精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年小题跟踪练中职高一英语 > 第9页解析答案
2025年小题跟踪练中职高一英语

2025年小题跟踪练中职高一英语

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年小题跟踪练中职高一英语答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

(
D
)6. A. family
B. last
C. full
D. given
(
A
)7. A. because
B. so
C. as
D. when
(
B
)8. A. goes
B. comes
C. becomes
D. turns
(
B
)9. A. fashionable
B. old-fashioned
C. popular
D. special
(
A
)10. A. to consider
B. to be considered
C. considered
D. considering
答案:6. D
解析:given name“名字”,与上文“hates the given name”呼应,family name“姓”,last name“姓”,full name“全名”,均不符合,故选D。
7. A
解析:前后句是因果关系,“这是因为如果我们不喜欢自己的名字,我们的信心可能会受到影响”,because“因为”,故选A。
8. B
解析:when it comes to...“当涉及到……”,固定搭配,故选B。
9. B
解析:由上文“unpopular names may even affect our love lives”可知,此处指“老式的、不流行的名字”,old-fashioned“老式的”,fashionable“时尚的”,popular“流行的”,special“特殊的”,故选B。
10. A
解析:there are things to consider“有一些事情要考虑”,用动词不定式作后置定语,表主动,故选A。
四、阅读理解 One sunny afternoon, a man was sitting on the sofa, drinking a beer, while watching a baseball game. A little boy rushed into the house exclaiming, "Daddy, show me how to play catch!" The father, blankly staring at the TV, replied, "Come back in five minutes, son! Let me finish watching this inning (一局)." "Okay, Daddy," said the boy. Five minutes later, the boy returned, "Daddy, let's play catch now!" The father said, "The inning is not quite over and come back in five more minutes." Five minutes later, the boy returned with ball and glove in hand eagerly. "Daddy, let's go!" shouted the boy. By this time, the father had opened another beer and another inning was beginning. A little angry, he looked around. Suddenly he noticed a magazine cover—a large picture of the world. The father began tearing the magazine cover into small pieces. Then, he said, "Son, once you put this picture of the world back together, we can play catch. But don't interrupt (打扰) me again until you are done!" A few moments later, the boy returned, "I'm done, Daddy! Can we play catch now?" Stunned, the father glanced towards his child, and there in his small hands laid the magazine with the world pieced perfectly together. Amazed, the dad asked his child how he put the world together so quickly. "It was simple!" stated the boy. "On the back of the world was a picture of a person, and once I put the person together, that's when the world came together." (
A
)1. The little boy wanted his father to ______. A. play catch with him B. play baseball with him C. watch TV together D. watch the baseball game (
C
)2. The third time the little boy asked him to play catch together, his father was ______. A. happy B. surprised C. angry D. excited
答案:1. A
解析:由第一段“A little boy rushed into the house exclaiming, 'Daddy, show me how to play catch!'”可知,小男孩想让爸爸和他玩接球游戏,故选A。
2. C
解析:由第五段“By this time, the father had opened another beer and another inning was beginning. A little angry...”可知,第三次小男孩请求时,爸爸有点生气,故选C。