精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.My friends and I had just finished lunch at a hotel when it started to rain heavily.When it became lighter,I decided to get my car which was parked at my office three streets away.
My friends argued that I shouldn't go,mainly because I was seven months pregnant (怀孕的) then.I promised that I'd be very careful.One of them wanted to come with me but I asked her to stay with another friend who needed help with her baby.
I walked out of the hotel and started making my way to the car.At the crossing,a black car stopped and a man came out with an umbrella.Before I knew what was happening,he walked right through me and told me he'd escort (护送) me.Although I refused,he insisted that he would.During our walk,he kept telling me to walk slower,as the ground was wet.When we got to the car-park,I thanked him and he went away.I did not get his name and can't recognize (认出) him now.Did he stop for me?I'll never know.
So how did I pay it forward?I was at home when I noticed two Indian workers walking-in the heavy rain.They were probably on their way to the working place near my home.              
They were surprised by my action.They were very grateful to me,probably wondered why a stranger was offering such kindness.I was so relaxed and happy that day.
34.What did the writer do after she had just had lunch?D
A.She took a walk in the rain       
B.She argued with her friend
C.She returned to the hotel         
D.She decided to get her car
35.How did the writer feel when a stranger insisted escorting her?B
A.angry        
B.surprised       
C.happy        
D.sorry
36.What is probably the missing line in Paragraph 4?C
A.I laughed at them standing in the rain
B.We greeted each other with a smile
C.I went out and passed them my umbrella
D.I saw a car coming towards them without stopping.
37.What's the best title for the passage?C
A.Unforgettable rainy days       
B.An unknown man
C.Good turns worth another      
D.A beautiful umbrella.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述的是作者曾接受了一个陌生人的帮助,她不知道那个人的名字,所以无法回报他.但是作者决定也会像曾帮助过她的那个人一样,去帮助别人.

解答 34  D 细节理解题.根据文章:My friends and I had just finished lunch at a hotel when it started to rain heavily.When it became lighter,I decided to get my car which was parked at my office three streets away.可知作者在吃完饭之后,想要去取她的车.故选D.
35  B 推理判断题.根据文章:Before I knew what was happening,he walked right through me and told me he'd escort (护送) me.Although I refused,he insisted that he would.During our walk,he kept telling me to walk slower,as the ground was wet.可知作者即使拒绝了他的护送,但是陌生人还是坚持这么做.所以由此推断作者会感到很惊讶.故选B.
36  C 推理判断题.根据文章:They were surprised by my action.They were very grateful to me,probably wondered why a stranger was offering such kindness.I was so relaxed and happy that day.可知这里是作者帮助别人的举动,是善意的体现.所以别人才会去感激她.故选C.
37  C 标题归纳题.这篇文章主要讲述的是作者曾接受了一个陌生人的帮助,但是无法回报他.所以作者决定也会像曾帮助过她的那个人一样,去帮助别人.故选C.

点评 做题时先把文章快速通读一遍抓住其大意,本题主要涉及细节理解题目,要结合问题从文章中找到与之相关的句子,抓住关键词和细节进行选择,即可填入正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

14.W:Hello!Tom.I haven't seen you for a long time.Where have you been?
M:(66)A,Mrs.Green.I went to China last year.
W:(67)B
M:My parents.
W:What did your family go there for?
M:(68)D
W:In which city did you live when you were in China?
M:In Shanghai.It's a big city and it's modern,too.
W:(69)D
M:It's not too cold in winter but it's very hot in summer.
W:Do you like the weather there?
M:(70)C But I like the city very much.
W:Are you going there again?
M:Yes.We are now on a holiday.We will go back to China next month.

66.A.Hello         B.Good morning        C.I'm fine         D.See you
67.A.How did you get there?
B.Who did you go there with?
C.When did you go there?
D.Which city did you visit?
68.A.We went there by air.
B.My parents paid more than $5,000for the flight.
C.We had fun during the flight there.
D.My parents went there to work in a college.
69.A.What do you think of the people in Shanghai?
B.Does it often rain in summer?
C.How do you like the buildings in Shanghai?
D.What's the weather like in Shanghai?
70.A.Yes,I do.
B.I love it very much.
C.No,I don't.
D.I don't know.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Thank you ____ your help.
-You're _____.(  )
A.for; rightB.for; welcomeC.to; welcomeD.with; sorry

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Travel time:
08:00-10:00Pick you up from the hotel in Shanghai and go to Suzhou
10:00-11:00Visit the Tiger Hill It is called as"the most famous place Wuzhong"
11:00-12:00Visit Hanshan Terple
12:00-13:00Lunchyime
13:00-14:00Visit the No.1 SIlk Factory Suzhou is famous for its silk production (产品)
14:00-16:00Visit the Hunble Administrator's Garden This garden has three parts:the eastern part,the middle part and the western part.
16:00-18:00Return to Shanghai
How to book (预订):
☆you must book by email.Tell us which hotel you are staying at and wait for our confirmation (确认) email.
☆Our tour guide will call you the night before the tour and tell you when we will meet the next morning.
51.The writer is probably aB
A.tourist
B.travel agent
C.flight attendenst
52.The tourisrt will visitCplaces in suzhou?
A.six
B.five
C.four
53.Where will they visit at 13:00?A
A.The No.1 sike Factory
B.The tiger hill
C.Hanshan Timple
54.If you want to book,you mustA
A.send them email
B.go to there office
C.call the tour guide
55.The best title for this passage is"A"
A.famous City,Suzhou
B.Suzhou,silk
C.One-day Suzhou Tour.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.The lion was the king of the forest.One day,the lion didn't go out.He stayed at home and
(64)lay(lie) in his chair.He didn't feel well.He had a stomachache.The other animals (65)hurried(hurry) to pay a visit to him.The lion could be very fierce (凶猛的) if they(66)didn't show(not show) him enough respect.Only the fox did not visit the lion.There was a wolf who hated the fox.Why did the wolf hate the fox?Well…it's because the fox was smarter than him.
The wolf thought that I had a chance(67)to get(get) into trouble!Then he began telling the lion terrible stories about the fox.At that time,the fox arrived.He heard the ending of their conversation.He noticed how angry the lion was."Wait,"said the fox."Instead of(68)standing(stand) here talking,I have been looking for a cure (治疗方法) for your illness.If you wrap (裹上)the skin of a wolf around you while it's still warm,you(69)will feel(feel) better at once."
With a roar,the lion killed the wolf and wrapped his skin around him."The wolf would have done better to make the lion(70)feel(feel) happy,"the fox told the other animals.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.---Is everything ready for our school camping trip?
---We haven't got much_____ for the trip.Will you go and get some?(  )
A.appleB.cakeC.tomatoD.bread

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.---Have you ever been to New York city?
---Yes,I _______ there twice.It's a modern city.(  )
A.wasB.will goC.have beenD.had been

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

13.Tom will go to different places in California by car this winter.(保持句意基本不变)
Tom willdrive to different places in California this winter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Having a teenager at home can be a real headache.Many teenagers smoke,wear strange hairstyle and even fight.Generally,they are often taking risks.
Earlier studies have shown that teenagers are more likely to make  irrational decisions than people from any other age group,including children and adults.Is it that teenagers are too young to tell right from wrong?Not really.So what's the reason?
According to Laurence,a teacher from a US university,the reason is that teenagers care a lot about how their peers (同龄人) view them-that is"peer influence".
As children enter their teenage years,they spend more time with their friends and classmates,and also they care more about what they think of them.This makes teenagers make decisions without thinking about the costs.
In a test,a group of teenagers were asked to play a video driving game.When they played with their friends watching around them,they took more chances and drove more carelessly because that would increase their possibility of winning.But when they played alone,they drove more safely.
Why do peers have such a big influence on teens'behavior?
As Laurence sees it,a teenager's brain is like a car with a good accelerator (油门) but a weak brake (刹车).The"accelerator"is fully developed by teenage years while the"brake"is still not fully developed.When teenagers are watched by their peers,they usually push hard on the accelerator.With their weak brake,it is likely that they are going to end up in an accident.
But the good news is that a violent teenager doesn't necessarily become a violent adult.About two-thirds to three-quarters of violent youth grow out of it."They get more self-controlled."

42.What does the underlined word"irrational"in the 2nd paragraph probably mean?B
A.Quick. 
B.Crazy. 
C.Careful.
D.Correct.
43.According to the passage,teenagers often take risks becauseD.
A.They like challenging themselves.
B.They are too young to tell right from wrong.
C.They don't think about costs.
D.They care about what their peers think of them.
44.How does Laurence explain the influence of peer influence on teens'behavior?A
A.By using a metaphor (比喻).
B.By giving real examples.
C.By presenting research results.
D.By doing experiments.
45.We can learn from the text thatC.
A.teenagers are easy to have traffic accidents.
B.peer influence has a good influence on teenagers.
C.most of the teenagers become less violent when they grow up.
D.teenagers shouldn't spend all the free time with their friends.

查看答案和解析>>

同步练习册答案