【题目】 “Cool”is a word with many meanings.Its old meaning is used to express a temperature that is a little bit cold.As the world has changed,the word has had many different meaning.
“Cool”can be used to express feelings of interest in almost anything.
When you see a famous car in the street,maybe you will say,“It's cool.”You may think,“He's so cool,”when you see your favourite footballer.
We all maximize(扩大) the meaning of“cool”.You can use it instead of many words such as “new” or “surprising”.Here's an interesting story we can use to show the way the word is used.A teacher asked her students to write about the waterfall(瀑布)they had visited.On one student's paper was Just the one sentence,“It's so cool.Maybe he thought it was the best way to show what he saw and felt.
But the story also shows a scarcity(缺乏)of words.Without “cool”,some people have no words to show the same meaning.So it is quite important to keep some credibility(可信性).Can you think of many other words that make your life as colourful as the word “cool”? I can.And I think they are also very cool.
【1】We know that the word "cool" has had ________.
A.only one meaning B.no meanings C.many different meanings D.the same meaning
【2】In the passage,the word“express”means“________”.
A.see B.show C.know D.feel
【3】If you are _______ something,you may say,“It’s cool.”
A.interested in B.angry about C.afraid of D.unhappy with
【4】The writer takes an example to show he is ________ the way the word is used.
A.pleased with B.strange to C.worried about D.careful with
【5】In the passage,the writer suggests(暗示)that the word “cool”________.
A.can be used instead of many words B.usually means something interesting
C.can make your life colourful D.may not be as cool as it seems
【答案】
【小题1】C
【小题2】B
【小题3】A
【小题4】C
【小题5】D
【解析】
试题分析:这篇短文中主要讲述了cool的意思的延展历史,旧时cool表示温度有点冷,到后来“酷”可以用来表达几乎所有感兴趣的东西,通过讲述一个小故事来证明,没有“酷”,一些人就没有言语能表达同样的意思。
【小题1】C细节理解题。根据“Cool”is a word with many meanings.可知,“Cool”有许多意思,故选C。
【小题2】B词义猜测题。根据“Cool”can be used to express feelings of interest in almost anything可知,这里推知显示,故选B。
【小题3】A细节理解题。根据“Cool”can be used to express feelings of interest in almost anything.可知,对某事感兴趣,故选A。
【小题4】C细节理解题。根据 On the student’s paper was just the one sentence,“It’s so cool.”But the story also shows a scarcity(缺乏)of words.(一个学生的试卷上只有一个字cool)。有此例子中的学生用cool 一词概括出他的所有感受,知cool词义的扩大会导致语言中词汇的缺乏,是令人担忧的。故选C。
【小题5】D主旨大意题。根据结合On the student’s paper was just the one sentence,“It’s so cool.”(一个学生的试卷上只有一个字cool)。可知作者的担心cool词义的扩大会导致语言中词汇的缺乏,是令人担忧的,也就是cool并不像他们表面上那么酷 ,故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解。
Tom and Mike were good friends. Sometimes they were kind to each other, sometimes they were not. But all of their classmates said they were like brothers.
One day they went out for a walk together. At noon they were very hungry and they went into a restaurant to have lunch. The waiter came up to them and asked,"What can I do for you?"
"Please bring us two apples first.” said Tom.
When the waiter put two apples on the table, Mike took the bigger one at once. Tom got angry,
“You are impolite,Mike. Why don’t you take the smaller one?" Tom said.
“But I am right.”said Mike with a smile,“if I let you take first, which one will you choose?"
“Of course I’11 take the smaller one. "said Tom.
“Yes.”Mike said,“If you take the smaller one,the bigger one will still be mine. Don’t you think so?"
“Oh!"Tom couldn’t answer.
【1】Tom and Mike were______
A. always kind to each other
B. sometimes kind to each other
C. dear brothers
D. friends of different school
【2】Mike thought only about______ when they were having lunch.
A. himself B. Tom
C. his parents D. his friends
【3】The waiter gave them_______
A. two eggs B. two apples
C. three oranges D. some milk
【4】Tom took the_______ apple.
A. better B. bigger
C. smaller D. worse
【5】Who took the apple first? ______
A. Mike B. Tom
C. Both Tom and Mike D. The waiter
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】单词拼写
根据句意及括号内所给汉语或音标提示写出单词的正确形式,每空一词。
【1】 We should help our parents with __________ /'has'w:k/ at home.
【2】He puts on his sister’s coat. He looks _______ /'sl/!
【3】We’re going to have a ____________/'pknk / next week.
【4】They can ask their teachers __________/'kwestnz/ by Internet, telephone or email.
【5】People in China often do some cleaning __________ /'djr/ Spring Festival.
【6】She likes to lie on the _________ (沙滩).
【7】There are two ____________(千) students in our school.
【8】 Please be ___________ (仔细的) with your school things.
【9】Maybe there will be ___________(交通) jams in the air.
【10】There is ____________ (没有东西) in the box, it’s empty.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】用方框内所给词的适当形式完成短文。
always, animal, home, they, can't, parent, stay, well, run, kind, best |
Many people like【1】. Children like animals_【2】_. Usually we can only see dogs, cats, ducks or chickens around us. We【3】see other animals such as elephants, tigers, pandas or monkeys. On Sunday, 【4】often take【5】children to the zoo. How happy the children are! They【6】from one place to another. They give animals all_【7】of good food to eat. They【8】there one hour after another. They don't want to go【9】. Children 【10】_have a good time in the zoo.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完型填空
A little girl thought she was not beautiful and nobody liked her. So she was always and didn’t like to talk to others. However, one day, her mother her a beautiful hair clip (发夹). When she wore it, she looked much more beautiful than before. She decided it to school.
On her way to school she found that who saw her smiled at her. Most of her classmates said “hello” her, but this never happened before. She thought that the beautiful hair clip had brought them all to her. She was so happy about all of the wonderful things. she didn’t tell her classmates about her beautiful hair clip, they all wanted to know what had happened to her.
When she went home after school, her mother her, “Did you know you dropped your hair clip? I found it by the door this morning.” At this time, the girl understood that she hadn’t worn the hair clip to school at all.
It is not important we wear or how we look. The most important is how we think about .
【1】A.happy B.unhappy C.tired D.sleepy
【2】A.gave B.gives C.give D.giving
【3】A.wear B.wears C.to wear D.wore
【4】A.no one B.everyone C.none D.someone
【5】A.to B.at C.with D.about
【6】A.Although B.If C.After D.Once
【7】A.to B.in C.at D.back
【8】A.ask B.asked C.tell D.told
【9】A.what B.when C.where D.whether
【10】A.myself B.ourselves C.yourself D.herself
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意及首字母提示补全单词。
【1】Thanks a lot for your i_________. But I have to stay at home.
【2】I’m sorry I can’t visit you. Because I’m r______ busy.
【3】We shouldn’t play computer games on w_______.
【4】He is coming back s______.
【5】Please r______ to the invitation by Friday.
【6】 She is very s______ , because her mother is ill.
【7】I went to school w______ having breakfast this morning.
【8】I’m g______ to hear that you can come to the party.
【9】 She will be s______ if we have a surprise party for her.
【10】We can help with some of the party p________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解。
I have many teachers now and I love them all, but I think I love my English teacher, Sophia, best.
Sophia is from the UK. But she loves Chongqing very much. She thinks Chongqing is great. She loves Chongqing food. Do you know what she likes for breakfast? Bread and milk? No, she doesn’t. She only has noodles(面条). Hot pot(火锅)is her favorite and she always eats it on Saturday and Sunday. Sophia has a daughter and a son. Her daughter’s name is May. Her son’s name is Jack. They are 8 years old. They go to the same school. They like hot pot, too. They are all in Chongqing now.
We have English from Monday to Friday. So Sophia is very busy. But she is always nice and happy. All my classmates like her and her classes very much. She often plays English games and sings English songs with us. When we have questions, we like to ask her for help.
Now I think I can do well in English because I have the best English teacher, Sophia.
【1】My English teacher Sophia is in ___________ now.
A. the UK B. Beijing
C. the USA D. Chongqing
【2】For breakfast, Sophia only has ____________.
A. noodles B. bread
C. hot pot D. eggs
【3】___________ like(s) hot pot very much.
A. May B. Jack
C. Sophia D. May, Jack and Sophia
【4】From the passage, we know _____________.
A. I like Sophia, but she isn’t my favorite teacher
B. Sophia’s daughter and son don’t go
C. we have English classes from Monday to Friday
D. we can’t ask Sophia for help because she is very busy
【5】The best title(标题)can be “_____________”.
A. Sophia’s Family B. My Favorite Teacher
C. Sophia, an English Star D. Sophia and I
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完成句子
【1】她醒来发现自己一个人躺在医院的床上。
She woke up and ___1____ __2____ ___3____ in a hospital bed by herself.
【2】狗是我们最好的朋友。我们不应该再怕他们了。
Dogs are our best friends. We shouldn’t be ___4___ ____5__them____6_ ___7___.
【3】那个奇怪的声音使我吃惊。
The ____8_____ sound______9_____ 10 .
【4】他经常参加活动,如为有需要的孩子收集衣服和书本。
He often ____11____ ____12___ in activities like____13____ clothes and books for children in need.
【5】那个女孩独自穿越森林挺难的。
It’s hard for the girl to ___14__ ____15 the forest ___16_ ___17___ ___18____.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解。
Hi! We are Lucy and Lily. We are sisters. We are studying in a high school. We always want the weekends to come. Because on weekends, there are different kinds of outdoor activities, such as going to the park, going shopping, playing ball games and so on.
We usually go to the park on Saturdays. We often take some bread, meat, water and milk with us. It’s Saturday today. We are in the park again. Father is fishing in a boat on the lake. Mother is sitting and reading under the tree. We are flying a kite. Now we are drinking some water. Do you think we are happy?
【1】Lucy and Lily are ________.
A. students B. teachers
C. nurses D. cousins
【2】What do Lucy and Lily usually do on Saturdays?
A. Play ball games. B. Go to the park.
C. Go for a picnic. D. Go shopping.
【3】How many people can we know from the passage?
A. Three. B. Four.
C. Five. D. Six.
【4】What are Lucy and Lily doing now?
A. They are fishing.
B. They are reading.
C. They are flying a kite.
D. They are drinking some water.
【5】What does “lake ” mean in Chinese?
A. 大海 B. 高山 C. 湖 D. 沙滩
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com