.Australian 
C.American 
D.Chinese
53.B is the most popular sport in Australia.

54.The underlined word"temper"means"A"in Chinese.
A.脾气   
B.记忆
C.命令   
D.信心
55.What is the best title of this passage?C
A.A Balloon Tour
B.An Aboriginal Letter
C.A Fantastic Trip 
D.A Summer Evening.

分析 我在澳大利亚腹地给您写信.我们现在位于当地土著人所说的Uluru附近,也就是通常所说的澳州艾尔斯岩一带.第一天我们乘直升机鸟瞰整个岩石山,我被它的巨大所震惊:3.6公里长,348米高.岩石的颜色非常奇妙,随着一天中光照的不同,它会从紫色变成红色.当地土著是澳大利亚的第一批居民,他们古老的神话传说中有神灵创造世界的描述.Uluru是当地土著文明的一个文化中心.

澳大利人有很多英国亲属.那是为什么他们和我们在很多地方相像的原因.他们的家庭生活和我们相似,他们吃同样的食物有同样的爱好.大多数澳大利亚人喜欢葡萄,羊肉,火腿尤其是在南方制成的白酒.他们喜欢所有的运动但是最喜欢足球.大部分的澳大利亚人住在沿海地区,所有他们也喜欢去海边,游泳冲浪.
虽然现在是十二月,但是在这里是夏天.阳光明媚,在海岸边村庄是绿色的.田野里还有山上有很多的羊,但是澳洲内陆就像是沙漠,四处都是石头和沙子.

第二天我们到了澳州艾尔斯岩,我们骑着骆驼旅行.我骑的骆驼有一个坏脾气.当我坐在它的背上,它很生气的拒绝了我.所以其他人都认为它很有趣,我的骆驼一直躺着不动.
最后,今天晚上,我们乘飞机回到悉尼然后回家.多么奇妙的旅行啊!
托尼.

解答 51.答案:C..细节理解题.根据 The colors of the rock are fantastic,and at different times of the day,they change from purple to red可知岩石变颜色,故选C.         
52.答案:A.推理判断题.根据 I'm writing this letter to you from the center of Australia.可知作者去去了澳大利亚,The Australians have many British relatives.That's why they're like us in many ways说到澳大利亚有很多英国亲属故和我们有很多地方相像,故可知作者是英国人,故选A.
53.答案:B.细节理解题.根据They love all sports,but football is the most popular可知最受欢迎的是足球,故选B.          
54.答案:A.词义判断题.根据The camel that I rode had a bad  temper.When I sat on its back,it became very angry and refused me 根据后文是说我骑上去的时候骆驼很生气,可知骆驼脾气坏,故可知temper表示脾气的含义,故选A.         
55.答案:C.标题判断题.根据it's been a fantastic trip!可知作者描述的是一段奇妙的旅行,故选C.

点评 猜测生词词义的方法很多,常用的有同义解释法、因果推断法、前后对比法、基本构词法、语境理解法、举例说明法、常识背景法、类属分析法等

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏宿迁现代实验学校七年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

How many _______ can you see in the picture?

A. cowB. rice C. sheepD. beef

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Once upon a time there lived two brothers named Jacob and William in Germany.They liked to listen to old stories and then write them down.So they had enough stories to make a book.You can guess the name of the book!It is Grimms'Fairy Tales.
The story of this little book began when the brothers were still in school.And it started with a good teacher.The teacher liked to find out how things happened.Soon the two brothers were doing the same thing.They asked questions and then looked for answers.
Among the questions the brothers asked,"Who made up the old fairy tales?Who first told about Cinderella?Who made up the story of the Snow White and the story of Sleeping Beauty?"
They found that no one knew the answers to such questions.The tales were made up in very early times.Most of them were made up in the days before people knew how to write.People told the stories to one another and to their children.But only a few old people still remembered them.
"When old people die,the stories will die with them,"said the brothers."We must write down all the stories we can find."
Jacob and William hunted for stories for five years.At last they had 89tales written.Just before Christmas in 1812,the first book was published.
People love the book!They asked more fairy tales.So Grimms put tales into two more books.In all,they collected 210stories to put into their books.

51.Who wrote Grimms'Fairy Tales?C
A.Jacob and his teacher.
B.William and his teacher.
C.Jacob and William.
D.Some old people.
52.What did the teacher like to do?A
A.To ask questions and look for answers.
B.To make up stories.
C.To tell the stories to his students.
D.To asked some old people to tell stories.
53.Most of the tales in the Grimms'books were made upC.
A.in five years'time
B.when Jacob and William were students
C.before people knew how to write
D.by some old people
54.The two brothers wrote down all the stories becauseD.
A.their teacher asked them to do so
B.their parents asked them to do so
C.they liked all stories very much.
D.they didn't want to the stories to die with the old people
55.Grimm's Fairy Tales came outB.
A.in 1218      
B.in 1812      
C.In 1912     
D.in 1918.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.As we all know many people like to eat fast food.①Fast food refers to food that can be prepared and served quickly②Fast food restaurants are_____with people because they sell food that tastes good and doesn't cost a lot of money.Fast food restaurants usually have a walk-up counter and/or a drive-thru sindow where you order and pick up  your food without having to wait long.③假如你很忙,你可以吃快餐来节约时间
   Is fast food bad for your health?Is some fast food healthier than others?④Fast food is usually cheap_____ it's often made with cheaper ingredients instead of nutritious(营养丰富的)foods such as lean(瘦的)meats,fruits,and vegetables.Eating more fast food can make you fat.So doctors tell us eating more fast food is bad for our health.And doctors also advise us not to eat fast food more than once a week.Of you're having fast food more than once a week,try to make healthier choices.

根据短文内容,按要求完成下列任务.
66.将①句译成汉语.快餐是指可以快速做好并提供给你的食物
67.在②句和④句的空白处分别填入一个适当的词,使句意完整、上下文通顺.
②popular④because
68.将③句译成英语.If you are busy,you can eat fast food to save time
69.Why do people like to eat fast food?Because fast food tastes good,the price is low and it can save time;
70.判断句子正(T)误(F)
According to the passage we know fast food is less nutritious.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Too many people want others to be their friends,but they don't give friendship back.That is why some friendships don't last very long.To have a friend,you must learn to be one.You must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you.Learning to be a good friend means learning three rules:be honest,be generous(慷慨的),be understanding.
Honesty is where a good friendship starts.Friends must be able to hones'one another.
①如果你不说实话,人们通常都会识破.If a friend finds out that you haven't been hones',you may lose your friend'.
Generosoity means sharing and sharing makes a friendship grow.You don't have to give your lunch money or your clothes,of course.Instead you have to learn how to share things you enjoy,like your hobbies and your interests.Naturally  you will want to share your ideas and feelings.These can be very valuable to a friend.They tell your friend what is important to you ③________.
Sooner or later everyone needs understanding and help with a problem.Something may go wrong at school.④Talking about the problem can make it easier to solve.Turning to a friend can be a first step in solving the problem.So to be a friend,you must listen and understand.You must try to put yourself in your friend's place so you can understand the problem better.
②No two friendship are ever exactly alike.But all true friendships have three things in common.If you plan to keep your friends,you must practise honesty,generosity and understanding.

61.According to the passage,what should we learn to be a good friend?To be honest,generous and understanding.
62.将文中①处划线句子翻译成英语:If you don't tell the truth,people usually find out.
63.将文中②处划线句子翻译成英语:没有两段友谊是完全相同的.
64.句型转换:将文中④处划线句子用另外一种方式表达.
It'seasier to solvebytalking about the problem.
65.补全短文:从下面四个选项中,选出能放入文中③处划线部分的最佳选项.
A.By sharing them you may know your friend better.
B.By sharing them you help your friend know you better.
C.By sharing them you canunderstand each other better.
D.By sharing them you may solve your problem easier.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Peter was a carpenter(木匠)of our village.Once I asked him to make a dining table for my wife.He made it just the right size to fill the space between the two windows.When I arrived home that evening,Peter was drinking a cup of tea and writing out his bill for his work.
  My wife said to me,quietly:"That's his ninth cup of tea today."But she said loudly:"It's abeautiful table,dear,isn't it?"
"Iwon'tdecideaboutthatuntilIseethatbill."Isaid.
  Peter laughed and gave me his bill for the work.It said:
BILL
One dining table                       June 10,2016
Cost of wood                             27.00
Paint (油漆)                             5.50
Work,8 hours(2 an hour)          16.00
Total (总计)                              58.50
When I was looking at the bill,Peter said:"It's been a fine day,hasn't it?Quite sunny."
"Yes,"I said."I'm glad it is only the 10th of June."
"Me too."said Peter,"You wait-it'll be a bit hotter by the end of the month."
"Yes.Hotter-and more expensive.Dining tables will be 20 more expensive on June 30th,won't they,Peter?"
Peter looked hard at me for half a minute.There was a little smile in his two blue eyes.I gave his bill back to him.
"If it isn't too much trouble,Peter,"I said,"Please add it up again.You can forget the date."
  I paid him 48.50 and he was happy to get it.

58.Why did Peter talk about weather when the writer was looking at the bill?C
A.Because it was a fine day indeed.
B.Because he wanted the writer to look at the bill carefully.
C.Because he didn't want the writer to go through the bill carefully.
D.Because he wanted to tell the writer what the weather was like.
59.Why did the writer say that dining tables would be 20 more expensive by the end of June?D
A.Because paint would be more expensive.
B.Because the cost of wood would be more expensive.
C.Because it was difficult to make dining tables in hot weather.
D.Because he thought Peter would almost certainly add the date to the cost of the dining table.
60.The writer thought Peter would ask forBif he made a dining table on June 30th.
A.48.50            
B.78.50              
C.68.50                
D.20.00
61.Form the story we know thatA.
A.Peter tried to get more money for his work
B.Peter still wanted to get 58.50 for his work in the end
C.Peter made a mistake in the bill
D.Peter had written out the bill before the writer got home.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.When Abraham LincoIn was just a boy,he had to help his father to manage their farm.
(66)BAbraham wanted to go to school,but there was no school there.(67)AMrs.Lincoln loved the boy very much.She tried her best to make Abraham happy.(68)DIt was a long way,so it took her a long time to get there.She bought something there and went back.It was dark in the evening when she got home.
The next morning Mrs.Lincoln said to Abraham,"(69)C"She put some food on the table,and then brought out a present.A book!Abraham cried.It was an old book,but he liked it.(70)EHe looked up at Mrs.Lincoln and said,"Thank you,Mom."
A.He was sad most of the time.
B.It was hard work and there wasn't anything interesting for him.
C.Today is your birthday,so we're going to have a party.
D.One morning she got up early and went to the town.
E.A smile came on his face.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏东台第二教育联盟七年级上第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

---Why not go to the zoo on Saturday?

--- .

A By bike B. Good idea

C At 7;00 D .It takes an hour

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2017届江苏东台第二教育联盟九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

根据句意和汉语提示写出单词,完成句子。

1.Colour therapy comes from ___________ (古代的) India.

2.The new factory will __________(创造)about 3,000 jobs for people.

3.The thick haze (雾霾) over the city (影响) our lives greatly.

4. We should not be (不耐烦的) while waiting for others.

5.Lots of people can’t achieve a ____________(平衡) between their busy work and life.

查看答案和解析>>

同步练习册答案