精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4."Can I have a glass of hot water?"(61)D But if you go abroad,you may find that
meals in the West tend to come with tall glasses of ice water.Are you curious about this difference?
For most Chinese people,drinking hot water is part of everyday life.
(62)B One idea suggests that water of a warm temperature (25-30℃)is good for people's health,especially for the stomach.It also helps to stop digestion (消化) problems.,
(63)A One possible reason is that in western countries people can drink water directly from the tap (水龙头),rather than having to boil it.And it's not only drinking water that they have cold.After exercise,it's normal to jump into a cold shower,to bring the heart rate down.
However,there is one common'thing encouraged by both the East and the West:
(64)CAs sweating (出汗) is a good way to cool off in summer,hot drink makes you hotter and you begin to sweat.
(65)EThe more comfortable our body feels,the better it is.

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整,并将其标号填涂在答题卡相应位置.
A.But for many Western people,they drink cold water even in winter.
B.More importantly,it is strongly connected with traditional Chinese medicine.
C.One can cool down by drinking a hot drink in summer.
D.This is a very common question for Chinese customers in a restaurant.
E.Of course,it doesn't matter if you drink hot or cold water.

分析 本文介绍了中西方饮食方面的差异,在中国人们喜欢喝热水,而西方国家的人们则喜欢喝冷水.

解答 61.D 推理判断题 根据"But if you go abroad,you may find that meals in the West tend to come with tall glasses of ice water"和"For most Chinese people,drinking hot water is part of everyday life"可知,这里是在对比中国与国外饮食的差别,所以这里应该为中国的情况,答案为D
62.B 细节理解题 根据"One idea suggests that water of a warm temperature (25-30℃)is good for people's health"可知,这里是在阐述人们为什么认为要喝热水,B选项与此相关,故答案为B
63.A 细节理解题 根据"in western countries people can drink water directly from the tap (水龙头),rather than having to boil it"可知,在西方国家人们喜欢喝凉水,故答案为A
64.C 细节理解题 根据"As sweating (出汗) is a good way to cool off in summer,hot drink makes you hotter and you begin to sweat"可知,排汗是一种有效的降温方式,与C选项"在夏天喝热水可以降温"相匹配,故答案为C
65.E 细节理解题 根据"The more comfortable our body feels,the better it is"可知,适合我们的才是最好的,与E选项"当然,喝热水还是凉水都没关系."相匹配,故答案为E

点评 做这道题时要仔细阅读题中条件,并从选项中选出最合适的选项.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.           in our class playing basketball,so we are all good at it.(  )
A.Nobody; likeB.Everybody; like
C.Nobody; likesD.Everybody; likes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-                   beautiful bird!Is it yours?
-Yes,it is.(  )
A.WhatB.What aC.What anD.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Researchers have discovered the first Earth-sized planet.It was first marked by scientists'using NASA's Kepler telescope(望远镜),so it's called Kepler-186f.It lies about 500light years from Earth and goes around its star.The planet is the right distance from its star for water:not too close or not too far.Water is one important condition that scientists guess is necessary for life.So it could have water and possible life.It's called a true Earth cousin.
"This planet is an Earth cousin,not an Earth twin,"said Barclay,who is among a team of scientists reporting on the discovery in the magazine Science this week.
"It's very exciting to find a planet similar to the Earth,"Barclay said."It's not easy work because things change as we get more measurements."
Scientists don't know anything about the air of Kepler-186f,but it will be a task for future telescopes which can study for chemicals that have something to do with life.
"It's possible for life to live in this planet,but that doesn't mean there is life in it,"Barclay said.
So far,scientists have found nearly 1,800planets in the universe.
"The past year has seen a lot of progress in the search for Earth-like planets.Kepler-186f is very important because it is the first planet that is the same temperature and is almost the same size as Earth,"scientist David Charbonneau wrote in an email.
48.Scientists have already found aboutC planets now.
A.500
B.186
C. 1,800
D.1,801
49.Which of the following about Kepler-186f is NOT true according to the passage?A
A.It could have water and possible life,so perhaps we might live there.
B.It's almost as hot as and as large as Earth.
C.In the future,scientists will study the chemicals of it by telescope.
D.It's an Earth-like planet.
50.We can probably read this article inB.
A.a story book
B.a newspaper
C.a text book
D.a sport magazine
51.What is the best title of the passage?D
A.Space research.
B.Journey to space.
C.Is there water and possible life in Kepler-186f?
D.Scientists discover the most Earth-like planet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.I'm a 15-year-old girl.I look normal:I'm not tall or short,and I'm not ugly or beautiful.But there's one problem:I have a big behind.
When I shop for dresses,I can never find one big enough for me.Most shops only have small sizes.So it's really hard for me to find the perfect dress.When I see thin girls in their small dresses,sometimes I can't help being sad.
For most girls,getting a dress is easy.They can always find one that fits.
But not for me.It takes me weeks or seven months to find a dress that covers my behind and doesn't make my arms look so fat.A lot of the time,I have to give up my favorite color.Once,I was in a dressing room.The girl in the room beside me was talking to her friend.She said she had been on a diet all years,but her behind was still too big.Poor girl!She was so thin,she looked like she hadn't eaten in months!After I saw her,I decided I don't want to go on that kind of diet.
But each time I am out with my mum,I only think about two things:finding a dress,and eating something good for lunch.Maybe I should try to eat a little less.
Or maybe girls shouldn't worry about being thin all the time.We should try to eat a little less.
Or maybe girls shouldn't worry about being thin all the time.We should just try to be happy with ourselves.
I went to 324dress shops last year when I was looking for a dress.This year,I'm not going to worry about it too much,the world is full of small behinds,and I'm proud to have a big one.
43.What is troubling the girl in this passage?C
A.Her small size.
B.Her ugly face.
C.Her big behind.
D.Her troublesome arms.
44.After meeting the other girl,she decidedA.
A.not to change herself
B.to ear less and exercise more
C.to go on the same diet
D.to try to be as thin as her
45.At the end of the passage,the writer seems toD.
A.have cut down her food
B.be still troubled with her dresses
C.be tired of her mum
D.have got over her worries
46.What do you think the word"behind"means in this passage?B
A.Something girls wear
B.Part of the body
C.A school thing
D.One's height.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.以下五个家庭中的成员都打算购买一些产品.请仔细阅读第1-5题中的信息,从A到F的六个选项中,选出适合他/她拟购买产品的最佳广告语,期中一项为多余选项.
71.Jason is going to study in a famous university.These days,his father is looking for a mobile phone for him so as to keep in touch with each other closely.E
72.Tim is a middle school student.He likes sports very much and plays football every afternoon.But his shoes are too small for him,so after class this afternoon he has to buy a pair of new shoes.A
73.Mary is going to have her 15th birthday party.Her family are making preparations for it.Her brother's job is to buy some drink.B
74.Jane doesn't want to forget the past,especially the happy moments.C
75.Alice is afraid of opening her mouth,because a bad smell will come out.So she needs something which can remove the smell no matter how much it is.F
             A
"Just do it!"Do something,but only if you think it's necessary.And if so,why not do it wearing Nike?
              B
"Always Coca Cola."It seems to say"Coke is the only drink there is; there are no other forms of drink."
             D
"Project Hope-Schooling every child."It educates people about public service projects,such as Project Hope.
             C
"Share moment,share life."We can remember the happy moments in life by taking photos of them-using Kodak film of course!
             E
"Make yourself heard."When you hear this slogan,you will know there is Sony Ericsson product for you to call anyone.
             F
"Bright-teeth fights bad breath."It wants you to read the word"fight"and think that toothpaste can make the bad breath disappear.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.

41.What does the first advertisement ask us to do?A
A.To send in some jokes.
B.To share our pets.
C.To talk about kindness.
D.To tell a true story.
42.Which of the four advertisements offers the most money?D
A.Jokes.
B.Smart Animals.
C.Kindness of Strangers.
D.My Story.
43.How can we send our writing in?C
A.By phone.B.By post.
C.By email.D.By going there.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.一Look!Why is Tom's father so angry with him?
一Tom always turns adeafear to what his parents says.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Space vegetables are grown from seeds(种子)that have been taken to space and brought back to the earth.The seeds are affected by the radiation(辐射)and low gravity in space.When they are brought back to the earth,these seeds produce vegetables that are bigger and healthier than normal vegetables.However,some people worry about eating space vegetables.They think that space vegetables might not be good for us and could make us get sick because of the radiation in space.However,people should not be frightened because space vegetables are very healthy.
Here are some facts that you should know about space vegetables.
Space vegetables are grown from seeds that are carefully chosen.When seeds are brought back from space,they are tested to make sure that they will be safe to eat.
Space vegetables are better for you than normal vegetables.For example,space tomatoes stay fresh for twenty days,which is one week longer than normal tomatoes.
After genetically modified(转基因)food appeared in the market,people worried that they were eating unknown things.For example,if nut genes(坚果基因)are put inside potatoes,people allergic to nuts might get sick from eating these potatoes because they do not know they are also eating nuts.Unlike genetically modified food,space vegetables have not been genetically changed.This means that no new genes are put into the vegetables.Therefore,there are no dangers of eating something unknown.
30.Genetically modified food is different from space vegetables because itC.
A.is grown in space                    
B.has nothing unknown
C.has been genetically changed          
D.has no new genes
31.According to the passage,normal tomatoes can stay fresh for aboutB days.
A.seven                             
B.thirteen
C.twenty                            
D.twenty-seven
32.The underlined word"allergic"means"A"in Chinese.
A.过敏                              
B.种植
C.发现                              
D.出售
33.The writer wants to tell us thatC.
A.space vegetables are grown in space
B.everybody worries about eating space vegetables
C.space vegetables are safe and good for people to eat
D.space vegetables may bring illness to us because of the radiation in space.

查看答案和解析>>

同步练习册答案