【题目】Smile, how warm the world is! It can make anyone happy. It’s not like anything else, but just warm, makes you feel warm.
Mother’s smile is like a spring wind. It’s so gentle. When you are sad, it can make you happy again. When you fail(失败)to do something, it can make you stand up and work hard again. When you give up(放弃) doing something, it can make you try your best again.
Smile, so easy, but so useful as well. Let’s learn to smile. Everyone needs others' smile. When we give others a smile, we will feel happy, too. And maybe next time, when you need a smile, the others will give it to you.
Let’s learn to smile often, I think it can even make the whole world warm. Living with a smile, every day will be sunshine.
【1】The first paragraph(段落) tells us .
A. smiling makes us happy
B. mother’s smile is the best
C. smiling is not easy
D. to smile every day
【2】The underline word “gentle” means in Chinese.
A. 猛烈的 B. 柔和的 C. 残酷的 D. 轻声的
【3】From the second paragraph, we know mother’s smile is .
A. gentle B. helpful C. careful D. happy
【4】Which of the following is TRUE?
A. Smiling is difficult. B. Smiling is not easy.
C. Smiling is useful. D. We can’t smile every day.
【5】With the sentence “every day will be sunshine”, the writer wants to tell us .
A. we can be good at our lesson every day.
B. we can do everything span>well every day.
C. we can meet good friends every day.
D. we can live happily every day.
【答案】
【小题1】A
【小题2】B
【小题3】B
【小题4】C
【小题5】D
【解析】
试题分析:本文叙述了微笑是很重要的,我们每个人都需要微笑,有了微笑,让不开心的人开心,让伤心的人高兴,有了微笑,我们会快乐的过好每一天。
【小题1】A细节理解题。根据Smile, how warm the world is! It can make anyone happy.可知,微笑能够使任何人高兴。故选A。
【小题2】B词义猜测题。根据Mother’s smile is like a spring wind. 可知,妈妈的微笑就像春风,所以可以推知这里指柔合的,故选B。
【小题3】B推理判断题。根据When you are sad, it can make you happy again. When you fail(失败)to do something, it can make you stand up and work hard again. When you give up(放弃) doing something, it can make you try your best again.可知,妈妈的微笑是有帮助的,故选B。
【小题4】C细节理解题。根据Smile, so easy, but so useful as well.可知,微笑想是有用的,故选C。
【小题5】D推理判断题。根据Let’s learn to smile often, I think it can even make the whole world warm. 可推知,这里这里指每天都是快乐的,故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—How much is your coat?
—Oh, it_______ me 100 yuan.
A. cost B. spent C. paid D. took
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读填空 根据下列短文内容,在文中空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。
Do you like【1】 ________ movies? Have you ever watched a movie called Mulan? Mulan is 【2】______ exciting action movie. It comes 【3】______ an old Chinese story. The movie is about a village girl, Mulan. She【4】______up like a boy and takes 【5】_______ father's place to fight in the army. I think the actress 【6】______ Mulan's role well. The other actors are also fantastic and they did a good【7】_____ in the movie. I like Mulan very 【8】______. The movie 【9】______ her love for her family, friends and country. If you plan【10】___ watch a movie this weekend and you want to see something enjoyable, choose Mulan!
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
假如你是Li Ming,你的朋友Billy 要来宁波。Billy希望他在宁波期间,你能抽出一天时间陪他玩,请你根据下面提供的信息,给他写一封回信,告诉他那天的安排。要求:70词左右(邮件开头结尾已给出,不计入总词数);时态准确;语句通顺。
8:10 a.m. 乘14路公共汽车去儿童公园(Children’s Park)
10:30 a.m. 参观保国寺(Baoguo Temple),因为这里很著名,有着悠久的历史。
11:50a.m. 吃午饭
1:00 p.m.去江北万达广场购物(Jiangbei Wanda Square),广场很新也很漂亮。
5:00 p.m. 去Li Ming 家做客。
Dear Billy,
Welcome to Ningbo.I am very glad that we can play together for a day.
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
Yours truly,
Li Ming
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Must I return the book this week ? I borrowed it 10 days ago.
—No, you _________ . You can _______ it for another 10 days.
A. mustn’t; keep B. don’t have to; borrow
C. needn’t; keep D. mustn’t; lend
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】完形填空 阅读短文, 从每题所给选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
“I’m really thankful to our government, for it provides us with such a good training program. The training greatly helps us live ______ . I will certainly study hard and learn the skills. Then I can help with my family difficulties and do good to other people.” a learner on the job training program said, feeling ______ .
The learner’s grandfather is nearly 80 years old, and his mother is ______ in bed. So his father, who is a farmer, is the main ______ of the family. The family is ______ . The learner finished high school. The job training program helps him learn skills that he’ll ______ in the work place.
The story makes me think of another ______ . It goes like this: Long ago there was a man who liked fishing very much, and was ______ to catch lots of fish every day. The man was kind, so he always ______ his fish with his neighbours who did not know how to fish. One day, he thought that it would be ______ if he told them how to fish. So he called his neighbours together and showed them ______ to fish. Everybody was very happy that they could ______the fish they themselves caught.
At present, there are still a lot of poor people in the world. But it’s not good if we give only ______to them. ______ , we should give them a chance to learn new skills. So, a training is very important to people in need, and they will
【1】A. well B. good C. fine D. nice
【2】A. surprised B. excited C. bored D. interested
【3】A. ill B. alone C. silent D. dangerous
【4】A. problem B. example C. relative D. support
【5】A. poor B. usual C. noisy D. careful
【6】A. repeat B. forget C. need D. test
【7】A. story B. learner C. family D. program
【8】A. afraid B. tiny C. sorry D. able
【9】A. shared B. cooked C. exchanged D. weighed
【10】A. easy B. great C. useless D. crazy
【11】A. what B. where C. how D. who
【12】A. feed B. save C. touch D. eat
【13】A. time B. fish C. food D. toys
【14】A. Next B. Instead C. Luckily D. Especially
【15】A. pay B. give C. use D. make
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】You two live in the same community now. It’s too hard _____you to avoid ______ her.
A. of; meeting B. for; to meet.
C. for; meeting. D. of; to meet.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解。
Hello! I’m Jim Green. I’m English. This is my mother. Her first name is Mary. This is my father. His name is Steve. My telephone number is seven six o nine one seven six. My friend is Li Lei. His English name is Tony. He is a Chinese boy. His telephone number is 2815248. My English teacher is Jenny Brown. She is a good teacher.
【1】What is my first name? _________.
A. Jim B. Green
C. Jim Green D. Green Jim
【2】My father’s last name is ______.
A. Jim B. Steven
C. Green D. Tom
【3】My telephone number is______.
A. 7609176 B. 6879716
C. 2815248 D. 7069671
【4】What’s Li Lei’s English name? _______.
A. Mary B. Jim
C. Lei D. Tony
【5】Jim’s English teacher is______.
A. Mr. Brown B. Mr. Jenny
C. Mrs. Jenny D. Ms. Brown.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】词语运用
根据所提供的语篇内容,用方框中所给出的词填空,使短文意思通顺、正确、连贯。方框中有两个词是多余的。
health,food,vegetable,take,think,rice,dinner,China,have,join,they,live |
Liuhui is a 【1】 girl. Now she 【2】 in USA with the Greens. They are very nice to her. But they like different 【3】 .
For breakfast, the family would like milk, eggs and some 【4】 . Sometimes they have fruits. Liuhui would like milk and eggs, but she would’t like vegetables at the breakfast.
Lunch is at one o’clock. The family often 【5】 hamburgers. Liuhui doesn’t like 【6】 . She 【7】 they are not 【8】 . She would like some 【9】 . For 【10】 , the Greens have soup, beef and fruit. Liuui wouldn’t like any beef. She’d like some noodles.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com