精英家教网 > 练习册解析答案 > 综合素质随堂反馈九年级英语译林版南京专版 > 第24页解析答案
综合素质随堂反馈九年级英语译林版南京专版

综合素质随堂反馈九年级英语译林版南京专版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册综合素质随堂反馈九年级英语译林版南京专版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

四、还原信息
What kinds of buildings will we live in the future? You might find the answer in the Philippines(菲律宾).
As we all know,the rainbow has seven colours. We all like it. 1.
F
We can't find such kind of building anywhere else. It is 115 metres high and has 32 stories(层). This building is made of wood. The roof(屋顶)is full of solar panels(太阳能板). They can make clean energy.
2.
E
It is the rainbow eucalyptus(桉树). The bark(树皮)of the tree has many different colours,yellow,green,orange and purple.
3.
D
They will take in CO₂ from the air and turn it into oxygen(氧气).
It looks crowded(拥挤的)from the outside of the building. 4.
A
We can live in the building comfortably.
A. In fact,it is wide inside.
B. It is good for our health.
C. The building doesn't cost much.
D. The whole building is covered with 30 000 plants.
E. The building's name comes from a local tree in the Philippines.
F. The country will build a special building called the "Rainbow Tree".
答案:1. F
解析:前文提出未来住什么建筑的问题并提到菲律宾,F项“The country will build a special building called the 'Rainbow Tree'.”(这个国家将建造一座名为“彩虹树”的特殊建筑。)引出具体建筑,符合语境,所以填F。
2. E
解析:空后提到“It is the rainbow eucalyptus.”(它是彩虹桉树。),E项“The building's name comes from a local tree in the Philippines.”(这座建筑的名字来源于菲律宾的一种当地树木。)中的“local tree”与后文“rainbow eucalyptus”呼应,所以填E。
3. D
解析:空后“They will take in CO₂ from the air and turn it into oxygen.”(它们将从空气中吸收二氧化碳并将其转化为氧气。)中的They指代复数名词,D项“The whole building is covered with 30 000 plants.”(整座建筑覆盖着30000株植物。)中的plants是复数,且能进行光合作用吸收二氧化碳释放氧气,所以填D。
4. A
解析:前文“It looks crowded from the outside...”(从外面看它很拥挤……),A项“In fact,it is wide inside.”(事实上,里面很宽敞。)与前文形成对比,符合语境,所以填A。
C
)1. What does "I'm in the pink" mean?
A. I'm sad.
B. I'm happy.
C. I'm healthy.
D. I'm worried.

D
)2. It was raining hard and John's car broke down on his way home. So we can say ______.
A. he felt "blue"
B. he was "green with envy"
C. he felt "a little green"
D. he had "a black day"

C
)3. Which phrase can be put in "______" in Paragraph 7?
A. put in
B. put up
C. turned off
D. turned on

D
)4. Which of the following sentences is TRUE according to the passage?
A. Blue and red are both warm colours.
B. If you are blue,you are very happy.
C. People in the USA use the colour black to express heat.
D. Someone in a rich family may make others green with envy.

B
)5. This passage is probably in the part of ______ in a newspaper.
A. health
B. culture
C. science
D. music
答案:1. C
解析:根据第三段“People sometimes say 'I'm in the pink' when they are in good health.”(人们有时在身体健康时说“I'm in the pink”。)可知其意思是“我很健康”,所以选C。
2. D
解析:根据第六段“People may say 'it's a black day' when everything goes wrong on that day.”(当某一天一切都不顺利时,人们可能会说“it's a black day”。),约翰回家时雨下得大且车坏了,属于一切不顺利,所以选D。
3. C
解析:根据“Blackouts were usual during World War Ⅱ...to make it difficult for enemy planes to find their aims in the dark.”(二战期间灯火管制很常见……为了使敌机在黑暗中难以找到目标。),灯火管制即关闭灯光,turn off“关闭”,所以选C。
4. D
解析:A项,根据第二段“Red is a hot colour.”和第四段“Blue is a cool colour.”可知红色是暖色,蓝色是冷色,A错误;B项,根据第四段“Someone who is 'blue' is very sad.”可知“blue”表示悲伤,B错误;C项,根据第二段“Red is a hot colour. Americans often use it to represent heat.”可知用红色表示热,C错误;D项,根据第五段“Sometimes a person may be very jealous because he does not have anything as nice as someone has...That person may say 'I'm green with envy'.”(有时一个人可能因为没有别人那么好的东西而非常嫉妒……那个人可能会说“I'm green with envy”。),富裕家庭的人拥有好东西可能让别人嫉妒,D正确,所以选D。
5. B
解析:文章主要介绍美国日常表达中与颜色相关的文化含义,属于文化范畴,所以选B。