精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.It was Saturday again.Grace and Karen disliked Saturdays.That was another thing the twins had in common.They shared the same clothes and tied their hair in the same manner.In fact,it was hard for their classmates and teachers to tell them apart sometimes.
Unlike their classmates,they had to get up early at seven every Saturday to prepare for their lessons.Grace had to attend the art lesson and Karen had to attend her ballet lesson."How I wish I could do something different today,"said the twins with one voice.All at once,an idea came to Grace and Karen at the same time."How would you like to be me for a day?"they asked each other.It seemed like a wonderful plan to them.After giving each other a description of their own friends,Grace put on Karen's ballet dress while Karen put Grace's brushes and paints into her bag.Then they left for their classes.
When the art lesson started,Karen was lost.Unlike Grace,Karen was poor at drawing.When the art lesson finally ended,Karen didn't dare to hand in her work.
Meanwhile,Grace was struggling in the ballet class as well.As she had no idea about the dance steps,she had to follow her classmates blindly.As a result,she kept knocking into them.Their ballet teacher became impatient with her,"Karen,you should remember the basic steps.You can't rely on copying what others are doing."
When Karen and Grace got home,they were tired out.They decided that they would never try to be someone else they were not.It seemed that the grass was not always greener on the other side.

88.Did Grace and Karen like Saturdays?No,they didn't.
89.When did the twins get up on Saturdays?They got up at seven on Saturdays.
90.What was the twins'plan when they decided to do something different?Their plan was to pretend to be the other one.
91.How did Karen feel at the beginning of the art lesson?She felt lost.
92.Why did the ballet teacher become impatient?Because Karen couldn't remember the basic steps.
93.What does the underlined part"the grass was not always greener on the other side"at the end of the story try to tell us?People always think what the other people own are better than theirs.But it isn't true..

分析 短文讲了星期六时,双胞胎Grace 和 Karen 为了寻求不同的感受,交换了身份,分别去上对方的课,结果出了很多纰漏.

解答 答案:88.No,they didn't.细节理解题.根据第一段句子It was Saturday again.Grace and Karen disliked Saturdays. 又是星期六,格瑞丝和凯伦不喜欢星期六,可知他们不喜欢星期六.故答案为No,they didn't.
89.They got up at seven on Saturdays.细节理解题.根据第二段第一行句子they had to get up early at seven every Saturday to prepare for their lessons.他们每个星期六起床很早,七点准备功课.可知是七点起床.故答案为They got up at seven on Saturdays.
90.Their plan was to pretend to be the other one.细节理解题.根据第二段第三行句子they asked each other.It seemed like a wonderful plan to them.After giving each other a description of their own friends,Grace put on Karen's ballet dress while Karen put Grace's brushes and paints into her bag.Then they left for their classes.他们互相问了一句,对他们来说,这是一个很好的计划,在互相介绍他们自己的朋友后,格瑞丝穿上凯伦的芭蕾舞服,凯伦把格雷斯的画笔和颜料放进她的包里,然后他们就去上课了.可知他们的计划是假装另一个.故答案为Their plan was to pretend to be the other one.
91.She felt lost.细节理解题.根据第三段句子When the art lesson started,Karen was lost.艺术课程开始的时候,凯伦很迷惑.可知凯伦感到迷惑.故答案为She felt lost.
92.Because Karen couldn't remember the basic steps.细节理解题.根据倒数第二段最后一句Their ballet teacher became impatient with her,"Karen,you should remember the basic steps.You can't rely on copying what others are doing."他们的芭蕾舞老师就对她不耐烦,"凯伦,你应该记住的基本步骤.你不能靠模仿别人在做什么."可知因为凯伦不记得基本的步骤.故答案为Because Karen couldn't remember the basic steps.
93.People always think what the other people own are better than theirs.But it isn't true.细节理解题.根据最后一段句子They decided that they would never try to be someone else they were not.It seemed that the grass was not always greener on the other side.可知为了告诉我们人们总是认为别人拥有的东西比他们的好,但事实并非如此.故答案为People always think what the other people own are better than theirs.But it isn't true.

点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.是时候为晚会做准备了.
It's time (8)to (9)get (10)ready for the party.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Mike is my best friend.He is a good student.He likes helping other students.And he is nice to others.He always tells funny stories and makes us happy.We all like him.
Mike is 13years old.He is tall and strong.He wears a pair of glasses and looks clever.He comes from New York,America.Now he lives in Nanjing with his family.
Mike likes music.He can sing many songs.We like to listen to him singing.He likes playing basketball.He is in the school basketball team.He also likes reading.He thinks it is fun to read.But he isn't good at swimming.He thinks it isn't easy for him.
Mike wants to be a doctor in the future.I hope his dream comes true.
My (56)best friend
(57)NameMike
JobA  student.
Nationality(国籍)(58)America.
  (59)Age13years old.
What he is likeMike is tall and  (60)strong.
He wears(61)glasses and looks(62)clever.
Hobbies(63)Music,basketball and reading.
He thinks swimming is (64)difficult for him.
 DreamHe wants to be a (65)doctor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

7.Alex turned his computer off and lay down on his bed.He grabbed the packet of chewing gum that was lying on the floor,popped (塞) one in his mouth and chewed it hard.
     He was bored.Today was Saturday and Steve,his best friend,was working as the newspaper boy again.Alex turned round and noticed the new skateboard under his desk that he'd won at his last skate contest.He decided to ride it to the skate shop,because the kids there would buy it from him immediately.
     He got up,grabbed his skateboard,opened the front door and rode away.He began to think of what he could buy with the money from selling the skateboard.He thought of the rock CDs.After a while he'd sell them to his friends,and with that money,he'd be able to buy skateboarding books.He'd sell those books back to Steve,and buy a few DVDs.Later he'd sell the DVDs to his elder brother's girlfriend!He could then get the ice-skating video,sell it to his small sister and…
     He skated along,a smile on his face,thinking of all the good things when he noticed a small bench on the side of the street.He just wanted to do one little trick on the skateboard,before selling it.He decided to do a kickflip boardslide.He didn't land on the bench and fell off the skateboard,hitting his knee on the curb (路缘).
He tried to get up:It hurt.He looked at the skateboard.It was broken in half…
根据短文内容,回答下列问题.
81.Why was Alex bored that Saturday?
Because Steve,his best friend,was working as the newspaper boy again.
82.Did Alex want to play skateboard when he noticed it?
No,he didn't.
83.Do you think if Alex likes rock music?Why?
No,he doesn't.Because he'd sellthem to his friends.
84.What happened when he did one trick on the skateboard?
He didn't land on the bench and fell off the skateboard,hitting his knee on the curb.
85.Could Alex's dream come true?Why?
No.Because Alex's skateboard was broken in half..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.B
     Though you are a teenager now,there will finally come a time when you start to earn(赚) money.While it may be fun to have your own money to spend,it can also be difficult trying to manage it properly.Here are some tips on how to manage your money.
     Use your money wisely
     Most teenagers earn money for everyday use,or because they are saving up for something.So when they receive their money,they must first decide what they want to do with it.However,try to avoid the temptation (诱惑) to spend it all in one go (一口气)!Remember:Money takes a long time to earn,but it goes very quickly.
     Bank your savings
     The money you don't need can be saved at home or in a bank.If you want to save your money at home,get yourself a piggy bank or something else to keep your money in.The other choice is to save your money in a bank.One of the advantages is that you can earn interest (利息) on it.
     Use the money to make money
     Rather than saving your money at home or in a bank,you can use the money you
earn to invest (投资) in things to make more money.For example,if you are selling
something around your neighborhood,you could pay someone else to sell your things in their neighborhood.This way,by spending a little,you can make a lot.

32.The first thing for the teenagers to do after receiving their money isA.
A.to consider how to deal with it
B.to spend it for everyday use
C.to let it go very quickly
D.to invest in things correctly
33.Which of the following can best explain"use your money wisely"?C
A.Don't earn it for everyday use.
B.It's saved up for something.
C.Don't spend it all in one go.
D.It takes a long time to earn.
34.According to the passage,one of the ways to earn interest isB.
A.to get yourself a piggy bank
B.to save your money in a bank
C.to make some other choices
D.to leave your money at home
35.By paying others to sell things,teenagers can usuallyD.
A.spend less money
B.give less money
C.waste more money
D.make more money.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.阅读下面短文,根据其内容,补全表格中所缺信息.请将答案按编号依次填入表格内题号后横线上.
Oct.16 is World Food Day.The UN started the day in 1979.It's used to remind people not to waste food and fight hunger.
A big number of people in the world still don't have enough food to eat.Food shortage(匮乏)is a big problem worldwide.Right now,there are more than 1,000 million hungry people in the world according to the UN.Many children go to sleep hungry,and 15 million of them die of hunger each year.
There are several reasons why there are food shortages.First,there have been more droughts(干旱)and floods recently.Also,a growing population makes feeding everyone more difficult.
Another big reason is food waste.Most people don't realize how much food they throw away every day.Sometimes we cook too much,or we don't use it before it goes bad.The average(平均的)person throws away 50 kg of food every year.According to the UN,more than one third of all food produced worldwide goes to waste each year.
That is over1,300,000 million kilograms of food being wasted.The amount of food wasted in Europe can feed 200 million people,and the food wasted in Latin America can feed 300 million a year.
So think twice next time you want to throw away food.By cutting down on food waste,we could help put food on the empty plates of some hungry children.Only order as much food as you can eat in a restaurant.If you can't eat all you order,take the rest home.Don't be too picky about food so that you don't leave any on your plate.Some food may not taste great,but your body needs it.Keep an eye on what food you have at home.Don't buy too much.Don't cook too much.
When you throw away food,you are not just wasting the food itself.Resources(资源)are also wasted while growing,transporting and cooking the food.These things all take energy,time and water.

Title:(1)Introduction on World Food Day
The UN's (2)purposeto start this dayTo remind people not to waste food and fight hunger
Facts of food shortage◆Over 1,000 million people are hungry each year.
◆15 million children die of hunger each year.
Reasons for food shortage◆more droughts and floods now
◆a growing population
◆food waste worldwide(3)the amountof it each year※The average person throws away 50 kg of food.
※Over 1,300,000,000,000 kg of food is wasted.
※The food wasted in Europe can feed 200,000,000 people,and the food wasted in Latin America can feed 300,000,000 people.
Ways to stop food waste◆Only order as much as you can eat at a restaurant.
◆Take the rest of food home if you can't eat all you've ordered.
◆Don't be too picky about food.
◆Be sure not to (4)keep or cook more food at home than you need.
 
(5)wasted resources included
 
◆energy◆time◆water

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.假如你发明的"飞行单车"在学校科技节中获奖,被推荐参加一个国际青少年科技展览.请用英语介绍你的发明,内容包括下图中1-4项.

"飞行单车"
1.外观:两个轮子,两只翅膀
2.用途:行驶于地面和空中、可拍照、能对话
3.特点:速度快、使用太阳能、环保
4.改进计划(1~2点)
注意:
(1)参考词汇:轮子wheel 太阳能solar power 
(2)词数80左右(文章的开头己给出,不计入词数).
(3)不得透露学校、姓名等任何个人信息,否则不予评分.
My invention is a flying bike…My invention is a flying bike.It is fast,convenient and green!
The flying bike has two wheels and two wings.It has a top speed
of 300km/h,You can go to farther places in a shorter time.It can run on land and fly in the air.If you shout"fly",the bike will turn into a
plane in 30 seconds.Then you can fly in the air.You will be as free
as a bird.It can take photos,too.Instead of petrol,the bike uses
solar power,so it will not pollute the air.I will add a seat behind it so
that it can carry two persons.
My invention will help people live a better life in the future..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

15.假设你们班在一次语文考试过后发现一张没有署名的试卷.这张试卷的得分很高,字迹工整.请你根据以下提示,帮助你们班的语文课代表分析一下这是谁的试卷.
  Li Chen   It can't belong to him.     He has his paper already.

Wei Hua

It might belong to her.
Her handwring is tidy but she is
not very good at Chinese.

Zhou Tao

It must belong to her.
She always has good scores in
Chinese exaras.
要求:1.语言通顺、流畅,内容包括以上所给信息,可适当发挥;
2.80词左右.
Whom can this paper belong to?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.---你们上周的学校郊游怎么样?
---好极了!
---How was your school triplast week?
---Itwas great!

查看答案和解析>>

同步练习册答案