精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Green is an important color in nature.It is the color of grass and the leaves on trees.It is also the color of most growing plants.
Sometimes,the word"green"means young,fresh and growing.For example,a greenhorn is someone who has no experience.In the 15th century,a greenhorn was a young cow or an ox whose horns(角)had not yet developed.A century later,a greenhorn was a soldier who had no experience in war.By the 18th century,a greenhorn had the meaning it has today-a person who is new in a job.
Someone who is good at growing plants is said to have a green thumb(大拇指).The expression comes from the early 20th century.A person with a green thumb can make plants grow quickly and well.The Green Revolution(绿色革命)is the name given some years ago to the development of new kinds of rice and other grains.It was the result of hard work by agricultural scientists who had green thumbs.
Green is also the color used to describe the powerful feeling,jealousy(嫉妒).The green-eyed monster is not a dangerous animal from outer space.It is an expression used about 400years ago by the British writer William Shakespeare in his play"Othello".It describes the unpleasant feeling when someone has something he wants.
In most places in the world,a green light is a signal(信号)to move ahead.In everyday speech,a green light means approval(赞成)to continue with a project.
46.A new soldier was called a greenhorn in theBcentury.
A.15th      
B.16th      
C.18th         
D.20th
47.A person with a green thumbA.
A.is good at growing plants
B.really has a green thumb
C.has no experience in war       
D.is new in a job
48.A man may meet the green-eyed monster ifD.
A.he sees a dangerous animal   
B.he can't get something
C.he reads a sad play     
D.his friend gets a prize that he wants
49.This passage doesn't mention the history of the expression
"D".
A.a green thumb                  
B.a greenhorn
C.the green-eyed monster         
D.a green light
50.Which would be the best title of the passage?D
A.Green,the color of grass and trees
B.The stories about the color"green"
C.Green,a sign of approval
D.Different meanings of"green"

分析 绿色是自然界中一种重要的颜色,它是草和树上叶子的颜色,它也是大多数植物的颜色.
有时候,"绿色"这个词意味着年轻、新鲜和成长.例如,greenhorn指代的意思是没有经验的人.在15世纪,greenhorn指的是一头小牛或角还没有发育的公牛.一个世纪以后,greenhorn指的是一个没有战争经验的士兵.在18世纪,greenhorn所指代的意思与今天相同,即一个刚刚参加工作的人.
擅长种植植物的人据说有一个绿色的大拇指.这个表达方式出现在20世纪初.一个有绿色拇指的人可以使植物快速、健康生长.绿色革命指代的是培育出大米和其他谷物新品种的那几年.这是有绿色拇指的农业科学家努力工作的结果.
绿色也是用来描述嫉妒感觉的一种颜色.Green-eyed怪物并不是一个危险的外太空动物.约400年前英国作家威廉•莎士比亚首次在他的戏剧"奥赛罗"中使用,用来表示一种有人有他想要的东西时他所产生的一种的不愉快的感觉.
在世界上大多数地方,绿灯是向前移动的信号.在日常讲话中,绿灯表示赞成继续进行项目.

解答 46.B.细节理解题.根据In the 15th century,a greenhorn was a young cow or an ox whose horns(角)had not yet developed.A century later,a greenhorn was a soldier who had no experience in war.可知,在15世纪,greenhorn指的是一头小牛或角还没有发育的公牛,一个世纪以后,greenhorn指的是一个没有战争经验的士兵,因此这里的一个世纪之后是相对于15世纪说的,因此 greenhorn 指代没有经验的士兵的时间应该是16世纪;
47.A.细节理解题.根据Someone who is good at growing plants is said to have a green thumb(大拇指).可知,擅长种植植物的人据说有一个绿色的大拇指,因此具有绿色大拇指的人就是指代的擅于种植植物的人,即is good at growing plants,be good at表示擅于做某事;
48.D.细节理解题.根据The green-eyed monster is not a dangerous animal from outer space.It is an expression used about 400years ago by the British writer William Shakespeare in his play"Othello".It describes the unpleasant feeling when someone has something he wants.可知,green-eyed monster 指代的并不是真正的有危险的外太空怪物,而是描述的人的某种感觉,首次提到实在莎士比亚的戏剧中,表示的就是有人有他想要的东西时他所产生的一种的不愉快的感觉,即前文提到的jealousy(嫉妒).因此答案为D;his friend gets a prize that he wants
49.D.推理判断题.从文中可以看出,文中第二段对a greenhorn的用法从15世纪一直讲到了现在,即指明了发展史;文中第三段介绍的是green thumb的来历及发展,文章第四段讲述的是green-eyed monster的出处,因此greenhorn、green thumb、green-eyed monster的来历都已经在文章中指明了,唯独a green light没有阐明其来源,关于这个文章中只是提到现在的用法,即In most places in the world,a green light is a signal(信号)to move ahead.In everyday speech,a green light means approval(赞成)to continue with a project.因此答案选择D;
50.D.文章主旨题.文章用大部分内容介绍了不同词组或修饰词中green的不同含义,因此可知文章的主旨就是 Different meanings of"green"

点评 本文是一篇科普类文章.涉及的是green及其相关词组的含义及出处.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.usually,playYao Ming usually plays basketball.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.His brother likes eating_________ and_________ noodles for breakfast.(  )
A.beef,carrotsB.beefs,carrotC.beefs,carrotsD.beef,carrot

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.The snow made them_______ cold,so they decided to make a fire_______ warm.(  )
A.feel; keepB.to feel; keep
C.feel; to keepD.to feel; to keep

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Yangzhou is a cultural city.It has a long history of about 2,500years since King Fu Chai of Wu dug Hangou and built Hancheng.There were three golden times in the history of Yangzhou.It took shape in the Han Dynasty,developed in the Tang Dynasty and reached its top in the Qing Dynasty.
A number of politicians,writers and artists such as Li Bai,Du Fu of the Tang Dynasty and Ouyang Xiu and Su Dongpo of the Song Dynasty all served as officials or went sightseeing there and left many poems describing the beauty of Yangzhou.Li Bai once sailed down the Yangtze River in the spring toward Yangzhou to see off his friend,and wrote a wildly loved poem.Another poet,Xu Ning,praised Yangzhou in his poem for its‘two thirds of the natural beauty under heaven'.Du Mu's verse‘The Twenty-four Bridges are shrouded in the bright moonlight'made the Twenty-four Bridge known to both Chinese and foreign tourists.‘Eight eccentrics of Yangzhou'enjoy special qualities in their works of art.In history,Yangzhou was a famous and open city.In the Tang dynasty,it is the biggest city in Southeast China.Over 10thousand foreign businessmen lived in Yangzhou then.Master Jianzhen from the Daming Temple in Yangzhou,went eastward to Japan to spread China's culture.When the monk passed away,his disciples made a sculpture of him which has been preserved by Japan as a State treasure.Marco Polo,the well-known Italian traveler,once stayed in the city.His Travels of Marco Polo gives lots of descriptions of Yangzhou.
As has been mentioned above,Yangzhou culture is a window of the culture of the nation.Now the people of Yangzhou are working together to build the city into a more prosperous and cultured one.
The human landscape of Yangzhou
General
information
Yangzhou is a cultural city with a long history.Yangzhou culture is one of the windows to show(56)nationalculture.
In Tang Dynasty,it is the biggest city in the(57)Southeasternpart of China.In the Qing Dynasty,it developed(58)best.
Famous(59)people 
and Yangzhou
Li BaiOnce he went to Yangzhou by(60)boatto see off his friend.
Xu NingHe wrote a(61)poemto praise Yangzhou.
Du MuMany people(62)hnowthe Twenty-four Bridges from his verse.
Eight eccentrics        of
Yangzhou
They make their works (63)special.
Jian ZhenWhen he(64)died,people made a sculpture to remember him.
Marco.PoloHe wrote(65)muchto describe Yangzhou in his travels.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.People use their mouths for many things.They eat,talk,shout and sing.They smile and they kiss.In the English language,the word"mouth"has many meanings.But some of them are not so nice.
For example,if you say bad things about a person,the person might protest(抗议) and say"Do not bad mouth me."
Sometimes,people say something to a friend or family member that they later regret because it hurts that person's feelings.Or they tell the person something they were not supposed to tell.The speaker might say,"I really put my foot in my mouth this time."In other words,he might feel sad for saying the wrong thing.
Sometimes when one person is speaking,he says the same thing that his friend was going to say.When this happens,the friend might say,"You took the words right out of my mouth!"
Some people have lots of money because they were born in a very rich family.There is an expression for this,too.You might say such a person"was born with a silver spoon in his mouth."
This rich person is the opposite of a person who lives"from hand to mouth."This person is very poor and only has enough money for the most important things in life,like food.
根据短文内容,选择最佳答案.
36.You can say"B!"if you don't want some people say bad things about you.
A.Down in the mouth            
B.Don't bad mouth me
C.From hand to mouth           
D.Put foot in mouth
37."I really put my foot in my mouth this time"meansB.
A.I really did this
B.I regretted I had done the thing
C.I want to do this thing
D.I have never done this thing
38.When your friend says,"You took the words right out of my mouth!",you can say"B".
A.I am very lucky    
B.We have the same idea
C.I am very angry    
D.You are clever
39. If a person lives from hand to mouth,he must be veryA.
A.poor         
B.rich         
C.happy          
D.sad
40.The passage mainly tells usD.
A.people use their mouths to eat,talk,shout and sing
B.everyone in England has the same mouth
C.rich persons'mouths are quite different from the poor persons'
D.the word"mouth"has many different meanings in the English language.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.The poor child didn't know where he could go.(改为简单句)
The poor child didn't knowwhere to go.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.①The Dream It is everyone's dream to work at home or not work at all.You can plan your own hours and work when you want to.There is no more rush hour and no hours that people waste when they get to and from,Job every day.
②The Fact The fact is that this dream can be attained.You can stay at home,work when you want to and make money when you need to.There are plenty of opportunities for you to make money at home,just by using your computer and the Internet.
③Start Today!Educate yourself,look closely into all the opportunities and decide on what works best for you.It will not happen during one night,but you can make the decision today and start to make it happen today.
④How Could You Do It?Do you have a blog (博客)or a personal website like millions of other people?Are you using it to make money?Most of these blog and website owners are not.But you can do that!
⑤B  When you have your computer and the Internet working for you,your businesses will be working for you 24hours a day,seven days a week.You will make money while you sleep,travel or do whatever you want to do all day long.
⑥Get Going!There are many ways you can make money with your computer.And you can begin your stay-at-home businesses with just a little money.What are you waiting for?

61.In which part of a newspaper would you most probably read this passageD?
A.Sports.
B.News.
C.Culture.
D.Business.
62.What does the underlined word"attained"in Point ②meanB?
A.Broken.
B.Realized.
C.Lost.
D.Destroyed.
63.What's the best title for Point ⑤B?
A.Sleep 24 Hours a Dsy.
B.Make Money Every Moment.
C.Play All Day Long.
D.Travel Around the World.
64.Which of the following is NOT TRUE according to the passageA?
A.People need a lot of money to start a stay-at-home business.
B.People can even use their blogs to make money.
C.People can plan their own time when they work at home.
D.People can make the best decision and start to make it happen today.
65.How is the passage organizedC?
A.By using famous people's words.
B.By giving reasons only.
C.By showing a topic and giving solutions.
D.By telling old stories.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Everyone must follow the school rules.

查看答案和解析>>

同步练习册答案