分析 新年送礼给红包是中国春节的传统习俗,而今年"红包"已经演变成互联网巨头阿里巴巴和腾讯的网络红包大战.每年农历年年尾,中国人要给晚辈发红包--红纸包里装的钱不多,表达最孩子们的祝福.不过老习俗到了今天也走向了高科技.现在只要通过智能手机就能交换红包,这么方便的功能让整个中国都陷入了抢红包发红包的热潮,这场红包大战可以看成是两家中国互联网巨头腾讯和阿里巴巴之间的一场用户争夺战.
解答 41.C 细节理解题 根据"The Chinese tradition of giving gifts of money in red envelopes at Lunar New Year has turned into big business for Web giants Alibaba and Tencent"可知,今年的"红包"已经演变成互联网巨头阿里巴巴和腾讯的网络红包大战,故答案为C
42.C 细节理解题 根据"It is now possible to exchange"red envelopes"with smartphone,which is popular in China"可知,现在用智能手机发红包已经变为一种潮流,故答案为C
43.A 推理判断题 根据"It is now possible to exchange"red envelopes"with smartphone,which is popular in China and has caused a battle(战争) for thelucrative market between the two companies providing the service,Tencent and Alibaba."可知,这里意为"现在只要通过智能手机就能交换红包,这么方便的功能让整个中国都陷入了抢红包发红包的热潮,它导致了腾讯和阿里巴巴两家公司之间的一场_市场争夺战.",商家之间争夺,故此处意为"利润丰厚的",故答案为A
44.B 细节理解题 根据"Alipay Wallet(阿里支付宝),the payment system run by Alibaba"可知,阿里巴巴通过支付宝发红包,故这句话错误;根据"The idea was introduced in 2014by WeChat"可知,网络红包是由微信发明的,故这句话正确;根据"It's more convenient,simple and fun"可知,通过网络支付比较简单,故这句话错误;根据"Alipay controls 82.6percent of the Chinese mobile phone payment market,compared to 10percent for Tencent's Tenpay"可知,用支付宝支付的用户更多,故这句话错误.答案为B
45.D 细节理解题 根据"has caused a battle(战争) for thelucrative market between the two companies providing the service,Tencent and Alibaba."可知,他们之间的争夺是为了更多的利润,也就需要有更多的用户使用他们的APP,故答案为D
点评 做这道题时要先通读全文,弄清短文大意,然后根据相关句子选出正确答案,最后仔细检查.
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
| A.Have you ever been there before? B.How lucky you are! C.Did you take any photos of new building there? D.Here they are. E.What about going there together next time? F.Yes,they are. G.How I wish I could go there this summer! |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | will have | B. | is going to be | ||
| C. | are going to be | D. | is going to have |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Name:Edward Scott Nationality:Australia Grade:7 School:Kevin Grove High School Term ending:6,May |
| Subjects |
| Math:He is a little weak in it,but he has tried his best to catch up with others. |
| Science:He can work out many difficulties.Well done. |
| English:He is the best in the class.Keep it up. |
| French:His reading is very good,and he can remember many words. |
| History:He is not so good at it,but has done better than before. |
| Geography:He is familiar with the names of many places in the world. |
| Music:He doesn't like pop songs,though sings very well. |
| Conduct:fair No.in class:9 Absences:8 |
| Remarks(评语):Edward has the ability to do a lot better.More work is needed next term. |
| Class teacher:Ivy Principal:M.L.Martin School reopens:11,September |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
| A.I'll take them. B.Can you go to other shops? C.I feel sorry about it. D.May I have a look at other shoes? E.How much are they? F.I'd like a pair of shoes for my daughter. G.She likes white and black. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | not spend | B. | not to spend | C. | not spent | D. | not spending |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:句型转换
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com