精英家教网 > 练习册解析答案 > 课时特训七年级英语外研版 > 第23页解析答案
课时特训七年级英语外研版

课时特训七年级英语外研版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册课时特训七年级英语外研版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

(
A
)1. What's the best title of the story?
A. Mae's First Day of School
B. Mae's New Friends at Work
C. Mae's Cute Teacher in Class
答案:A
解析:故事围绕Mae上学前的担忧、与他人交流及最终准备好上学展开,主要讲的是Mae的开学第一天相关内容,A选项最符合。
2.
Mae's
worries: Other kids don't like her. She doesn't know how to write. She will miss her mum.
3. Rosie's worries: She doesn't know how to
read
.
4. Ms. Pearl's worries: She will miss her
cat
.
5. Ms. Pearl's idea: School is for
learning
new things and making more 6.
friends
.
7. Mae, Rosie and Ms. Pearl feel
better
and are 8.
ready
to start school.
答案:2. Mae's
解析:图表中该部分描述的是Mae的担忧。
3. read
解析:根据故事内容推测Rosie的担忧可能是“不知道如何阅读”,此处结合上下文及常见担忧填写“read”。
4. cat
解析:原文中Mae提到“what if I miss my cat?”,可能Ms. Pearl的担忧是想念猫。
5. learning
解析:“for”是介词,后接动词-ing形式,“learning new things”意为“学习新事物”。
6. friends
解析:“making more friends”意为“交更多朋友”,是学校的目的之一。
7. better
解析:原文提到“The three feel better.”,所以填“better”。
8. ready
解析:原文最后“they are ready to go to school.”,所以填“ready”。
9*. What can you learn from the story?
答案:We all have worries before starting something new, but we should be brave and positive.
解析:故事通过Mae等人的经历告诉我们,面对新事物时大家都会有担忧,但要勇敢积极地面对。
2.
Mae's
worries
* Other kids don't like her.
* She doesn't know how to write.
* She will miss her mum.
Rosie's worries
* No one wants to play with her.
* She doesn't know how to 3.
read
.
* She will miss her dad.
Ms. Pearl's worries
* The kids don't like her.
* She forgets how to spell Tuesday.
* She will miss her 4.
cat
.
Mae's finding
They all have the same worries.
Ms. Pearl's idea
School is for 5.
learning
new things and making more 6.
friends
.
Mae, Rosie and Ms. Pearl feel 7.
better
and are 8.
ready
to start school.
答案:2. Mae's
3. read
4. cat
5. learning
6. friends
7. better
8. ready
解析:2. 根据文章开头“Mae worries about her first day of school.”可知此处是Mae的担忧,故填Mae's。
3. 根据Rosie说的“Or what if I have to read—I don't know how!”可知她不知道如何阅读,故填read。
4. 根据Ms. Pearl说的“Or what if I miss my cat?”可知她会想念她的猫,故填cat。
5. 根据“Ms. Pearl says school is for learning new things”可知学校是为了学习新东西,故填learning。
6. 根据“making more friends”可知是交更多朋友,故填friends。
7. 根据“The three feel better.”可知他们感觉好多了,故填better。
8. 根据“they are ready to go to school.”可知他们准备好开始上学了,故填ready。
Challenge yourself
9*. What can you learn from the story?
答案:We all have worries, but sharing them can make us feel better. School is a place for learning and making friends.
解析:文章通过Mae、Rosie和老师都有相同的担忧,最后分享后感觉好多了,告诉我们分享担忧能让我们感觉更好,学校是学习和交朋友的地方,故答案可以是We all have worries, but sharing them can make us feel better. School is a place for learning and making friends.(答案不唯一,合理即可)