精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.An elephant and a monkey were arguing.
"Look,how big and strong I am!"The elephant said.
The monkey disagreed,"Look,how fast I can run and climb!Can you?"
At last they asked a wise tiger,"Which is better-to be strong or to be quick?"
The tiger said,"Go across the river and pick the fruit on that tree for me,then I can tell."
So they went to the river,but the water ran fast and the monkey was afraid.
"Get on my back,"said the elephant proudly,"I shall carry you."
Soon they crossed the river.There stood the tree.But the fruit was too high for the elephant to reach.He also tried to pull the tree down,but failed.
"Don't worry."The monkey climbed quickly up the tree,and picked the fruit.
Then they returned and gave the tiger the fruit."Which is better-to be strong or to be quick?"
The tiger smiled,"Neither of you could get the fruit alone.It took both the elephant's strength and the monkey's quickness to get it."

46.The elephant and the monkey argued aboutB.
A.who could climb faster  
B.whose skill was better
C.how to be stronger
D.where to pick the fruit
47.The monkey was afraid ofD.
A.the fruit 
B.the elephant 
C.the tiger 
D.the water
48.Why couldn't the elephant get the fruit?D
A.Because the elephant was ill.
B.Because the tree was not strong.
C.Because the monkey was fast.
D.Because the fruit was too high.
49.What did the monkey think of his quickness?B
A.Angry.     
B.Proud.
C.Afraid.    
D.Nervous.
50.How did the monkey and the elephant finally get the fruit?A
A.By working together.
B.By pulling down the tree.
C.By arguing with friends.
D.By asking the tiger for help.

分析 一只大象和一只猴子正在争吵
大象说"看,我是多么的大和强壮"
猴子不赞同:"看,我跑的爬的多快!你可以吗?"
最后他们问一只聪明的老虎:"强壮和敏捷哪个更好?"
老虎说"穿过河流去摘那棵树上的水果给我,我才说"
所以他们走到河边,但是水流很快,猴子很害怕.
"来,到我的背上"大象自豪的说"我会背着你"
很快他们穿过河流.站在树下,但是对于大象来说水果太高了够不着.他也试图将树推倒,但是没成功.
"别担心"猴子很快的爬上树,摘下了水果.
然后他们返回给老虎水果:"强壮和敏捷哪个更好?"
老虎笑着说:"你们俩都不能单独摘到水果,要大象的强壮和猴子的敏捷才能摘到."

解答 46.答案:B.推理判断题.根据Look,how big and strong I am!"The elephant said.The monkey disagreed,"Look,how fast I can run and climb!Can you?"可知它俩是为了各自所有的技能中谁的技能更好而争吵,故选B.                
47.答案:D.细节理解题.根据the water ran fast and the monkey was afraid.可知猴子怕水,故选D.                
48.答案:D.细节理解题.根据 But the fruit was too high for the elephant to reach.He also tried to pull the tree down,but failed.
可知水果太高了,大象够不着,故选D.               
49.答案:B.细节理解题.根据,"Look,how fast I can run and climb!Can you?"可知猴子很自豪自己的敏捷,故选B.                 
50.答案:A.推理判断题.通过文章大意我们知道是大象帮助猴子过了河,猴子才能去摘的水果,故可知是它俩合作才能摘到水果,故选A.

点评 在做英语阅读时,首先通读全文,不要被某个或某些自己不熟悉的单词所困扰,了解大概意思.然后看问题,带着问题精读全文,同时选择答案,必要时用排除法,注意,文章中一般都会有答案,有的可以直接找到,英美人并不愿意把问题弄得太深奥,不必想得太复杂,很多都是直接了当的,千万别自己发挥想象.但不得不说,平时多积累词汇量的话,答题可能就会主动一些,有把握一些.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏宿迁现代实验学校七年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—What are you going to do this week-end?

—I plan ______ Mount Yunlong with my parents.

A. to climb B. climb C. climbingD. to climbing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Inventions All Around Us
Every invention has a story.These stories often have a lesson to teach,too.Here are the stories of some everyday household inventions.
Canned Food and the Can Opener-Get It Right!
Peter Durand invented canned food in 1810,but there was a problem.Durand didn't have a good way to open the cans.In 1858,Ezra Warner invented a can opener.It used a piece of metal to cut and remove the top from the can,but it was difficult to use.Finally,in 1870,William Lyman added a wheel to the can opener.The metal went around the top of the can and removed it easily.Finally,people were able to open cans without a lot of work.Canned food was soon popular.
Frozen Food-A Little Good Luck Can Help!
Clarence Birdseye had the chance to go on a trip to如e Arctic.When people there caught fish,they put the fish in a container (容器) of ice to freeze it quickly.When people cooked the fish later,it was still good!This gave Birdseye an idea.He thought people could also have this kind of food at home.In 1926,Birdseye invented frozen food.People were able to store food in freezers for a long time.
Air Conditioning-One Answer to Two Problems!
Printing companies make books,so they use a lot of paper.Sometimes,changes in the weather can hurt the paper.In 1902,Willis Carrier invented air conditioning to control the temperature inside his printing company.This saved the paper.People soon realized other benefits of air conditioning.They started to air condition their homes in the summer.Carrier's invention changed the world!

44.When was canned food invented?A
A.In 1810.
B.In 1870.
C.In 1902.
D.In 1926.
45.After the trip to the Arctic,Clarence Birdseye inventedC.
A.canned food                       
B.can openers
C.frozen food                       
D.air conditioning
46.Changes in weatherB in Willis Carrier's company.
A.helped to keep food                
B.hurt printing paper
C.caused health problems            
D.made rooms comfortable
47.According to the passage,which of the following may lead to inventions?A
A.People's needs.
B.Public support.
C.Modern technology.
D.Practical suggestions.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Once upon a time there was a child ready to be born.
One day the child asked God,"They tell me you are going to send me to earth tomorrow but how am I going to live there being so small and helpless?"
God replied,"3 Among the many angels,I have chosen one for you.She will be waiting for you and will take care of you.""But,"said the child,"Tell me here in heaven I don't do anything else but sing and smile.Thatdefend's what I need to be happy!"God said,"Your angel will sing for you and will also smile for you every day.And you will feel your angel's love and be happy.""And,"said the child,"How am I going to be able to understand when people talk to me,if I don't know the language that men talk?"
"That's easy",said God,"Your angel will tell you the most beautiful and sweet words you will ever hear,and with much patience and care,your angel will teach you how to speak."
The child looked up at God saying,"And what am I going to do when I want to talk to you?"
God smiled at the child,saying,"Your angel will place your hands together and will teach you how to pray."
The child said,"I've heard on earth there are bad men.Who will protect me?"
God put his arm around the child,saying,"Your angel will defend you---even if it means risking life!"
The child looked sad,saying,"But I will always be sad because I will not see you any more."
God hugged the child,"Your angel will always talk to you about me and will teach you the way to come back to me,even though I will always be next to you."
At that moment there was much peace in heaven,but voices from earth could already be heard.
The child,in a hurry,asked softly,"Oh,God,if I am about to leave now please tell my Angel's name!"God replied,"4 Your angel's name is of no importance…you will simply call her MOMMY!"

A.根据短文内容简要回答问题.
86.Who is the real angle in the passage?Mother.
87.What does the underline word defend mean in English?Protect.
88.短文中划线的句子译成汉语.=68.在许多天使当中,我已经为你选择了一个. _ _
89.你的天使的名字并不重要,你可以简单的叫她一声"妈妈"就可以了.
90.请给短文拟一个适当的英文标题.Angel.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.We are encouraged to workharder/′ha:d?/and dream bigger for a brighter future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.What will our life be like in 2040?  Welcome to your future life!
  You get up in the morning and look into the mirror.Your face is young-looking.In 2040,medical science is better than ever.Many people your age could live to be 150,so at 40,you're not old at all.And your parents just had an anti-aging nanotechnology(纳米技术)treatment.Now,all three of you look the same age!
  You say to your shirt:"Turn red."It changes from blue to red.In 2040,"smart clothes contain particles(分子)much smaller than the cells(细胞)in your body.The particles can be programmed to change your clothes'color or shape.
  You walk into the kitchen.You grab the milk,but a voice says,"You shouldn't drink that!"Your fridge has read the small computer chip(芯片)on the milk's label(商标),and it knows the milk is old.In 2040,every food item in the grocery store has a small chip.
  It's time to go to work.In 2040,cars drive themselves.Just tell your"smart car"where to go.On the way,you can call a friend using your jacket sleeve(袖子).Nano-sized"smart technology"is all around you."Your whole body and surroundings will become part of the same network,"says scientist Ampy Buchholz.
  So will all these predictions come true?For new technology to succeed,says futurist Andrew Zolli,"it has to be so much better that it replaces what we have already."The Internet is one example-what will be the next?

50.The article is mainly aboutB.
A.what people will eat and wear in the future
B.how future technology could affect(影响)everyday life
C.why medical treatment of the future will improve our lives
D.which kinds of technology people in the future will enjoy most
51.The word thatin Paragraph 4 refers toC.
A.the kitchen          
B.the fridge          
C.the milk        
D.the label
52.Which statement would Ampy Buchholz probably agree with?A
A.Nanotechnology will became very common in the future.
B.Nano-sized particles may be dangerous to people's health.
C.Life will be less interesting because everybody will look the same.
D.People's bodies may become less strong because of nanotechnology.
53.Which prediction is NOT mentioned in the article?D
A.You'll be able to use your clothes to call a friend.
B.Clothes will be able to change their shapes.
C.Cars will be able to drive by themselves.
D.You'll be able to use your clothes to watch a video.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.---Is that a new coat?
---No,I_____it for a long time.(  )
A.boughtB.have boughtC.have had

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏东台第二教育联盟七年级上第一次月考英语卷(解析版) 题型:完形填空

What do you usually do at the weekend? Some people like to at home. But others like to go a walk or play football. My friend Jack works hard in a factory on weekdays. At the weekend, he always the same thing. On Saturday he his car and on he goes with his family to a village by car. His uncle and aunt have a farm there. It isn’t a one, but there’s always work to do on a farm. In , the harvest season, the children help them pick oranges. They also help with the animals and give them their . Jack and his wife help in the fields. At the end of the day, they are all and Jack’s aunt gives them a big meal.

1.A. play B. live C. stay D. enjoy

2.A. to B. for C. in D. at

3.A. does B. makes C. borrows D. has

4.A. watches B. buys C. sells D. washes

5.A. Monday B. Sunday C. Saturday D. Wednesday

6.A. small B. big C. hard D. short

7.A. many B. much C. a lot D. lot of

8.A. spring B. summer C. autumn D. winter

9.A. food B. places C. clothes D. milk

10.A. clean B. late C. full D. hungry

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2017届江苏东台第二教育联盟九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

根据句意,用所给单词的适当形式填空。

1.Tony made many mistakes because of ____________________________(careless).

2. Which colour do you prefer? It depends on __________________(person) taste.

3. They make a __________ (decide) to go to London by air next week.

4.Our life is ___________ (certain) much better than it was five years ago.

5.With the address, I have no difficulty __________ (find) Kitty’s new house.

查看答案和解析>>

同步练习册答案