精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Are you looking for something fun and would you like to help others in your spare time?Then join us to be a volunteer!We're a non-profit (非盈利的) organization.We have volunteer jobs of all ages.Anyone,from twelve-year-old children to people in their seventies can become a volunteer.
You can help people in many ways.Schools need help with taking care of children while parents are working.Hospitals need volunteers to look after children while their parents are seeing a doctor.Animal lovers can help take care of those dogs and cats without homes.There is something for everyone.
"As a volunteer,I don't want to get anything.Seeing the children's happy faces,I'm happy,too,"said Carlos Domingo,an old woman of 62."I often played computer games in my spare time before.Now I help older people learn how to use computers,"said another volunteer at the age of=18.
If everyone helps out a bit,we'll have a better world to live in.Interested?Call us at 010-800-555-5756or visit our website:www.activol.com.

46.C can be a volunteer.
A.Children           B.Old women     C.Anyone aged 12-70      D.Young people
47.Volunteers want to getD when they help others.
A.money             B.computers       C.everything          D.nothing
48.Carlos Domingo does volunteer work withB.
A.animals            B.children         C.computers          D.older people
49.We can probably read such a passageA.
A.in a newspaper      B.in a storybook    C.in a picture book     D.in a textbook.

分析 这篇短文是征募志愿者的一个广告.文中给我们引用了一些志愿者的话,来告诉我们去帮助那些需要帮助的人,那么我们的世界才会变得更好.

解答 46.C细节理解题,根据We have volunteer jobs of all ages,Anyone,from twelve-year-old children to people in their seventies can become a volunteer.可知志愿者是不分年龄的,任何人从12岁的孩子到70多岁的老人都可以成为一名志愿者,故选C.
47.D细节理解题,根据!We're a non-profit (非盈利的) organization可知我们是非营利组织,帮助别人是没有报酬的,故选D.
48.B细节理解题,根据文章中第三段"As a volunteer,I don't want to get anything.Seeing the children's happy faces,I'm happy,too."Said Carlos Domingo,an old woman of 62.作为一名志愿者,我什么都不想得到.看到孩子们开心的笑脸,我也感到很开心.一位62岁的女士Carlos Domingo说.由此我们可以推断Carlos Domingo的志愿者工作是和孩子们在一起的.故选B.
50.A细节理解题,主旨大意题.这篇短文主要是征募志愿者,希望有更多的人加入到志愿者的队伍中来,故可推断这样的文章应该来自于报纸,而不是故事书、图画书或教科书中.故选A.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.The Chinese tradition of giving gifts of money in red envelopes at Lunar New Year has turned into big business for Web giants Alibaba and Tencent,which now both offer electronic"hong bao".
At the end of each lunar year,it is common in China to give children hong bao--some money in envelopes that are red,the colour of success.But now theold also take part in this activity.
It is now possible to exchange"red envelopes"with smartphone,which is popular in China and has caused a battle(战争) for thelucrative market between the two companies providing the service,Tencent and Alibaba.
"You don't have to pay the same cost or wait as long as you would for a traditional bank transfer(转账).It's more convenient,simple and fun,"Wang Le,a 28-year-old Beijinger,told AFP."With electronic red envelopes,you're not limited by your identity(身份) or the time of year.It's a new,fresh way of playing the game."
The idea was introduced in 2014by WeChat,a mobile messaging system with over 400million users and run by Tencent,China's largest Internet service system.It was successful at once.
This year,Alipay Wallet(阿里支付宝),the payment system run by Alibaba,is ready to take on the competition.It is allowing its 190million users to send digital gifts,especially on the Twtter-like Sina Weibo.
For the past few weeks a digital battle has been terrible,with Tencnt banning (禁止)Alipay from sending red envelopes on WeChat,saying they were at a risk.Recently,WeChat also blocked(封锁) Alibaba's music app Xiami.
To attract the public's attention,the two companies have launched lotteries through which they award red envelopes to users in an online game.
It's easy to send and receive hong bao or take part in the lotteries:you simply need to register (登记)your bank details.
According to market research group iResearch,Alipay controls 82.6percent of the Chinese mobile phone payment market,compared to 10percent for Tencent's Tenpay.
41.Which Web giants now offer electronic"hong bao"?C
A.Alibaba      
B.Tencent    
C.Alibaba and Tencent    
D.Sina Weibo
42.According to the passage,what's the popular trend for people to send"red envelopes"?C
A.Sending"red envelopes"thhrough short messages
B.Sending"red envelopes"througha vedios.
C.Sending"red envelopes"through smartphones.
D.Sending"red envelopes"through Express.
43.What does the underlined word"lucrative"mean?A
A.利润丰厚的     
B.富有想象力的     
C.平滑的      
D.好奇的
44.Which one is TRUE according to the passage?B
A.Tencent allows Alipay to send red envelopes via Wechat.
B.The idea of electronic red envelope was introduced by Wechat in 2014.
C.It's complicated (麻烦的) to send and receive hongbao or participate in the lotteries.
D.Alipay controls a smaller payment market of the Chinese microphone thanTencent's Tenpay.
45.What's the main business purpose for Tencent and Alibaba launch lotteries?D
A.To catch the new fashion on the website.
B.To raise money from netizens.
C.To obtain a better reputation.
D.To gain many more new App users.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Only a Ribbon
In one of the London hospitals,a short time ago,there was a young doctor.He noticed one of the patients,a ten-year-old poor girl called katie,who had a very painful illness.
Katie lay in her bed,day after day,with nothing to help her forget her pain and cheer up.One day the doctor noticed her trying to make a doll of her finger,and speaking to it.But she was soon tired of it,and lay back into her bed.
That afternoon,the young doctor saw a beautiful ribbon in a shop window.He thought that it might help cheer the little girl up,so he went in and bought it for her.When he handed the ribbon to the girl,she was too surprised to speak.There were tears in her eyes.This little gift made her feel rich and happy.
The nurse later told the doctor that the girl played with the ribbon all day long.
She twisted(盘绕)it round her head.She held it in her hand while she slept.
Some weeks later,Katie's illness became worse,and it was necessary to performa dangerous operation.When Katie was brought into the operation mom,she cried out for the young doctor.He was brought,and he held one of the girl's hands,while the other tightly held the ribbon.
During the operation,the ribbon fell off Katie's hand.As soon as she woke up and opened her eyes,she looked at her friend and said in a low voice,"My ribbon."
The doctor gave it to her and she smiled happily.
It was only a little gift,but it made the girl's stay in the hospital bright with beauty and love.
45.Katie was aB
A.doctor   B.patient   C.nurse   D.salesperson
46.The young doctor bought a ribbon for Katie becauseD.
A.Katie asked him for it        
 B.it could treat Katie's illness
C.the nurse advised him to do so  
D.he wanted to make Katie feel happy
47.What did Katie do when she was brought into the operation room?D
A.She looked for her ribbon.
B.She smiled happily at the doctors.
C.She ran out of the operation room.
D.She cried out for the young doctor.
48.What does the story mainly tell us?C
A.Doctors are kind people.
B.Gifts are important for patients.
C.A little gift can bring great happiness.
D.Hospitals are places with beauty and love.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.A tobacconist (烟草商) left the snowy streets of Chicago for a holiday in Florida.His wife was on a business trip and wanted to m(46)eet  him there the next day.When he reached his hotel and checked in the room that he booked three days a (47)go,he decided to send his wife a quick e-mail.But he forgot to keep her e-mail a(48)ddress in his computer.He looked at the keyboard and made an effort to type it in from m(49)emory/ind.Unluckily,he missed one l (50)etter and his e-mail was sent instead to an elderly farmer's wife.Her h (51)usband had passed away only the day before.When the sad wife t(52)urnedon the computer to check her e-mail,she took one look at the screen,let out a scream,felt so f(53)rightened and fell to the floor in a dead faint (不省人事).At the sound,her family rushed into the room i(54)mmediately and saw this note on the screen:Dearest wife,I've just got checked in.E(55)verything is prepared for your arrival tomorrow.I'm looking forward to seeing you down here.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9."If I had one million yuan,I would buy you a palace!Do I have one million yuan?No,I don't!So I only can spend ten fen on this short message,sending you my best wishes!"
Today,SMS-Short Message Service is popular,and China Mobile says that every second,there are 410messages being sent.
Look around you!People are watching their mobiles,smiling or laughing.Thumbs are moving quickly on mobiles,bringing happiness to their friends.Through SMS,we know the weather report,share jokes and news,express love and friendship.
SMS is becoming more and more popular.It is reported that 67% of young people like to send short messages to greet each other.Internet SMS will be more helpful to people.I am thankful for the progress because SMS saves me much money.Just on the top end of a thumb,so much joy can be found!

51.Is SMS-Short Message Service very popular in China?Yes,it is.
52.How much does one short message cost according to the passage?Ten fen.
53.Which finger plays the most important role (角色) when sending short messages on mobiles?Thumbs
54.Who like SMS better,the young or the old?The young people
55.The passage is mainly aboutSMS-Short Message Service.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

19.初中生活马上就要结束了,三年的初中生活一定给你留下了很多挥之不去的回忆.请你给大家讲一个最值得你回忆的故事.包括时间、人物、事情经过和事后你的感想(请不要写出真实的学校名称以及真实姓名).                  

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.假如你叫林涛,你将在暑假去美国纽约参加夏令营.你的美国笔友Tom通过邮件询问你夏令营的相关事宜.请根据他的问题写一封回复.
提示词语:three weeks,learn English,make friends,exciting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Lucy and I _____ the classroom now.(  )
A.am cleaningB.are cleaningC.is cleaningD.cleaning

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.有了你们的支持,我们将会赢得这场比赛的.
With yoursupport,wewill win the match.

查看答案和解析>>

同步练习册答案