精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.The Internet has opened up a whole new online world for us to meet,chat and go where we have never been before.
But just as in face to face communication,there are some rules of behavior that should be followed when on line.(106)D Imagine how you'd feel if you were in the other person's shoes.
For anything you're about to send:ask yourself,"Would I say this to the person's face?"if the answer is no,rewrite and reread.(107)B
If someone in the chat room is rude to you,your instinct (本能) is to fire back in the same manner.But try not to do so.(108)F If it was caused by a disagreement with another member,try to fix the situation by politely discussing it.Remember to respect the beliefs and opinions of others in the chat room.
(109)COffer advice when asked by newcomers,as they may not be sure what to do or how to communicate.When someone makes a mistake,whether it's a stupid question or an unnecessarily long answer,be kind about it.If it is a small mistake,you may not need to say anything.Even if you feel strongly about it,think twice before saying anything.Having good manners yourself doesn't give you right ( 权利) to correct everyone else.(110)G At the same time,if you find you are wrong,be sure to correct yourself and apologize (道歉) to those that you have offended (冒犯).
It is not polite to ask others personal questions such as their age,sex and marital status (婚姻状况).Unless you know the person very well,and you are both comfortable with sharing personal information,don't ask such questions.

A.It's natural that there are some people who speak rudely or make mistakes online.
B.Repeat the process till you feel comfortable saying the words to the person's face.
C.Everyone was new to the network once.
D.The basic rule is simple:treat others in the same way you would want to be treated.
E.When you send short messages to a person online,you must say something beautiful to hear.
F.You should either ignore (忽视) the person,or use your chat software to block (阻止,限制) their messages.
G.If you do decide to tell someone about a mistake,point it out politely.

分析 网上交流也应当遵循一些基本的行为准则,规则其实很简单,用自己想要别人对待自己的方式去对待别人,设身处地想一想别人的感受.
当你在网上评论他人的时候,要谨言慎行,在发出消息之前要反复的进行修改和阅读,确保不会伤害到对方;
如果在网络上有人攻击你或对你说脏话,我们的第一反应就是用相同的方式回复,最好不要这样,你可以屏蔽此人的消息,如果这样引起了其他成员的不满,试着用礼貌的方式解释;
而且,除非你和对方的关系非常好,很乐意分享一些个人隐私信息,否则不要在网络上询问一个人的隐私,例如年龄、性别、婚姻状况等;

解答 106.D.推理判断题.根据there are some rules of  behavior that should be followed when on line,可知,后面应该说的是规则,且空面的一句话是Imagine how you'd feel if you were in the other person's shoes.想想一下你处于其他人的境地,因此空中句子的意思舍身处地想一想别人的感受,故选D.
107.B.推理判断题.:根据空前面的句子"Would I say this to the person's face?"if the answer is no,rewrite and reread.可知,这里给出了一个建议,就是在发送信息之前,首先思考一下是否应该说,如果不应该,那么就得重新写,重新读,如果重新写的不可以,那么还得重复这个步骤,因此这里应该填写的是你可以不断重写重读,直到自己感觉别人看到后会觉得舒服,即Repeat the process till you feel comfortable saying the words to the person's face.故选B.
108.F.推理判断题.根据空前的If someone in the chat room is rude to you,your instinct (本能) is to fire back in the same manner.But try not to do so.可知,如果在网络上有人攻击你或对你说脏话,我们的第一反应就是用相同的方式回复,最好不要这样,这种情况下下文应该就是给出你应该如何做出回应的方式和方法,因此根据给出的七个选项,最符合题意的就是F,即你可以不理他,或用一个软件屏蔽他的信息.
109.C.推理判断题.根据空后面的offer advice when asked by newcomers,as they may not be sure what to do or how to communicate.当别人问你该如何做如何交流时你应该主动提供意见,那么这里的空出就应该填写的是关于新人的语句,七个选项中只有C符合题意,Everyone was new to the network once.即在网络中,每个人都曾经是新手,故选C.
110.G.推理判断题.根据Having good manners yourself doesn't give you license to correct everyone else,你有礼貌并不意味着就有权去改正别人的错误,因此下面的句子应该与错误有关,而且空的后面提出At the same time,if you find you are wrong,be sure to correct yourself and apologize (道歉) to those that you have offended (冒犯).与其同时,如果你发现你错了,你一定要更正错误,并向你冒犯的人有诚意的道歉,因此前面符合题意的即只有G,If you do decide to tell someone about a mistake,point it out politely,如果你决定指出别人的错误,请有礼貌的指出.故选G.

点评 认真阅读试题背景,了解阅读材料的背景、话题或主题,是解决完成此题的关键.做此类题目,一定注意上下文之间的联系.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.给他们糖果作为招待give them sweets as a treat.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Why ________ at home and watch TV?(  )
A.don't stayB.not stayingC.don't you stayD.not to stay

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.We always have a party tocelebrate (庆祝) the Chinese New Year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Are you bored with your daily routine?Here are some things you should try before you are 18,because after that it's too late!
Camp out in the garden
If you don't have your own garden,find a friend who has one!You will need:two or three friends,a small tent,sleeping bags and warm blankets.Take a lot of food and drink with you into the tent andplay games until it gets dark.When it gets dark,tell ghost stories,and at midnight,eat all your sweets.
You will need a torch or you won't be able to see all your sweets,and it might get a bit too frightening.
Learn to swim
Seriously,this is so important it could save your life.If you can't
swim well,you won't be able to do water sports like waterskiing,surfing and diving.Even taking a boat trip will be dangerous for you.Make sure you do it.
Collect something
One of the best hobbies for under-18s is collecting things.You could collect rare Chinese stamps,or you could collect things that make you remember what you've done,like cinema tickets for films you've
seen or emails from friends.The best way to collect is to have a special album to put your collection in and to write what each thing means to you.That way you won't forget.
Try at least one kind of team sport
Being a good team player is an important skill in life.You can't just think of yourself,but have to
work well with other people.Besides,team sports like basketball,football and baseball can keep you fit,and they are also great fun.Teams usually have a good social life too-you'll go to lots of parties and
make many friends.
Write your family tree
When you are young,get to know all the older people in your family and find out as much as you can about when they were young.Draw a family tree and make notes about each person so that you won't forget.
49.What's the important reason for learning to swim?C
A.To continue all water sports.
B.To do water sports freely.
C.To enjoy water sports safely.
D.To feel cool when it's hot.
50.What's the best way to collect things?B
A.To keep what you like.
B.To use a special album.
C.To collect rare Chinese stamps.
D.To remember all your collection.
51.Learning a kind of team sport can help oneA
A.benefit a lot
B.think of others
C.understand what life is
D.prove yourself and live happily
52.The passage mainly talks aboutA
A.what to try before you're 18
B.how to enjoy your 18age
C.where to camp out
D.why to learn swimming.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.This story tells us about what happened on a flight between a passenger and an air hostess.When the plane had just taken (46)off,the passenger rang and told the air hostess that he needed a cup of water to take his medicine.She told him that she (47)would bring (bring) him the water in ten minutes.
Thirty minutes later,when the man's ring for service sounded for the (48)second (two) time,the air hostess was still in a hurry.She was (49)so busy that she forgot to deliver him the water.As a result,the passenger was late taking his medicine.She hurried over to him with a cup of water,but he refused it.
In the (50)following (follow) hours on the flight,each time the air hostess passed by the passenger she would ask him with a smile (51)if/wheather he needed help,but the passenger never (52)paid (pay) attention to her.
When the passenger was going to get off the plane,he asked the air hostess (53)to hand (hand) him the passengers'booklet (意见薄).She was very sad.She knew he would write down sharp words
(54)which/that might result in her losing her job.But with a smile she handed it to him.
Off the plane,she opened the booklet,and smiled (55)happily (happy),for the passenger had written,"On the flight,you asked me if I needed help twelve times in all.How can I refuse your twelve sincere smiles?"
That's right!Who can refuse twelve sincere smiles from a person?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.What's life like on a deserted island?Jeff Flake of Arizona decided to find out.The adventurous(富有冒险精神的) father went on a four-day Robinson Crusoe style holiday with his two teenage sons to a remote,uninhabited island in the North Pacific Ocean.
Jeff and his sons,15-year-old Tanner and 13-year-old Dallin,traveled 5,200miles from Phoenix,Arizona to the island of Biggarenn.They didn't carry any food or water.
The island is part of the Marshall Islands.It offered no basic facilities,so the Flakes had to catch and cook their own food and purify their water.Their diet was made up of coconuts,crab and fish.They captured the crab and fish themselves and cooked the food over an open fire started with a magnifying glass(放大镜).
The Flakes brought along a lobster(龙虾) trap in hopes of having some delicious treats,but lost it within the first few hours after it was attacked by a shark.They also carried two pumps to remove salt from ocean water.It took them hours each night pumping for just a little fresh water.
One of the most memorable moments of the trip,the father said,was when he and his 15-year-old son were chased by sharks after finding a fish in the ocean.
Still,it was quite an enjoyable holiday for Jeff."For a dad it was a wonderful thing.No video games around,no television,no distractions,no texting,"Jeff recalled.
21.According to the passage,Jeff went to the island with his sons toD.
A.take a five-day vacation               
B.teach his sons how to live
C.learn how to be a fisherman            
D.experience a different life
22.The Flakes did all the things exceptA on the island.
A.playing video games                  
B.making an open fire
C.getting fresh water                    
D.catching fish and crab
23.What did Jeff think of his holiday?B
A.Memorable,educational and boring.
B.Enjoyable,exciting and unforgettable.
C.Dangerous,difficult and helpful.
D.Wonderful,different and tiring.
24.We learn from passage that Robinson Crusoe style holiday is likeA.
A.people take a vacation on a place without basic living facilities
B.people take an adventurous sailing tour to a deserted island
C.people take an exciting trip to catch fish,crab and lobsters
D.people take a wonderful picnic on a deserted island
25.From the passage,we can infer thatD.
A.the deserted island is 5,200meters away from where Jeff lives
B.the Flakes had coconuts,crab,fish and salty water for food
C.Jeff and Dallin were chased by sharks in the ocean
D.Jeff's daily life is always with video games,TV and mobiles.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.
Growing mushrooms(蘑菇) is probably the easiest thing you can do even if you are new to mushroom growing.It is becoming more common because restaurants are starting to create more dishes that include mushrooms.
Mushroom growing is easy.To start,you need to have a space where you are going to grow these mushrooms.It does not have to be a huge space but just enough for you to grow as many mushrooms as you need.When you have found the space perfect for you,you can start researching what kind of mushrooms you want to grow.There are a lot of mushrooms to choose from and not all of them are suitable to eat.
When you decide what kind of mushrooms you want to grow,you can start getting ready to plant the mushrooms.Sometimes you may want to hire some workers to help if you have a large mushroom farm,or if you are trying to start a professional mushroom growing business.Trying to have a business by yourself can be stressful.If you don't have enough time to spend taking care of everything yourself,dome helpers may be the best choice.
After you have started the mushroom growing,you should regularly check that your mushrooms grow properly and that they are not being attacked by any pesticides(农药) or any other animals or something that could be dangerous to them.That is the worst part of mushroom developing.Protect your mushroom farm well with a fence(围栏) or a gate so that only you and your workers can get in and out.
Mushroom growing is not difficult and it is easy to get stared in the world of farming.You will soon possibly be able to provide some of the great cooks of the world with high quality mushrooms that will be enjoyed by thousands of people all over the world.
42.According to the passage,many people begin to plant mushrooms probablyA.
A.because they are in great need.
B.because they look very beautiful
C.because they are healthy food
D.because they are very expensive
43.Which of the following is the right order of planting mushrooms?B
a.Choose suitable mushrooms.
b.Protect your mushrooms well.
c.Find some workers to help you.
d.Start to grow the mushrooms.
e.Find a place to plant your mushrooms.
A.c-a-d-b-eB.e-a-c-d-b
C.c-a-e-b-dD.e-a-d-b-c
44.It can be inferred from the passage thatC.
A.pesticides can be used in mushroom growing
B.anyone can produce high quality mushrooms.
C.after starting,you should always take care of the mushrooms
D.having a mushroom business is not so difficult
45.The best title of the passage isD.
A.Healthy mushrooms B.The value of mushrooms
C.How to choose mushrooms D.Suggestions on growing mushrooms.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Name:Off the Beaten Path
Cover price:30.00
Our price:19.80
The best-selling Reader's Digest travel book has 40% new content including over 200new sites,over 200new full-color photographs,and all-new,up-to-date maps.It focuses on more than 1,000of the United States'most overlooked must-see destinations.
Name:Container Gardens by Number
Cover price:15.95
Our price:9.49
A unique book contains 50easy-to-follow container designs.Each design provides a simple numbered planting plan that shows exactly how to create each display,with an instruction of the finished planter and in-depth plant information.The plans are easy to follow and for any type of living space or garden.
Name:Best Weekend Projects
Cover price:17.95
Our price:13.96
Choose from 80unique ideas to create an extraordinary living space.The projects are practical,as well as attractive,and will improve your home and yard and can be made in a weekend.These 80well-designed projects are presented in a clear,easy-to-follow style that addresses readers in an accessible,user-friendly tone.
Name:l80l Home Remedies(治疗方案)
Cover price:40.00
Our price:29.96
Plenty of health complaints can be handled at home.Each and every remedy will be tested by a doctor to make sure it is safe and sound.
Dozens of conditions are covered,from headaches,sunburn,bad breath,and blisters(起泡;起疮)to allergies,and hiccups(打嗝).

66.You can most probably read the passage in aD.
A.travel guide                  
B.medicine booklet
C.textbook                     
D.newspaper
67.How much money could you save if you want to buy a travel book?A
A.10.20.
B.6.46.
C.13.96.
D.19.80.
68.Which of the following could help you to deal with common diseases without a doctor?C
A.Off the Beaten Path.
B.Container Gardens by Number.
C.1801Home Remedies.
D.Best Weekend Projects.
69.Which of the following is NOT true according to the passage?B
A.Container Gardens by Number can help you improve your gardening skills.
B.Off the Beaten Path covers about 1,000famous traveling sites all over the world.
C.Best Weekend Projects may be useful for you to modify your living room.
D.1801Home Remedies is designed for home use.
70.What's the purpose of the passage?A
A.To advise readers to buy their books.
B.To advise readers to read more in spare time.
C.To share the pleasure of reading with readers.
D.To share his opinion about the books with readers.

查看答案和解析>>

同步练习册答案