精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Where is Love?How can we find Love?
Once a little boy wanted to meet Love.He knew it was a long trip to where Love lived,so he got his things ready with some pizzas and drinks and started off.When he passed three streets,he saw an old woman sitting in the park and watching some birds.She looked very hungry.The boy gave her a pizza.She took it and smiled at him.The smile was so beautiful that he wanted to see it again,so he gave her a Coke.She smiled once again.The boy was very happy.
They sat there all the afternoon,eating and smiling,but they said nothing.When it grew dark,the boy decided to leave.But before he had gone more than a few steps,he turned around,ran back to the old woman and gave her a hug.The woman gave him her biggest smile ever.
When the boy opened the door of his house,his mother was surprised by the look of joy(快乐)on his face and asked what had made him so happy."I had lunch with Love.She has got the most beautiful smile in the world."At the same time,the old woman's son was also surprised at his mother's pleasure and asked why.
"I ate a pizza in the park with Love,"she said,"and he is much younger than I expected."
If the world is full of love,we can enjoy a better life.
56.When the little boy saw the old woman,she wasC.
A.looking for a seat in the park         
B.passing the street
C.looking at some birds               
D.having a pizza
57.The little boy gave the old woman a Coke becauseB.
A.the old woman still felt hungry       
B.he wanted to see the smile again
C.he didn't like the drink             
D.the old woman paid him for it
58.The old woman gave the little boy the biggest smileD.
A.after the little boy went home       
B.before it grew dark
C.when she was drinking Coke       
D.after the little boy hugged her
59.The boy's mother was surprised to see her son was veryA when the door opened.
A.pleased             
B.sad           
C.unhappy         
D.angry
60.Which of the following is TRUE?C
A.The little boy failed to find Love.
B.The old woman gave the little boy a hug to thank him.
C.Both the little boy and the old woman found what they wanted at last.
D.The little boy decided never to go home.

分析 原文大意:
爱在哪里?我们如何找到爱?
一个小男孩想要见到爱.他知道找到爱是一个长期的旅行,所以他打包了一些比萨饼和饮料并开始去寻找.当他走过三条街,他看到一个老妇人坐在公园看一些鸟.她看起来非常饿了.男孩给了她一个披萨,她拿走吃掉了,并对小男孩微笑.老妇人的微笑太美了,他想再次看到它,所以他给了她一个可乐.她再次微笑,并且男孩很高兴.
他们一整个下午都坐在那里,吃饭和微笑,但他们什么也没说.当天变黑了,男孩决定离开.但在他走了几步之后,突然转过身,跑回老妇人,并给了她一个拥抱.作为回礼,老妇人给了她最大的微笑.
当男孩打开他的房子的门,他的母亲惊讶为什么如此快乐的表情会在他的脸上,问他是什么让他如此高兴.小男孩说"我与爱吃午饭.她有世界上最美丽的微笑".同时,老妇人的儿子也对他母亲的快乐感到惊讶,并问为什么.
"我在公园里和爱吃披萨,"她说,"他比我想象的要年轻得多.
如果世界充满了爱,我们可以享受更美好的生活.

解答 56.C,推理判断题,文中说"When he passed three streets,he saw an old woman sitting in the park and watching some birds",走两步之后看见老妇人坐在公园里看鸟,所以排除找座位(looking for a seat in the park)和过街(passing the street),对于选项D,文中提到老妇人吃的披萨是小男孩给的(The boy gave her a pizza),由于现在小男孩还没见过,所以排除D
57.B,推理判断题,文中提到"The smile was so beautiful that he wanted to see it again,so he gave her a Coke",小男孩给老人一块披萨后,笑得很美,想要在看一次(see it again),所以选择B.
58.D,推理判断题,小男孩在准备回家时,"ran back to the old woman and gave her a hug.The woman gave him her biggest smile ever."突然跑回来给了老妇人一个拥抱,随后老妇人满足的笑了,说明老妇人的笑是因为小男孩的行为引起的,也就是拥抱,所以选择D;对于选项"when she was drinking Coke",他接到可乐时的确笑了,但只是平常的笑容,不是最大的.
59.A,词义猜测题.文中表述为"When the boy opened the door of his house,his mother was surprised by the look of joy(快乐)on his face"他母亲惊讶于儿子脸上快乐的表情,文中用joy来说明快乐的程度,四个选项中,B是悲伤,C是不高兴,D是生气,与高兴相反,只有pleased与joy表达相同的意思,所以选择A.
60.C,推理判断题.在文章最后,小男孩说I had lunch with Love,可知小男孩已经找到了爱,A选项错误;在天黑回家时,小男孩给了老妇人一个拥抱,而老妇人只是给了小男孩一个大大的微笑,原文表述为"The woman gave him her biggest smile ever",所以选项B错误;文章最后小男孩回家并和妈妈谈话"When the boy opened the door of his house",所以选项D错误;文章最后,小男孩说"I had lunch with Love",老妇人说"I ate a pizza in the park with Love",可知两个人都找到了爱.

点评 本文主要是说爱是无处不在的,爱存在于任何一件小事情里.题目涉及到词义猜测、推理判断和主旨大意题,要在抓住关键句子的基础上进行合理地分析才能得出正确答案,切记不能乱猜,一定做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Thebasic (基本的) point is that we must listen to our teacher carefully in class.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.without(  )
A.anotherB.anythingC.throw

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Mr.Smith asked me ________.(  )
A.where are you fromB.where you are from
C.where am I fromD.where I was from

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.If I were to ask you to close your eyes and I gave you a piece of apple to eat,would you be able to tell me what it is just by tasting it?Of course,you could.Your tongue (舌头) helps you know what different foods taste like.Do you know that foods would taste different if you did not have a nose?
What You Need
☆a friend to help
☆small pieces of any food like carrot,orange,banana-whatever you have
☆small pieces of apples,raw (uncooked) potato and (if you are brave) onion (洋葱)
What You Do
There are actually three different experiments.You and your friend should take turns trying them on each other.
Experiment 1:
Have your friend close her eyes and open her mouth.Give her a piece of the food and ask her to taste it.Then,ask her what she thinks it is.She will probably guess correctly.
Experiment 2:
While your friend has her eyes closed,give her a piece of raw potato.At the same time,hold a piece of apple right under her nose.Ask her to eat the potato and tell you what she thinks it is.She will say it is a piece of apple!You can even do it the other way around,and she will think she is eating a potato,or,perhaps,she won't be able to name what she is eating.
Experiment 3:(for the brave)
Take a piece of raw onion.You don't have to close your eyes this time.Press your nose closed with your other hand so that no smells can get into your nose.Now eat a small piece of the onion.Surprise!As long as you hold your nose,you will not be able to taste the onion.
The Science SecretYou already know the science secret.Your nose and your tongue work together to make food taste the way it does.Your tongue,however,can taste only certain flavors like salty,bitter,sour,and sweet.All of the other"tastes"are actually"smells",and you need your nose to taste them.
Oh,you might use this science secret the next time you are forced to eat something you don't like the taste of.If you hold your nose while you eat it,you won't"taste"it at all.

38.According to this article,what could a person know about food?C
A.People hold their noses to eat onions.
B.If you close your eyes,food will taste better.
C.People need a sense of smell to taste some food.
D.If you can smell potatoes,you will taste apples.
39.What is the most probable reason Experiment 3is called"for the brave"?A
A.You have to eat a raw onion.
B.You keep your eyes open.
C.You have to hold your nose.
D.You do the experiment alone.
40.What can we learn from the passage?D
A.Knowledge comes from personal experience.
B.Team work helps us to find out science secrets.
C.We should have courage while doing experiments.
D.We can't draw a conclusion simply from the feeling.
41.What's the passage mainly about?B
A.Why different foods can smell the same.
B.How smell influences the way food tastes.
C.Why some things smell better than others.
D.How smell changes the way we see things.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.It's important to             /t?u:z/good books to read.(  )
A.thoseB.toothC.cheeseD.choose

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Scientists have tried to come up with biological explanations for the difference between boys and girls.
However,none were believable enough to explain the general picture.As one scientist points out,"There are slight genetic (遗传的) differences between the sexes (性别) at birth.They may affect the subjects boys and girls choose.But the difficulty is that by the time children reach school age,there are so many other effects that it is almost impossible to tell whether girls are worse at science and maths,or whether they've been brought up to think of these subjects as boys'"territory".
Statistics (统计数据) show that in mathematics,at least,girls are equal to boys.A recent report suggests that girls only stop studying mathematics because of social attitudes (态度).One of the reports'authors says,"While it is socially unacceptable for people not to be able to read and write,it is still acceptable for women to say that they are‘hopeless'at maths.Our research shows that,although girls get marks which are as good as the boys',they have not been encouraged to do so."
The explanation for the difference,which is very clear during the teenage years,goes as far back as early childhood experiences.From their first days in nursery school (幼儿园),girls are not encouraged to work on their own or to complete tasks,although boys are.For example,boys but not girls,are often asked to‘help'with repair work.This encouragement leads to a way of learning how to solve problems later on in life.Evidence shows that excellent mathematicians and scientists did not have teachers who provided answers; they had to find out for themselves.
A further report on maths teaching shows that teachers seem to give more attention to boys than to girls.Most teachers who took part in the study admitted that they expect their male students to do better at mathematics and science subjects than their female students.All of this tends to encourage boys to work harder in these subjects,gives them confidence and makes them believe that they can succeed.
Interestingly,both boys and girls tend to regard such‘male'subjects like mathematics and science as difficult.Yet it has been suggested that girls avoid mathematics courses,not because they are difficult,but for social reasons.
Mathematics and science are mainly male subjects,and therefore,as girls become teenagers,they are less likely to take them up.Girls do not seem to want to be in open competition with boys.Neither do they want to do better than boys because they are afraid to appear less female and so,less attractive.
42.The underlined word"territory"in the second paragraph most probably means"C".
A.great interest
B.big land
C.special field
D.crazy district
43.According to scientific studies,D.
A.maths is not fit for girls to learn
B.boys have a special sense of maths
C.girls are poorer at maths even though they are given enough encouragement
D.girls can learn maths as well as boys if given enough encouragemen
44.Those who made great contribution in mathematics and scienceB.
A.usually had good teachers to help them    
B.had the abilities to solve problems by themselves
C.usually worked harder than others
D.were encouraged to repair things when young
45.Which of the following is true according to the text?D
A.It is a social problem rather than a problem of brains that boys are poor at maths.
B.It seems socially acceptable for a girl not to be able to read and write.
C.Mathematics and science are easy subjects to either girls or boys.
D.Girls do not want to compete (竞争) openly with boys.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.
Lost
My name is Mary.I lost a black bag with some money and a phone in it on May 27.If you find it,please come to Room 322,or call me at 323-3789.
Sunny Seafood Restaurant
Quality seafood buffet(自助餐)
Price:¥55/person
Address:50Haier Road
Tel:223-3561
A Football Game
Beijing Vs Shanghai
Place:Bird's Nest Stadium(鸟巢)
Time:May 27,3:30pm
Price:¥50
Tel:325-6789
Waiters Wanted
Age:between 20and 40
Language:one foreign language (English or Japanese)
Working place:Red Rose Restaurant
Tel:586-5552
61.If you want to find a job as a waiter,you can go toB.
A.50Haier Road
B.Red Rose Restaurant
C.Bird's Next Stadium
D.Sunny Seafood Restaurant
62.If Tom and his father go to watch the football game,they will payC.
A.¥50
B.¥55
C.¥100
D.¥110
63.Father's Day is coming,and Jenny wants to invite her father to dinner.She should callB.
A.586-5552
B.223-3561
C.325-6789
D.323-3789.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Is the dog going to die?-I fear so.(  )
A.am afraidB.thinkC.hopeD.like

查看答案和解析>>

同步练习册答案