精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13."The Princess and the Frog"is a warm and enjoyable cartoon by Disney.It tells the story about a girl who makes her dreams come true through hard work.
Tiana is a waitress.She has a dream of owning a restaurant.In order to realize the dream,she works hard.She knows that it is useless to wish on a star.She never sits in a castle waiting for a prince to come and save her.Tiana's plans for success go wrong when she meets a talking frog.The frog happens to be a prince named Naveen.Hoping to become human again,Naveen regards Tiana as a princess by mistake.He tells her to kiss him.Then something worse happens.Tiana turns into a frog,too.Together they look for a way to become human again.
The story is easy enough for kids to understand and it provides us with beautiful hand-drawn pictures,songs and music.Besides,there's a great lesson here:you should look for a way to make your dream come true.If there is any problem with the movie,it's only that it doesn't feel as splendid as some of Disney's other films.

36.The writer introducesC to us in this passage.
A.song
B.a Hollywood action movie    
C.a cartoon by Disney
D.a historical story
37.Tiana's dream is toB.
A.kiss a frog
B.own a restaurant
C.sit in a castle
D.find a prince
38.The lesson we can learn from"The Princess and the Frog"is thatD.
A.we should not kiss a frog
B.we should believe ourselves
C.wishing on a star will be helpful        
D.we should look for a way to make our dream come true.
39."The Princess and the Frog"isD.
A.short of beautiful pictures,songs and music             
B.as splendid as some of Disney's other films
C.too difficult to understand                           
D.educational
40.You can probably find this articleC.
A.in a science book
B.in a dictionary         
C.in a newspaper   
D.in a traveler's guide.

分析 文章大意:这是一篇社会文化类阅读.主要介绍了迪斯尼的动画片"公主与青蛙".Tiana不停努力追逐自己的梦想.有一天,她遇到了一个青蛙,这个青蛙是由王子变的.她亲了一下青蛙后,自己也变成了青蛙.他们开始了寻找重新为人的方法.对于小孩子来讲,这是个非常具有教育意义的动画片.

解答 36.答案:C.细节理解题.根据"The Princess and the Frog"is a warm and enjoyable cartoon by Disney.可知,作者是给我们介绍由迪斯尼创造的卡通片"公主与青蛙".答案是C.
37.答案:B.细节理解题.根据She has a dream of owning a restaurant.可知她想拥有一家自己的餐馆.答案是B.
38.答案:D.细节理解题.根据there's a great lesson here:you should look for a way to make your dream come true.可知你应该寻找一种方法让你的梦想成真.答案是D.
39.答案:D.细节理解题.根据there's a great lesson here这有一个很伟大的教训可知,应该是educational有教育意义的.答案是D.
40.答案:C.你大概能找打这篇文章在___.A科学书里.B字典里.C报纸里.D在一个旅游指南里.结合实际情况可知,应该是在报纸里能看到这篇文章.答案是C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.结合问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Get along well with your friends instead ofguarding(guard) against any possible argument.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.
51.If you want to rent a house,you can callB.
A.555-6238
B.555-7843
C.555-9767
52.Blost a small,black and white dog.
A.Zig zag                  
B.Gus.Reward
C.Mark
53.If Mr.Green wants to see Ice Age 3D with his wife,he will payAdollars.
A.40                      
B.30                      
C.20.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.Keeping (27)Aand slim is the dream of many girls.Here is some advice about losing (28C.First,(29)Dattention to the amount of food you have every day.But it doesn't mean  you should starve(饿死) yourself.Your body (30)B nutrition(营养).The key is a healthy (31)D.Have pointed(32)A that having too many fries can even cause (33)B T he last thing you should remember is to (34)Aconsistently(持续地).One or two days of jogging will make (35)Dimprovement.What you have to do is to leave your sofa,TV set,and snacks behind and to (36)B into the open air!

27.A.fitB.cleanC.quietD.cool
28.A.heightB.flightC.weightD.heart
29.A.takeB.giveC.putD.pay
30.A.haveB.needsC.takesD.makes
31.A.snackB.drinkC.foodD.diet
32.A.outB.inC.onD.at
33.A.badB.cancer(癌症)C.effectD.terrible
34.A.exerciseB.runC.jumpD.swim
35.A.someB.anyC.notD.no
36.A.get upB.get outC.get downD.get off

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.A 38-year-old woman named Bora was sent to a medical treatment tent(医疗帐蓬)soon after the earthquake(地震)in Yushu.The mother was scared by the quake and she failed to have contractions(收缩),which was very dangerous to give birth to a baby.-
The 45-year-old husband named Chado was invited into the tent to calm down his wife.
Eighteen minutes later,the voice of a baby was heard by the crowd waiting outside the tent.
"I'm so happy.Thank you,doctors,"said Chado with a big smile."It is really good to see they are both safe.I was so nervous,"a doctor said,who did the operation for the woman.
"It must be the first life that came to the world after the quake,"said a doctor named Huang Changmei."The baby brought hope to the ruined(被毁坏的)place."

41.How did the woman feel when she was sent to the medical treatment tentB?
A.She was very excited.
B.She was very afraid.
C.She was very happy.
42.From the passage we can knowCwhen she gives birth to a baby.
A.the mother must be very healthy
B.the mother must be with her husband
C.the mother must have contractions
43.It took the woman aboutAto give birth to the baby.
A.20minutes|
B.half an hour         
C.an hour
44.Which of the following statements is trueB?
A.The doctor was even more nervous than the woman.
B.Many people were waiting for the baby to be born.
C.The operation was very successful,though failed at first.
45.What does the birth of the baby mean according to Huang ChangmeiA?
A.Life is expected to go on in Yushu after the quake.
B.Now doctors are much better at doing operations.
C.More babies will be born after the earthquake.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.
Welcome!24-hour service.MENU
Main Dishes
Cheeseburger¥5.2
Big Mac¥10.4
Mc Chicken¥5(50% off until Feb.24)
Fillet-o-fish¥9.9
Snacks
Pie(apple,pineapple)¥3.5
French Fries¥5/6/7.5(small,middle,big)
MC and Hot Crispy Strips¥5/pair
The fastest!
The most delicious!
The cleanest!
Drinks
Coca Cola¥3.5/4.5∥5.5(small,middle,big)
Orange Juice¥7
Coffee¥4/4.5/(small,big and refilled for nothing)
Call at 563-5566.Dairy Desserts
Ice Cream¥2
Milk Shake (strawberry,Chocolate)¥4.5/6.5(small,big)
Visit 166Goodfood Road.Happy Meal(with happy toys)
Hamburger+mini French Fries+mini Pop¥12
Cheeseburger+mini Milk Shake+mini Orange Juice¥14.5
58.A Big Mac could be a kind ofD.
A.ice cream       B.drink       C.fruit       D.hamburger
59.How much did you need to pay for one Mc Chicken before?B
A.¥5.B.¥10.C.¥2.5.D.¥50.
60.Which of the food or drinks does the restaurant offer with different choices?D
A.Cheeseburger; Milk Shake.B.Ice Cream; Coffee.
C.Orange Juice; Coca Cola.D.Coca Cola; Coffee; Milk Shake.
61.Which one is TRUE about the restaurant?D
A.It is located at 116Goodfood Road.
B.It is only for children.
C.The food here can be the most delicious and the cleanest,but slow.
D.It will be open all day and all night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

5.I sat down to read under an old tree in the park.I felt my life was (11)A,for my whole world was dark.
  A young boy ran up to me,out of (12)C.He stood right before me with his head down and said (13)D,"Look what I found!"In his hand was a flower,and what a poor sight!The flower was dry and dead.I gave him a small smile and then turned my eyes away so that he could take his dry flower and go off to play.
  However,he sat next to my side and placed the flower to his (14)Band said in surprise,"It smells sweet and it's beautiful,too.That's (15)D I picked it.Here,it's for you."The flower before me was dead.But I knew I must (16)D it,or he might never leave.So I accepted the flower,and replied,"This is just what I (17)C."Just then,for the first time I noticed that the boy could not see--he was blind.
  Tears(眼泪) came down my face as I (18)B him for picking the best one."You're welcome."he smiled,and then ran off to play.I sat there and wondered how he was able to learn about my pain.
  Through the eyes of a blind child,I could see the problem was not with the world; the problem was me.And for all those years I myself had been (19)C.I decided to see the beauty in life,and (20)B every second of my life.And then I held that dry flower (21)A to my nose and breathed in the (22)Cof a beautiful rose.

11.A.hopeless B.colourfulC.simpleD.wonderful
12.A.mindB.troubleC.breathD.work
13.A.sadlyB.excitementC.angrilyD.excitedly
14.A.headB.noseC.earD.neck
15.A.howB.whenC.whereD.why
16.A.buyB.sellC.receiveD.accept
17.A.admireB.dislikeC.wantD.have
18.A.forgaveB.thankedC.paidD.hated
19.A.cheerfulB.usefulC.blindD.deaf
20.A.wasteB.enjoyC.loseD.forget
21.A.upB.downC.inD.out
22.A.soundB.airC.smellD.taste.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

2.Write at least 60words about the topic"Sports and our life".(以"体育锻炼和我们的生活"为题写一篇不少于60个词的短文,标点符号不占格.)
Use the following points as a reference.(以下问题仅供参考)
1.What's your favorite sport?
2.How does the sport influence(影响) your life?(give at least one example)
Sports and Life
I hope everyone can play sports actively.The more exercise we take,the healthier our life will become.【高分句型一】Most people like doing sports.I like sports,too.I think sports is an important part in our life.Doing sports can help us keep healthy and make us relax.My favourite sport is playing table tennis.I began to learn how to play table tennis when I was six years old.Now I am good at it.I often play table tennis with my classmates after school because I am on our school table tennis team【高分句型二】.And I play it with my dad on the weekends because my dad likes it,too.I am strong and healthy because of the table tennis.I want to be a table tennis player like Wang Liqin,Ma Lin in the future..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Xi'an is very famous _____ Terra Cotta Warriors(兵马俑).(  )
A.toB.ofC.inD.for

查看答案和解析>>

同步练习册答案