精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Malnutrition(营养不良) remains a serious problem for India.But a new study shows that India's leading causes of death now also include obesity-related(和肥胖有关的) diseases such as heart disease.
India's recent National Family Health Survey shows that more than twenty percent of Indians living in cities are overweight.
Aradhna Tripathi is a business professional in New Delhi.He says,"Eating is the most important thing in any Indian family and how you show your love and thanks for a person is through the kind of food you serve him.And the kind of sedentary(久坐不动的) lifestyle that we lead is one of the reasons why the number of overweight people in India is on the increase."
Genetics(遗传) may play a part.Researchers say Indians store more body fat per kilogram than Europeans.That means Indians are even more at risk for diabetes(糖尿病) than other people.
Doctor Anoop Misra is a director of diabetes at Fortis Hospital in New Delhi."Five years ago",he says,"Diabetes were limited to India's rich people.But now the poorest are also getting heavier."
"Many people used to be thin.They were annoyed by malnutrition.At present,many people are fat and some of these belong to the poorest section in India."
But Doctor Misra is hopeful that the spread of obesity can be slowed.And he says it must start in the schools by giving all Indian children the same instructions on physical activity and diet.

61.Which of the following is one of the leading causes of death in India?D
A.Eating too much.
B.Being poor.
C.Body fat.
D.Obesity-related diseases.
62.How do Indians show their love and thanks to a person?B
A.Through eating in the person's house.
B.Through serving the person food.
C.Through eating up the food that the person serves.
D.Through giving the person a big hug.
63.We can infer(推断) from the article thatA
A.the fact that the number of overweight people in India is on the increase has to do with the sedentary lifestyle Indians lead.
B.diabetes are limited to rich Indians.
C.Europeans are even more at risk for diabetes than Indians.
D.Indians are thin and annoyed by malnutrition now.
64.What does the underlined word in Paragraph 6mean?B
A.受欢迎     
B.受限于     
C.被接受      
D.被拒绝
65.How can the spread of obesity be slowed?C
A.Becoming rich.
B.Keeping the sedentary lifestyle.
C.Asking Indian children to do physical activity and have a healthy diet.
D.Fighting against heart disease.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了在印度营养不良仍然是一个严重的问题.但是一项新的研究表明,印度的主要死因现在还包括与肥胖相关的疾病,如心脏病.

解答 61  D 细节理解题.根据文章:But a new study shows that India's leading causes of death now also include obesity-related(和肥胖有关的) diseases such as heart disease.可知项新的研究表明,印度的主要死因现在还包括与肥胖相关的疾病,如心脏病. 故选D.
62  B 细节理解题.根据文章:Eating is the most important thing in any Indian family and how you show your love and thanks for a person is through the kind of food you serve him.可知印度人表达你的爱与感谢是通过为一个人服务其食物.故选B.
63  A 细节理解题.根据文章:And the kind of sedentary(久坐不动的) lifestyle that we lead is one of the reasons why the number of overweight people in India is on the increase."可知,超重的人的数量在印度增加的其中一个原因是与印第安人久坐不动的生活方式.故选A.
64  B 词义猜测题.根据文章:But now the poorest are also getting heavier.可知而现在穷的人也变得越来越重.所以此处:Diabetes were limited to India's rich people.是说之前糖尿病只是受限于印度的富人之间.故选B
65  C 细节理解题.根据文章:But Doctor Misra is hopeful that the spread of obesity can be slowed.And he says it must start in the schools by giving all Indian children the same instructions on physical activity and diet.可知减缓肥胖的蔓延就要要求印度儿童活动身体和保证健康的饮食. 故选C

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.part with与…分开;舍弃.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Everyone worries.But how do you deal with your worries?Whether your worries are big or small,you can take these three steps to deal with your worries.
1Try to find out what you're worried about.
Sometimes,you will know what you're worried about.Other times,you might not.Try to find it out first; if you can't,you can ask for help.
2Think of ways to make it better.
There is always something you can do to help you feel less worried.Sitting there worrying is no fun and it won't solve your problem.
Grades at school are often top worries for kids.If you're worried about grades,ask yourself these questions:
★Why are grades important?What do grades mean to me?
★How do I get ready for class?Do I get over my notes even when there isn't a test?
★Do I have a good place to do my homework?
★Have I tried different ways of studying?
If your worry is about a fight you had with a friend,you might write down all the things you could do:write a note to him or her,invite him or her to a basketball game,say sorry to him or her,etc.Once you have a list of things you could do,you can choose the one that gets your friend back.
3Ask for help.
When you are worried,it can help to find someone to talk to.You can ask your parents,friends,or teachers for help.
36.What is the first step to deal with your worries?A
A.Find out what you're worried about?
B.Do something to make it better.
C.Write down things you could do.
D.Ask for help.
37.For kidsB are top worries.
A.fight with friends
B.grades
C.homework
D.school bullies
38.Who can't you ask for help when you're worried according to the passage?D
A.Your teacher.
B.Your parents.
C.Your friends.
D.The website editor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Here is www.fyv.com (fyv-from your voice ).You must meet with some unpleasant things in your life,and you don't know how to work them out If so,you can click our website www.fyv.com.You can write them down.Let's find the solution,OK?
ProblemsSolution
Some people always smoke in public.You could say politely,"Excuse me,could you please put out your cigarette?"
There are too many people in No.16bus.Call the bus company.
Some people always drop litter everywhere in our community(社区).Put up some posters to warn.And if someone is found dropping litter,punish him badly.
Some students talk loudly in the library.        ?
My parents don't allow me to go out to play.Even on weekends,they hope I stay at home and study.
Tell your parents that you need to relax after studying for a long time
or ask your teacher for help.
Tell them to go to class on time.
有几个学生上课经常迟到.Tell them to go to class on time.
56.If some students talk loudly in the library,you could say politely,"Excuse me,could/will you please be/keep quiet?/Please be/keep quiet.".
57.将画线的英语句子译成汉语告诉你的父母长时间学习后你需要放松/休息,或者求助于你的老师..
58.将汉语句子译成英语Several/A few/Some students are often late for class..
59.What's the Chinese for from your voice倾听你的心声./来自你的声音.?
60.How many problems can you see on the websiteSix (problems)./6./I can see six problems (on the website).?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
Robots seem to be getting more and more advanced,as these four examples clearly show.Simon  the  Robot was developed by the  Georgia Institute of Technology.He's an upper-torso humanoid robot (上躯干机器人).Simon the Robot can grasp and release objects,clean up a workspace and interact with humans.In tests,Simon the Robot could tell whether
someone was paying attention to him.
Budgee was created by Five Elements Robotics.With two wheels and a little basket,he can carry things  for you while  you are at  the shops or in the park.You can communicate with him  by  using an  app  on your phone,and set  basic commands such  as  the  distance  he  has to  walk behind you.Budgee  can hold up to  22  kilograms  and  fold up into a small package that weighs just over 2kilograms.
Paro is a baby seal  (海豹)  robot  that was designed by Takanori Shibata.He's used on patients in hospitals and nursing homes.He can respond to sounds,learn a name and even show emotions such as surprise,happiness and anger.And he's active during the day and sleeps at night.
Rover was created by a team at Sydney University and has been used to herd (放牧) cows.The prototype needs to be operated by a human but in the future they're hoping to develop a fully_automated version.As well as herding cows,Rover can also monitor animals that are about to give birth,and gather data on soil.

56.Which of these robots can help us carry things when shopping?B
A.Simon the Robot.
B.Budgee.
C.Paro.
D.Rover.
57.What can Rover do to help people?C
A.Clean up a workspace.
B.Nurse patients.
C.Herd cows.
D.Show emotions.
58.Which word has the same meaning as the underlined word"commands"?A
A.orders       
B.purposes      
C.introductions    
D.voices
59.What is special about the robot designed by Takanori Shibata?D
A.He is active all day and all night.
B.He can talk with patients.
C.He looks like a baby.
D.He always works in hospitals.
60.Where does this passage possibly come from?B
A.sports newspaper.
B.A science magazine.
C.A travel guidebook.
D.A shopping advertisement.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Do you like travelling?Have you ever travelled to foreign countries?Let's enjoy some nice places around the world!

Come to Austria*
Soll is a village in the mountains in western Austria.And the Post Hotel is clean and not expensive.It is opened by a local family.From the hotel you can see the whole village,the forests and the mountains.Temperatures in summer are usually 20to 25in the daytime,but much cooler in the evening.
Enjoy Thailand!
When you visit Bangkok in Thailand,don't miss the early morning river boat trip to the Floating*Market just outside the city.There you will find many kinds of fruits and vegetables.And you can pay for them when you sit in your boat.Don't forget your hat:the sun can be strong and it may be as hot as 40℃at noon.
Visit Hawaii!

Maybe the most beautiful place in Hawaii is Kauai.You can visit its long,sandy beaches in the south and west of the island,and mountains and forests in the north,but don't be surprised if it rains in the centre of the island.Daytime temperatures there are usually around 24to 26by the sea,and only a little cooler by late evening.
41.If you go to Soll,you canC.
A.lie on the beach   
B.enjoy the wonderful dancing
C.live in the Post Hotel   
D.buy fruits in your boat
42.B is one better way to stop the strong sunshine in Bangkok
A.Going to the sandy beaches        
B.wearing a hat
C.Climbing up the mountains     
D.staying in the forests
43.The advertisements above are aboutC.
A.shopping    
B.food    
C.travel   
D.hotel.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Alan,Mr.Brown,the Whites,the Smiths和the Williams正各自打算买房子.请仔细阅读第71-75题中的个人情况说明和A到E五所房子的介绍,选出符合各自要求的最佳选项.
71.Alan,a young man,works as an engineer.He has shared a flat with others for about two years.Now he earns $8000and he wants to buy a single flat.D
72.The Brown family has two cars.One is for him,the other for his wife.He prefers the house with two garages where they can park cars.B
73.The Whites'twin sons,who like water games very much,will start school next year.The couple are looking for a house with a walking distance to a primary school.E
74.The Smiths,a middle-aged couple,want to open a restaurant.Now they are looking for a shop house in the city centre.They think about the price.A
75.The Williams are very rich,and find a modern and comfortable house.The house should be convenient for their parties.C
ABC
Introduction:
*Price:975,800
*Size:
*A downtown house
*Parking to the front
*Fit for Sandwich Shop   & Café.
Introduction:
*Price:209,665
*Size:
*Bedroom:4
*Bathroom:2
*Garage:2
*No improvement
Introduction:
*Price:560,000
*Size:
*Bedroom:4
*Bathroom:3
*Garage:3
*Big living room
D E
Introduction:
*Price:5700
*Size:
*Bedroom:1
*Floor:2/4
*Close to the subway
*No improvement
Introduction:
*Price:380,790
*Size:
*Bedroom:3
*Bathroom:2
*Near the city school
*Good neighbors

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.英译汉
According to the 46-year-old man,his hometown is still the place that hold all his soft and sweet childhood memories.
对于46岁的男人,他的家乡仍然承载着他温馨甜蜜的回忆..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Some husbands care less about theirwives'(妻子的) feelings.

查看答案和解析>>

同步练习册答案