【题目】 There are many wonderful literature works(文学作品)in the world,they are still popular after so many years.
| Robinson Crusoe is one of the most famous adventure(探险)novels in England. It was written by Daniel Defoe,an English novelist. The novel has been popular for centuries. The main character in it is an Englishman named Robinson Crusoe. It tells about his adventure on a desert island after his ship was broken in a terrible storm. He is a hero fighting against nature and human fate(命运). He is one of the most successful characters in English novels. |
| Alice's Adventures in Wonderland is a work of children's literature by a British writer,Lewis Carroll. It tells the story of a girl named Alice who falls down a rabbit—hole into a wonderland. Many strange things happen to her and she also meets many playing cards and creatures(生物)that can talk. Finally,she finds everything is just a part of a wonderful dream. |
| Harry Potter is a set of fantasy(魔幻的)novels written by the British author J.K.Rowling. She was born on July 30,1965. The success of the novels has made her the most highly—paid novelist in history. The idea for Harry Potter came to her in 1990 during a train ride. The story is about seven years' life of an orphan (孤儿)Potter who learns magic. There are seven books in total. |
【1】Robinson had his adventure ▲ .
A. on the shipB. on a desert island
C. in the forestD. along the river
【2】According to the passage, ▲ is a man who is fighting against nature and fate.
A. Robinson CrusoeB. Daniel Defoe
C. Harry PotterD. Lewis Carroll
【3】In fact,Alice's Adventures in Wonderland is a story of a ▲
A. real adventureB. magical boy
C. terrible experienceD. wonderful dream
【4】We can know that has been the most highly—paid novelist in history.
A. HemingwayB. J. K. Rowling
C. Lewis CarrollD. Alice
【5】Which is NOT mentioned in the passage?
A. Adventure novels.B. Fantasy novels.
C. Children's literature.D. Historical novels.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】B
【5】D
【解析】
短文大意:本文以表格形式介绍了三部深受读者喜爱的世界文学作品。
【1】题意:鲁滨逊在荒岛上冒险。考查细节理解。根据It tells about his adventure on a desert island after his ship was broken in a terrible storm .可知鲁滨逊漂流到了一个荒岛上,故选B。
【2】题意:根据文章,鲁滨逊·克鲁索是一个与自然和命运作斗争的人。考查细节理解。根据第一则的简介He is a hero fighting against nature and human fate.可知鲁滨逊是一个与自然和人类命运抗争的英雄,故选A。
【3】题意:事实上,《爱丽丝漫游奇境记》是一个关于美好的梦的故事。考查细节理解。根据Finally,she finds everything is just a part of a wonderful dream.可知最后爱丽丝发现一切只是一个美妙的梦想的一部分,故选D。
【4】题意:我们可以知道,J.K.罗琳是历史上报酬最高的小说家。考查细节判断。根据第三则The success of the novels has made her the most highly-paid novelist in history.可知小说《哈利·波特》的成功使J.K.罗琳成为历史上收入最高的小说家,故选B。
【5】题意:这篇文章没有提到什么?考查细节判断。A. 冒险小说。B. 魔幻小说。C. 儿童文学。D. 历史小说。根据表格内容可知介绍了三个:《鲁宾逊漂流记》是冒险小说,《爱丽丝漫游奇境记》是儿童文学,而《哈利波特》是魔幻小说,并没有提到历史小说,故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
【1】The big sale is for .
A.Children’s DayB.Teachers’ DayC.Mother’s DayD.Women’s Day
【2】It’s 9:00 p.m. Jimmy wants to go shopping. Which store is still(仍然)open?
A.Angel’s Best Sound.B.Sunflower’s.C.Xinhua Bookstore.D.Fruit Shop.
【3】Sunflower’s may be a .
A.computer storeB.supermarketC.clothes storeD.flower store
【4】If you buy some books at Xinhua Bookstore, and the total price (总价)is¥100, how much will you pay?
A.¥100B.¥80C.¥60D.¥40
【5】If you want to buy a CD player at a low(低的)price, you can go to Angel’s Best Sound on .
A.weekdaysB.ThursdayC.FridayD.Saturday or Sunday
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】(2013湖南娄底)—Must I start now?
—No,you ________.
A.mustn’t
B.can’t
C.needn’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
The People’s Republic of China is seventy years old this year. Here are four old people at their seventies. They are growing with China. Now they want to teach their skills to the young to build our country. If you want any help, you can call them. | |
Name: Zhu Chushan Age: 72 Job: A chess teacher Hometown: Zhongshan Phone number: 0760-26511346 Wishes: I want to try my best to teach children to play chess. |
Name: Lin Xiuyi Age: 70 Job: A singer Hometown: Macao Phone number: 00853-28833135 Wishes: I want to teach the musical skills to the young. Songs can make them love their life. |
Name: Yi Guohua Age: 73 Job: A dance teacher Hometown: Dongguan Phone number: 0769-27698835 Wishes: I want to dance on the stage with my students. |
Name: Zhou Dongxiu Age: 70 Job: An art teacher Hometown: Shenzhen Phone number: 0755-86637832 Wishes: I want to keep happy in life by sharing my drawing skills with children. |
【1】According to the chart, the four old people are all at their__________.
A.60sB.70sC.80sD.90s
【2】_______ is a singer living in Macao.
A.Yi GuohuaB.Zhu ChushanC.Zhou DongxiuD.Lin Xiuyi
【3】Bob likes drawing so he can call at_______ to learn some skills.
A.0760-26511346B.0769-27698835C.0755-86637832D.00853-28833135
【4】The Chinese meaning of the word “skills” is_______.
A.经验B.能量C.技能D.道理
【5】Why do the four old people want to work when they are seventies?
A.Because they are poor and need more money
B.Because they like children and feel lonely
C.Because they need more money to enjoy their life.
D.Because they want to do more work for the country.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】I have _______ e-dog . It’s _______ lovely dog.
A. a, a B. a, an C. an, an D. an, a
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,从A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
C![]()
Car-hailing company DiDi signed an agreement with TAL Education Group to provide free online courses for the children of taxi drivers. The courses, worth 30 million yuan, cover all subjects from primary to high school. Children can study courses at home, saving parents' time to spend or pick up children from off-line after-school classes.
According to Zhu Jingshi, vice president of DiDi, all 153 million registered (注册) taxi drivers of DiDi can ask for the courses on the company's mobile app. The car-hailing company will evaluate (评价) the drivers and provide courses on the basis of the time they became registered drivers with the company, the number of passengers served and evaluation from passengers.
The health and education of children have remained top priorities of Chinese parents, including taxi drivers. A survey done by DiDi and TAL showed that although the average monthly income (平均月收入) of taxi drivers is only 6000 yuan, many would like to pay 40 percent of their income for their children's education.
The survey found that most taxi drivers were born in the 1970s and 1980s and worked seven days a week. More than 70 percent of them have children under 18 but very few have time to be with family and children. Only 8 percent of them said they had guided their children in doing homework. Because of these, 60 percent of drivers hope their children could receive the guidance from professional services.
(1)The online courses would help taxi drivers ________ for their children's education.
A.find good schools
B.get better teachers
C.save time and money
D.save time
(2)The underlined sentence “The health and education...” means that ________.
A.most of the taxi drivers have little time to take care of their children
B.Chinese parents care about the health and education of their children most
C.lots of children of taxi drivers are in poor condition of health and education
D.Chinese parents thinks their children's health and education is the best.
(3)According to a survey, many taxi drivers would spend about ________ yuan on their children's education a month.
A.1200
B.2400
C.4000
D.6000
(4)This passage mainly tells us about ________.
A.a new kind of transportation called DiDi
B.the taxi drivers working hard day and night
C.the free online courses for taxi drivers' children
D.the taxi drivers care their children's education very much.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Tom usually _______ a bike to school. Look, he _______ to school now.
A. rides; is riding B. is riding; is riding
C. rides; rides D. is riding; rides
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Shanghai is bigger than ________city in China.
A. any B. any other C. the other D. other
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—How long can I have your dictionary?
—________ it till next term.
A.Hold
B.Take
C.Return
D.Keep
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com