精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

阅读理解(20小题,每小题2分,共40分)

The other day, I decided to teach my son about the power of small acts of kindness. He had won some lollies(棒棒糖) in a prize machine in the local supermarket, so I asked him if he would like to share his win with the next child that walked past. He was hesitant because he was a shy little boy, but he said yes after I encouraged him a bit.

A father and his child passed by us. I went to the father and asked if my son could give his daughter a lolly that he had won. The father. looked at me sideways and was unsure what to say. I explained that I was teaching my son about the power of kindness. At last, he said okay.

We went to his daughter, but to my surprise, the little girl wouldn't accept the lolly! My son didn't feel pleased by the fact that she wouldn't accept his offering and then he told me in a low voice, "We go to the same school. "

When we left the supermarket, I explained to my son that people in the world that day were not so open to kindness because their thoughts and opinions had been shaped by the past and I told him not to be unhappy. "They may have been unfriendly, but I'm sure we left them moved in some way. And the young girl will remember you as the boy with a kind heart, when she meets you at school!" I said and he nodded.

1.The mother ask her son to give some of his lollies to another child because______.

A. her son had too many lollies to share with others

B. she wanted her son to learn to share with others

C. she wanted to teach her son about the power of kindness

D. she wanted her son to be more open to others

2.The underlined word "hesitant" in the first paragraph most probably means______.

A. to want to finish it as soon as possible

B. to be not sure to do it well

C. to doubt whether he/she should do it

D. to be not able to do it on one's own

3.How did the boy feel when the little girl refused his lolly?

A. Angry. B. Pleased.

C. Surprised. D. Unhappy.

4.After reading the passage, we can learn that______.

A. the little girl is very shy

B. the little girl's father is very rude

C. the little boy has met the little girl before

D. the little girl felt sad for the boy's lolly

5.By saying the words in the last paragraph, the writer mainly wants to______.

A. tell us that it's not good to live in the past

B. tell us that people are not friendly today

C. tell her son not to be afraid to meet the girl

D. teach her son that kindness will be remembered

 

1.C

2.C

3.D

4.C

5.D

【解析】

试题分析:作者想教给儿子明白一个小小的善举的力量。于是她让儿子和路过的小朋友分享他手里赢得的棒棒糖。一个小女孩和她的爸爸走过来,妈妈说明了情况,让儿子给小女孩一颗棒棒糖。小女孩拒绝了。但是妈妈告诉儿子,善行一定会被记住。

1.文章第一句话可知,她让儿子和路过的小朋友分享他手里赢得的棒棒糖,是因为她想教给儿子一个小小的善举的力量。所以选C。

2.词意推测题。根据because he was a shy little boy可知,他是一个害羞的小男孩,所以当妈妈要他把东西给路过的小朋友的时候,他犹豫不决,不置可否,所以选C。

3.细节理解题。根据My son didn't feel pleased by the fact that she wouldn't accept his offering,可知,当小女孩不接受他给的棒棒糖时,他很不高兴。所以选D。

4.推理判断题。根据We go to the same school.可知,小男孩以前见过小女孩。所以选 C更佳。

5.5】推理判断题。根据文章最后一句话可知,作者想要告诉她的儿子,善行一定会以某种方式被记住。 所以选D。

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南渑池第四初级中学九年级模拟4英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Russian girls think he is the ideal boyfriend. Thousands of Japanese teenagers applied for just a few minutes to practice judo with him. His cool image is on the front pages of newspapers and magazines. Do you know who he is ? Yeah, he’s Vladimir Putin who was named “Person of the Year of 2008” by Time.

Putin was born in Leningrad in 1952. He entered Leningrad State University’s law department in 1970. When he became President of Russia in 2000, he found the country in great difficulty. In his 8 years as president, he guided his nation through a remarkable transformation .Russia’s economy had grown a lot. Under his strong leadership, Russia was at the table of world power again.

Putin came to like judo and spy novels when he was a young boy. He relaxes by listening to classical music. Yesterday is his favorite Beatles’ song. He has a happy family. He is married to Lyudmila Alexandrovna Putina, with daughters, Yekaterina and Maria.

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。

1. How old is Putin now?

A. 65. B. 57. C. 58. D. 61.

2.Which subject did Putin mainly study when he was in the university?

A. Law. B. Economy.

C. English. D. Politics.

3.What’s the meaning of the underlined word “table” in the passage?

A. 桌子 B. 表格 C. 行列 D. 法案

4.Which of the following is NOT true?.

A. Putin is good at judo.

B. Putin is very popular in Russia.

C. Russia’s economy developed quickly because of his leadership.

D. There are three people in Putin’s family.

5.According to the passage, what may Putin do in his spare time to relax himself?

A. Listen to Mozart’s music.

B. Read love stories.

C. Dance with his wife.

D. Sing popular songs.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南渑池第四初级中学九年级模拟2英语试卷(解析版) 题型:书面表达

2010年3月21日是第十个世界睡眠日,今年的睡眠日主题是“良好睡眠,健康人生”。现在社会中随着就业,升学,住房等压力的不断提高,人们的睡眠质量在不断下降。因此对身体健康造成很多不良的影响。作为一名初中生,你有没有睡眠上的困扰,你是如何克服困扰,保持好的睡眠习惯的?请以“How to sleep well”为话题,写一篇80词左右的文章,阐明你的观点。

 

 

 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南渑池第四初级中学九年级模拟2英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—It’s an hour’s walk from here to the subway. —Don’t worry, I’ll ________ you there.

A. bring B. take C. carry D. get

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南渑池第四初级中学九年级模拟1英语试卷(解析版) 题型:补充句子

补全对话(5个小题,每小题2分,共10分)

A: Oh, You look tired. 1.______________ ?

B: I went to bed too late last night.

A: 2._______________?

B: At one o’clock in the morning.

A: That’s really too late. Why did you go to bed so late ?

B: 3.______________. I didn’t finish my homework until 11:00 in the evening. After that, my tutor helped me learn English and math for two hours.

A: Dear me ! If you are tired in the classroom, how can you listen to the teacher well ?

B: Yes, you are right. 4._________________________________.

A: Slept ? Yesterday ?

B: Yes, I was really tired. What should I do ?

A: 5.______________________________. And it’s good for your health and study.

B: I guess I should. Thank you.

A: You’re welcome.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南渑池第四初级中学九年级模拟1英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Break the wall between you and ________. We will become good friends.

A.I B. me C. my D. mine

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南渑池第四初级中学九年级模拟1英语试卷(解析版) 题型:单项填空

-Can you go to the movies on Saturday or Sunday ? -_________ day is OK. I’m free on both days.

A. Neither B. Either

C. Both D. Every

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南渑池第四初级中学九年级模拟10英语试卷(解析版) 题型:单项填空

-What’s your ______ name?

-______ name is Tom.

A. pen pal’s, His B. pen pal, His

C. pen pal, He D. pen pal’s, His

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年天津宝坻何仉初级中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

October is getting closer and it also means that the year of 2014 is coming to an end. “Hooray! It’s a holiday!” While you are thinking of putting textbooks aside and playing video games, let’s take a look at what children in other continents usually do during their holidays.

Children in America don’t have much homework to do. They keep themselves busy by playing camp games. A parent says, “My daughter Shirley usually attends different camps. We don’t ask her to spend plenty of time on maths problems or spelling tests.”

Children in Australia take partin activities on over twenty different themes (主题). They learn painting, dancing, singing, history, culture and so on. Parents can accompany their kids to enjoy the learning process and to build a closer relationship with them.

These are what African kids do: build a boat, have a camel race, make a drum and make a rag (碎布) football. Don’t you think it is interesting that kids in other places have no idea how to make a drum, but kids in Africa do?

Plan your holiday well and try what you want to try. Make a good plan and you will have a lot of fun.

1.Where does Shirley come from?

A. Asia. B. America.

C. Australia. D. Africa.

2. What does the underlined word “accompany” mean in Chinese?

A. 提醒 B. 监视 C. 陪伴 D. 排斥

3.According to the passage, only kids in Africa know how to ______.

A. play camp games B. do spelling testsC. build a boat D. make a drum

4.Which of the following is TRUE?

A. The passage was written before October.

B. Kids in America are good at maths.

C. Kids in Australia spend much time on homework.

D. Kids in Africa don’t play football.

5.What is the purpose of this passage?

A. To advise kids to make holiday plans.

B. To introduce some good holiday camps.

C. To encourage kids to make friends with parents.

D. To show the importance of doing homework during holidays.

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案