精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解。

Hi! We are Lucy and Lily. We are sisters. We are studying in a high school. We always want the weekends to come. Because on weekends there are different kinds of outdoor activities, such as going to the park, going shopping, playing ball games and so on.

We usually go to the park on Saturdays. We often take some bread, meat, water and milk with us. It’s Saturday today. We are in the park again. Father is fishing in a boat on the lake. Mother is sitting and reading under the tree. We are flying a kite. Now we are drinking some water. Do you think we are happy?

【1】Lucy and Lily are ________.

A. students B. teachers

C. nurses D. cousins

2What do Lucy and Lily usually do on Saturdays?

A. Play ball games. B. Go to the park.

C. Go for a picnic. D. Go shopping.

3How many people can we know from the passage?

A. Three. B. Four.

C. Five. D. Six.

4What are Lucy and Lily doing now?

A. They are fishing.

B. They are reading.

C. They are flying a kite.

D. They are drinking some water.

5What does “lake mean in Chinese?

A. 大海 B. 高山 C. D. 沙滩

【答案】

1A

2B

3B

4D

【5】C

【解析】

试题分析:这篇文章介绍了露西,丽丽,她们的爸爸和妈妈的一些情况

1A细节理解题。根据文章内容We are Lucy and Lily. We are sisters. We are studying in a high school.可知露西和丽丽是学生。根据句意,故选A

2B细节理解题。根据We usually go to the park on Saturdays.可知露西和丽丽通常在周末去公园。根据句意,故选B

3B综合理解题。根据文章内容可知提到的人物有露西,丽丽,爸爸和妈妈共四个人。根据句意,故选B。

4D细节理解题。根据文章内容Now we are drinking some water.可知现在我们正在喝水。根据句意,故选D。

【5】C词语猜测题。根据Father is fishing in a boat on the lake.可知句意:爸爸正在湖上的船上钓鱼。根据句意,故选C

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 “Cool”is a word with many meanings.Its old meaning is used to express a temperature that is a little bit cold.As the world has changed,the word has had many different meaning.

“Cool”can be used to express feelings of interest in almost anything.

When you see a famous car in the street,maybe you will say,“It's cool.”You may think,“He's so cool,”when you see your favourite footballer.

We all maximize(扩大) the meaning of“cool”.You can use it instead of many words such as “new” or “surprising”.Here's an interesting story we can use to show the way the word is used.A teacher asked her students to write about the waterfall(瀑布)they had visited.On one student's paper was Just the one sentence,“It's so cool.Maybe he thought it was the best way to show what he saw and felt.

But the story also shows a scarcity(缺乏)of words.Without “cool”,some people have no words to show the same meaning.So it is quite important to keep some credibility(可信性).Can you think of many other words that make your life as colourful as the word “cool”? I can.And I think they are also very cool.

1We know that the word "cool" has had ________.

A.only one meaning B.no meanings C.many different meanings D.the same meaning

2In the passage,the word“express”means“________”.

A.see B.show C.know D.feel

3If you are _______ something,you may say,“It’s cool.”

A.interested in B.angry about C.afraid of D.unhappy with

4The writer takes an example to show he is ________ the way the word is used.

A.pleased with B.strange to C.worried about D.careful with

5In the passage,the writer suggests(暗示)that the word “cool”________.

A.can be used instead of many words B.usually means something interesting

C.can make your life colourful D.may not be as cool as it seems

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】任务型阅读 阅读下列短文,完成所给的问题。

Today is Saturday. It is Children’s Day, I get up very early. I go to school at about six. Our school is very clean and beautiful. Birds in the trees sing all the time. Every student wears a white coat. Girls wears beautiful skirts. We sing and dance, run and jump. We look like happy birds.

Our party begins at half past seven. First, we listen to our teachers, and then the programme(节目) begins. Many people sing together on the stage(舞台) . They sing and dance very well. All the teachers and students like watching and listening to them. After the party we play games in the classroom . All of us enjoy the day very much.

【1】What day is it today?

____________________________________________

【2】When does the party begin?

_____________________________________________

【3】What do the children do after the party?

_____________________________________________

【4】Do the children have a good time?

_____________________________________________

【5】What does the school look like?

_______________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】汉译英

【1】 使我们高兴的是,我们最后终于成功了。

_______________, we succeeded ____________ .

【2】 他每周都腾出几个小时来帮助别人。

He_____________ hours every week ___________.

【3】 当我醒来时,我妈妈正在做早饭。

When I__________,my mother __________

【4】我现在适应了丹东的生活I__________ the life ________ now

【5】依我之见,他们应该修路而不是移山

__________,they should build a road __________the mountains.

【6】他一看到我,就从人群中挤过来和我打招呼。

___________he saw me, he __________ through the crowd to say hello to me

【7】你能帮忙做点儿事情吗?______________________

【8】这首歌总使我想起我的英语老师。________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Once there was a king He liked to write stories. He thought his stories were good, so he liked to show them to people. As people were afraid of him, they all said his stories were very good.

One day, the king showed some of his best stories to a famous writer. He wanted the writer to say some good words about these stories. But the writer said his stories were so bad that he should throw them away. The king got very angry and sent him to prison(监狱).

After some time, the king asked the writer to come to his place. Again he showed some of his news stories and asked what he thought of them. After reading them, the writer at once said to the king, “Take me back to the prison”

【1】The king thought his stories were good so______.

A. people liked him

B. he didn’t show any to the famous writers

C. he liked to show them to people

【2】 The famous writer was thrown into prison because______.

A. he was afraid of the king

B. he was afraid the king’s stories

C. he said the king’s stories were very bad

【3】 People were afraid of the king because_________.

A. the stories were interesting

B. they would be sent to prison

C. the king was kind

【4】Again the king showed the writer some of his new stores because

A. he wanted to know what the writer thought of them

B. he wanted to be angry with the writer

C. he wanted to send the writer to prison

【5】When we read the writer’s last words, we can be sure that____

A. the writer would write some good stories while in prison

B. the writer liked the new stories

C. the king’s new stories were not good at all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解。

For Rent

A big apartment for a family of three people. 650 a month. Call Mr. Zhang.

Tel(010) 8838-7166.

Wanted

Looking for a quiet single(单人的)room under 120 a month. Please call Harry at 138-7682-5856.

Lost

ID card

NameDick

Number232324198804125510

Please call (010) 8433-9211.

Found

A red bag with some books.

Come to Room 402 in the evening or call White at (010) 6378-3021.

根据表格内容,选择正确答案。

【1】Please call _____ to rent a three-bedroom apartment.

A. (010) 8838-7166 B. 138-7682-5856

C. (010) 8433-9211 D. (010) 6378-3021

2You can rent a single room from _____ for 120 a month.

A. Dick B. Harry

C. White D. Mr. Zhang

3If you find an ID card, you can call _____ at (010) 8433-9211.

A. White B. Harry

C. Dick D. Mr. Zhang

4If you can’t find your bag, you can _____ to get it back in the evening.

A. call (010) 8433-9211 B. go to Room 402

C. call Harry D. go to look for a single room

5 If you want to rent a big apartment for your family for three months, it will cost you _____.

A. 650 B. 1,300

C. 1,950 D. 2,600

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】连连看。从B栏中找出A 栏的答语。

A B

【1】Have you got some stamps? A. It doesn't matter.

2How often do you go to the park? B. Sometimes.

3How are you going to go to school? C. Yes, I have.

4Which one is Liu Wei? D. The one in the yellow T-shirt.

5I'm sorry to trouble you. E. I’m going to walk to school

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达。

同学们,进入中学已有一年半了,你一定很喜欢你的校园生活吧.请以 “My School Life”为题,写一篇60词左右的短文.

要求:1.不少于50词。语言流畅,书写规范,卷面整洁

2.文中不能使用真实姓名、校名、否则以零分计。

3.短文必须写在答题卡上,如在本卷作答,一律不得分。

4.抄袭试题中阅读部分的,抄袭部分不给分。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】补全对话

请阅读下面的对话,根据对话内容补上所缺句子,使对话通顺、合理,意思完整。(每空一句,每句一分)

(M=Mike, A=Ana)

M: Hello, Mike speaking.

A: Hi, Mike. It's Anna. It’s noisy. 【1】_________.

M: I'm waiting for(等候)the bus with my sister.

A: I see.2_________

M: I'm going to my grandparents’ house.

A:3】_________.

M: It's about 10 kilometres.

A: Well, I'm calling to ask you to play ping-pong with me.

M: When do you want to play it?

A: Tomorrow afternoon.4】_________.

M: Yes, I'm free tomorrow afternoon. See you then.

A:5】_________.

查看答案和解析>>

同步练习册答案