精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】Mr. Brown is 80 years old. Every morning he goes for a walk in the park. And he comes home at twelve thirty for lunch. But today a car stops at his house at twelve. Two policemen help him get out. One of them says to Mr. Brown’s daughter, “The old man can’t find his way in the park. He asks us to take him home by car.” The daughter thanks the policemen. Then she asks her father, Dad, you go to that park every day. But today, you can’t find the way. What’s wrong with you?” The old man smiles like a child and says, “I can find my way. I don’t want to walk home.”

【1】Every morning, Mr. Brown often comes home at .

A. twelve B. eleven thirty

C. twelve thirty D. twelve fifteen

2Today Mr. Brown comes home .

A. by car B. by bike C. by bus D. on foot

3The policeman says Mr. Brown .

A. doesn’t want to walk home

B. can’t find his way home

C. knows the way

D. is ill in the park.

4Mr. Brown’s daughter thinks .

A. her father wants to go home

B. her father wants to have lunch early

C. her father doesn’t want to go to the park

D. something is wrong with her father

5Mr. Brown has lunch .

A. at home B. in the car C. in the park D. at twelve

【答案】

【1】C

【2】A

【3】B

【4】D

【5】A

【解析】

试题分析:本文讲述的是布朗先生因为不想走路回家而欺骗警察的故事。布朗先生八十岁了,每天在公园里散步。今天中午十二点,两位警察把他送回了家,并告诉家人:他在公园里找不到回家的路了。警察走后,布朗先生像小孩一样笑着说:他不是找不到路,是不想走路回家。

【1】C细节理解题。题意:每天上午,布朗经常在什么时间回家?A. twelve十二点;B. eleven thirty十一点三十;C. twelve thirty十二点三十;D. twelve fifteen十二点十五分。由第三句:And he comes home at twelve thirty for lunch.可知他每天在12:30回家吃午餐。故选C。

2A细节理解题。题意:今天布朗先生怎样回家的?A. by car坐小车;B. by bike骑车;C. by bus坐公交;D. on foot步行。由第四句:But today a car stops at his house at twelve. 可知今天他是坐的小车回家。故选A。

3B细节理解题。题意:警察说布朗先生什么?A. doesn’t want to walk home 不想步行回家;B. can’t find his way home找不到他回家的路;C. knows the way知道路;D. is ill in the park.在公园生病了。由文中的:The old man can’t find his way in the park.可知警察说他找不到回家的路。故选B。

4D细节理解题。题意:布朗先生的女儿认为什么?A. her father wants to go home她父亲想要回家;B. her father wants to have lunch early她父亲想早些吃午餐;C. her father doesn’t want to go to the park她父亲不想去公园;D. something is wrong with her father她父亲出毛病了。根据女儿的话:Dad, you go to that park every day. But today, you can’t find the way. What’s wrong with you?可知,女儿认为父亲可能出什么事了。故选D。

5A推理判断题。题意:布朗先生在哪儿(何时)吃的午餐?A. at home在家;B. in the car在小车里;C. in the park在公园;D. at twelve在十二点。根据短文内容,布朗先生平时12:30到家吃午餐,今天12:00到的家,说明家里还没开饭,因此他是在家吃的午餐。故选A。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据句意,用所给动词的适当形式填空。

【1】I hope _________ (receive) a letter from you.

【2】They have lived in Nanjing since they ______(marry).

【3】She has problems_________(translate) this article into English.

【4】Things_________ (change) a lot in the past years.

【5】The program was so funny that all the children couldnt stop ______. (laugh)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】单词拼写

Good 【1】(上午)!My name is Jim Green. Jim is my【2】(第一)name. Green is my 【3】(最后的) name. I have a 【4】(朋友). His name is Zhang Mingming. He’s in No.1 【5】_ (中间的)School. He is a 【6】(好的) student. He is in 【7】_(中国) now. His _【8】_(电话) number is 306-1719 and his favorite(最喜欢的)color is 【9】(黄色). He has(有) a sister and she is 【10】(八) years old. They are very nice.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解

I’m a Chinese boy. My name is Liu Yiwei. I have two friends. One is Jack Green, the other is Tom Green. Jack is twelve years old. He is from the U.S.A. . His telephone number is 6686-3368. Tom is thirteen years old. He is an English boy. His telephone number is 3221-2689.

根据短文内容,判断正(T)误(F)。

【1】Liu Yiwei has three friends.

【2】Liu Yiwei is from China.

【3】Tom is Liu Yiwei’s friend, and he is twelve.

【4】The English boy is twelve years old.

【5】Jack’s telephone number is six, six, eight, six, three, three, six, eight.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】When you are feeling unhappy or forget how great you are, there are six ways to make you feel good about yourself.

Look in the mirror and say to yourself, "I am a special person and there's no one in the world like me. I can do anything. " It may not sound so good, but it really works!

Do something nice for someone. Helping others always makes you feel good.

Smile! Be friendly to the people you meet. Look for the good things in your friends and family.

Learn something new ! Have you always wanted to design your own room or learn how to swim? Go for it! New challenges are fun and give you a sense of accomplishment when you have finished.

Start to write a diary. Turn off the TV and let your imagination fly! Write down your thoughts, dreams or anything you want! Writing always helps to express your feelings.

Stay with your family. We all need our family time. Talk with your mum or dad or maybe even your cousin.

【1】What does the underlined phrase "a sense of accomplishment" mean in Chinese?

A.成就感 B.忧伤感 C.挫折感 D.信任感

2Which of the following should you say "no" to when you are unhappy?

A. You should always look for the good things of others.

B. Stay alone at home as much as possible.

C. Learn something new and go for it!

D. Keep a diary to express your feelings.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】词汇

A) 根据句意和首字母或汉语提示,在横线上填入所缺的单词。

【1】We can buy some food in the big (超市)over there.

【2】The (老虎) are very dangerous, please be careful.

【3】We can’t w a hat in class.

【4】My uncle is very f to us, he often helps me.

【5】She often w to school because she lives near school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】选词填空

请根据所给句子的内容,从下面的方框中选出适当的词,并用其正确形式填空。每空一词,每词限用一次。

hard like hundred have Australia play be holiday get clean

【1】My gloves are blue. Hers white.

【2】Every day of people come to the New York City Lost and Found Office.

【3】If the weather is good, we’d like to a picnic in the park.

【4】Lingling is a good student. She works very , and does well at school.

【5】Tony is a good boy. He often helps his mother do at home.

【6】A good class monitor _______ on well with everybody and likes to help others.

【7】I am going on a summer camp in Sydney, and I am going to stay with an family.

【8】Do you know Kobe Bryant? He is my favourite basketball .

【9】Not only the students but also their teacher this film.

【10】 People will have many long in the future, because machines and robots will do all the heavy and difficult jobs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 短文首字母填空

My grandparents live on the f 【1】 . It is not far away f 2 our city. My parents and I often t 3 there by train. It t 4 about one hour and ten minutes. This is a p 5 of the farm. You can see some cows, horses and sheep on the g 6 . There is a big tree beside the house. U 7 the tree is their dog. There are also some ducks behind the tree.

Near my g 8 house there is a river, On hot summer days, I often s 9 in the river. I love the farm. It is w 【10 .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】任务型阅读(一)。完成表格,每空一词。

You must hear about earthquakes,but do you know what to do during and after an earthquake? Here is some advice for you:

Before an earthquake. It is necessary to prepare yourself and your family. All family members should know how to turn off gas,water and electricity and know useful telephone numbers(doctor,hospital,police,119,etc). Never put heavy things over beds.

During the earthquake. It’s important for each of you to stay calm. If you are indoors, quickly move to a safe place in the room such as under a strong desk or a strong table. It can protect yourself from falling things. Stay away from windows, large mirrors,heavy things and so on. If you are cooking,turn off the gas.

If you are outdoors, move to an open area like a playground. It’s important to move away from buildings,bridges and trees. If you are driving, stop the car as soon as possible. Stay in your car.

After an earthquake. Once the shaking stops, do not run out of the building at once. It’s better to wait and leave when it is safe.

Check around you and help the people in trouble. If your building is badly broken,you should leave it. If you smell or hear gas, get everyone outside and open windows and doors. If you can do it safely,turn off the gas. Reporeat it to the gas company.

Some useful 【1】 about earthquakes

Before an

earthquake

2 yourself and your family.

Don’t 3 to turn off gas,water and electricity.

Remember some useful telephone numbers and not to 4 heavy things over beds.

5 an earthquake

6 calm is important for each of you.

Moving to a safe place in the room can protect yourself from falling things if you are 7 .

Remember to turn off the gas if you are cooking.

Moving to an open area and away from buildings is 8 if you are outdoors.

Remember to stop your car and stay in it if you are driving.

After an earthquake

Run out of the building 9 it’s safe.

Check around you and help the people in trouble.

Leave your badly broken building.

Keep everyone outside and the windows 【10 if you smell or hear a gas .

查看答案和解析>>

同步练习册答案