【题目】阅读理解。
Hello! I’m Jim Green. I’m English. This is my mother. Her first name is Mary. This is my father. His name is Steve. My telephone number is seven six o nine one seven six. My friend is Li Lei. His English name is Tony. He is a Chinese boy. His telephone number is 2815248. My English teacher is Jenny Brown. She is a good teacher.
【1】What is my first name? _________.
A. Jim B. Green
C. Jim Green D. Green Jim
【2】My father’s last name is ______.
A. Jim B. Steven
C. Green D. Tom
【3】My telephone number is______.
A. 7609176 B. 6879716
C. 2815248 D. 7069671
【4】What’s Li Lei’s English name? _______.
A. Mary B. Jim
C. Lei D. Tony
【5】Jim’s English teacher is______.
A. Mr. Brown B. Mr. Jenny
C. Mrs. Jenny D. Ms. Brown.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】A
【4】D
【5】C
【解析】试题分析:这篇短文中Jim给我们讲述了关于他的一些事,包括他的爸爸、妈妈,他的电话号码,他的朋友李磊和他的英语老师。
【1】细节理解题。根据短文的开头Hello, I’m Jim Green可知,说话人的名字叫Jim Green,外国人名在前,姓在后,因此Jim是他的名字,即first name; Green是他的姓,即last name。由此可知选A。
【2】推理判断题。根据短文的意思可知,Jim Green是Steve的儿子,因此他们的姓都是Green,故应该选C。
【3】细节理解题。根据短文中My telephone number is seven six o nine one seven six.可知,Jim的电话号码是7609176,因此应该选A。
【4】细节理解题。根据短文中My friend is Li Lei. His English name is Tony.可知,Li Lei是Jim的朋友,他的英语名字叫Tony。故选D。
【5】细节理解题。根据短文中My English teacher is Jenny Brown. She is a good teacher可知,Jim的英语老师是Jenny Brown,即Mrs. Jenny。故选C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】People all over the world don’t like mice, but they like one mouse—the famous Mickey Mouse. More than fifty years ago, most films were silent(无声的). An American man called Walt Disney made a cartoon mouse. The mouse could talk in his films. He called his mouse Mickey Mouse. People were excited at Mickey Mouse. Soon Mickey Mouse became very successful and popular.
Both young people and old people enjoyed Mickey Mouse. They loved to see their lovely friend because he brought joy and laughter to them. Mickey was a clean mouse from the beginning. So people hate real mice, but love Mickey Mouse. In his early life, Mickey made some mistakes. People were very angry, and they wrote to Disney. They said they did not want Mickey to do silly things. Because Mickey could not do all of the things, Disney made a new animal called Donald Duck. He also made a dog Pluto. This dog always does stupid things and makes mistakes.
Now Mickey is more important. He is a star of beauty and wisdom. He has friends in almost every country.
【1】 Mickey Mouse was made_______.
A. forty years ago B. more than forty years ago
C. more than fifty years ago D. fifty years ago
【2】Who enjoyed Mickey Mouse?
A. Children. B. Old people.
C. Young people. D. Both old people and young people.
【3】Walt Disney was from _______.
A. China B. England C. America D. Australia
【4】Why didn't Disney let Mickey do silly things later?
A. Because people didn’t want Micky to do so.
B. Because Mickey didn’t like to do so.
C. Because Disney didn’t want Mickey to do so.
D. Because Mickey became clever.
【5】Who always does stupid things and makes mistakes in the film?
A. Donald Duck. B. Pluto. C. Mickey. D. Disney.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Smile, how warm the world is! It can make anyone happy. It’s not like anything else, but just warm, makes you feel warm.
Mother’s smile is like a spring wind. It’s so gentle. When you are sad, it can make you happy again. When you fail(失败)to do something, it can make you stand up and work hard again. When you give up(放弃) doing something, it can make you try your best again.
Smile, so easy, but so useful as well. Let’s learn to smile. Everyone needs others' smile. When we give others a smile, we will feel happy, too. And maybe next time, when you need a smile, the others will give it to you.
Let’s learn to smile often, I think it can even make the whole world warm. Living with a smile, every day will be sunshine.
【1】The first paragraph(段落) tells us .
A. smiling makes us happy
B. mother’s smile is the best
C. smiling is not easy
D. to smile every day
【2】The underline word “gentle” means in Chinese.
A. 猛烈的 B. 柔和的 C. 残酷的 D. 轻声的
【3】From the second paragraph, we know mother’s smile is .
A. gentle B. helpful C. careful D. happy
【4】Which of the following is TRUE?
A. Smiling is difficult. B. Smiling is not easy.
C. Smiling is useful. D. We can’t smile every day.
【5】With the sentence “every day will be sunshine”, the writer wants to tell us .
A. we can be good at our lesson every day.
B. we can do everything span>well every day.
C. we can meet good friends every day.
D. we can live happily every day.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 完成句子。每空一词
【1】欢迎来我们学校。
____________ ___________ our school.
【2】沿着这条街走可以到公园。
___________ ___________ the street to the park.
【3】这只钢笔你想支付多少钱?
How much do you want to ___________ ___________ the pen?
【4】我与全班同学都相处得很好。
I ___________ on well __________ all the classmates in our class.
【5】从现在开始我们要尽量做得更好。
___________ ___________ on , we will try to do better.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 缺词填空,根据短文内容及首字母补全单词。
Do you know how to make friends with a group of people? Let me t__【1】___ you the steps about making friends with the group. Maybe it’s h__【2】___ to you.
First, you need to know what k_【3】___ of group they belong to. If people of the group are shy, never ask them “Why don’t you talk?” or “Why are you quiet?” They don’t like it, so n__【4】_ do it.
N__【5】__, remember that each group is different. They will use different words, find different things funny .
Then, the important thing is that you should try to be outgoing(外向的). I__【6】__ you are outgoing, you will become very popular . Remember, n___【7】___ wants to make friends with a quite shy person.
F___【8】___, find a right topic to talk with the group. For example, you can ask people w__【9】 __ they will do before the weekend, but don’t make plans at once. S__【10】____ things can change, so just talk with them.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】----I’m sorry I______ my exercise book at home.
----Don’t forget ______it to school tomorrow, please.
A. forgot, to take B. left, to bring
C. forgot, to bring D. left, to take
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】任务型阅读,阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)
Do you ever feel like you are just running from one activity to another? In school, do you rush from one subject to another?
When things happen so fast, it is easy to get lost of what you are doing or learning. It is important to stop yourself every now and then to think about what you’ve been doing or learning.
Self-reflection(反省) means slowing down and calming yourself, including calming your mind. By being calm and going slowly, you give your brain a chance to think about what it has already received. Some people prefer to do these self-reflections only in their mind. Others keep a diary or written notes. Either method works, depending on your own personal learning.
School textbooks are divided into units of study. This makes it easier for someone to begin self-reflection. Look for time when you complete a unit of study in the subjects you are learning, such as math, science and art. Sometimes you know the unit is over because there is some kind of test. Use these natural breaks to stop and do self-reflection.
Find a quiet place. You can even be sitting at your desk at school when you finish something early and the other students are still working. If you are going to take notes, take out paper or your reflection diary. Write down some notes on the new things that you learned in the unit. Let your mind think about the notes you have written and make some connections.
Next, think about things that you are not sure of. Maybe you learned a new way to work out a math problem, but you’re not sure when to use it. Writing down your questions will help you remember to look for answers the next time you are working with the same topic.
Self-reflection is important to a successful student. If you have never taken the time to do self-reflection, try it now.
Self-reflection | |
Definition | Self-reflection means slowing down and making yourself _【1】__ so that you |
(定义) | can get 【2】__ to think about what it has received. |
Two methods | People do self-reflection either in their ___【3】__ or by keeping diaries or notes. |
Begin it when a unit is ___【5】__. Tests are sometimes natural breaks for | |
Details | self-reflection. |
Find a _【6】_ place. | |
on_【4】__ to | |
Write down what you ___【7】___. | |
do | |
Think about the notes and make some __【8】__. | |
self-reflection | |
Think about things you are not sure of. It is _【9】__ to write your questions | |
down. | |
Conclusion | Self-reflection is of great __【10】___ to a successful student. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Great Sale at Jenny’s
Come to Jenny’s great sale on clothes, things for your room and things for school. We have jackets in black and brown for thirty-five dollars, sweaters in blue and red for fifteen dollars and bags in green and yellow for five dollars.
See our great tables, beds and chairs. Get a new bookcase in brown and white for all your books. At Jenny’s sale, they are only twenty dollars! Tomorrow(明天)is New Year’s Day. Come to Jenny’s store today! One day only! Everything is at the lowest(最低的)price.
【1】Jenny’ s sells____.
A.fruit
B.food
C.vegetables
D.clothes and things for room and school
【2】Cindy likes blue, so she can buy a _____.
A.bags B.sweater
C.bookcase D.jacket
【3】Mike wants to buy two sweaters and a bookcase for his room, he will pay(付款)____.
A.$25 B.$35
C.$50 D.$55
【4】What’s the date today?
A.January 1st B.December 30th
C.December 31st. D.December 25th.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
五一节(May Day)即将来临,请以My May Day holiday plan为题,写一篇不少于60词的短文,介绍你的假期活动安排。
参考词汇: have a good rest, get up early , see my grandparents, go to the cinema,
play table tennis, have a picnic , help with the housework, watch TV , do my homework
注:
1、开头已给出,不计入总数。
2、所给词必须用上,可以适当拓展。
My May Day holiday plan
May Day is coming soon. We will have a 3-day holiday.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com