精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.I had hidden the long black bag in the garage(车库) for the past two days.Tonight,in the dark,I would finally take it away.If everything went OK,it would be done by morning.But I had to be sure no one,not even my wife,saw me.
It was more difficult to get away from the party than I expected.I said that the children were tired and needed to get to bed.It was partly true.But the main reason for leaving was that I wanted to complete my plan.
First I had to get the kids to sleep.That was never easy at any time and tonight it was even more difficult.The eldest one wanted to know why we left the party early.I told him 10:30pm was not early.As usual,I read them a bed-time story,but I had to stop myself reading too quickly or they would learn my secret.
Silence finally came,and feeling like a thief in the night,I went out of the house and into the garage.Taking one end,I dragged the bag out from its hiding place and took it into the garden.I was worried that my neighbors might hear me and call the police.
It was already eleven o'clock.By the light of the moon I started working,trying to make as little noise as possible.And that was not easy with a saw (锯子) and a hammer(铁锤).
After much effort,my work was finally completed.I looked down at my watch.It was exactly 4:00am.Then I went inside to have a shower and get a few hours of sleep.It wouldn't be long now before the kids would rush into my room and wake me up to tell me about the new tree-house Father Christmas had brought them this year.
51.How was the man feeling at the beginning?A
A.Nervous.
B.Tired.
C.Peaceful.
D.Sleepy.
52.The underlined word"learn"in Paragraph 3refers toC.
A.忘记  
B.学习    
C.知道  
D.书房
53.In what order did the man do the following?B
a.Read the kids a story.
b.Had a shower.
c.Worked in the moonlight.
d.Dragged the bag from the garage.
e.Went to a party.
A.e-d-a-b-c   
B.e-a-d-c-b    
C.a-b-e-d-c   
D.a-e-d-c-b
54.The man did all these toD for Christmas.
A.repair the garage          
B.let children have a rest
C.tidy the garden            
D.make a new tree-house
55.When did the story take place?B
A.Halloween.
B.Several days before Christmas.
C.New Year.
D.April Fool's Day.

分析 我把一个长黑色的包裹藏在车库里两天了.今天晚上我终于可以把它拿走了.如果一切顺利,早上之前就做完了.但是我必须确定没有人看到我,甚至我的妻子.
离开聚会比我想象的更困难.我说孩子们累了需要上床睡觉.这句话中有一部分是真实的,但离开的主要原因是我想完成我的计划.
首先,我不得不让孩子睡觉.让孩子睡觉这件事情从来就不是一件简单的事情,今晚就更加困难了.老大想知道为什么我们提前离开了派对,我告诉他10:30已经不早了.平时,我会给他们读一个睡前故事,但今天我不得不提醒自己不要阅读的太快,以免他们发觉了我的秘密.
终于迎来了寂静,感觉自己像一个深夜里的小偷,我走出房子进入车库.我把包从它藏的地方拿出来并把它带到花园里.我担心我的邻居可能会因为听到我的声音而报警.
已经十一点钟了.在月光的照射下我开始工作,试图尽可能的减少噪音,而使用锯和锤子想要不发出声音真的很难.
经过多番努力,我的工作终于完成了.我低头看了看手表,正好是上午四点整.于是我去里面洗了个澡,睡了几个小时.过不了多久我的孩子们便会赶到我的房间并叫醒我,告诉我圣诞老人给他们的新木屋.

解答 51.A.细节理解题.根据第一段,这个人在车库里把包藏了两天,而今天晚上他要拿走,而且必须保证没有人看见他,甚至是他的妻子,因此他做这件事情瞒着自己的家人,而在自己的家中瞒着家人做事,是会紧张的,即nervous;
52.C.词义猜测题.根据这个词所在的句子,As usual,I read them a bed-time story,but I had to stop myself reading too quickly or they would learn my secret.可知,平时孩子们睡觉这个人会给孩子们讲睡前故事,但是今天由于他有任务,时间紧,因此他很着急,但是他又不能把故事讲的太快,因为如果太快,孩子们会感觉不对劲,从而learn他的秘密,根据前后分析可知,这里的learn的意思是知道;
53.B.细节理解题.根据据短文描述的先后顺序可知这个人先去了聚会,之后以孩子困了需要睡觉为由带孩子们走了.回来后给孩子们读故事,然后把袋子从车库里拖出来,之后在月光下工作,工作后洗澡并睡了几个小时,按照时间的先后顺序排列即可.故选B.
54.D.细节理解题.根据It wouldn't be long now before the kids would rush into my room and wake me up to tell me about the new tree-house Father Christmas had brought them this year.可知,这个人知道不久后他们的孩子会冲进他的房间,激动的告诉他圣诞老人给他们建了新树屋,而且从上文And that was not easy with a saw (锯子) and a hammer(铁锤).可知这个人的工作红用到了锯和锤子,因此可知这个人神神秘秘的工作一晚上就是为了建造新的木屋,这个人就是孩子眼中的圣诞老人;
55.B.推理判断题.根据54的描述,这个人做了一个新的木屋当作给孩子们的圣诞礼物,而且孩子们认为这个礼物是圣诞老人给的,因此文章中描述的这个事情应该发生在圣诞节之前,即B.

点评 本篇是一篇记叙文.题目基本都与细节理解有关.做题时先把文章快速读一遍把握大意.再结合题目从相关的细节之处找答案,注意抓住关键句子及词语,并联系上下句的语境.对于排序题要从文章总体内容上把握,先做了什么,后做了什么,按照文章中出现的先后顺序排列即可.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.The room is filledwith people.It's crowded.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.put,oil,panPut some oil in the pan.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Saying"thank you"is probably the first thing most of us learn to do in a foreign language.After all,we're brought up to be kind and polite.
So,what exactly are you supposed to say when"thank you"is only the 20th most popular way to express gratitude (感激)?According to a recent report,19 other ways of expressing gratitude finished ahead of"thank you"in a poll (投票) of 3,000 people.
Pollsters found almost half those asked preferred the more informal (非正式的)"cheers",while others liked to use such expressions as"ta","great"and"nice one".
So,just what is the right form of words to express your thanks?
Luckily,the answer is in the language itself."Cheers"is considered an informal way to say thank you.For example,when going for a drink with friends,a smile and a"cheers"by way of thanks is not only acceptable to the situation,it is also culturally accurate.
"Ta"was the second-most popular expression of thanks,and is also commonly used in informal situations,along with phrases such as"nice one",and"wonderful".
Interestingly,one word that didn't make it into the top 20 was"thanks".But"thanks"can be useful,as it is able to bridge the divide between"thank you"and the downright relaxed"cheers".
Certain words can double as an expression of thanks as well as delight.For example,words like"awesome","brilliant"and"you star"can tell both your pleasure at someone's action,as well as serving to express your thanks.If you are on the receiving end of a"new"thank you,you can reply with a simple"no problem",or"sure".
Of course,a simple wave,nod or smile may be all right.For example,if a car driver slows down to let you cross the road,simply raising your hand is enough to show that you are thankful for the driver's consideration.
Sometimes,formality is necessary,and"thank you"is still the best choice in such situations.But students should not worry about when exactly to use certain expressions.
Many people in western countries are worried that good manners are in decline (衰退).People are tired of seeing their acts of kindness and service pass without any feedback.So don't think that your"thank you"was useless or too formal.The chances are,if you said"thank you",you made someone's day.
48.We can tell from the result of the poll thatB.
A.people are worrying about politeness nowadays
B.there are many kinds of expressions of gratitude
C."thank you"is the most popular expression of gratitude
D.there are more formal expressions of gratitude than informal ones
49.What does the underlined word"accurate" in Paragraph 5 mean?A
A.Clear and exact.
B.Simple but strange.
C.Short and informal.
D.Informal but popular.
50.Which of the following can express gratitude as well as pleasure?D
A.Sure.
B.No problem.
C.Ta.
D.You star.
51.In the last paragraph the writer encourages people toB.
A.help others behave well
B.show their gratitude to others
C.continue their language learning
D.stop worrying about social activities.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Hot pot(火锅)is one of Chinese traditional meals.This traditional meal has a history of more than 1.000years.As the winter months come,so does hot pot season. And what has made it a Chinese favorite food?Well,it seems that the answer is not just found in the dish itself.
Hot pot isn't just designed to keep you warm during the cold month;it's also a social experience.There is a lot of fun for everyone to have in adding food to the hot pot.Hot pot is eaten over two to three hours.For this reason,it is often considered as an evening's entertainment,and time to spend with friends and family.However,most westerners can't stand the idea of other people putting chopsticks in their food.When we come to eat at the table in the UK,we have our own individual portions(份额),although the experience is still a social one.
But having given hot pot a go,lots of westerners find it's now one of their favorite meals in Beijing.The steam(水蒸气)from the pot leaves the smelling of food on their clothes when they get home,but perhaps it is also part of the experience.When the cold wind is blowing outside,just grab(抓)some chopsticks,join some good friends.and dig For them,it's like throwing a dinner party where the taste buds(味蕾)and the hunger are satisfied in the warm company of friends.
71题完成句子;72题简略回答问题;73题用英语表达文中画线单词it所指代的内容;74题归纳文章主题;75题将文中画线句子译成汉语.
71.Hot pot can keep people warm in winter.and it's alsoa social experience.
72.What can he left on the clothes after having hot pot?The smelling of food
73.hot pot
74.This passage mainly tells us something abouthot pot.
75当冬季来临,火锅的季节也随之到来.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.This Thursday,across the US,kids are skipping school (缺课) and going to work with their parents.They'll be making copies,sending faxes and sweeping floors.This is because April 28is Take Our Sons and Daughters to Work Day all over the US.This holiday shows kids what it means to be a grown-up in the working world.
I still remember when this day started,I was very happy.Not only did I have the chance to miss school,but I also got to sit in my dad's taxi all day long and we would go to a restaurant for lunch.But after only 20minutes of driving around the city,I was very bored.I couldn't read my book in the car as I would get carsick(晕车)and my dad didn't like to turn on the radio.I got hot and uncomfortable.People wouldn't get into his taxi because they thought he already had a passenger-me.So nothing happened.It seemed like years before we got to go for lunch.I actually started to miss school.
While the point of the day is to give kids a chance to experience real-life jobs and give them an idea of the possibilities for their futures,I got something completely different from the day.I learned to appreciate (重视) school.Where else do you get to play with your friends,do science experiments,read great books and write stories all in one day?
Just as you'll have to learn to love your job later in life,learn to love school now.If you don't already,try spending the day at work with your dad.
21.How did the writer feel from morning to the noon on April 28th?D
A.First happy then angry.
B.First nervous then relaxed
C.First excited then delighted.
D.First cheerful then regretful.
22.That day the writer was happy at first for the following reasons exceptB.
A.she didn't have to go to school
B.she would work as a grown-up
C.she could sit in her father's taxi all day
D.she would go out for lunch with her father
23.Why didn't people get into the writer's father's taxi?B
A.Because her father didn't like to turn on the radio.
B.Because they thought the writer was a passenger.
C.Because her father's car was hot and uncomfortable.
D.Because her father didn't stop to take any passengers.
24.Which of the following is NOT the purpose of the"Take Our Sons and Daughters to Work Day"?A
A.To teach kids to appreciate school.
B.To give kids a chance to experience real-life jobs.
C.To give kids an idea of the possibilities for their futures.
D.To show kids what it means to be adults in the working world.
25.What did the writer learn from the day spent with his dad?D
A.It's boring to drive a taxi.
B.Working with dad is fun.
C.It's hard to make money.
D.School life is much better.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Every time we turn on the TV or take a ride in a car,we could be adding to a problem called acid rain(酸雨).In this article,we'll learn something i(66)mportantabout acid rain.
The formation of acid rain
When people use fuels (燃料),such as coal and gasoline(汽油),poisonous gases are given off.When these gases come t(67)ogetherwith rain,acid rain forms.Many power stations burn fuels in order to c(68)reatethe electricity that we use in our homes and offices every day.Cars and trucks also send these gases into the air when they burn gasoline.When rain meets these gases,
h(69)armfulthings called acids form.This is acid rain.
The harm of acid rain
Acid rain destroys everything that it t(70)ouches.It poisons our rivers,ponds and lakes and
o(71)ceansalong with the life in them.It p(72)ollutes our soils and crops,harm trees,and can even kill fish and plants.Acid rain also eats away at our buildings.
The prevention of acid rain
Trying to prevent the pollution that gets into the air is n(73)ecessary.Keep the electrical appliances off while they are not in use.We can also use different ways of traffic to make less use of fuels.
Research tells us that acid rain harms our e(74)nvironment.So people around the world can take small steps now to make a d(75)ifferenceto our kids.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.你理想中的学校是怎样的?what's your ideal school like?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.地球淡水不多,所以我们必须节约用水.
There is notmuch fresh water on Earth,so we must save water.

查看答案和解析>>

同步练习册答案