精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.When we have small cuts in the skin (皮肤),something strange may happen.The cuts are able to heal (痊愈) themselves in a couple of days.How does this happen?Read on,and you will find out the secret.
Every living thing on the earth is made up of cells (细胞).Cells grow and make new cells.Most cells are very tiny and we can't see them with our eyes.Different cells have different uses.Our skin cells are special ones.The cells on the surface (表面) of our skin are old dead cells.New skin cells are right under the surface.These are the living skin cells.They do work for our bodies.They help protect our bodies and heal cuts.
Our bodies make skin cells all the time.As the old cells fall off,new cells grow in the same place.Each person makes about 18kg of skin cells during his or her life.Surface skin cells fit together closely with no gaps between them.When you cut or burn yourself,you can harm your skin cells.A small cut will not do much harm.Your skin will quickly heal itself by making new skin cells.
How do skin cells work?First,the cells near the cut get bigger and move into the gap.Next,these bigger cells meet in the middle.They form a new layer (层) of skin cells.Finally,new cells will grow until the gap disappears completely.In this way,your skin can grow and get well itself.
How amazing the tiny cells are!Next time you have a cut,don't worry about it.Maybe in a few days,you will be surprised to find it healed.

36.The passage may be from aA.
A.science website            
B.story book
C.sports magazine           
D.fashion newspaper
37.Living skin cells areC of our skin.
A.on the surface             
B.over the surface
C.under the surface          
D.above the surface
38.The underlined word"gaps"in Paragraph 3means"D".
A.方块      
B.突起        
C.凹面        
D.间隙
39.When there is a cut,the cells near itA.
A.become bigger             
B.fall off more
C.become smaller            
D.grow more
40.Which of the following is true?B
A.Our skin cells are special ones because only human is made up of cells.
B.When gaps between cells are filled,the skin grows well again.
C.Each person makes about 18kg of skin cells daily.
D.Old and dead cells do work for our body.

分析 【文章大意】这篇文章是一篇说明文.文章介绍了地球上的生物是由细胞组成的,不同的细胞有着不同的作用.我们的皮肤细胞更是这样.它能变大来填补由皮肤伤口造成的缝隙,从而使伤口痊愈.

解答 36.A.推理判断题.这篇文章主要介绍了人体皮肤的作用,重点介绍了皮肤上的伤口愈合的过程.所以由此推断这篇文章应该是来源于一个科学网站上面.故选A.
37.C.细节理解题.根据文章:New skin cells are right under the surface.These are the living skin cells.可知新的皮肤细胞在表层的下面.这些是活生生的皮肤细胞.故选C.
38.D.词义猜测题.根据上文:Surface skin cells fit together closely 可知细胞是紧密连在一起的,没有间隙.故选D.
39.A.细节理解题.根据文章:First,the cells near the cut get bigger and move into the gap.可知首先,伤口附近的细胞会变得更大,进入缝隙.故选A.
40.B.细节理解题.根据文章:Finally,new cells will grow until the gap disappears completely.In this way,your skin can grow and get well itself.可知当细胞之间的缝隙填满,皮肤越来越好了.故选B.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.He'd like some cabbages.( 对划线部分提问)
Whatwould he like?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.
A.Kids'watching e-books is far from reading.
B.Reading bedtime stories is a rarely changed routine.
C.What really counts is the words that appear.
D.E-books are cool in a technological sense.
E.Parents prefer to read real books to their children.
F.E-books for children are not that well-received.
 
76.B
In my house,bedtime stories are holy.Rarely does something change the nightly routine,although feverish kids have been known to be tucked in,without story.But last week,my 4-year-old awoke at 1a.m.with this complaint:"You forgot to read me my bedtime story."She was right.So I pulled a book from her shelf'and cuddled her close as she turned the pages.
Reading forges connections between parents and children (even in the middle of the right,it's also good for little brains.
77.E
But does the form in which the words appear matter?The New York Times reports that parents---even those who are avid digital downloader's---are avoiding kids'e-books for the real things.It seems that the feel and texture of paper pages along with colorful illustrations beats the static dimensions of a screen.
78.F
The article ran in the paper's Monday business section,but it may be more of a cultural tale.More than 25% of some adult literature is sold digitally,but e-books targeted at kids under 8take up less than 5% of total children's book sales."Reading a childhood classic on an e-reader is such a cold thing to do.,"says Carol Moyer,head of the children's department at Quail Ridge Books."E-books don't have the warmth and intimacy of the illustration on the page."
79.D
Technology fans believe e-books can compete.On CNET,Rick Broida sings the praises of the iPad,which"can do a lot more than just display static pages.It can read stories aloud; it can enrich a classic tale with'touch-powered extras; and it can even render pages in 3D."he describes Alice in Wonderland--"Alice for the iPad"--as a classic tale that involves animation like no other e-book to date.Readers can tilt the iPad to make Alice grow,shrink and so on.
80.A
Sounds cool,but it seems more like a movie than a book.Watching digital dramatizations of stories isn't reading.When my kindergartener spent tech-lab time following instructions to surf an e-books site,her teacher recognized that she wasn't reading; she was learning to use a computer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.请根据如下表格内容,以An Armless Pianist为题目,为你校英语墙报写一篇英文稿件.
刘伟的基本情况刘伟,25岁,出生于北京,中国著名无臂钢琴师.
刘伟的成长经历(1)10岁时,他在一次意外事故中失去了双臂.因此,他不得不告别自己喜爱的足球运动,开始学习游泳.在2002年全国残疾人游泳锦标赛中,他摘取了两枚金牌.
(2)到19岁的时候,他已经自学会了用脚弹奏钢琴,实现了童年的音乐梦想.
(3)23岁时,在"中国达人秀"中成为决赛选手之一.
从刘伟的成长经历中,你学到了什么?(至少两点)
具体要求:
1.内容必须包括上表中除开头已写出的要点外的所有要点,可适当发挥,但不要逐字翻译.
2.词数:80-100个词,题目和开头已给出,不计入总词數.
3.语句通顺,意思连贯,条理清楚,字迹工整.
4.文中不得出现真实校名及姓名,否则,不予评分.
5.参考词汇:全国残疾人游泳锦标赛:the National Swimming Championship for the Disabled;
中国达人秀:China's Got Talent; 决赛选手:finalist
An Armless Pianist
Liu Wei,aged 25,a Chinese famous armless pianist,comes from Beijing.At the age of 10,he accidentally lost his arms.Sohe had to give up his favoritefootball and started to learn swimming.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.You've heard it all before---to lose weight,you must burn many more calories.But anyone who has tried to lose weight knows it's not so easy!As a matter of fact,about two-thirds of people who have just lost weight will put it back on within a year.
For many people,trying to lose weight means going on a diet,and they usually fail because they can't stand feeling hungry.Losing weight is not a one-time activity,but something you have to plan for a long time.
In other words,don't expect to become"thin"in no time at all.Experts agree that losing weight slowly is healthier than a quick fix.My suggestion is that you should try to lose no more than a couple of pounds a week.
Although this doesn't seem like much,slow weight loss is the only way to avoid"yo-yo dieting (体重忽上忽下)",where you lose a great deal of weight,only to put it back on within a few months or years.There is no shortcut to lose weight; go for slow change toward a healthier life,and think always of the long term (期限).
Losing weight
IntroductionIt's (54)difficult/hard to lose weight.
 (55)Reason for failing to lose weight•They can't stand feeling hungry.
Suggestions•Losing weight is something you have to make a (56)plan for a long time.
•Experts agree that a quick fix is not as (57)healthy as losing weight slowly.
•I suggest that you should try to lose no more than a couple of pounds a week.
ConclusionSlow weight loss is the only way of (58)avoiding"yo-yo dieting".

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.London has won the bid to host(赢得主办权) the 2012Olympic Games,beating Madrid,Moscow,New York,and Paris.Local people are worried that plans were made carelessly and too quickly because the organizers wanted to win the bid.So,while some Londoners are excited about what will happen,others are more worried.The Prime Minister,Tony Blair is convinced (说服)that the country will host a wonderful Games.Here are just a few things some ordinary people said about the 2012Olympic Games.
It is really good news for the business in the area.London gets a lot of tourists anyway,but this will bring more.Local people are thinking of things to do that will make the area more fun over the Olympic and also make them some money.(George Brown,Bill Green)
London is busy anyway.I'm not sure that the government will get the transport right.The underground and the buses are too full now.The underground is so full at rush hour that it is dangerous.It will be ten times worse in 2012.I'm going to rent out my flat and go on holiday when games are happening!(Bobby Williams,Jack Tailor).
It is great!I love sports.It's exciting!I like to watch it and I like to play it.We will see all these great athletes at the Games.It will be good after the Games,because the stadiums and swimming pools and so on will all still be there,so they will let us use them.(Alice Black)
91.Which city has won the bid to host 2012Olympic Games?A
A.London   B.Madrid   C.Moscow    D.Paris
92.What do Londoners think of the 2012Olympic Games?C
A.They really don't care what will happen.
B.They are all worried about what will happen in 2012.
C.Some are excited while others are more worried.
D.They are all excited about what will happen in 2012.
93.Who is not excited about the 2012Olympic Games?B
A.Alice Black   B.Bobby Williams   C.George Brown  D.Bill Green
94.Which does Jack Tailor probably think will be the worst thing in 2012?C
A.Food    B.Schooling   C.Transport   D.Medical care
95.Why does Alice Black enjoy the news London won the bid?D
A.She will earn a lot of money.
B.London will get a lot of tourists.
C.London will get the transport right.
D.She likes to watch and play sports.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.In China,it'simpolite(polite) to use your chopsticks to hit an empty bowl.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.________ call me Wang Wang!It's my dog's name.(  )
A.NotB.NoC.Don'tD.Didn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.If  David ____ enough free time,he will write about his volleyball team in his next book.(  )
A.hasB.will haveC.hadD.has had

查看答案和解析>>

同步练习册答案