精英家教网 > 练习册解析答案 > 仁爱英语同步练习册九年级仁爱版广东专版 > 第33页解析答案
仁爱英语同步练习册九年级仁爱版广东专版

仁爱英语同步练习册九年级仁爱版广东专版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册仁爱英语同步练习册九年级仁爱版广东专版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

Section C
一、从下面四个选项中选出一个最佳答案。
(
B
) 1. In his speech, Dr. Li ______ a recent trip to Canada. All of us felt interested in it.
A. depended on
B. referred to
C. decided on
D. looked forward to
(
D
) 2. —You have lost your key. How did you come into the room?
—By climbing ______ the window.
A. in
B. across
C. over
D. through
(
A
) 3. The price of houses has ______ rapidly these days. We can hardly afford it.
A. risen
B. raised
C. improved
D. created
(
B
) 4. —Mom, where is my dictionary? I can't find it.
—Your brother has just ______ it ______.
A. looked; up
B. taken; away
C. taken; off
D. put; up
(
C
) 5. Tom is very good at science ______ his brother Jimmy knows nothing about it.
A. if
B. when
C. while
D. because
答案:1. B
解析:“referred to”意为“提及,谈到”,符合句意“在演讲中,李博士提到了最近去加拿大的旅行”;“depended on”依靠;“decided on”决定;“looked forward to”期待,均不符合。
2. D
解析:“through”表示从物体内部穿过,“climbing through the window”从窗户爬进去,符合语境;“in”在……里;“across”从表面穿过;“over”越过,均不符合。
3. A
解析:“risen”是不及物动词,意为“上升”,主语“price”与“rise”是主动关系,符合句意“房价上涨”;“raised”是及物动词,需接宾语;“improved”提高;“created”创造,均不符合。
4. B
解析:“taken away”意为“拿走”,符合句意“你哥哥刚把它拿走了”;“looked up”查阅;“taken off”起飞,脱下;“put up”张贴,搭建,均不符合。
5. C
解析:“while”意为“然而”,表示对比,符合句意“汤姆擅长科学,而他弟弟吉米对此一无所知”;“if”如果;“when”当……时;“because”因为,均不符合。
二、根据句意及汉语提示完成句子。
1.
In many ways
(从许多方面而言) children live in a different world from adults (成人). So they need more care from their parents.
2. He left that company mainly because of
health problems
(健康问题).
3. He didn't work hard,
as a result
(结果) he failed the exam.
4. Washing hands before dinner
is good for
(对……有益) health.
5. —What do you think of
the level of
(……的水平) your English skills?
—Not very high. I need your help.
答案:1. In many ways
解析:“从许多方面而言”译为“in many ways”,是固定短语,位于句首首字母大写。
2. health problems
解析:“健康问题”译为“health problems”,“problem”是可数名词,此处用复数表示泛指。
3. as a result
解析:“结果”译为“as a result”,是固定短语,在句中作状语。
4. is good for
解析:“对……有益”译为“be good for”,主语“Washing hands...”是动名词短语,视为单数,时态为一般现在时,所以be动词用“is”。
5. the level of
解析:“……的水平”译为“the level of”,“level”是名词,前面加定冠词“the”。
三、阅读理解。
I like to take a walk on a pretty day. I like to look at trees and plants. I like to look for animals too. Today I'm going on a different walk — a trash walk. Do you want to join me? I'll get the trash bags. You get the gloves. As we walk we can look at trees, plants and animals. On this walk we'll look for trash, too. When we see it, we'll pick it up. This will help the Earth.
Trash is not good for our planet. When the wind blows trash into rivers and streams, it hurts the animals that live there. It pollutes the water. Trash can harm wildlife on land, too. Animals try to eat it. This can make them sick. Picking up trash helps our planet in other ways, too. It helps it look better! Most people like to look at plants and flowers, but no one likes to look at trash!
Let's have a competition. We'll see who can pick up the most trash. This competition will have lots of winners. The person with the most trash will win. So will the people who get to enjoy nature without seeing lots of trash. The biggest winner, I think, will be the Earth. Ready? Set? Let's go on a garbage walk!
根据短文内容,选择最佳答案。
( ) 1. What does the writer do today?
A. Take a walk.
B. Look at trees and plants.
C. Take a trash walk.
D. Look for animals.
( ) 2. What's the meaning of the underlined word "trash" in Chinese?
A. 垃圾
B. 污染
C. 废品
D. 工业
( ) 3. How does trash hurt the Earth?
A. It hurts the animals.
B. It pollutes the water.
C. It can harm wildlife on land.
D. All of the above.
( ) 4. Which of the following is NOT true about trash?
A. The writer thinks picking up trash can help the Earth.
B. People like not only plants but also trash.
C. Taking a walk is the writer's hobby.
D. The writer is calling on to protect the environment.
( ) 5. What's the best title of this passage?
A. Let's Go on a Pretty Walk
B. Let's Go on a Trash Walk
C. The Biggest Winner
D. The Wonderful Competition
答案:1. C
解析:根据“Today I'm going on a different walk — a trash walk.”可知,作者今天要进行垃圾步行,选C。
2. A
解析:根据“When we see it, we'll pick it up.”及上下文可知,“trash”是要捡起来的东西,结合选项,“垃圾”符合语境,选A。
3. D
解析:根据“When the wind blows trash into rivers and streams, it hurts the animals... It pollutes the water. Trash can harm wildlife on land, too.”可知,A、B、C项均正确,选D。
4. B
解析:根据“Most people like to look at plants and flowers, but no one likes to look at trash!”可知,人们不喜欢垃圾,B项错误,选B。
5. B
解析:文章主要围绕“垃圾步行”展开,号召人们捡垃圾保护地球,B项“Let's Go on a Trash Walk”适合作为标题,选B。