精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Travelogue presenter wanted!
05-03-2012 16:40BJT
If you are between 25and 40years old,Chinese,or a native English speaker who can speak Chinese and loves to travel,this is your opportunity of a lifetime!
Travelogue is looking for a new member of its team to host its travel programs in China and abroad.You need to have confidence in front of the camera and excellent English writing ability.Some experience in television is also required.Please send a head shot and a recent copy of your CV to cctvnewsfeatures@gmail.com and traveloguejobs@126.com in 15days.Come and join the"Travelogue"team!

61.The reading above is in factA.
A.an advertisement
B.a report
C.a notice
D.an invitation
62.When you are accepted,you'll work forB.
A.a radio station
B.a TV station
C.a newspaper office
D.a magazine
63.You may get the position ifA.
A.you have similar working experience
B.you can only speak English
C.you are good at shooting camera       
D.you are short of confidence
64.How can you get in touch with travelogue?C
A.By chatting online.
B.By posting letters.
C.By sending emails.
D.By making phone calls.
65.If you are interested in the job,you must send your CV beforeC.
A.May 2
B.May 13
C.May 18
D.May 21.

分析 这是一个招聘广告,电视台要招聘主持人,列出了招聘条件和联系方式等信息.

解答 61.A  主旨大意题.根据文章内容可知这是一个招聘广告,故选A. 
62.B    细节理解题.根据Please send a head shot and a recent copy of your CV to cctvnewsfeatures@gmail.com and traveloguejobs@126.com in 15days可知这是中央电视台在招聘,故选B. 
63.A   细节理解题.根据Some experience in television is also required可知如果你有相关的经验可能就会被录用,故选A.  
64.C   细节理解题.根据Please send a head shot and a recent copy of your CV to cctvnewsfeatures@gmail.com and traveloguejobs@126.com in 15days可知你可以通过发邮件和电视台联系,故选C.  
65.C   细节理解题.根据05-03-2012  和Please send a head shot and a recent copy of your CV to cctvnewsfeatures@gmail.com and traveloguejobs@126.com in 15days可知本文发表时间是5月3日,要求在15日内把东西寄过去,即在5月18日之前,故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.总之,保持安全的最好途径就是小心谨慎.
Inshort,the best way to keep safe is to be careful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Smartphone,poor sight
Look around and you'll see people busy on their smartphones.Smartphones do make our lives easier.But have you ever thought about what they mean to you eyes?
According to a study,half of British people own smartphones and they spend an average(平均) of two hours a day using them.There has been a 35% increase in the number of people in the UK who suffer from shortsightedness(近视)since smartphones were introduced there in 1997.
Staring(盯) at smartphones for a long time gives you dry eyes.When looking at something in the distance,your eyes automatically blink(自动眨眼) a certain number of times.However,when you look at things closer to your face,the blink slows down.This reduces the amount of tears and causes discomfort in your eyes.Another bad habit is using smartphones in dark rooms before going to sleep.If you look at a bright screen while your pupils(瞳孔) become larger,too much light enters your eyes.This can do harm to the eyes and cause a disease called glaucoma(青光眼).
While you're probably not going to stop using to your smartphones,there are a few things you can do to protect your eyes.Hold your phone at least 30centimetres away from your eyes when using it.Take a break every hour and try the following:look at something at least five meters from you and then look at the tip of your nose.Repeat this several times.It should reduce the discomfort in your eyes.

36.The article is mainly aboutB.
A.the rules to obey when using smartphones
B.the harm that smartphones do to the users'eyes.
C.the reason why teenagers get shortsighted
D.advantages and disadvantages of smartphones
37.From Paragraph 2,we learn thatC.
A.half of the British people began to use smartphones 17years ago
B.each of the British people spends two hours a day on smartphones
C.more British people have suffered from shortsightedness since 1997
D.the number of British people who own smartphones increases by 35%
38.According to Paragraph 3,using smartphones improperly may causeA.
A.dry eyes and glaucoma           
B.smaller pupils
C.too many blinks                 
D.more tears in the eyes
39.Which of the following is suggested by the writer?D
A.Hold the phone at least half a meter away from the eyes.
B.Turn off your phone for a couple of hours every day.
C.Look at something green far away for several minutes.
D.Don't use the phone for over an hour without a break.
40.This article is written to advise peopleC.
A.not to buy smartphones           
B.to stop using smartphones
C.to use smartphones properly       
D.to make full use of smartphones.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.
71.Which of the following pictures could be Bob?C

72.Alice is worrying aboutB.
A.her friends     
B.her marks  
C.her height      
D her weight
73.Bob shouldA according to George's letter.
A.plan his meals             
B.talk to his friends
C.join a basketball team       
D.learn some French.
74.George advises Alice to talk toD for help.
A.her mother     
B.her pen pal     
C.her doctor     
D.her teacher and friends
75.Maybe George is probablyB
A.a reporter      
B.an actor        
C.a doctor      
D.an engineer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.MOVIE GUIDE THURSDAY
Rush Hour 15:00 23:00
Action Movie
Do you like Jackie Chan?Rush Hour is another movie of his.It's so exciting.Come and have fun.
My Life as McDull 9:00 13:00
Cartoon
McDull is a little pig.He's kind of silly but he's very cute.Do you want to be happy with him?Be sure to see it!
Mr Bean 11:00 19:00
Comedy
Rowan Atkinson is a great actor.His movie Mr Bean is coming.It's very funny.Don't miss it.
Harry Potter III 17:00 21:00
Science Fiction(科幻片)
Now Harry Potter has been in the wizardry school for three years.He begins a new life.How is everything going?

31.What kind of movie is Mr Bean?C
Action movie.
B.Cartoon.
C.Comedy.
D.Science fiction.
32.B is most likely to be popular with children between 3and 4years old.
A.Rush Hour    
B.My life as McDull   
C.Mr Bean  
D.Harry Potter III
33.After I finished my supper at half past 7on Thursday,I could choose to enjoyC.
A.Harry Potter III or Mr Bean      
B.Rush Hour or My life as Mc Dull
C.Harry Potter III or Rush Hour   
D.My life as Mc Dull or Mr Bean
34.A is the main character of Rush Hour.
A.Jackie Chan    
B.Rowan Atkinson    
C.McDull      
D.Harry Potter
35.You can see Harry Potter III atD.
A.3:00pm    
B.9:00am     
C.5:00am    
D.9:00pm.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

16.Linda is ill.She became ill on Monday.(改写句子,句意不变)
Lindyhas been illsince Monday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.我想亲自与你谈谈.
I want totalk with youin person.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.we,began,tour,of,the,city,our
We began our tour of the city.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.I have no other wishexcept(除了)to pass the examination.

查看答案和解析>>

同步练习册答案