精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Inventions All Around Us
Every invention has a story.These stories often have a lesson to teach,too.Here are the stories of some everyday household inventions.
Canned Food and the Can Opener-Get It Right!
Peter Durand invented canned food in 1810,but there was a problem.Durand didn't have a good way to open the cans.In 1858,Ezra Warner invented a can opener.It used a piece of metal to cut and remove the top from the can,but it was difficult to use.Finally,in 1870,William Lyman added a wheel to the can opener.The metal went around the top of the can and removed it easily.Finally,people were able to open cans without a lot of work.Canned food was soon popular.
Frozen Food-A Little Good Luck Can Help!
Clarence Birdseye had the chance to go on a trip to如e Arctic.When people there caught fish,they put the fish in a container (容器) of ice to freeze it quickly.When people cooked the fish later,it was still good!This gave Birdseye an idea.He thought people could also have this kind of food at home.In 1926,Birdseye invented frozen food.People were able to store food in freezers for a long time.
Air Conditioning-One Answer to Two Problems!
Printing companies make books,so they use a lot of paper.Sometimes,changes in the weather can hurt the paper.In 1902,Willis Carrier invented air conditioning to control the temperature inside his printing company.This saved the paper.People soon realized other benefits of air conditioning.They started to air condition their homes in the summer.Carrier's invention changed the world!

44.When was canned food invented?A
A.In 1810.
B.In 1870.
C.In 1902.
D.In 1926.
45.After the trip to the Arctic,Clarence Birdseye inventedC.
A.canned food                       
B.can openers
C.frozen food                       
D.air conditioning
46.Changes in weatherB in Willis Carrier's company.
A.helped to keep food                
B.hurt printing paper
C.caused health problems            
D.made rooms comfortable
47.According to the passage,which of the following may lead to inventions?A
A.People's needs.
B.Public support.
C.Modern technology.
D.Practical suggestions.

分析 我们身边的发明
每个发明都有一个故事,这些故事常常也能是一次经验.这里是一些日常家用发明的故事.
罐头食品和罐头开启器
皮特在1810年发明了罐头,但是还有一个问题.他没有一个好的方法去开罐头.1858年,埃兹拉发明了开罐器.用一个铁片将罐头的上部移开,但是用起来很困难.最后,1870年,威廉加了一个轮子在开罐器上.铁片沿着罐头的上部转一圈很容易就能打开了.最后,人们能轻易的打开罐头.很快罐头就流行起来.
冷冻食品
克拉伦斯•伯宰有了一次去北极的机会,当那里的人们捕到鱼,他们放进一个装着冰的容器里很快的冷冻起来,之后拿出来烧的时候,鱼还是好的.这个让克拉伦斯•伯宰有了启发,他认为人们也能在家里有这种食物.1926年克拉伦斯•伯宰发明了冷冻食品.人们能将食物冷冻很长时间.
空调
印刷公司出版书,所有他们用大量的纸张.有时候,天气的变化能损坏纸张.1902年,威利斯•开利发明了空调在他的印刷公司控制温度,这样能节约纸张.人们很快意识到空调的好处,他们开始在夏天在家里用空调.威利斯•开利的发明改变了世界.

解答 44.答案:A.细节理解题.根据Peter Durand invented canned food in 1810可知是1810年发明的罐头食品,故选A.
45.答案:C.细节理解题.根据In 1926,Birdseye invented frozen food可知在去北极之后他发明了冷冻食品,故选C.
46.答案:B.细节理解题.根据Sometimes,changes in the weather can hurt the paper可知是纸张受害,故选B.
47.答案:A.推理判断题.本文讲的三个发明都是日常家用的发明,故可知只要人们有需要就会有发明,故选A.

点评 要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016届北京通州区九年级5月模拟二模考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

Mrs. Wang is very kind. She these poor children for five years.

A.helps B.helped C.has helped D.is helping

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

3.Mike always pays much attention to his clothes.Can he design forhimself(he)?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.----Look!An old lady islying (躺) on the street over there.
----We must do something to help her,but we have to take some photos first.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.My mother always pays much attention to our diet.She has made sure we eathealthily( healthy).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Where are you going in the Summer holiday?Would you like to goabroad(到国外).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.One day,there was a blind man called John sitting on the bench with a hat by his feet and a sign that read,"I am blind.Please help me."
A creative publicist(广告员)named Tom was walking by the blind man and stopped to see that the man only had a few coins in his hat.He put a few of his own corns in the hat.Without asking for permission,took the sign,turned it around and wrote a new message.Then he put the sign by the feet of the blind man,and left.
Later that afternoon the publicist returned to the blind man and noticed that his hat was almost full of bills and coins.The blind man recognized(识别)his footsteps and asked if it was he who had changed his sign.He also wanted to know what the man wrote on it.
The publicist said,"I just wrote the message a little differently."He smiled and went on his way.
The new sign read,"Spring has come,but I can't see anything."

41.What's the blind man's name?B
A.Tom.
B.John.
C.Tony.
D.Sorry,I don't know.
42.Who wrote a new message?C
A.The blind man.
B.The teacher.
C.The publicist.
D.The farmer.
43.How did the blind man recognize the publicist?B
A.By his sign.
B.By his footsteps.
C.By his voice.
D.By his corns.
44.When did the story happen?A
A.In spring.
B.In summer.
C.In autumn.
D.In winter.
45.What can we learn from the passage?D
A.Publicists are always friendly and helpful.
B.We can get more money by changing a sign.
C.The blind man is very stupid,so he has little money.
D.The power (力量) of language is great.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.An elephant and a monkey were arguing.
"Look,how big and strong I am!"The elephant said.
The monkey disagreed,"Look,how fast I can run and climb!Can you?"
At last they asked a wise tiger,"Which is better-to be strong or to be quick?"
The tiger said,"Go across the river and pick the fruit on that tree for me,then I can tell."
So they went to the river,but the water ran fast and the monkey was afraid.
"Get on my back,"said the elephant proudly,"I shall carry you."
Soon they crossed the river.There stood the tree.But the fruit was too high for the elephant to reach.He also tried to pull the tree down,but failed.
"Don't worry."The monkey climbed quickly up the tree,and picked the fruit.
Then they returned and gave the tiger the fruit."Which is better-to be strong or to be quick?"
The tiger smiled,"Neither of you could get the fruit alone.It took both the elephant's strength and the monkey's quickness to get it."

46.The elephant and the monkey argued aboutB.
A.who could climb faster  
B.whose skill was better
C.how to be stronger
D.where to pick the fruit
47.The monkey was afraid ofD.
A.the fruit 
B.the elephant 
C.the tiger 
D.the water
48.Why couldn't the elephant get the fruit?D
A.Because the elephant was ill.
B.Because the tree was not strong.
C.Because the monkey was fast.
D.Because the fruit was too high.
49.What did the monkey think of his quickness?B
A.Angry.     
B.Proud.
C.Afraid.    
D.Nervous.
50.How did the monkey and the elephant finally get the fruit?A
A.By working together.
B.By pulling down the tree.
C.By arguing with friends.
D.By asking the tiger for help.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年湖北云梦县下辛店中学八年级12月考英语卷(解析版) 题型:阅读理解

任务型阅读

“Mirror,mirror on the wall,(A) what will I look like in ten years?Will I look pretty if I eat junk food and don't exercise?”

To get the answers,you might need a special mirror.French scientists have invented one.In this mirror,you won't see what you look like today.You will see what you'll look like in the future.

”The mirror.Looks just like the (B)one in your bathroom,but with two differences.”Says Martin Illsley,one of the scientistsFirst,it has a camera to take your pictures.You also need to tell the mirror what you eat and how you exercise.Then,with that information,(C )special software (软件) in it will create a future vision of you on the mirror.What can bad habits to do you in five or ten years?This mirror may just show you.If you don't want it to become real, (D )give up your bad habits right now!

1.把A处划线句子翻译成汉.

_______________________________________________________________

2. B处的one指代的是__________

Aa mirrorB the bathroomC. a personD.a scientist

3.把C处划线句子变成一般疑问句并做肯定回答。

_________________________________________________

_________________________________

4.D处划线次的意思是______________

A. 给B 向上C放弃D 屈服

查看答案和解析>>

同步练习册答案