精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.It is a cold and dry winter morning.When you wake up,you feel that your throat (喉咙) hurts.You begin to sneeze (打喷嚏) and later you may cough.You must have a cold!Wait a moment.Could it just be a common cold or the flu that's been going around?
A cold gives you a runny nose and cough.But it's usually easy to deal with.Some take medicine while others drink herbal (草药的) tea or chicken soup.Usually you feel better after a week.
On the other hand,the flu can be much more dangerous.It usually gives you a fever.Sometimes it can cause death.According to an American magazine,the worst flu killed about 50million people from 1918to 1919.
Don't worry.If you get a flu vaccine (疫苗),it can stop you from getting the virus (病毒).Flu vaccines work by giving body a small amount of flu viruses.This causes your body to develop antibodies (抗体).So next time you get the flu,the antibodies should help you.
The flu virus changes every few years.Therefore,there are so many types of flu,such as H1N1and H5N1.The antibodies for one type of flu can't help us against all types of flu.That's why we need to get the vaccine every year.
However,good health habits may also help stop you from developing a cold or flu.Washing your hands often helps stop you from getting viruses.It is also important to get regular exercise and eat healthy food.All these can help you strengthen your immune system(增强免疫系统).
56.If you have a common cold,usually you'll feel better afterA.
A.a week         B.two weeks     
C.ten days   D.twenty days
57.According to the passage,which is TRUE of the flu?
A.It first happened in 1919.
B.It usually doesn't give you a fever.
C.It is easy to deal with.
D.It can kill people sometimes.
58.If you get a flu vaccine,C.
A.it can't stop you from getting the flu virus.
B.it won't cause your body to develop antibodies.
C.your body will develop antibodies.
D.your body will get a large amount of flu viruses.
59.We need to get a flu vaccine every year becauseB.
A. we probably have a cold in winter
B.the flu virus changes every few years
C.the flu is very dangerous    
D.you don't need to take any medicine after that
60.The following ways can help stop the flu EXCEPTA.
A.staying indoors
B.getting regular exercise
C.eating healthy food
D.washing our hands often.

分析 这篇短文主要讲述了流感的危害以及预防流感的方法.

解答 答案:56.A 细节理解题.根据第二段句子Usually you feel better after a week.通常一个星期后你感觉更好.可知通常一周后你就会好转.故选A.57.D 细节理解题.根据第三段句子Sometimes it can cause death.流感有时能致死,可知流感有时能致死.故选D.
58.C 细节理解题.根据第四段句子If you get a flu vaccine (疫苗),it can stop you from getting the virus (病毒).Flu vaccines work by giving body a small amount of flu viruses.This causes your body to develop antibodies (抗体).如果你接种了流感疫苗,它可以阻止你感染病毒,流感疫苗通过给身体注射少量的流感病毒,使你的身体产生抗体.可知你的身体会产生抗体,故选C.
59.B 细节理解题.根据倒数第二段句子The flu virus changes every few years.流感病毒每几年就变异一次.可知因为流感病毒每几年就变异一次,故选B.
60.A 细节理解题.根据最后一段句子good health habits may also help stop you from developing a cold or flu.Washing your hands often helps stop you from getting viruses.It is also important to get regular exercise and eat healthy food.良好的健康习惯也有助于阻止你患感冒或流感,经常洗手有助于阻止病毒,经常锻炼和吃健康食品也很重要.可知没有提到呆在家里有助于预防流感,故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Mum wascooking (做饭) for me when I woke up this morning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14.谈一谈你现在与两年前有什么不同,并根据提示语写一篇短文,要求字迹工整,词数60字左右.
提示词语:taller,more popular,more outgoing,be better at English,be a better student.I'm Paul,a Grade 9 student in No.1 Middle School.I'll graduate this summer.I've changed a lot during the last two years.
In the past,I was too shy to speak in front of others.I wasn't interested in study,so I was weak in all my subjects.What's more,I didn't like sports.Instead,I was crazy about computer games. However,I've changed greatly now.I'm willing to share things with others and I get along well with my classmates.I study so well that I'm a top student in our class now.I‘m better at English than before.Moreover,I take an active part in all kinds of school activities.I was more popular.Last term,I even won the prize in the school English Writing Competition.
During the coming summer holiday,I'll help my parents do some housework and do more reading to improve myself.I want to be a better students.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.中考日益临近,学校生活十分紧张忙碌.假如你是九年级三班学生李彤,你班有同学倡议,利用"五一"小长假期间去远足,但有些同学有顾虑,于是大家进行了一场有关"五一"期间是否去远足的讨论.请你根据下表提供的信息,用英语写一篇短文,并发表自己的观点.
       一些学生赞同一些学生反对你自己的观点
△户外运动有益健康;
△放松自己、减轻压力;
△促进同学间友谊;
•远足危险;
•老师、家长反对;
•浪费时间、金钱,作业太多;
要求:1 短文须包括表格所有提示内容,可适当发挥;
2表明自己的观点,赞成还是反对,说明至少一个原因;
3词数:80-100词 (短文开头已给出,且不计入总词数).
4参考词汇:promote 促进
The students of Class 3had a discussion about whether it is necessary to go hiking during the May Day.
                                                                  

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

18.我们即将迎来丰富多彩的假期生活,同学们一定会安排各种活动,比如宅家、聚会、外出旅行等.请你根据如下提示,写一篇英语短文,发布在班级QQ群中,提醒同学们注意安全,可以适当发挥.

ActivitiesAdvice
stay at homekeep away from fire
have a partycome back home by 10o'clock
go outfollow the traffic rules
要求:(1)短文须包括三个所列要点和一个补充要点;
(2)短文中四个要点都要适当发挥;
(3)短文中不得设计真实的人名、校名和地名;
(4)词数:80个左右 (开头已给出,不计入总词汇)
参考词汇:Safety must come first.(安全第一)
In our daily life,there's always something unexpected.Sowemustpaymoreattentiontooursafetyinourcomingvacation.
Whenwestayathome,wearesupposedtostayawayfromfire,andmakesuredoorsandwindowsareshutbeforeweleave.Ifwehaveaparty,it'ssafetocomebackhomeby10o'clockatnight.Andwehadbetternotmakefriendswithstrangerswhenwegooutforatrip.Wemustbecarefulwhenwetakephotosandclimbthemountains
Weshouldfollowthetrafficruleswhenwalkingacrosstheroad.Besides,rememberit'sdangeroustoswimaloneintheriver
Allinall,safetymustcomefirst!Haveahappyandsafevacation!.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.The more careful you are,the (  ) mistakes you will make.
A.lessB.moreC.fewerD.better

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Did you know (  ) yesterday?
-No,I didn't know the reason.
A.how he arrivedB.what he didC.where he wentD.why he left

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.have,after,we,discuss,usually,a,reading
We usually have a discussion after reading.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.The teacher told us ____ summer camp would start on _____ 10th of July.(  )
A.the;不填B.a;theC.the;theD.不填;the

查看答案和解析>>

同步练习册答案