精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.I stopped to watch my little daughter busy playing in her room.In one hand was a plastic phone.In the other hand was a toy broom.I listened as she was speaking to her imaginary friend and I'll never forget the words she said,even though it was pretended(假装).
She said,"Surie's in the corner because she's not been very good.She didn't listen to a word I said or do the things she should."In the corner I saw her baby doll all dressed in pink.It was obvious she'd been put there to sit alone and think.
My daughter continued her"conversation"as I sat down on the floor.She said,"I'm all fed up.I just don't know what to do with her anymore.She  cries whenever I have to work and wants to play games,too.She never lets me do the things that I just have to do.She tries to help me with the dishes,but her arms just cannot reach and she doesn't know how to fold towels.I don't have the energy to teach.I have a lot of work to do and a big house to keep clean,I don't have the time to sit and play.Don't you know what I mean?"
And that day I thought a lot about making some changes in my life,as I listened to her innocent(天真的)words that cut me like a knife.I hadn't been paying enough attention to my most dear.
But how my attitude has changed,because,in my heart,I realize I've seen the world in a different light through my little darling's eyes.So,let the cobwebs(蜘蛛网)have the corners and the dust bunny rabbit rule the floor.I'm not going to worry about keeping up with them anymore.
I'm going to fill the house with memories of a child and her mother,for we have only one childhood,and we will never get another.

59.What does the underlined word"She"in Paragraph 3 refer to(指的是)?D
A.The daughter's mother
B.Suzie's daughter
C.Suzie's baby doll
D.The daughter's baby dool
60.How did mother feel when she heard the"conversation"?C
A.Worried
B.Disappointed
C.Regretful
D.Sad
61.What's the purpose of the story?B
A.The mother should be angry with her daughter
B.The mother should spend enough time with her daughter
C.The mother shouldn't change her attitude to her daughter
D.The mother shouldn't pay attention to her daughter's words.

分析 我停下来,注视着正在她的房间里忙着玩耍的小女儿.她一手拿着一个塑料电话,另一只手拿着一个玩具扫帚.我听到了她跟她假想中的"小朋友"在谈话,而她说的每一个字都让我永远牢记,即使那是假装的.
女儿说:"苏西就在角落里,因为她表现的不好.她连一个字都不肯听我说,也不干她该做的事情."我看到她的娃娃在角落里,浑身上下都穿着粉红色的衣服.很显然,她是被放在那里的,让她独自坐在那儿反思.
当我在地板上坐下来的时候,女儿还在继续她的"谈话".她说:"我受够了,我不知道还能拿她怎么办?每当我工作时,她就开始哭闹,还想要玩游戏.她从来不让我去干我该干的事情.她想帮我刷碗,但她的手够不到,毛巾怎么叠也不知道.我没有时间去教她,我还有一大堆的事情要去处理,这么间大房子要去打扫.我没有时间去坐下来陪她玩--你明白我的意思吗?"
那天,我想了很多改变了我的生活的事情.当我听着女儿那些天真的话语时,我心如刀割.我没有给予我最爱的人足够的关注.
不过现在,我的态度发生了转变,因为我从心里意识到…我透过亲爱的小女儿的眼睛,从另一个角度看到了这个世界.所以,就让蜘蛛网呆在墙角,让地板铺满灰尘吧,我再也不为这些琐事操心了.
我要让房间里充满一个孩子和她母亲的回忆…因为我们每个人都只有一个童年,一旦失去就再也找不回了.

解答 59.答案:D.词义理解题.根据She said,"Surie's in the corner because she's not been very good.She didn't listen to a word I said or do the things she should."In the corner I saw her baby doll all dressed in pink.It was obvious she'd been put there to sit alone and think.可知她是在和自己的玩具娃娃在说话,故选D.
60.答案:C.推理判断题.根据And that day I thought a lot about making some changes in my life,as I listened to her innocent(天真的)words that cut me like a knife.I hadn't been paying enough attention to my most dear.可知小女孩的妈妈很后悔,没有更多的关注自己的女儿,故选C.
61.答案:B.主旨大意题.根据I'm going to fill the house with memories of a child and her mother,for we have only one childhood,and we will never get another可知本文是要告诉我们妈妈要更多的关注自己的孩子,故选B.

点评 要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.This weekend our class will go to a mountain near our city         trees.(  )
A.plantB.plantedC.to plantD.planting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Lisa is      and she has an       sister.(  )
A.eleven years old,eight-year-old
B.eleven-year-old,eight-years-old
C.eleven years old,eight year old
D.eleven-year-old,eight years old

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.All the boys can't wait to play basketball.They wish to beginimmediately(立即) after class.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.There isno doubt(毫无疑问)that the engineer has made a mistake once again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.---The government is          plenty of money building the countryside.
---We are pleased with the government's efforts.(  )
A.costingB.payingC.takingD.spending

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.--Sarah is chosen as the guide for the Fashion Show.
--Great!No one speaks English________her.(  )
A.as beautiful asB.as badly asC.worse thanD.better than

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

15.We all know you are smart,but you'd betternot show(not show) off.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-His handwriting is very careful.
-Yeah.With the help of him,his sister writes as ________ as him.(  )
A.careB.carefulC.more carefullyD.carefully

查看答案和解析>>

同步练习册答案