分析 全文大意:
洁净的水不仅对人们生产食品很重要,而且对我们的生活是必要的.然而,亚洲和非洲的很多人们没有足够用的洁净的水.世界卫生组织报道每天几乎有4000名孩子死于污水和水的缺乏.农民使用世界上70%~85% 的淡水生产食品.人们通常不注意工业使用多少水,你或许惊讶的发现在发达国家工业使用59%的水.家庭用水只占全世界的8%.但是随着城市的发展,将会使用更多的水.当地政府尽量使人们少用水.在欧洲60%的城市中.人们节约用水.他们甚至把废水用做其它用途.在澳大利亚,政府鼓励人们把收集的雨水和淋浴回收的水进行二次利用.美国环境保护署已经制定了节约用水计划鼓励家庭和工厂检查他们使用水的情况,从而节省更多的水.科学家和联合国正在寻找良好的水资源管理作为解决问题的关键.我们可以共同努力在我们的日常生活中保护我们的淡水.
解答 答案:
46、C 词义猜测题 根据划线单词的上文However,many people in Asia and Africa don't have enough clean water to use可知亚洲和非洲的很多人们没有足够用的洁净的水.结合题干The World Health Organization reports that almost 4,000children die each day of dirty water or lack ofwater.可推知世界卫生组织报道每天几乎有4000名孩子死于污水和水的缺乏,故推知lack of意为"缺乏、缺少"故选C
47、A 细节理解题 根据第二段but you may be surprised to know that industry uses 59% of the water in developed countries."你或许惊讶的发现在发达国家工业使用59%的水"可知在发达国家大部分水用于工业.故选A
48、D 细节理解题 根据第四段In 60% of European cities,people are saving water by using less.可知在欧洲60%的城市中,人们通过减少用水来节约水.故选D
49、C 细节理解题 根据Scientists and the UN are looking for good water management as the key to solving the problem.可知科学家和联合国正在寻找良好的水资源管理作为解决问题的关键,故选C
50、A 主旨大意题 根据短文结构可知首先讲了水的重要性接下来在第四段In 60% of European cities,people are saving water by using less在欧洲60%的城市中.人们通过减少用水来节约水;第五段In Australia,the government has encouraged people to collect rainwater and recycle water from showers for a second use.在澳大利亚,政府鼓励人们把收集的雨水和淋浴回收的水进行二次利用可知短文大意;第六段The US Environmental Protection Agency has made a water saving program to encourage families and businesses to check their water use and save more water 美国环境保护署已经制定了节约用水计划鼓励家庭和工厂检查他们使用水的情况,从而节省更多的水;可知本篇文章主要讲了如何节约用水的问题,故选A
点评 在完成阅读理解题时首先要首先通读全文,了解大意;然后根据所给题目认真读题,深入课文,逐个对比,找到正确答案;最后再读全文,校对答案.
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 15.A.considered | B.knew | C.realized | D.understood |
| 16.A.right | B.useful | C.useless | D.wrong |
| 17.A.time | B.money | C.value | D.treasure |
| 18.A.Buy | B.Get | C.Accept | D.Find |
| 19.A.care | B.support | C.help | D.change |
| 20.A.on | B.up | C.off | D.through |
| 21.A.shelter | B.support | C.strength | D.struggle |
| 22.A.paid | B.blamed | C.devoted | D.sold |
| 23.A.thoughts | B.suggestions | C.actions | D.words |
| 24.A.brave | B.polite | C.generous | D.honest. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 21.A.use | B.news | C.result | D.umbrella |
| 22.A.newspaper | B.advertisement | C.information | D.help |
| 23.A.how | B.why | C.when | D.what |
| 24.A.accept | B.receive | C.find | D.cost |
| 25.A.interest | B.value | C.use | D.importance |
| 26.A.way | B.newspaper | C.language | D.saying |
| 27.A.find | B.rob | C.bring | D.take |
| 28.A.she | B.he | C.it | D.who |
| 29.A.at least | B.at most | C.no more than | D.not more than |
| 30.A.choice | B.mistake | C.accident | D.chance. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | time | B. | lift | C. | gift | D. | habit |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
It is one of the world's greatest museums of human history and culture.It was opened on Jan 15,1759.And now it has about 8million things,from the stone tools of early men to 20th century inventions.Some famous inventions are on show there,such as the bicycle,the telephone,the television and so on. |
It was first built in 1204,but as a museum,it was opened in 1793.Once a palace that was homes to kings of France,the Louvre is now the world's most famous museums.Millions of visitors go to the museum every year.It's famous for some of the best pieces of art in the world. |
The museum is one of the world's largest museums.It was opened in 1872.There are over 2million things of art.You can see many interesting things from Africa and the Middle East.Of course,it has a great collection of American art.If you are interested in American history,don't miss it. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | will be held | B. | will hold | ||
| C. | is going to hold | D. | are going to hold |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com