精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.
A.Ozone hole in Antarctic
B.The disadvantages of watching TV
C.Recycling,a new solution
D.Seeing the doctor by email
71.In some western countries,doctors can answer more questions from more patients in a short time by    using emails.They can fill their patients'illness into the Internet.There are more than 10,000health websites around the world now.D
72.Recycling is a new way to deal with the rubbish.People take out the usable materials and make them into something else.In some cities a new kind of machine is used to help divide the rubbish.C
73.According to the scientists,there is the largest ozone (臭氧) hole over Antarctic.It becomes much bigger than it was in 1998.It's caused by the air pollution on the earth.The scientists say that we have to reduce the number of smoke.A
74.Watching TV for too long is bad.You will sit for a long time without any sports,and you may eat more food.As a result,you will become fatter and fatter.Experts say that advertisements on TV will lead people to buy things that they don't really need.B
75.Where can we probably read the four passages?D
A.In a storybook.
B.In a guidebook.
C.In an ad.
D.In a science book.

分析 在西方国家,人们可以通过电子邮件看医生.
循环利用是解决污染的新方式.
南极地区的臭氧层空洞变得更大了.
看电视有很多缺点.

解答 71.D  细节理解题  根据"doctors can answer more questions from more patients in a short time by using emails"可知,人们可以通过电子邮件看医生.故答案为D
72.C  细节理解题  根据"Recycling is a new way to deal with the rubbish"可知,循环利用是解决问题的新方式.故答案为C
73.A  细节理解题  根据"there is the largest ozone (臭氧) hole over Antarctic.It becomes much bigger than it was in 1998"可知,此处是在描述南极臭氧层空洞的问题,故答案为A
74.B  细节理解题  根据"Watching TV for too long is bad."可知,此处是在描述看电视的缺点,故答案为B
75.D  推理判断题  根据那些观点可知,这些都是跟科学相关的事情,故这些文章在科学书上才能看到.

点评 做这道题时要仔细阅读题中条件,并从选项中选出最合适的选项.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

15.When you think of a classroom,such w(66)ords as"quiet or clean"may come to your mind.But a modern British high school is n(67)oisy and crowded.Most students don't wear uniforms and teachers often wear jeans and T-shirts.
Rules in a British classroom are s(68)imilar to those in Chinese schools.No talking.No eating or drinking.R(69)aise your hand when you want to ask a question.No leaving your seat u(70)nlessyou are asked to.Dress and act in an orderly manner.
Some British teenagers go to fee-paying,or private schools.Discipline(纪律) is better there,as class sizes are smaller and students generally get more attention.But most teenagers go to public schools,where they don't have to p(71)ayany money.
U(72)nluckily,for many teachers,making pupils keep to the rules is hard.At a large public school,classes may include over 30people.They have different abilities and backgrounds.Some may not speak English as their first l(73)anguage.
The government is trying to c(74)change the face of the British classroom.They want  stronger school rules and stricter punishments.They want to bring back school uniforms,saying that they help give students an‘identity'(身份).
Can British bring good manners back to the classroom?It just might be possible,with the h(75)elpof a little Harry Potter magic.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Can you go to the movies tomorrow night?
-Sorry,I                      study for an English test.(  )
A.mustB.mustn'tC.canD.can't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.I usually come to school by bike,but                  I walk.(  )
A.neverB.sometimesC.usuallyD.always

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

20.进入初三学习,同学们都很紧张,但是仍有一部分同学没有明确的学习目标,请你以"How to be a good learner?"为题写一篇文章,给这些同学一些启发,让大家在这个阶段认真学习,迎接中考,甚至在未来的学习也可用.
要求:(1)写出我们在平时的学习中该怎么做,必须用所有的提示词.(提示词:good habits and ways,get ready for,after class,go over,homework,do sports,health,problem,ask for help)
(2)字数:80词左右
How to be a good learner?
To be a good learner,I think there are some steps for you to follow.                               

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.There are no signs of little green men on Mars.But new discoveries offer a bit more hope that some forms of life existed there in the past-and perhaps is still there at present.Methane (甲烷) and water have been found on the red planet.They both show the possibility of life.
According to a new report,the Mars rover Curiosity (好奇号火星探测器) has checked some methane in the air.This kind of gas is also found in Earth's atmosphere (大气层).It comes from animal and plant life,and from the environment itself.If there's methane in Mars's atmosphere,where is it from?Scientists are not sure.But it marks a big change.In September 2013,Curiosity found there was almost no methane in the Martian air.Just months later,however,the rover picked up a bit of this kind of gas.
"It surprised us,"says Christopher Webster in California.He is the lead scientist for the instrument on the rover that checks methane.Webster says,"Every time we looked there was methane.But finding out what's responsible for methane is really important."
The discovery of water on Mars is nothing new.For about ten years,scientists have had facts that it appeared on the surface of the planet millions of years ago.But according to another new report from Curiosity,while the surface water on Mars seems to be long gone,there's a lot more of it left than most people realize.
But where there is (or was) water,there could be (or could have been) life.
38.The rover has discoveredD on Mars recently.
A.men
B.life
C.oil
D.methane
39.The underlined word"It"refers toA.
A.the discovery of methane on Mars    
B.the sign of green men on Mars
C.Mars's atmosphere    
D.the red planet
40.What's Webster's main job?B
A.To do some experiments.
B.To manage the instrument on the rover.
C.To search for methane on Mars.
D.To find out if there is water on Mars.
41.What's the best title of this passage?C
A.The future of Mars
B.The history of Mars
C.More hope for life on Mars    
D.Chances of working on Mars.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

17."立德树人"已成为全社会都在关注的话题,实际上"立德树人,家校共育"本应就是我们大家共同的责任,作为中学生我们应该怎样做?请你以"My pleasant/favorite/busy …"为题写一篇短文,谈谈你经历的一次事件或活动等.
要求:1 有清楚的时间、地点、过程等内容;
2有愉悦、高兴的感受,有"正能量"意识;
3 语言流畅,合乎情理,不得使用真实姓名、班级;
4词数100左右.
请务必将短文写在答题卡的相应位置!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

17.A:(41)D?
B:Not yet.Exercise 3is too difficult for me.
A:Don't worry.(42)E.
B:It's very kind of you.But I think I can do it myself.Can you lend me your English-Chinese dictionary?
A:With pleasure.(43)A.
B:Thanks.(44)C,is Miss Gao at the teachers'office?
A:Oh,no.She‘s out at the moment.
B:(45)B?Do you know?I have some questions to ask her.
A:I think she is at the library.She told me she wanted to borrow some books.
B:I have to wait for her.
A.Here you are.
B.Where is she?
C.By the way
D.Have you finished your homework?
E.I'll help you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.The snow made us _____cold,so we decided to make a fire  _______warm.(  )
A.feel; to keepB.to feel; keep
C.feel; keepD.to feel; to keep

查看答案和解析>>

同步练习册答案