精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年课课练江苏六年级英语上册译林版培优版 > 第6页解析答案
2025年课课练江苏六年级英语上册译林版培优版

2025年课课练江苏六年级英语上册译林版培优版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年课课练江苏六年级英语上册译林版培优版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

D Read and complete(根据首字母提示,完成句子)
1 Let's go to the
clothes
shop and buy a jacket for Dad.
2 I
was
tired this morning because I had a dancing lesson.
3 The Greens
visited
their friends last(上一个)Spring Festival.
4 A: Why are the children
laughing
?
B: Because the story is funny.
5 A: Who's
wearing
yellow today?
B: Su Yang and Nancy.
答案:1 clothes
解析:根据“buy a jacket”(买夹克)可知是去服装店,“clothes shop”表示服装店,首字母为c,所以填clothes。
2 was
解析:“this morning”(今天早上)表明句子用一般过去时,“tired”(累的)是形容词,前面用be动词,主语是I,所以填was。
3 visited
解析:“last Spring Festival”(去年春节)是过去时间,动词用过去式,“visit friends”(拜访朋友),visit的过去式是visited,所以填visited。
4 laughing
解析:根据答语“Because the story is funny.”(因为故事很有趣)可知孩子们在笑,“be+现在分词”构成现在进行时,“laugh”(笑)的现在分词是laughing,所以填laughing。
5 wearing
解析:根据答语“Su Yang and Nancy.”可知问谁穿着黄色衣服,“be+现在分词”表示正在进行的动作或状态,“wear”(穿)的现在分词是wearing,所以填wearing。
E Read and transform(根据要求改写句子)
1 There are some giraffes in the zoo.(用two years ago改写句子)
There ______ some giraffes in the zoo ______ ______ ______.
2 The teacher is showing the children around the school.(改成一般过去时)
The teacher ______ the children around the school.
3 Mary can make rice dumplings.(对画线部分提问)
______ can make rice dumplings?
4 They are beautiful clothes.(改为感叹句)
______________________________!
5 Jim was angry.(改为一般疑问句)
______ ______ angry?
答案:1 were, two years ago
解析:“two years ago”(两年前)是过去时间,there be句型中be动词用过去式,主语“some giraffes”是复数,所以be动词用were,时间状语为two years ago,所以填were, two years ago。
2 showed
解析:一般过去时中,动词“show”(带领)的过去式是showed,所以填showed。
3 Who
解析:画线部分“Mary”是人,对人提问用疑问词Who,所以填Who。
4 What beautiful clothes (they are)
解析:感叹句结构为“What+形容词+可数名词复数(+主语+谓语)!”,“clothes”是复数,所以填What beautiful clothes (they are)。
5 Was Jim
解析:含有be动词的一般过去时的句子变一般疑问句,将be动词was提到主语Jim前,所以填Was Jim。
F Read and write(阅读短文,补全句子)
One morning, Dad and I walked in the street. There were a lot of people and cars. It was very noisy(吵闹的). There was an elephant in the middle of the street. It shouted at people, but no one could understand. It looked sad. The cars and buses could not get past.
A policeman tried to drive the elephant away with the help of some drivers, but he failed. There were more cars and buses in the street. They could only wait.
“What should we do?” asked the policeman.
“Give it a banana!” my father shouted.
Then, a girl showed some bananas in front of the elephant. It was happy. It got up and walked after the girl. Soon all the cars and buses could get past.
1 I
walked
in the street with Dad one morning.
2 The cars and buses couldn't get past because there was an
elephant
in the street.
3 The elephant
shouted
at people, but no one could understand.
4 The policeman and some
drivers
tried to drive the elephant away.
5 The elephant was
happy
because it could eat the bananas.
答案:1 walked
解析:根据短文第一句“One morning, Dad and I walked in the street.”可知填walked。
2 elephant
解析:根据短文“There was an elephant in the middle of the street... The cars and buses could not get past.”可知是因为街上有大象,所以填elephant。
3 shouted
解析:根据短文“It shouted at people, but no one could understand.”可知填shouted。
4 drivers
解析:根据短文“A policeman tried to drive the elephant away with the help of some drivers”可知填drivers。
5 happy
解析:根据短文“Then, a girl showed some bananas in front of the elephant. It was happy.”可知填happy。