精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.They are children of the stars.They are not deaf,but they sometimes ignore information  from outside.They are not blind,but they sometimes have no eye contact with people around them.They are not dumb,but they sometimes don't speak to anyone.They are autistic(自闭症的) children,living alone in their own worlds.
This winter holiday,I took part in a public welfare activity about audism with my classmates from Feb 17to 18.The moment we stepped into the autism center,I was shocked by what I saw.With their heads hanging down,most children stayed silent,paying no attention to what was going on.When we introduced ourselves,they didn't look up at us until their parents had reminded them to do so again and again.At that time,I knew that they would need a great deal of attention.
To my surprise,when they were doing outdoor activities,the kids were energetic and active.Whether they were doing morning exercises or playing games,every child wore a shining smile on his or her face.We played the games"The eagle catches the chickens"and"The fisherman",which brought us closer than before.The children started to look at us with curious eyes and began to communicate with us.In art class,they even actively pulled our fingers and pointed to their pieces of paper.
During our two days of activities,we not only played with these autistic children,but also made every effort to help them.Our group members found as much information as possible on the Internet and discussed every possible way in which we could enter their hearts.In addition,in order to improve their living conditions,we made an online donation.I felt the seed (种子) of loveblooming in me when I received money from others.
Children from the stars need special attention.Let's do our best to understand them.
76.What's the main idea of Paragraph 1?D
A.The love of the writer.
B.The description of our world.
C.The stars of the sky.
D.The performance of autistic children.
77.When the writer took part in a public activity,he knew autistic childrenA.
A.need a great deal of attention 
B.kept talking all the time
C.paid more attention at others
D.looked up at their parents
78.According to the passage,B can't make autistic children energetic and active.
A.outdoor activities    
B.introducing ourselves
C.having an art class    
D.playing games with them
79.What does the word"blooming "in the passage most probably mean in Chinese?C
A.丢弃
B.落地    
C.盛开   
D.休眠
80.In the last paragraph,the writer mainly suggests that we shouldA.
A.try to understand autistic children    
B.make an online donation
C.play with autistic children
D.give away lots of money.

分析 他们是星星的孩子.他们不是聋人,但他们有时忽视来自外面的信息.他们不是盲人,但他们有时不用眼睛观察他们周围的人.他们不是哑巴,但他们有时不和任何人交谈.他们是患有自闭症的孩子,独自生活在自己的世界.
这个寒假,我和我的同学们从2月17日至18日参加了一个公共福利活动,是关于自闭症群体的.当我们进入自闭症中心时,我被我所看到的场景震惊了.他们低着头,大多数孩子保持沉默,不会注意发生了什么.当我们介绍自己时,他们没有看着我们,直到他们的父母一次又一次的提醒他们.当时我就知道,他们需要大量的关注.
令我惊讶的是,当他们做户外活动时,孩子们充满活力和生机.无论他们是在做早操还是玩游戏,每个孩子的脸上都戴着闪亮的微笑.我们玩"老鹰抓小鸡"和"渔夫",这使我们比以前更加亲近了.孩子们开始用好奇的眼睛看着我们,并开始与我们沟通.在艺术班,他们甚至主动拉我们的手指指向他们的纸.
在两天的活动中,我们不仅与这些自闭症儿童一起玩,而且还尽一切努力帮助他们.我们的团体成员在互联网上找到尽可能多的信息,并讨论我们所有可以用到的可以进入他们内心的方法.此外,为了改善他们的生活条件,我们做了网上捐赠.当我收到其他人的捐款时,我感到爱的种子在我这发芽了.
来自星星的孩子需要特别关注.让我们尽力了解他们.

解答 76.D.细节理解题.根据第一段的内容,主要讲述了自闭症儿童的一些表现,例如忽视来自外界的信息、不看周围的人或事、不和其他人交谈等,因此这一段的主要内容就是向我们介绍自闭症儿童的日常表现,即D.The performance of autistic children.
77.A.细节理解题.根据第二段的描述可知,当作者进入到自闭症儿童房间时,他们看到的景象震惊了,而且后边提到At that time,I knew that they would need a great deal of attention.可知作者明白这些孩子需要我们更多的关注,即A.need a great deal of attention 
78.B.细节理解题.根据To my surprise,when they were doing outdoor activities,the kids were energetic and active.Whether they were doing morning exercises or playing games,every child wore a shining smile on his or her face.可知,在户外运动以及和我们做游戏的时候孩子们充满活力和生机,因此A和D不正确;根据In art class,they even actively pulled our fingers and pointed to their pieces of paper.可知,在艺术课堂上,他们甚至主动的拉住我们的手指向他们的作品,因此D选项不正确,根据When we introduced ourselves,they didn't look up at us until their parents had reminded them to do so again and again.可知,当我们做自我介绍的时候,他们甚至连头都不会抬,直到他们的父母一遍又一遍的说他们才做出回应,因此B选项为正确答案;
79.C.词义猜测题.根据 In addition,in order to improve their living conditions,we made an online donation.I felt the seed (种子) of loveblooming in me when I received money from others可知,为了改善孩子们的生活条件,我们发起了网上捐赠,当我们收到捐款的时候,作者感觉心中爱的种子blooming了,说明作者能够从捐赠人的行动中感受到他们对孩子们的爱,也就是说作者心中爱的种子在这些人的行动中blooming了,因此可知这里指的是盛开了;
80.A.细节理解题.根据Children from the stars need special attention.Let's do our best to understand them.可知,作者的意思是我们需要给自闭症孩子更多的关注,我们需要尽我们最大的努力去了解他们,因此答案为A.try to understand autistic children

点评 本文是一篇关于自闭症孩子文章.旨在呼吁人们更多的关注自闭症群体,尽最大努力去了解他们.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.The boy in red is more outgoing.(对划线部分提问)
Which   boy is more outgoing?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.61.Mrs.Anderson is a housewife with three children.She is a good mother and cares for her family.On school nights,she usually reads books to the children while on weekends she'd like them to be close to the nature,enjoying the lovely living creatures.B
62.Mr.Scott is a well-known professor who teaches South-East Asian history in UBC.He is also an excellent photographer.In his spare time,he always goes outdoor to get some inspiration(灵感).These days he is busy preparing for a photography exhibition.D
63.Mr.Smiley is an electronic engineer who is busy all week except Saturday.He has two sons and they are crazy about doing tricks with each other.However,they are full of imagination and they hope that they'll be as famous as David Copperfield.C
64.Mrs.Reid is a doctor.She is also a good mother whose son is only seven.She believes science and history are of great importance.As long as she is free,she will company her son to all kinds of activities or exhibitions.E
65.The Morgans are an old couple who have been retired for over five years.Mr.Morgan is fond of fishing while Mrs.Morgan likes gardening.But their cats are naughty.They either eat their fish or play with the plants in the garden.So they want to train them to follow rules.A

请根据以上五个家庭或个人的实际情况,为他们选择合适的活动安排.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.We all dream about things that we would like to do and things we hope to achieve in the future.But are everybody's dreams the same?Here are some of the findings of a survey about hopes and dreams,and thousands of students across China took part in it.
What are the hopes of teenagers?
We received several different answers to the question:What would you like to do after finishing your education?It seems some students would like to start work as soon as possible,so that they can help provide better lives for their parents.Other students hope to continue studying after finishing school and to go to university.Although money is important,many teenagers said they want to do jobs they enjoy.According to the survey,the most popular choice of job is computer programming.
What are the dreams of teenagers?
Teenagers have all kinds of dreams.Some are more realistic(现实的) than others.For example,many students said they would like to be volunteers if Beijing could hold the World Cup,maybe working as translators or tour guides.And quite a few said they dream of going to the moon one day.According to the survey,less realistic dreams are also common,but many students reported that they were willing to work hard to achieve their dreams.Quite a few dream of becoming famous,perhaps famous sports people or singers.Some said they'd like to go on exciting trips; one student said she'd love to sail across the Pacific Ocean.And then there are dreams that are impossible; three students said they'd like to be able to fly!
Conclusion
It was clear from the survey that teenagers have similar hopes.It seems that most students hope to have a good education and find a good job.Besides,students dream of very different things:good things,and even crazy things.It is very important to dream,so hold on your dreams; one day they may just come true.
36.Some students would like to start work toCas soon as possible.
A.find jobs they enjoy
B.achieve their dreams
C.help look after their families
D.make money to go to university
37.What is important to students about their work they do?B
A.If it is a good job.
B.If they can enjoy the work.
C.If it can help him become famous.
D.If they can make more money.
38.How many realistic dreams are mentioned in the passage?B
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
39.What example is given of an impossible dream?A
A.To be able to fly.
B.To go to the moon.
C.To sail across the Pacific Ocean.
D.To become famous people.
40.What's the writer's opinionof dreams?D
A.Give up impossible dreams.
B.Common dreams are not so good.
C.Teenagers should have realistic dreams.
D.Dreams are important and try to make them come true.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Internet has become part of young people's life.(46)Areport shows that 38% of students often use the internet.Most of them get  (47)useful (use) information on the internet   (48)and use the internet to help in their studies.But many students don't use it (49)in a good way.Some play games too much,some visit websites (50)that they shouldn't look at.So bad things may happen (51)if students spend too much time on the internet.
(52)It  is important for students to use the internet (53)properly (proper).Now we have a textbook,which uses many examples to teach students some good ways to use the internet.It gives useful (54)advice (advise).Some students also make friends on the internet.But if you want to have a face-to-face (55)meeting (meet) with your online friends,let your parents know and meet in a proper place.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.What will teenagers do if they turn off mobile phones for a week?Mobile phones become part of today's teenagers'everyday lives.
A recent report found that British children aged 5 to 16 spend about 6.5 hours a day in front of screens,more than twice as much as they did 20 years ago.Many parents worry that it is bad for teenagers."Young people lose themselves in their own world; they lose their confidence and communicate less."A teacher from London said.?
So a group of 15-year-olds from London's Capital City Academy (CCA) took part in a project called Disconnect.They agreed to put away their mobile phones for a week.Many firstly worried about how they would fill their time,but they soon found that it was not a problem.It turned out that most students found the challenge less difficult than they expected.
"I've been away from games.I've  read more,"said Mark at the end of the week.Other students also found other offline activities to do:hanging out with family,playing sports or simply getting more sleep.Jason,the head teacher at CCA,thought the project had made his students"a little freer",they have time to think more.
76.According to the survey,British kids aged 5to 16spent aboutA hours in front of screens 20years ago.
A.3.25                  
B.6.5               
C.13
77.The disadvantage of too much screen time for teenagers is exceptC.
A.talking less           
B.losing confidence     
C.being cheerful
78.Most students worried aboutAat the beginning of the project.
A.what offline activities to do  
B.how to use mobile phones  
C.how to save time
79.During the whole week,the students didn'tB.
A.hang out with family          
B.play games          
C.play sports
80.Jason thought the projectC.
A.was a difficult challenge       
B.had disadvantages      
C.was a success.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Bee and Butterfly live in Apple City on Fruit Island.There are five train lines on this island.Below is a map in the Apple Station.The number inside each station circle (圆圈) is the ticket price from the Apple Station to that station.

26.Bee and Butterfly are now at the Apple Station.They are going to Strawberry for the Honey Festival.What is the total cost they have to pay for their train tickets?C
A.17.
B.29.
C.34.
D.58.
27.The next day,Bee and Butterfly plan to visit a friend in Peach from Strawberry.How many train lines will they need to take?B
A.2.
B.3.
C.5.
D.6.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.第二节:请仔细阅读第56-60题中各自的写作要求,从A-F六个写作话题中为各位选出符合要求的最佳选项,其中一项为多余选项.
56.Isabel:List the foods served on the school lunch menu for one day.Tell why you think that group of foods was chosen.Then write a passage about your favorite school lunch.Tell why it is your favorite.
57.Michael:Watch a nature or wildlife program on television.Take notes as you watch.Think about what you've learned.Write a passage of information telling about the subject of the program.
58.Sarah:What is your favorite sports activity?Think of reasons why others would enjoy it too.Does it develop your skills?Does it teach teamwork?Why is it fun?Write a passage that will advise another person to try the activity.
59.Alan:Music is enjoyable.It can also excite your imagination.Listen to a piece of music that you like.Does it create any pictures in your mind?Does it carry you away to another place?Tell what you can see and hear in your imagination.
60.Ricky:Sometimes it takes several steps to solve a math problem.Think of a problem that you have solved.You might have worked out how much money you would have left after buying some things.Now tell other people what steps to take to solve the problem.

56.C,57.F,58A,59.B,60.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.阅读下面一篇短文,判断下列句子是否符合短文内容,符合的用"A"表示,不符合的用"B"表示.(共5小题,计5分)
MENU
HAMBURGERDRINKRICE
Chicken5.50Juice3.50Fried2.00
Egg3.00Coke2.00With meat3.00
Fish4.00Coffee2.50With eggs2.50
Beef6.00Tea1.50With vegetables1.50
41.This menu is for a restaurant.A
42.You can get soup here.B
43.There are four kinds of hamburgers for you to choose.A
44.After your meal,you can get hot coffee.A
45.You can have a beef hamburger,a cup of coke and fried rice if you have ten dollars.A.

查看答案和解析>>

同步练习册答案