精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Harry is a boy with a learning disability.On his fourth birthday,he was given a pug called Millie.Two weeks after the dog’s arrival,he was happier and calmer and said his first words,“dog”and“mummy”.Just two months later,thieves stole the dog,and now the heartbroken little boy is back to where he started. He has refused to talk since losing his best friend.His mother was worried and gave him another dog,but he just“pushed it away”.Mrs Hainsworth,his mother,says,“My son is very sad.He’ll go over to her cage and just beat(敲打) on the bars.There is no word coming out,but you just know he’s screaming‘Where is Millie’inside.Millie was really his best friend.They would play together happily for hours.None of his toys has ever held his attention that long.Now he has just completely turned quiet again.”Harry suffers from a condition which affects his ability to speak and move.But the dog’s being with him achieved more in days than months of speech therapy and physiotherapy had.Mrs Hainsworth says,“My son was so happy when he saw Millie.Being with Millie changed him,and within two weeks he had said his first words and was working on saying‘dad’.Just last week,his teachers and I were saying how much Millie had helped him.And now this!”Mrs Hainsworth is considering buying another pug in the hope that her son will accept it.Maureen Hennis of the charity,Pets as Therapy,says she has seen many cases of dogs helping people with speech problems.“People may talk to a dog when they wouldn’t like to talk to another human,”she says.“A dog doesn’t care if words come out wrong.”

23.Before getting Millie,Harry.B
A.had never seen a dog
B.had never said a word
C.had received little treatment
D.had never played with toys
24.With Millie gone,Harry.A
A.is too sad to continue learning to talk
B.often quietly waits for her beside the cage
C.keeps asking his mother to get him another pug
D.does not want to play with other children any more
25.According to Maureen Hennis,Millie was able to help Harry becauseC.
A.dogs are man’s best friends
B.dogs are very clever and helpful
C.children don’t have stress when talking to dogs
D.children would rather talk to dogs than to humans.

分析 这篇短文中讲述了一个孩子Harry,他不说话,但是自从他有了一只狗后,把小狗当成了最好的朋友,他开始说话了;后来狗被偷了,Harry很伤心,又变回了从前的样子,不说话了.他的妈妈对此很着急.由此我们知道有时候动物会帮助孩子说话,因为跟动物说话,孩子不会害怕出错.

解答 23.B.细节理解题.根据短文的开头On his fourth birthday,he was given a pug called Millie.Two weeks after the dog’s arrival,he was happier and calmer and said his first words,“dog”and“mummy”.可知,在Harry四岁生日的时候,他有了一只狗叫Millie.这只狗到来两周后,他说了他的第一句话,“狗”和“妈妈.因此,有了这只狗后,Harry第一次说话,说明他以前没有说过话.故选B.
24.A.细节理解题.根据短文第一段中Just two months later,thieves stole the dog,and now the heartbroken little boy is back to where he started.He has refused to talk since losing his best friend.可知,后来这只狗被小偷偷走了,Harry很伤心,他又回到了原来的样子,拒绝说话.故选A.
25.C.细节推理题.根据People may talk to a dog when they wouldn’t like to talk to another human及A dog doesn’t care if words come out wrong,可知当人们不愿与别的人说话时可以和狗说话,如果说错了话,狗是不会介意的,因此说明孩子们和狗说话的时候是没有压力的.故选C.

点评 本篇是一篇健康环保类阅读短文.本篇短文篇幅不长,短文比较简单,学生比较容易理解.解答时可先阅读一遍短文,了解其大意,然后带着问题再读短文,所给题目大部分是细节理解题,可以从短文中找到答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.No one did the exammore carelessly (careful) than Lucy yesterday,she made the most mistakes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

17.最近,广安市掀起"实现伟大中国梦,建立美丽繁荣和谐广安"为主题的教育活动.某中学的English club正在举办围绕这一主题的征文活动.假如你是该中学的一名学生,请你根据以下内容提示及要求,并结合自身实际写一篇应征稿.
内容提示:
◆尊敬师长,礼貌诚实
◆友善待人,乐于助人
◆节约食物,不要浪费
◆遵守交规,不闯红灯
◆保护环境,美化城市
参考词汇:respect(V.尊敬)、obey、trafbc lights
    要求:1.字数80字左右,不包含已给出的句子字数.
          2.要点完整,适当发挥,意思连贯.语句通顺.书写规范.
          3.文中不得出现真实的人名和校名等相关信息.
Making Guang'an better and better
These days,people in Guang'anare doing"Achieving China Dream,make Guang'an better and better."As middle school students,We should do some things for it.First of all,we should respect our teachers,parents and the old.Also,we ought to be polite and honest.Second,it's always good to be kind,friendly and helpful to others.Third,we must obey traffic rules and mustn't cross the streets when the traffic lights are red.Fourth,we shouldn't waste the food,saveit instead.Last but not least,it's important and necessary to help protect the environment.For example,we shouldn't spit here and there or throw litter about.We'd better not pick flowers or step on the grass.
     In a word,if everyonetries his best,our city----Guang‵an will be better and better!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.看起来他在考试前一点都不紧张.
It seemedthat he was not a bit nervous before the exams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

1.假如你叫李明,最近你和你父母就"周末学生该不该与同学外出活动"进行了讨论.
现在请你以Should teenagers go out with their friends on weekends?为题,参照表内所提供的信息,写一篇英语短文.
Your parents'ideasYour ideas
1.go over lessons1.-----
2.have a good sleep2.-----
3.help parents do housework3.-----
注意:(1)开头部分已写好,你只需接着写.
(2)所写内容必须包括表格中他们的想法和你的至少三个想法.
(3)词数:70个左右.
Should teenagers go out with their friends on weekends?
Recently I've had a discussion with my parents about whether teenagers should go out with their friends on weekends.
Recently I've had a discussion with my parents about whether teenagers should go out with their friends on weekends.My parents think that teenagers should stay at home to go over their lessons.And they should have enough time to have a good sleep.In the meanwhile,they should help their parents do some housework.
In my opinion,we teenagers should go out with our friends for fun so that we can relax more.And we can also share ideas with each other.What's more,we can also take some exercise together to keep fit..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Progress ____so far very good and we are sure that the work will be finished on time.(  )
A.wasB.had beenC.has beenD.will be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

18.─Do you like reading?
─Yes,andpoems(诗歌) are my favourite.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Ma Yun is considered as thepioneer(先锋) of China's e-commerce.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.这些学习策略主要针对包括英语在内的外语学习.(aim at; include)These learning strategies mainly aim at foreign languages study,including English.

查看答案和解析>>

同步练习册答案