精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Sheena Matheiken is kind-hearted and creative.When she finds many poor children in India can not go to school,she decides to help them.
Sheena Matheiken decides to raise money by setting up a project."Could you wear the same dress every day for a year?"She names the project Little
Black Dress for 365Days,which aims to get children in the poor family into
the school in India.
At first,the project did not gain much attention.But Sheena Matheiken wore the same black dress herself.Through the clever use of different styles(式样),she prepared a different look and posted pictures in her blog each day.The creative act soon attracted the public eye.It made Sheena and her project into a media(媒体)storm,and she got her goal of raising $100,000.
Sheena Matheiken then opened her project up to other women who wanted to join her.Joining is simple.All you have to do is to make sure to wear one little black dress for 365days,and donate the savings to the children in the poor family.
根据短文内容,判断下列句子是否正确,正确的涂(A),错误的涂(B).
51.Sheena Matheiken is a kind-hearted and creative lady.A
52.Her project aims to help all children in India.B
53.Sheena Matheiken didn't wear black dress herself.B
54.Sheena and her project attracted the public eye at the beginning.A
55.Sheena Matheiken opened her project up to other women.B.

分析 文章大意:
Sheena Matheiken是善良和有创造力的人.当她发现印度许多可怜的孩子不能上学的时候,她决定帮助他们.
Sheena Matheiken决定通过建立一个项目来筹集资金."你可以每天穿同样的衣服一年吗?"她命名项目小黑色连衣裙365天,其目的是让在印度的贫困家庭的孩子进入学校.
起初,该项目没有得到太多的关注.但Sheena Matheiken穿着相同的黑色衣服.通过巧妙地使用不同的样式,她准备了不同的样子,并在她的博客每天发布图片.吸引了公众的眼球.它使Sheena和她的项目进入媒体,她的目标是筹集10万美元.
Sheena Matheiken然后共享了她的项目,让其他想要加入的女性参加.参加项目的要求很简单.你必须做的就是确保穿一件黑色的小礼服365天,并将积蓄下来的财富捐赠给穷人的孩子们.

解答 51.A,推理判断题.文中说"Sheena Matheiken is kind-hearted and creative",是善良富有创造力的女人,所以正确,填写A.
52.B,推理判断题.文中提到"When she finds many poor children in India can not go to school,she decides to help them",所以项目针对的是不能上学的贫困学生,所以填写B.
53.B,推理判断题.文中提到"But Sheena Matheiken wore the same black dress herself",说明她自己也穿,所以填写B.
54.A,推理判断题.文中提到"At first,the project did not gain much attention",最初项目并没有受到大家的认可,所以填写A.
55.B,推理判断题.文中提到"Sheena Matheiken then opened her project up to other women"她将她的项目向其他女人公开,所以填写B.

点评 本文是一篇判断对错题.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.His father is as  _________ as his uncle.(  )
A.tallB.tallerC.the tallerD.the tallest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Lily is 15 years old.Her sister is 12 years old.( 改为同义句)
Lily isolderthanher sister.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.
Head-on Train CrashOn May 18,two trains had a head-on crash (正面相撞) near New York City.Over 250people were on the trains then.About 60people were hurt,but no deaths were reported.
Travel TimeTourists came together to Mount Tai on May 1.Over 180,000tourists visited the place of great interest during the three-day holiday,from April 29to May 1.
Brave VolunteerLiao Zhi,a dance teacher from Chengdu who lost her 1-year-old daughter and her legs in the 2008Wenchuan earthquake,arrived in Ya'an 13hours after the earthquake.The dancer said she had had a terrible time herself and knew what people needed most,so she decided to come and offer help.
根据短文,判断正(A)误(B).
46.About 250people were hurt,and nobody died in the head-on crash.F
47.A lot of people visited Mount Tai during the May Day holiday.T
48.Liao Zhi lost her daughter and her legs in the 2008Wenchuan earthquake.T
49.Th brave volunteer had a terrible time when she offered help.F
50.Liao Zhi decided to come because she knew what people needed most.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Are you a fan of traveling?Well,in 20years,there may be a new place for you to spend your v(66)acation the moon.Last month,the European Space Agency (ESA) published ideas for b(67)uildingan international moon village by 2030.The village aims to open the door for deeper space exploration,and it will a(68)lso be a tourist center.
In 1969after US astronaut Neil Armstrong first arrived on the moon,he said the famous w(69)ords"One small step for a man,one giant leap for mankind".A(70)ccording to the head of the ESA,Johann,the moon village could be"the next giant leap for mankind",because the technology for this is about 20years away from coming true.One of the biggest challenges is getting the building materials into space w(71)ithout costing too much,said Matthias from the German Aerospace Center.Scientists s(72)uggest using the ice water and rocks on the moon to print 3-D building materials,so people don't have to carry e(73)verything from the Earth.When asked why the ESA chose the moon rather than Mars as the next goal,Johann said it's b(74)ecause the moon is about 144times closer to the earth than Mars.The ESA i(75)nvitedthe US,Russia,China,India,Japan and some other countries to join in its moon plan.It hopes that"in the future,the moon can become a place where the nations of the world work together".

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.I shook hands with my father in the truck,and for a long time he looked straight ahead and didn't say a word.But I knew he was going to say a little to me."I can't tell anything,"he finally said."I never went to college,and none of your brothers went to college.I can't say,‘I don't do this and do that',because everything is different and I don't know what is going to come up.I can't help much with money either,but I think things will work out."
He gave me a new check-book (支票簿)."If things get pushing,write a small check.But when you write one,send me a letter and let me know how much.There are some things we can always sell."In four years all the checks I wrote were less than a thousand dollars.My part-time jobs such as reading to the blind student and sitting with the teachers'kids filled in the financial gaps (经济缺口).
"You know what you want to be,and they'll tell you what to take,"my father went on."When you get a job,be sure it's honest,and work hard."I knew that soon I would be alone in the big town,and I would be missing the cool winds and a life where your thinking was done for you.
Then my dad reached down beside his seat and brought the old,broken Bible (圣经) that he had read so often,the one he used when he wanted to look something up in a friendly quarrel with one of the neighbors.I knew he would miss it.I knew,though,that I must take it.
He didn't say,"Read this every morning."He just said,"This can help you if you will let it."
Did it help?I got through college without being a burden (负担) on the family.I have been able to make money since.
16.Why did the father not ask his son not to do this and do that?A
A.Because he  felt very confident of himself.
B.Because he was born from a poor family.
C.Because he was a man of few words.
D.Because he didn't want to be much too strict with him.
17.What's the proper Chinese meaning for the underlined part"get pushing"in the passage?C
A.闲暇时光    
B.学费
C.经济不足      
D.精神空虚
18.What kind of book did the Bible seem to be to the writer's father?D
A.It was a book which told you how to quarrel with others.
B.It was a book that could bring you money.
C.It was a book that told you how to get a good job and a good future.
D.It was a good book that could help you when you were in trouble.
19.What is the writer's main purpose (目的) in writing this passage?B
A.To tell the readers his life story.
B.To tell people what kind of person his father was.
C.To let people know how poor he was.
D.To tell the readers what present he got from his father.
20.What would someone learn from this passage?C
A.How to communicate with parents.
B.How to stand on one's own feet.
C.What a good father should do.
D.What the self-important is like.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Who is the greatest teacher in Chinese history?Many people will think of Confucius,whose birthday was September 28.Although he lived over 2,000years ago,people still remember and respect him for his contribution (贡献) to the education today.
Confucius lived in the Kingdom of Lu,which lies in Shandong Province.He lived during the Spring and Autumn Period.He had a hard childhood.His father died when he was only 3.His mother brought him up.As a child,he had to work to help his mother,but young Confucius didn't give up studying.He visited many famous teachers and learned music,history,poems and sports.
Later,he became a teacher and started the first public school in Chinese history.At that time only children fromnoble families could go to school,but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn.He had about 3,000students in his lifetime.
Today,people still follow Confucius'lessons.He told us that we all have something worthy to be learned."When I am with three people,one of them must be better than me in some areas.I choose their good qualities and follow them."
He also taught us that thinking is very important in study."All study but no thinking makes people puzzled (困惑的).All thinking but no study makes people lazy."
Confucius is not only a great teacher,but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society.His most important teachings are about kindness and good manners."A person should be strict with himself,but be kind to others."he said.
61.Why do people still remember Confucius?C
A.Because he lived a poor life in his childhood.
B.Because he traveled with his students all over the world.
C.Because he had wise thoughts and great views about education.
D.Because he lived during the Spring and Autumn Period.
62.How did Confucius learn music,history,poems and sports when he was young?C
A.By teaching himself at home.
B.With the help of his mother.
C.By visiting many famous teachers.
D.By going to school.
63.What does the underlined word"noble"mean in this passage?A
A.Wealthy.
B.Clever.
C.Poor.
D.Cute.
64.How many students did Confucius have in his lifetime?D
A.About 3million.
B.About 30million.
C.About 30thousand.
D.About 30hundred.
65.Which of the following is NOT true according to the passage?B
A.All study but no thinking makes people puzzled.
B.No one has something worthy to be learned.
C.All thinking but no study makes people lazy.
D.A person should be strict with himself,but be kind to others.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.直接朝前走,在第二个十字路口向右转弯.
Go straight on,and turn right at the second crossing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.雨后的彩虹是由七种颜色组成的.
The rainbow after the rain ismade up of seven colours.

查看答案和解析>>

同步练习册答案