精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.(A)
Here is a train schedule from Liuzhi to Kunming.
TrainTimeStation
Train
Time
Station
6061K1235K1139K109
Liuzhi04:2314:2323:3015:02
Liupanshui06:0717:0701:2816:28
Hongguo11:1004:54
Qujing14:1720:0806:5119:47
Kunming16:5222:0908:3821:28
56.Which train station is next to Liuzhi?A
A.Liupanshui             B.Hongguo             C.Qujing            D.Kunming
57.How many train stations are there between Liuzhi and Kunming?C
A.One                 B.Two            C.Three       D.Four
58.If you want to reach Kunming at 16:52,which train will you probably take?B
A.K1139               B.6061           C.K1235       D.K109
59.Which of the following in not true according to the passage?B
A.K1139train gets to Liuzhi at 23:30.
B.K1235train stops at Hongguo.
C.There are four trains from Liuzhi to Kunming.
D.It takes five hours to go to Kunming from Liupanshui by K109.
60.The underlined word"schedule"probably means"D"in Chinese.
A.车票         B.地图      C.日历        D.时刻表.

分析 本文是一组列车时刻表,表上列出了从六枝经停六盘水、红果、曲靖到达昆明的几列列车到站时刻.

解答 ACBBD
56.A细节理解题.根据表格可知六枝最近的车站是六盘水,故选:A.
57.C细节理解题.根据表格可知六枝和昆明之间有六盘水,红果,曲靖三个站,故选C.
58.B 细节理解题.根据表格内容,在16:52到达昆明的是6061次火车.故选B. 
59.B 推理判断题.根据表格内容可知,K1235在红果站不停.故B错. 
60.D 词义猜测题.根据题干:有下划线的"schedule"的汉语意思可能是什么?A.车票;B.地图;C.日历;D.时刻表.本表是一个火车到站时刻表,故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Our parents have gone to the hall.They       to our school choir now.(  )
A.will listenB.are listeningC.have listenedD.listened

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.他不敢在课堂上回答问题,因为他害怕出错.
   Hedarenot answer questions in class,because he is afraid ofmakingmistakes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-________ will the concert begin?
-In half an hour.(  )
A.How longB.How soonC.How often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.B
Teens Health
Http://teens health.org/teen/
    Changes are happening in your life,both physically(身体上地) and mentally(心理上地).Sometimes you may feel upset by them.Just remember,it's normal to have these feelings.And you are not alone.Teens Health is a website that can help you.It gives a lot of tips for fighting depression(抑郁),managing feelings and taking care of your body.The website is run by a team of doctors.They give information and advice for teenagers.

根据图文内容,选择最佳答案.
46.Teens Health is probablyAthat can help you both physically and mentally.
A.a website    B.a guidebook C.a magazine
47.The writer probably agrees thatB.
A.it's good to be alone at times
B.it's normal to feel upset sometimes
C.it's impossible to manage feelings
48.You can find the information aboutA in Hot Topics.
A.flu          B.hobbies             C.schools and jobs
49."Take 5Tips for Life"provides five waysC.
A.to get over fear        B.to stay safe          C.to fight depression
50.From the material above we can know thatB.
A.kids can get advice on how to study well
B.teenagers can get help on how to lose weight
C.parents can get tips on how to take care of their own bodies.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.D
    Picture the scene:It's midnight.You're very hungry after studying for a long time.Then you
see a nice pie in the fridge.Do you eat it?It seems that you shouldn't,for many reasons,including its influence on your studies.
    Scientists have long known that eating late at night can make us gain weight.But now a new
study has shown that late-night eating can also have a bad influence on our brains-it might hurt
our ability to learn new things and store memories.
"We believe that late-night eating may affect (影响) our learning by affecting the parts of the
brain that control learning and memory,"Dawn Loh,PhD,a project scientist at the University of
California,Los Angeles,said,"We believe  the  timing of when we  eat  is  the main  cause of  the
damaged (受损的) memory."
    For  the  study,the  researchers  looked  at mice with  strict  feeding plans.For  two weeks,the
mice were either allowed  to eat during  the  time when they are usually  the most active,or during
the time when they usually sleep.The mice received the same amount(数量) of sleep and calories.
Then the researchers tested the brains of the mice.In one test,the researchers tried to find out
whether the mice could remember that a room was connected  to an electric shock(电击) after 24
hours had gone by.
    The researchers noticed that,when the mice were put in the room again,those mice that ate
when they should have been sleeping were less likely(可能的) to get scared than those mice that
ate during usual hours.It means that they didn't remember.
So think twice before the midnight snack-it might be bad for more than your weight.
42.What does the underlined word"it"in Paragraph 2refer to(指代)?D
A.Studying for long.B.A nice pie.C.A new study.D.Late-night eating.
43.For the study,the researchers needD.
A.to check the brains of the mice before the test started
B.to feed the mice only during the time when they usually sleep
C.to keep the mice in a room with an electric shock all the time
D.to let the mice receive the same amount of sleep and calories
44.According to the passage,which of the following sentences is TRUE?C
A.A recent study shows late eating affects weight.
B.What we eat can affect learning and memory.
C.The mice that ate during sleeping hours didn't remember.
D.The mice that ate during usual hours didn't remember.
45.Which of the following could be the best title of the passage?B
A.Eating snacks affects memory        B.Late eating hurts brain
C.Never stay up late                 D.Keep away from snacks.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Let's go to the old people's home on Saturday.They may need us teens to cheer them up.
-     .I'm just free this weekend.(  )
A.Sorry,I can'tB.Sounds good.
C.I'm afraid notD.Sounds a good idea

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.The workers in the hotel were veryfriendlyand patient.(friend)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

3.There are thousands of people in Tian'anmen Square.

查看答案和解析>>

同步练习册答案