精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.The World Cup has been on for some days in South Africa.It's said that more than 2.2 billion people are watching the World Cup.People fly their national flags,wear football shirts and talk about the exciting games.Also different people have their own ways to enjoy the games.
Adam,a football fan,likes going to the bar to watch the games with his friends.They can chat and drink during some of the less important games.Sometimes he meets many foreigners in the bar.They like to sing songs happily,or even dance when a player scores a goal(进球得分).
Ivan,a university student,enjoys watching online.He says it's hard to get together with friends on weekdays,so watching online is really a good way to enjoy the World Cup.
A girl called Janet often watches the games at home with her family.She said,"In the bar,you always meet people who support different teams,so it can be embarrassing."She thinks the most important thing is that she feels comfortable while watching at home.She can sit any way she likes.
The World Cup makes people excited and relaxed.No matter in what way you watch it,just enjoy soccer,just enjoy yourself!
根据短文内容,判断下列各句正(T)、误(F).
71.It's said that over 2.2 billion people are watching the World Cup.T
72.Adam likes watching the games with his friends in the bar.T
73.It's a good way for Ivan to watch the World Cup online.T
74.Janet often watches the games at home alone.F
75.All the people enjoy the World Cup in the same way.F.

分析 世界杯在南非已经有一段时间了.据说超过22亿人都在观看世界杯.人们挥舞着国旗,穿着足球短袖,讨论着这场令人激动的比赛.不同的人们用自己的方式去享受着世界杯.
亚当,一个足球迷,喜欢和朋友去酒吧看比赛.在一些不重要的比赛期间,他们可以喝酒聊天.有时他在酒吧遇到许多外国人.他们开心地唱歌,当一个球员进球得分时甚至激动地跳舞.
伊万,一个大学生,喜欢在网上观看比赛.他说和朋友聚在一起太难了,所以在网上观看世界杯真的是一个不错的享受方式.
一个叫做珍妮特的女孩经常在家喝家人观看比赛.她说:"在酒吧里,你总是可以遇见支持不同队的人们,所以这会很尴尬."她觉得最重要的事情就是她在家观看比赛时感到很舒服,她可以坐在任何她想坐的地方.
世界杯让人们感到兴奋和放松.不管你是以哪种方式在观看比赛,尽情享受足球,玩得开心快乐!

解答 71.T.细节理解题.题干意为:据说超过22亿的人都在观看世界杯.根据第一段It's said that more than 2.2 billion people are watching the World Cup.可知此表述正确.
72.T.细节理解题.题干意为:亚当喜欢和他的朋友在酒吧里观看世界杯.根据第二段Adam,a football fan,likes going to the bar to watch the games with his friends.可知亚当是喜欢和朋友去酒吧观看比赛,故此表述正确.
73.T.细节理解题.题干意为:对伊万来说在网上观看世界杯是一个很好的方式.根据第三段…so watching online is really a good way to enjoy the World Cup.可知在网上看比赛对伊万来说一个很好的选择,故此表述正确.
74.F.细节理解题.题干意为:珍妮特经常在家独自一人观看比赛.根据第四段A girl called Janet often watches the games at home with her family.可知珍妮特经常和家人在一起观看比赛,故此表述错误.
75.F.细节理解题.题干意为:所有的人都以同样的方式享受世界杯.根据第一段Also different people have their own ways to enjoy the games.及下文可知不同的人们以不同的方式享受世界杯,一些人会和朋友去酒吧,一些人会在网上观看,一些人会在家和家人观看,所以此表述错误.

点评 本文是一篇说明,主要讲述了世界杯期间不同的人们会以自己的方式去观看比赛,尽情享受世界杯.文章结构清晰,内容较简单易懂,练习题都是细节理解题,只要认真阅读,理解大意,联系上下文都可在文章找到相对应的判断依据,难度一般.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Tina is more outgoingthan(比)Tara.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.He was _______ tired _______ go riding.(  )
A.too,thatB.such,thatC.so,thatD.too,to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.We will go to the beaches if it ______ tomorrow.(  )
A.won't rainB.doesn't rainC.didn't rain

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

7.A:Hello,Lin Feng.(71)G
B:Oh,hello,Tom.I'll go to watch the football match between our Chinese team and Korean team.
A:Oh,That's such an important match.I don't want to miss it.(72)D
B:Of course.Let's go.
A:It seems that you like football very much.Do you like PE?
B:No,I don't like it.
A:Why not?
B:Because the teacher is very strict with us.(73)F
A:I like PE lessons very much.Our teacher is very friendly.(74)C
B:You are lucky.
A:Do you like having sports?
B:(75)E
A:I agree with you.

A:Are you busy these days?
B:I would like you to go there with us.
C:We have many kinds of activities in our PE lessons.
D:Can I go with you?
E:Yes,Having sports can make us healthy.
F:What about you?
G:Why are you in such a hurry?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.         is important to learn English well.(  )
A.HeB.SheC.It

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Kate and her sister went on holiday with a cousin of _                    .(  )
A.theirB.theirsC.themD.they

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.There _________many books in his schoolbag.(  )
A.isB.areC.beD.being

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.You are probably familiar with the saying:An apple a day keeps the doctor away.A recent research carried out by the Chinese University of Hong Kong may change the saying:An apple a day may keep aging away.
The research chose fruit flies(果蝇),as they share many genes(基因) with humans.The fruit flies were either fed normally or had an apple extract(浓缩物) added to their diet.
It turned out that those fruit flies that were given apple extract lived about 55days-five days longer than the flies that were normally fed.The research group also found it easier for the flies to walk,climb and move about as they aged.
According to the result,the researchers believed that the antioxidants(抗氧化剂) in the apple extract helped clean up dangerous chemicals(化学物质) that cause illnesses,as well as aging.
In another study,researchers examined diets of thousands of women.They discovered that those who regularly ate apples were 20percent less likely to suffer heart illnesses and stroke.
The apples'genetic code (欲望) was discovered recently.It allows scientists to develop nicer and healthier fruits.Researchers are already using the information to grow a kind of apples full of antioxidants that can keep eyes and joints healthy and protect humans against heart illnesses and cancer.
Apples that kill the desire(欲望) to eat could also be produced,with the first"extra-healthy"apples on supermarket shelves within just four or five years.
The team that keeps studying apple DNA includes 100scientists from five countries.Their research also suggests that around 65million years ago,when dinosaurs began to die off,the plant,which would finally become today's apple tree,experienced a great genetic change.The number of many of its genes doubled.The extra genes allowed the apple to get used to worse conditions and go through a different development from peaches,strawberries and other related fruits.

30.Why were fruit flies used for the research?C
A.Because they have a similar diet to humans.
B.Because they have a history as long as apples.
C.Because they share a lot of genes with humans.
D.Because they feed on nothing but apple extract.
31.What result did the researchers find out?B
A.Apples produce chemicals that can change human genes.
B.Apples have antioxidants that kill chemicals that cause aging.
C.Apples are rich in vitamins that are needed in humans'bodies.
D.Apples produce chemicals that make apples taste more delicious.
32.What happened to apples around 65million years ago according to the research?
C
A.Their genes stopped their development as the environment got worse.
B.Their genes became twice in number but they finally died off like dinosaurs.
C.They experienced a great genetic change making them used to worse conditions.
D.They went through a similar development to peaches,strawberries and other related fruits.
33.What can we infer(推断) from the passage?A
A.Eating apples may bring us more advantages than we might believe before.
B.People who have the habit of eating apples don't need to see a doctor.
C.Apples that kill the desire to eat are already available in supermarkets now.
D.People will eat apples instead of peaches and strawberries from now on.

查看答案和解析>>

同步练习册答案