【题目】 Norm Pethrick, a 36-year-old man in Australia’s northern city. Darwin, was praised(表扬) on Thursday for jumping onto a crocodile’s (鳄鱼)back to save his wife Wendy at Litchfield National Park, a popular tourist spot southwest of Darwin, a local newspaper reported.
Ms Pethrick was standing on a river bank Wednesday afternoon when the saltwater crocodile lunged (扑), locking its mouth on both her legs as it tried to drag her underwater.
Norm Pethrick, who with his wife had been collecting water, immediately went to help her. He jumped onto the back, poked (戳) the eyes of the crocodile and finally got his wife free.
Ms Pethrick was later taken to Royal Darwin Hospital for a medical treatment. The doctors said she was suffering eight puncture wounds (伤口) in her right leg, a puncture wound in her left leg and a serious cut to one of her fingers.
“This could have been a terrible situation,” said the general manager of Royal Darwin Hospital (RDH), Dr Len Notaras, according to a local report.
He said Ms Pethrick was saved by her husband’s “quick and smart actions”.
Dr Notaras also said she would remain in hospital for three to four days and have an operation to clean the wounds, which are easy to get infected because of bacteria (细菌) on the teeth of the crocodile.
【1】This passage is most likely to be found in _____.
A.a travel guideB.a newspaper
C.a textbookD.a novel
【2】The crocodile attacked Ms Pethrick when she was ______.
A.swimming in the riverB.watching the crocodile
C.standing on the river bankD.fishing in the water
【3】Which of the following statements is TRUE about Ms Pethrick?
A.Her eyes were badly poked.
B.She had eight wounds altogether.
C.One of her fingers also got hurt.
D.One of the crocodile’s teeth was found in her leg.
【4】According to the passage, Norm Pethrick can be described as following EXCEPT ______.
A.braveB.cleverC.quickD.humorous
【5】Which of the following would be the best title for this passage?
A.The husband should save the wife
B.A man saves wife’s life from crocodile’s mouth
C.A crocodile is not so dangerous as people imagine
D.Human beings can beat crocodiles sometimes
【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【4】D
【5】B
【解析】
本文是一篇新闻报道,讲述了一名叫Norm Pethrick的人从鳄鱼嘴里救出他的妻子,因此得到表扬。当Ms Pethrick正站在河岸上时,鳄鱼袭击了他。Norm Pethrick跳到鳄鱼背上,戳瞎了鳄鱼眼,救出了他的妻子。他的妻子马上送到了医院救治。医生说他的妻子收了好几处伤,需要清理伤口。
【1】推理判断题。根据“…a local newspaper reported.”可知这篇文章可能摘自一份报纸。故选B。
【2】细节理解题。根据“Ms Pethrick was standing on a river bank Wednesday afternoon when the saltwater crocodile lunged (扑)…”可知鳄鱼袭击Ms Pethrick时,她正站在河岸上。故选C。
【3】细节理解题。根据“The doctors said she was suffering eight puncture wounds (伤口) in her right leg, a puncture wound in her left leg and a serious cut to one of her fingers.”可知Ms Pethrick的右腿有八处伤口,左腿有一处伤口,一个手指严重受伤。故选C。
【4】推理判断题。根据“This could have been a terrible situation…”和“He said Ms Pethrick was saved by her husband’s “quick and smart actions”.”可知Norm Pethrick面对可怕的情况去救他的妻子,说明他勇敢,而且他采取了快速而聪明的行动。故选D。
【5】标题归纳题。根据“Norm Pethrick, a 36-year-old man in Australia’s northern city Darwin, was praised(表扬) on Thursday for jumping onto a crocodile’s(鳄鱼)back to save his wife Wendy at Litchfield National Park.”可知本文主要介绍的是Norm Pethrick从鳄鱼嘴里救出他的妻子的故事。故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意,用括号中所给单词的正确形式填空。
【1】Since you _________(cancel) your meeting, why not go out to play with us?
【2】He fell off his bike and ________(lie) on the ground. How unlucky he was!
【3】There is no doubt that China will be among _________ (wealth) countries in the world in the future.
【4】Our city is building a new senior high school. I hope it _________(complete)before September next year.
【5】These foreign_________(music) names are so difficult to remember, but their works are really great.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】B. 请根据句意从方框中选择合适的单词,并用其适当形式填空,使句子通顺。
die excite we proud twenty-nine
【1】While playing the game, Tom and I hid __________ in the bush.
【2】Tom has already moved house. He lives on the __________ floor now.
【3】The young super star’s sudden ____________ is a great loss to the film industry.
【4】The sight of her son graduating filled her with __________. He is so excellent.
【5】The children talked ___________ after Mr. Wu told them that they would go on a school trip.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Life comes in a package.This package includes happiness and sadness, failure and success, hope and despair.Life is a learning process.Experiences in life teach us new lessons and make us a better person.With each passing day we learn to deal with various situations.
Love plays a main role in our life.Love makes you feel wanted.Without love a person could become cruel.
In the early stage of our life, our parents are the ones who show us with love and care.They teach us about what is right and wrong, good and bad.But we don’t always care about it.It is only after marriage and having kids that a person understands others’ feelings.
Happiness can bring people a peaceful mind.No mind is happy without peace.Sadness is the cause of the death of a loved one or the failure.But all of these things will pass away.
Failure is the path to success.It helps us to touch the sky, teaches us to survive and shows us a specific way.Success brings in money, pride and self-respect.
Hope is what keeps life going.Parents always hope their children will do well.Hope makes us dream.Hope builds in patience.Life teaches us not to despair even in the darkest hour, because after every night there is a day.
Life teaches us not to regret over yesterday, for it has passed and is out of our control.Tomorrow is unknown, for it could either be bright or dark.So the only choice is to work hard today, so that we will enjoy a better tomorrow.
【1】In which section can readers probably read the passage?
A.BusinessB.TravelC.LifestylesD.Education
【2】What does the word “despair” mean in Chinese?
A.颓废B.遗憾C.悲伤D.绝望
【3】What’s the meaning of the last sentence of the whole passage?
A.When choosing between “today” and “tomorrow”, you’d better enjoy tomorrow.
B.If you work hard today, you’ll have a better life in the future.
C.What you can only choose is to work hard today rather than tomorrow.
D.The only choice you make is that you should enjoy a better tomorrow.
【4】What’s the purpose of the passage?
A.To encourage people to love each other.
B.To tell people how to deal with happiness and sadness.
C.To give readers some information about life.
D.To remind people to keep having a beautiful dream.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】请根据句意从方框中选择合适的词,并用其适当形式填空,使句子通顺。
Safe tidy luck forty serve
【1】—What an ___________room Why don' t you clean it?
—Sorry, I'll do it right now.
【2】You are kidding! The lady in blue can't be in her___________. She looks so young.
【3】—Mum, I think there're too many rules to follow on the plane.
—Yes, Daniel. But all of them are made to make sure of our ___________.
【4】___________, they failed in the end. They lost their lives
【5】You’ll feel like being at home because of their good ___________in this restaurant
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读句子。
【1】Jenny put on her coat after she answered the phone. (改为否定句)
Jenny ______ ______on her coat after she answered the phone.
【2】Jacob was punished because he was mean. (对划线部分提问)
_____ ______ Jacob punished?
【3】She was too shy to speak in front of others. (改为同义句)
She was _____ shy _____ she couldn’t speak in front of others.
【4】她爷爷过世好多年了,但她经常梦见他。(完成译句)
His grandpa has ______ _______ for years, but she often dreams about him.
【5】我们上课一定要注意认真听老师讲课。(完成译句)
We must pay ______ to _______ to the teacher carefully in class.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— Would you please ask Tom to come to my office?
—Sure, I will tell you about it as soon as he _______back tomorrow.
A.will comeB.cameC.comesD.is coming
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Sandy is very nervous ________ tomorrow’s job interview.
—I think her rich experience will give her an advantage ________ others for the job.
A.about; onB.with; overC.about; overD.for; against
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— My brother and I will go to the library tomorrow.
— _________. Shall we go together?
A. So will my sisterB. So will youC. So will ID. So am I
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com