精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.What's life like on a deserted island?Jeff Flake of Arizona decided to find out.The adventurous(富有冒险精神的) father went on a four-day Robinson Crusoe style holiday with his two teenage sons to a remote,uninhabited island in the North Pacific Ocean.
Jeff and his sons,15-year-old Tanner and 13-year-old Dallin,traveled 5,200miles from Phoenix,Arizona to the island of Biggarenn.They didn't carry any food or water.
The island is part of the Marshall Islands.It offered no basic facilities,so the Flakes had to catch and cook their own food and purify their water.Their diet was made up of coconuts,crab and fish.They captured the crab and fish themselves and cooked the food over an open fire started with a magnifying glass(放大镜).
The Flakes brought along a lobster(龙虾) trap in hopes of having some delicious treats,but lost it within the first few hours after it was attacked by a shark.They also carried two pumps to remove salt from ocean water.It took them hours each night pumping for just a little fresh water.
One of the most memorable moments of the trip,the father said,was when he and his 15-year-old son were chased by sharks after finding a fish in the ocean.
Still,it was quite an enjoyable holiday for Jeff."For a dad it was a wonderful thing.No video games around,no television,no distractions,no texting,"Jeff recalled.
21.According to the passage,Jeff went to the island with his sons toD.
A.take a five-day vacation               
B.teach his sons how to live
C.learn how to be a fisherman            
D.experience a different life
22.The Flakes did all the things exceptA on the island.
A.playing video games                  
B.making an open fire
C.getting fresh water                    
D.catching fish and crab
23.What did Jeff think of his holiday?B
A.Memorable,educational and boring.
B.Enjoyable,exciting and unforgettable.
C.Dangerous,difficult and helpful.
D.Wonderful,different and tiring.
24.We learn from passage that Robinson Crusoe style holiday is likeA.
A.people take a vacation on a place without basic living facilities
B.people take an adventurous sailing tour to a deserted island
C.people take an exciting trip to catch fish,crab and lobsters
D.people take a wonderful picnic on a deserted island
25.From the passage,we can infer thatD.
A.the deserted island is 5,200meters away from where Jeff lives
B.the Flakes had coconuts,crab,fish and salty water for food
C.Jeff and Dallin were chased by sharks in the ocean
D.Jeff's daily life is always with video games,TV and mobiles.

分析 在荒岛上生活是什么样的呢?来自亚利桑那州的杰夫•弗雷克决定找出答案.这位具有冒险精神的父亲和他两个十几岁的孩子,一起去了南太平洋一个遥远、无人居住的小岛,度过了4天鲁滨逊式的假期.
杰夫和他的儿子,15岁的坦纳和13岁的达林,从亚利桑那菲尼克斯到 Biggarenn岛旅行了5200英里.他们没有带任何的食物或者水.
这个岛是马绍尔群岛的一部分.它没有任何基础设施,所以菲雷克一家人必须抓并煮自己的食物,净化海水.他们的饮食是椰子、螃蟹和鱼.这都是他们自己抓来并且在篝火上煮熟的,而火种取自一个放大镜.
为了可以吃到一些美味,弗雷克一家人挖了一个龙虾陷阱,但是在被一个鲨鱼攻击后的几个小时内,这个陷阱找不到了.他们也随身携带了两个水泵来去除海水里的盐.每天晚上为了抽取这一点点新鲜的水,他们要花好几个小时.
父亲说这趟旅行让人最记忆深刻的一个就是当他15岁的儿子在海洋里找到一条鱼时,他被鲨鱼追赶.不过,对杰夫来说这仍是一个愉快的假期.杰夫回忆道:"对爸爸来说这真是一个很美妙的事情,周围没有电子游戏,没有电视机,没有任何干扰,没有短信."

解答 21.D.推理判断题.题干意为:根据文章,杰夫和儿子一起去小岛是为了____.根据第一段What's life like on a deserted island?Jeff Flake of Arizona decided to find out.可知富有冒险精神的杰夫带儿子去小岛上是为了体验下荒岛生活,故选择D.
22.A.细节理解题.题干意为:杰夫一家人在小岛上做了所有的事情,除了___.本题可采用排除法,根据最后一段"For a dad it was a wonderful thing.No video games around,no television,no distractions,no texting,"Jeff recalled.可知在小岛上是没有电子游戏可玩的,故选择A.
23.B.推理判断题.题干意为:杰夫认为他的假期怎么样?根据One of the most memorable moments of the trip…Still,it was quite an enjoyable holiday for Jeff.可知在杰夫看来这次旅行是让人难以忘记的,愉快的和刺激的,故选择B.
24.A.推理判断题.题干意为:我们从文章可知鲁滨逊式的假期是____.根据The island is part of the Marshall Islands.It offered no basic facilities,so the Flakes had to catch and cook their own food and purify their water.可知鲁滨逊式的假期就是这个地方没有基础的生活设施,食物饮水都要靠自己来获取,故选择A.本题如对《《鲁滨逊漂流记》有一定了解,那么考生也可根据常识进行作答.
25.D.推理判断题.题干意为:根据文章我们可推断出____.根据Jeff Flake of Arizona decided to find out…Jeff and his sons…traveled 5,200miles from Phoenix,Arizona to the island of Biggarenn.可知从亚利桑那菲尼克斯到 Biggarenn岛旅行了5200英里,故但文中并未提及杰夫就住在菲尼克斯,故A项错误.根据They also carried two pumps to remove salt from ocean water.可知他们携带水泵是为了净化海水,所以他们不能喝海水,故B项错误,此项也可根据常识判断.根据was when he and his 15-year-old son were chased by sharks after finding a fish in the ocean.可知是坦纳被鲨鱼追赶,故C项错误.根据."For a dad it was a wonderful thing.No video games around,no television,no distractions,no texting,"Jeff recalled.可知杰夫回忆在岛上的日子里没有电子游戏,没有电视,没有短信,则可推断出其日常生活中干扰比较多,故D项正确.

点评 本文是一篇记叙文,主要讲述了具有冒险精神的杰夫带着两个儿子去一个无人岛上度过了4天的鲁滨逊式假期,食物饮水都要自己获取,但是这是一个令人难忘的愉快假期.文章篇幅短小,内容较简单,练习题以推理判断题为主,有一定难度,考生应认真阅读文章,理解大意,仔细审题,在文中找到相对应的答案或者依据.注意排除法是解题的一个必要技巧,可根据上下文及常识进行选择.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:改错

2.The pair of boots is very nice.Can I try it on?C.it改为them
                     A   B                               C  D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Does Eddie need his neighboursto carry(carry) the bags?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.The Internet has opened up a whole new online world for us to meet,chat and go where we have never been before.
But just as in face to face communication,there are some rules of behavior that should be followed when on line.(106)D Imagine how you'd feel if you were in the other person's shoes.
For anything you're about to send:ask yourself,"Would I say this to the person's face?"if the answer is no,rewrite and reread.(107)B
If someone in the chat room is rude to you,your instinct (本能) is to fire back in the same manner.But try not to do so.(108)F If it was caused by a disagreement with another member,try to fix the situation by politely discussing it.Remember to respect the beliefs and opinions of others in the chat room.
(109)COffer advice when asked by newcomers,as they may not be sure what to do or how to communicate.When someone makes a mistake,whether it's a stupid question or an unnecessarily long answer,be kind about it.If it is a small mistake,you may not need to say anything.Even if you feel strongly about it,think twice before saying anything.Having good manners yourself doesn't give you right ( 权利) to correct everyone else.(110)G At the same time,if you find you are wrong,be sure to correct yourself and apologize (道歉) to those that you have offended (冒犯).
It is not polite to ask others personal questions such as their age,sex and marital status (婚姻状况).Unless you know the person very well,and you are both comfortable with sharing personal information,don't ask such questions.

A.It's natural that there are some people who speak rudely or make mistakes online.
B.Repeat the process till you feel comfortable saying the words to the person's face.
C.Everyone was new to the network once.
D.The basic rule is simple:treat others in the same way you would want to be treated.
E.When you send short messages to a person online,you must say something beautiful to hear.
F.You should either ignore (忽视) the person,or use your chat software to block (阻止,限制) their messages.
G.If you do decide to tell someone about a mistake,point it out politely.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.A city without cars would be very strange,right?But Venice is such a city.
Venice is in the northeast of Italy.It wasn't (61)builton land,like Beijing or Shanghai,but on more than 110islands.Seawater is everywhere around the city.
Even so,travel isn't difficult.The waterways have always been the (62)bestway to get around.There are 117waterways and more than 400bridges that can guide you where you want to go.People in Venice move from place to place (63)byboat.They like to enjoy the scenery and cool summer nights while (64)takingboat trips.They can talk to other people as they go along.
Venice grew out of small islands in saltwater lakes when some Italians escaped from a war over 1,500years ago,and built homes there.
Water makes the city special,(65)butit is also a big problem.Sometimes tourists will have such strange experiences:One moment they walk across the Rialto Bridge,and there's nothing special.But when they come back to the bridge an hour later,it's underwater and everyone is wearing rain shoes.
There are two reasons for this phenomenon(现象).Once,people used too much underground water.This (66)madethe city get lower little by little.Now the city has gone down by 23centimeters.(67)Anotherproblem is the rising seawater.The temperature has risen over the years.This has made the ice of the Arctic Ocean (北冰洋) melt (融化).
Every year,high waters hit the (68)cityin autumn and winter.When a lot of water comes,more than half of the city is underwater.
Scientists are (69)tryingdifferent ways to stop the city from getting even lower.The Italian government has (70)askedsome of Italy's biggest companies to build the MOST project,which was planned to be built under the seawater to stop the rising water.Anyway,this project is helping solve the problem.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

17.Lin Xiao,21,a student at Guangdong University,has a big family-her parents,a younger brother and two younger sisters.Lin took her role as the"big sister"seriously.When her first sister was born,Lin took turns with her mom holding the baby late into the night."I almost did everything that was supposed to be a parent's job,but I felt proud of myself,"she said.
Not all of Lin's classmates shared her experiences because of the family planning policy (政策),The one-child policy has been carried out in China for about forty years.But the situation is about to change.A new policy made on October 29said all couples can now have two children.
The new policy is expected to help raise the population of China.Recently,China has been facing an aging population and labor shortages because of the low birth rate (比率).
The two-child policy may also be the gift for every only child.Researchers found that growing up with a brother or sister can have good influence on one's mental (心理) health.
"Brothers and sisters do matter in unique ways.They give kids something that their parents don't."Laura Walker,a professor from Beijing University,told China Daily.She noted that having a brother or a sister protects teenagers against loneliness,fear and so on.
Liu Fang,20,from Shenzhen University,has a 2-year-younger sister.When her sister disagreed with parents over choosing a college major,she helped her to communicate with her parents."If necessary,I would always have her back,"said Liu."The best part of having a sister is that you have a partner,friend and supporter throughout your life."
But children with brothers or sisters also have to learn to understand and look after each other,said Laura.
46.How many children are there in Lin Xiao's family?Four/4.
47.How did Lin Xiao feel when she did what a parent should do?She felt proud of herself.
48.How long has China carried out the one-child policy?For about 40 years.
49.Why is China facing an aging population and labor shortages?Becuse ofthelowbirthrate.
50.What's the best part of having a sister according to Liu Fang?Thebestpartofhavingasisteristhatyouhaveapartner,friendandsupporterthroughoutyourlife.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.On June 26,2000,two scientists,called Francis Collins and Craig Venter,told the world that they could now read the whole"map"of the human body:DNA.DNA is something that everybody has,and it tells the body what to do.DNA is the reason that we look like our mother and father,because we get some of their DNA to make our own.
People have been trying to understand the human body for a long time.In 1860,Gregor Mendel discovered a special reason why we look the same as other people in our family.It is because of small things named "genes" in our body.In 1953,James Watson and Francis Crick made another discovery and found out that those small parts are real messages written in the DNA with a special language.
In 1961,Marshall Nirenberg and Johann Matthaei found a message in DNA showing how DNA tells the cell (细胞) to build its parts.Scientists have now found all the words in the DNA map,but we still do not understand what they all do.By understanding what just one"word"means,we can help save more people from several illnesses.
Most people hope that this will help make better medicine and help sick people.Other people worry that when people begin to know more words and find out lots of other information,we might use it in a wrong way,just to make people more attractive,or stop sick people from getting jobs.Man would have to meet a lot of trouble if DNA technic wasn't limited in use.
46.When did we first know why we look like other people in our family?D
A.In 1860.B.In 1953.C.In 1961.D.In 2000.
47.What does the underlined word"gene"mean?C
A.The"map"of DNA.B.A special language.
C.Small parts of DNA.D.DNA.
48.What did the two scientists first discover in 1961?D
A.The"map"of DNA.B.A new illness.
C.The language of DNA.    D.A message of DNA.
49.What can we do if we understand some"words"of the language inside the body?B
A.Make people get new jobs.B.Make medicine for illnesses.
C.Make maps of human.D.Make people less attractive.
50.What do people think about this work?A
A.It can cause good or bad resutls.B.It can cause only good results.
C.It can cause good results but won't work.D.It can cause only bad results.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

18.Write a letter in at least 60 words according to the given situation (根据所给情景写一封不少于60词的信)
假如你是王芳,最近你收到了你好朋友Ann的信.她正为她的学习而烦恼.请你根据她的信写一封回信,给她一些建议.(注意:建议不得少于两条)
Words and phrasesfor reference (以下短语仅供参考)
Improve;I suggest that…; useful methods; be relaxed;
(注意:1.开头、结尾已给出,不计入总词数 2.短文中不得出现考生的姓名、校名及其他相关信息,否则不予评分)
Dear Wang Fang,
I'm so worried about my study.I understand what the teacher says,but i forget most of it after class.Could you please give me some advice?
Yours,Ann
Dear Ann,
Nice to hear from you.
Knowingthatyouarehavingtroubleinstudy,I'dliketogiveyousomeadvice.
Firstly,Isuggestthatyoushouldtakeeffectiveandusefulmethods,【高分句型一】whichwillhelpyouto"dolesswithmore".Forexample,youshouldmakestudyplanbeforeclass,payattentiontotheteachersinclassandreviewwhatyouhavelearntafterclassintime.Besides,it'snousealwaysbeingnervousaboutyourstudy【高分句型二】.Relaxyourselfandstayinpeace.Itwouldbeagoodideaifyoutakeanactivepartinrecreationalactivitieslikesports.Finally,whynotaskhelpfromyouteachers,classmatesandparents?Theyarealwaysbehindyou.
Ihopeyouwillfindtheseideashelpful.
Yours,
Wang Fang.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.
Like reading?
Want an interesting book to read?
Here are our books.Just pick the one that you like best.
*****************************************************************************
The Best of the Song Books:By Harlan Coben
List Price:28.00 dollars  Price:21.00dollars            
You save:7.00dollars(25%)
Customer(顾客)Review:★★★

Bookmarks by Phillips:Magazine by Patricia Cornwell
List Price:24.00dollars            
Price:18.00dollars
You save:6.00dollars(25%)
Customer Review:★★★★
The Mystery of Breathing:A novel by Peril Klaus
List Price:15.00dollars     Price:12.00dollars            
You save:3.00dollars(20%)
CustomerReview:★★★

Ten Little Fingers:Books for babies by Annie Keble
List Price:25.00dollars            
Price:15.00dollars
You save:10.00dollars(40%)
Customer Review:★★★★★
*****************************************************************************
For further information,please click (点击)here..
47.Which book is the cheapest now?C
A.Ten Little Fingers            
B.Bookmarks by Phillips
C.The Mystery of Breathing       
D.The Best of the Song Books
48.If you buy one book The Little Fingers,how much can you save?D
A.3.00.
B.6.00.
C.7.00
D.10.00.
49.You read this advertisement most probablyC.
A.on the radio    
B.in a magazine
C.on the Internet        
D.in a newspaper.

查看答案和解析>>

同步练习册答案