精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Clean water is not only important for people to produce food,but necessary for our life.However,many people in Asia and Africa don't have enough clean water to use.The World Health Organization reports that almost 4,000children die each day of dirty water or lack of water.
Farmers use 70%~85% of the world fresh water to produce food.People usually don't pay much attention to how much water industry (工业) uses,but you may be surprised to know that industry uses 59% of the water in developed countries.
Home use takes up only 8% in the world.But as cities grow,more water will be used.The local government has to try to make people use less water.
In 60% of European cities,people are saving water by using less.They even keep waste water for other use.
In Australia,the government has encouraged people to collect rainwater and recycle water from showers for a second use.
The US Environmental Protection Agency has made a water saving program to encourage families and businesses to check their water use and save more water.Scientists and the UN are looking for good water management as the key to solving the problem.We can all work together to protect our fresh water in our daily life.

46.The underlined phrase"lack of"in the passage meansC.
A.需要       
B.喜欢     
C.缺少     
D.饮用
47.In developed countries,most water is used byA.
A.industry   
B.farmers   
C.people   
D.families
48.According to the passage,people save water by using less inD.
A.Australia   
B.America   
C.Africa   
D.European
49.From the passage,we know that scientistsC good ways to deal with water problem
A.have found   
B.find out    
C.are looking for   
D.has found
50.The passage is aboutA.
A.saving water   
B.waste water  
C.using water  
D.recycling water.

分析 全文大意:
洁净的水不仅对人们生产食品很重要,而且对我们的生活是必要的.然而,亚洲和非洲的很多人们没有足够用的洁净的水.世界卫生组织报道每天几乎有4000名孩子死于污水和水的缺乏.农民使用世界上70%~85% 的淡水生产食品.人们通常不注意工业使用多少水,你或许惊讶的发现在发达国家工业使用59%的水.家庭用水只占全世界的8%.但是随着城市的发展,将会使用更多的水.当地政府尽量使人们少用水.在欧洲60%的城市中.人们节约用水.他们甚至把废水用做其它用途.在澳大利亚,政府鼓励人们把收集的雨水和淋浴回收的水进行二次利用.美国环境保护署已经制定了节约用水计划鼓励家庭和工厂检查他们使用水的情况,从而节省更多的水.科学家和联合国正在寻找良好的水资源管理作为解决问题的关键.我们可以共同努力在我们的日常生活中保护我们的淡水.

解答 答案:
46、C     词义猜测题       根据划线单词的上文However,many people in Asia and Africa don't have enough clean water to use可知亚洲和非洲的很多人们没有足够用的洁净的水.结合题干The World Health Organization reports that almost 4,000children die each day of dirty water or lack ofwater.可推知世界卫生组织报道每天几乎有4000名孩子死于污水和水的缺乏,故推知lack of意为"缺乏、缺少"故选C
47、A        细节理解题       根据第二段but you may be surprised to know that industry uses 59% of the water in developed countries."你或许惊讶的发现在发达国家工业使用59%的水"可知在发达国家大部分水用于工业.故选A
48、D        细节理解题        根据第四段In 60% of European cities,people are saving water by using less.可知在欧洲60%的城市中,人们通过减少用水来节约水.故选D
49、C         细节理解题        根据Scientists and the UN are looking for good water management as the key to solving the problem.可知科学家和联合国正在寻找良好的水资源管理作为解决问题的关键,故选C
50、A       主旨大意题           根据短文结构可知首先讲了水的重要性接下来在第四段In 60% of European cities,people are saving water by using less在欧洲60%的城市中.人们通过减少用水来节约水;第五段In Australia,the government has encouraged people to collect rainwater and recycle water from showers for a second use.在澳大利亚,政府鼓励人们把收集的雨水和淋浴回收的水进行二次利用可知短文大意;第六段The US Environmental Protection Agency has made a water saving program to encourage families and businesses to check their water use and save more water 美国环境保护署已经制定了节约用水计划鼓励家庭和工厂检查他们使用水的情况,从而节省更多的水;可知本篇文章主要讲了如何节约用水的问题,故选A

点评 在完成阅读理解题时首先要首先通读全文,了解大意;然后根据所给题目认真读题,深入课文,逐个对比,找到正确答案;最后再读全文,校对答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.不再;不复no more/not…any more.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

3.Several years ago a young priest (牧师) moved to London.He often took the bus from his home to the downtown area.One day,he went home by bus as usual.When he sat down,he discovered that the driver had given him twenty extra pence.As he (15)A  what to do,he thought to himself,"You'd better give the twenty pence back.It would be (16)D to keep it."Then he thought,"Oh forget it,it's only twenty pence.Who would worry about so little (17)B?Also,the bus company already gets too much money; they will never miss it.(18)C it as a gift from God,and keep quiet."
When his stop came,the priest stopped at the door for a moment,then he handed the twenty pence back to the driver and said,"Here,you gave me too much change."
The driver with a smile replied,"Aren't you the new priest in this area?I'm thinking about going to your church (教堂).I just wanted to see what you would do if I gave you too much (19)D."
When the young priest got (20)C the bus,his knees became weak and soft.He had to hold the nearest tree for (21)B,and looked up to the sky and said loudly,"Oh,God.I almost (22)D myself for twenty pence!"
We may never see what influence our (23)C have on people.What we need to provide is an example for others to see.Be careful of how you behave,and be (24)D always because you never know who is watching your actions.

15.A.consideredB.knewC.realizedD.understood
16.A.rightB.usefulC.uselessD.wrong
17.A.timeB.moneyC.valueD.treasure
18.A.BuyB.GetC.AcceptD.Find
19.A.careB.supportC.helpD.change
20.A.onB.upC.offD.through
21.A.shelterB.supportC.strengthD.struggle
22.A.paidB.blamedC.devotedD.sold
23.A.thoughtsB.suggestionsC.actionsD.words
24.A.braveB.politeC.generousD.honest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

20.Once a man lost his umbrella.He put an advertisement in the newspaper,but without (21)result.So one day he came to one of his friends,a merchant (商人),for (22)help.His friend asked him(23)how he had written the advertisement.The man showed it to him,"Lost at the London Church a black umbrella.Anyone who finds it and returns it will (24)receive ten pounds."
His friend had put a great number of advertisements in newspapers because of his business (生意).He thought the style of writing was of great (25)importance.So he helped him to write in another(26)way.
The next day,this advertisement appeared in the newspaper:"If the man who was seen to (27)take an umbrella from the London Church doesn't want to get into trouble,(28)he  will return it to No.20Broad Street."
The next morning,the man was very surprised to see in front of the door (29)at least ten umbrellas of all sizes and colors.His umbrella was also among them.Many of them had notes,which said they had been taken by (30)mistake and asked the man not to say anything about the umbrella.

21.A.useB.newsC.resultD.umbrella
22.A.newspaperB.advertisementC.informationD.help
23.A.howB.whyC.whenD.what
24.A.acceptB.receiveC.findD.cost
25.A.interestB.valueC.useD.importance
26.A.wayB.newspaperC.languageD.saying
27.A.findB.robC.bringD.take
28.A.sheB.heC.itD.who
29.A.at leastB.at mostC.no more thanD.not more than
30.A.choiceB.mistakeC.accidentD.chance.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.We all know that zebras have stripes (条纹).But why?It's hard to get a black-and-white answer.This is a question not just common people like us have asked,but scientists too.
Several studies have been done to find out the reason behind the stripes and many theories (理论)have been suggested.According to a recent study,the type of stripes changes depending on the temperature where zebras live.The warmer the place is,the more stripes they may have.From this study,scientists believe that stripes may help to keep a zebra cool in warmer places.
According to the cooler temperature theory,when air hits a zebra,the movements of air are stronger and faster over the black parts and slower over the white.This is because black color takes in more heat than white.So at the point where the black and white meet,there is cooling airflow.It can quickly cool a zebra's skin!In fact,scientists have noticed that heavily striped zebras have 5.4T lower skin temperature than other animals without stripes in the same area.
Some scientists believe that stripes may be an adaptation (适应)by zebras to defend (防卫) themselves from the horseflies that follow zebras.The cooler temperature theory  holds merit  here too,since disease-carrying flies like horseflies like it hot.Flies also don't like landing on striped surfaces.
There also have been many other theories that have been suggested for why zebras have stripes.Some explanations are very common.One of them is that stripes may help zebras hide in grass especially from lions.Lions are color blind and even if they are not far away they may see stripes as grey and be confused by them.What's more,zebras are a large group of animals living together.When a number of zebras stand or move together,stripes may confuse lions into thinking it is one large animal.

48.Stripes are helpful for zebras toA.
A.stay cool               
B.move together
C.live in cold places       
D.fight against diseases
49.How do zebras'stripes protect them from lions?D
A.Lions may be frightened away by strips.
B.Lions may see stripes as many animals.
C.Stripes can prevent zebras from being seen.
D.Stripes may make lions confused.
50.The underlined words"holds merit"in Paragraph 4probably mean"A".
A.works well
B.sounds unreasonable
C.causes disagreement
D.needs supporting facts
51.What is the passage mainly about?C
A.Why lions can't eat zebras.
B.How horseflies keep away from zebras.
C.Why zebras have stripes.
D.How animals adapt to nature.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.A turkey named Courage gave thanks to President Obama for saving his life on the day before Thanksgiving.Honouring a 62-year-old tradition,the President pardoned(赦免)the bird on Thanksgiving eve.
The tradition of a turkey pardon at Thanksgiving began with President Truman in 1947.Courage comes from Ellsworth,Iowa.The name Courage was chosen by voters (投票人)who took part in a survey posted on the White House website.The lucky turkey walked on the lawn of the Rose Garden and posed for the cameras at the presidential podium(讲台).
The dinner that has become known as the First Thanksgiving was actually a harvest festival celebrated in December of 1621.That's when English settlers in Plymouth,Massachusetts,gave thanks for the progress they had made after a hard winter in their new country.As America grew,Thanksgiving customs also spread and got bigger.George Washington declared that the first national Thanksgiving would be on November 26,1789.In the decades to follow,however,people celebrated Thanksgiving locally,with no official date.President Abraham Lincoln declared the last Thursday in November 1863a national day of Thanksgiving.It stayed that way until 1939,when President Franklin D.Roosevelt moved it one week earlier.He wanted to lengthen the shopping period before Christmas to encourage gift-buyers and to help businesses.So Congress(议会) ruled that,after 1941,Thanksgiving would be an official federal holiday falling on the fourth Thursday of November.
This year we celebrated Thanksgiving on Thursday,November.Millions of Americans got together to give thanks with friends and family.The lucky turkey,Courage,was one of them.After his pardon,Courage would be sent to Disneyland Resort in California,where he would be the grand assemble of Disney's Thanksgiving Day Parade.

31.That the turkey Courage was pardoned was decided byD.
A.George Bush     
B.Congress      
C.President Truman     
D.the public
32.The first Thanksgiving Day was held toA.
A.celebrate the harvest of British settlers
B.celebrate the progress of Americans
C.encourage the struggle with British settlers
D.celebrate the joy of all Americans after a hard winter
33.We can infer(推断)from the passage thatD.
A.President Obama pardoned a turkey before Thanksgiving because of the economic crisis
B.the turkey named Courage was pardoned by President Roosevelt before Thanksgiving
C.the pardoned turkey walked on the lawn of the Rose Garden on Thanksgiving eve
D.the pardoned turkey will appear in a celebrating parade of Thanksgiving Day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.This is the best present that I have received.(  )
A.timeB.liftC.giftD.habit

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Most visited museums in the world
The British Museum,London,UK
It is one of the world's greatest museums of human history and culture.It was opened on Jan 15,1759.And now it has about 8million things,from the stone tools of early men to 20th century inventions.Some famous inventions are on show there,such as the bicycle,the telephone,the television and so on.
Musee du Louvre,Paris,France
It was first built in 1204,but as a museum,it was opened in 1793.Once a palace that was homes to kings of France,the Louvre is now the world's most famous museums.Millions of visitors go to the museum every year.It's famous for some of the best pieces of art in the world.
The Metropolitan Museum of Art,New York,US
The museum is one of the world's largest museums.It was opened in 1872.There are over 2million things of art.You can see many interesting things from Africa and the Middle East.Of course,it has a great collection of American art.If you are interested in American history,don't miss it.
26.How many things are there in the British Museum now?B
A.2million 
B.8million
C.5million 
D.7million
27.When was Musee du Louvre opened as a museum?C
A.1759
B.1204
C.1793
D.1872
28.In the passage,we know the Metropolitan Museum of Art isA.
A.in New York 
B.once a palace 
C.not interesting
D.famous for science.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.The 2nd YOG ________ in August in Nanjing and we have got ready for it.(  )
A.will be heldB.will hold
C.is going to holdD.are going to hold

查看答案和解析>>

同步练习册答案