精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.More and more middle school students in Beijing are getting shorter sleeping time.Most students sleep fewer than nine hours every night,because they have much homework to do.
Some homework is given by school teachers,and some by parents.Also,some students don't know how to save time.They are not careful enough while doing their homework,so it takes them a lot of time.Some students have to get up early every morning on weekdays to get to school on time by bus or bike.It can be a long way from home to school.
Schools and parents should cut down some of homework so that the children can enjoy not less than nine hours of sleep every night for their health.
61.Why are the middle school students in Beijing getting shorter sleeping time?BecauseB.
A.they go to sleep too late
B.they have too much homework to do
C.they don't want to sleep too long
D.they watch TV too late
62.Why does it take them a lot of time to do their homework?BecauseB.
A.they want to save time
B.they don't know how to save time
C.they are careful enough
D.the time is too short
63.Besides too much homework,what is the other reason for their shorter sleeping time?A
A.They have to get up early to go to school on time
B.They go to school too slowly
C.They don't like go to school
D.There are too few buses
64.Who should do something (采取措施) to let the school children sleep longer?D
A.The government
B.The school
C.The parents
D.The school and the parents
65.The best title of the passage isD.
A.Do Less Homework
B.Get Up Later
C.We Don't Like School
D.Let Them Sleep Longer.

分析 这篇短文主要讲述了学生作业负担过重,以及部分学生不会很好利用时间,造成了睡眠不足,进而影响到孩子们的学习和健康,建议学校和家长减少孩子的负担.

解答 答案:61.B   细节理解题.根据第一段句子More and more middle school students in Beijing are getting shorter sleeping time.Most students sleep fewer than nine hours every night,because they have much homework to do.北京越来越多的中学生睡眠时间越来越短,大多数学生每晚睡不到九个小时,因为他们有很多作业要做.可知因为他们有太多的家庭作业要做.故选B.
62.B   细节理解题.根据第二段句子some students don't know how to save time.They are not careful enough while doing their homework,so it takes them a lot of time.一些学生不知道如何节省时间.他们做作业时不够细心.所以他们需要大量的时间.可知因为他们不知道如何节省时间.故选B.
63.A   细节理解题.根据第二段第二行句子Some students have to get up early every morning on weekdays to get to school on time by bus or bike.It can be a long way from home to school.有些学生每天早上都要早起,按时坐公共汽车或自行车上学,从家里到学校很远.可知他们必须早起去上学.故选A.
64.D   细节理解题.根据最后一段句子Schools and parents should cut down some of homework so that the children can enjoy not less than nine hours of sleep every night for their health.学校和家长应该减少一些家庭作业,以便孩子们每晚能享受不少于九小时的睡眠.可知是学校和家长.故选D.
65.D   主旨归纳题.根据整篇文章内容及其最后一段句子Schools and parents should cut down some of homework so that the children can enjoy not less than nine hours of sleep every night for their health.学校和家长应该减少一些家庭作业,以便孩子们每晚能享受不少于九小时的睡眠.可知文章主要说的是让他们的睡眠更长.故选D.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.I know what you're thinking:pizza(比萨饼)?For breakfast?But the truth is that you can have last night's leftovers in the a.m.if you want to.
I know lots of women who skip breakfast (不吃早饭),and they have a ton of different excuses for doing it.Some say they don't have time,others think they're"saying"calories(卡路里),still others just don't like breakfast food.
But the bottom line is that eating in the morning is very important when you're trying to lose weight."Eating just about anything from 300to 400calories would be better than nothing at all,"says Katherine Brooking,R.D.,who developed the super-easy eating plan for this year's"SELF CHALLENGE".And even pizza can be healthy if it's loaded with vegetables,and you stick to one small piece.
Breakfast is one meal I never miss,and the same goes for most weight-loss success stories.Research shows that eating breakfast keeps you from overeating later in the day.Researchers at the University of Southern California found that breakfast skippers have a bigger chance of gaining weight than those who regularly have a morning meal.
So eat something in the morning,anything.I know plenty of friends who end up having no breakfast altogether,and have just coffee or orange juice.I say,try heating up last night's leftovers-it may sound crazy,but if it works for you,do it!I find if I tell myself,"You can always eat it tomorrow."I put away the leftovers instead of eating more that night.Try it-you may save yourself some pre-bedtime calories.And watch your body gain the fat-burning effects.
81.The word"leftovers"in paragraph I probably meansA.
A.food remaining after a meal
B.things left undone
C.meals made of vegetables
D.pizza topped with fruit
82.What can we infer from the text?B
A.Working women usually have breakfast in a hurry.
B.Many people have wrong ideas about breakfast.
C.There are some easy ways of cooking a meal.
D.Eating vegetables helps save energy.
83.According to the last paragraph,it is important toA.
A.eat something for breakfast
B.be careful about what you cat
C.heat up food before eating it
D.cat calorie-controlled food
84.The text is written mainly for thoseB.
A.who go to work early
B.who want to lose weight
C.who stay up late
D.who eat before sleep.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.16.Jim used to be                 .
A.athletic                              
B.hard-working                     
C.quiet
17.Jim relaxed himself by                  in the past.
A.listening to music
B.watching TV
C.playing computer games
18.Jim hardly                  ever in the past.
A.did outdoor activities
B.went to sleep late
C.got up early
19.We know that Jim                  now.
A.has to stay at home
B.has to stay in hospital
C.is in poor health
20.What can we learn from the passage?
A.People sure change.
B.Health is very important.
C.All work and no play makes Jim dull.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Broccoli and carrots are vvegetables.I like to eat them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.We need moredrinks(饮料) and snacks.Could you buy some?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Jim is in the library..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.You must learn by heart what the teacher says.It is good for you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Can you dance the disco?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.A.I am washing clothes.
B.I was calling my friend.
C.I help her clean the house.

查看答案和解析>>

同步练习册答案