2.You are probably familiar with the saying:An apple a day keeps the doctor away.A recent research carried out by the Chinese University of Hong Kong may change the saying:An apple a day may keep aging away.
The research chose fruit flies(果蝇),as they share many genes(基因) with humans.The fruit flies were either fed normally or had an apple extract(浓缩物) added to their diet.
It turned out that those fruit flies that were given apple extract lived about 55days-five days longer than the flies that were normally fed.The research group also found it easier for the flies to walk,climb and move about as they aged.
According to the result,the researchers believed that the antioxidants(抗氧化剂) in the apple extract helped clean up dangerous chemicals(化学物质) that cause illnesses,as well as aging.
In another study,researchers examined diets of thousands of women.They discovered that those who regularly ate apples were 20percent less likely to suffer heart illnesses and stroke.
The apples'genetic code (欲望) was discovered recently.It allows scientists to develop nicer and healthier fruits.Researchers are already using the information to grow a kind of apples full of antioxidants that can keep eyes and joints healthy and protect humans against heart illnesses and cancer.
Apples that kill the desire(欲望) to eat could also be produced,with the first"extra-healthy"apples on supermarket shelves within just four or five years.
The team that keeps studying apple DNA includes 100scientists from five countries.Their research also suggests that around 65million years ago,when dinosaurs began to die off,the plant,which would finally become today's apple tree,experienced a great genetic change.The number of many of its genes doubled.The extra genes allowed the apple to get used to worse conditions and go through a different development from peaches,strawberries and other related fruits.
30.Why were fruit flies used for the research?C
A.Because they have a similar diet to humans.
B.Because they have a history as long as apples.
C.Because they share a lot of genes with humans.
D.Because they feed on nothing but apple extract.
31.What result did the researchers find out?B
A.Apples produce chemicals that can change human genes.
B.Apples have antioxidants that kill chemicals that cause aging.
C.Apples are rich in vitamins that are needed in humans'bodies.
D.Apples produce chemicals that make apples taste more delicious.
32.What happened to apples around 65million years ago according to the research?
C
A.Their genes stopped their development as the environment got worse.
B.Their genes became twice in number but they finally died off like dinosaurs.
C.They experienced a great genetic change making them used to worse conditions.
D.They went through a similar development to peaches,strawberries and other related fruits.
33.What can we infer(推断) from the passage?A
A.Eating apples may bring us more advantages than we might believe before.
B.People who have the habit of eating apples don't need to see a doctor.
C.Apples that kill the desire to eat are already available in supermarkets now.
D.People will eat apples instead of peaches and strawberries from now on.
分析 一天一个苹果,疾病远离我,可最近一项研究表明,一天一个苹果,有助于抗老化.
此报告专注于研究果蝇,因为其一部分基因和人类的一样.这些果蝇有的是正常喂养,有的是正常喂养的基础上加入了苹果浓缩物.
最后证明加了苹果浓缩物的苹果生命持久的要长5天,还发现果蝇活动更灵活.
根据结果可知苹果浓缩物里的抗氧化剂能清除引起疾病和衰老的化学物质.
另一个研究发现那些经常吃苹果的女人患心脏病和中风的可能性要低20%.苹果的遗传密码已被发现,专家正在种植含有抗氧化剂的苹果.研究苹果DNA的专家来自5个国家的100个科学家,他们的研究还表明,在6500万年前,当恐龙开始死亡,植物,最终成为今天的苹果树,经历了一个伟大的遗传变化.它的许多基因的数量增加了一倍,额外的基因让苹果适应恶劣条件和不同的发展经历了,从桃子草莓和其他水果.
解答 30.C.细节理解题,根据第二段The research chose fruit flies(果蝇),as they share many genes(基因)with humans.可以看出此报告专注于研究果蝇,因为其一部分基因和人类的一样,故选C.
31.B.细节理解题.根据第三段"According to the result,the researchers believed that the antioxidants(抗氧化剂) in the apple extract helped clean up dangerous chemicals(化学物质) that cause illnesses,as well as aging."可知苹果浓缩物里的抗氧化剂能清除引起疾病和衰老的化学物质.故选B.
32.C.推理判断题,根据最后"when dinosaurs began to die off the plant,which would finally become today's apple tree,experienced a great genetic change."在6500万年前,当恐龙开始死亡,植物,最终成为今天的苹果树,经历了一个伟大的遗传变化.The extra genes allowed the apple to get used to worse conditions 额外的基因让苹果适应恶劣条件,故选C.
33.A.推理判断题.根据第一段:An apple a day keeps the doctor away.A recent research carried out by the Chinese University of Hong Kong may change the saying:An apple a day may keep aging away.吃苹果会给我们带来更多的优点比我们之前认为的更多,可以抗衰老,故答案是A.
点评 在答题时,一定不要急于去选择,要看清楚题目,看清题目说的是什么,问的是什么.