分析 本文是一篇人物类短文阅读,介绍了获得过诺贝尔文学奖的智利诗人聂鲁达.他是一个受人们尊敬的诗人,曾经被誉为诗坛泰斗.1924成名于他的作品"二十首情诗和绝望的歌".他的作品主题涉及到爱情,而且还反映了美国南部的政治斗争.
解答 32---34 BDAB
32.答案B.词义理解题."Picasso"(毕加索)是现代艺术的创始人,西方现代派绘画的主要代表.由此推断他在文学界的地位是非常重要的,故判断选B.
33.答案D.细节理解题.根据文章第三段To cover up the publication of his first poem,he took the pen name Pablo Neruda.可知他使用笔名的目的是为了不让他的父亲知道,选D.
34.答案A.细节理解题.根据文章倒数第二段内容Yet his rich experience as a diplomat and exile made him go beyond the theme of love.His work also reflected the political struggle of the left and development of South America.可知他的诗歌主题不包括社会改革(social reform)在内,选A.
35.答案B.细节理解题.根据末段中He found inspiration in the power and freedom of the waves and the seabirds on the coast.可知大海给予他创造的灵感,选B.
点评 人物传记主要涉及某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长和奋斗历程等,其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,脉络清楚,可读性较强.因此,阅读这类文章应该抓住时间线索来获取有关信息,即主人翁在某个时间做过什么,然后通过分析推理、综合归纳的方法进行解题.至于事实细节题的解答,同学们切忌想当然或者凭印象,一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | slim | B. | brief | C. | distant | D. | obvious |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2017届河南省新乡市高三第二次模拟测试英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Off the coast of Hawaii’s Big Island swim masses of colorful tropical fish. Some of these fish will be caught and sold, ending up in aquariums around the world. Is the industry putting populations of the fish at risk?
Scientists who have studied the Big Island fishery say it is well managed. Rules put in place more than 15 years ago have helped to protect the fish. Along 35% of the coastline, for example, fish collecting is banned. Two years ago, the state cut the number of fish species for the aquarium trade from hundreds to just 40.
Conservationist Robert Wintner objects to the findings. Wintner, who owns snorkel shops across Hawaii, started the Snorkel Bob Foundation to protect the island’s coral reefs(珊瑚礁). He says he simply doesn’t see yellow tang(刺尾鱼)in the protected areas. “There should be millions of them,” he says. “Where are they?”
Wintner says people believe the numbers in reports. But few people have actually dived into the coral reefs to see for themselves how many fish can be found there. According to Wintner, the coral reefs along the coast should be filled with yellow tang, but they are “virtually empty”. Empty reefs are not good for tourism, Wintner points out, which brings out $800 million yearly. By contrast, the aquarium-fish trade brings out just $2 million yearly.
1.According to Robert Wintner, ________.
A. the yellow tang is sold merely for both food and the aquarium industry
B. there are millions of yellow tang off Hawaii’s Big Island
C. the yellow tang’s population off Hawaii coast is large
D. what the recent report says is wrong
2.Which of the following is caused by the empty reefs?
A. Worse tourism B. More fish death
C. More hungry people D. Less swimming events
3.What can be the best title for the text?
A. Who will Win the Debate?
B. Is the Tropical Fish Healthy?
C. How Should We Protect Tropical Fish?
D. Should the Sale of Tropical Fish be Banned?
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:四川省2016-2017学年下期高二3月月考英语试卷 题型:七选五
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
Everyone , at some point , will suffer a loss—the loss of loved ones , good health or a job . It’s your “ desert experience ” . The important thing is not to allow yourself to be trapped in the desert . So can you actually do things to help yourselves through bad times ? 1. . Here’s how :
Let Yourself Grieve.
A period of grieving is critical . There’s no shame in this . Tears aren’t sign that you’re simply feeling sorry for yourself but are an expression of sadness or emotion that must find an outlet .
2. .
Anger is natural , but it can be released in a wholesome way . It can serve your recovery . You may think , “ Things like this weren’t supposed to happen to people like me . ” However , you have to realize that you have strong reasons to fight for your life .
Face the Challenge.
Instead of facing what has happened , many people try to fill up that empty feeling looking for an escape . The man who rarely touched a drink will begin hitting the bottle . 3. . Others try literally to run away . The only thing that makes sense is to face up to your situation . Admitting failure is the toughest part , but you have to before you can get on with your life .
Get Out and Do.
4.. You can join a support group , keep a journal , schedule a trip or do exercise , which make you feel better physically , and when you feel better physically you feel better mentally .
Be Patient with Yourself.
Roughly , the terrible pain is a minimum of six months before you even start to feel better . 5. . A lot depends on disposition , the support within your environment , and whether you get help and work on it . So , be easy on yourself . Recognize that you’ll need time and congratulate yourself at each step through grief : I’m still here , I’ve made it this far !
A. Get Outside Yourself .
B. Understand Your Anger .
C. Yes , you can take charge of your own cure .
D. And it can be as long as a year , possibly two .
E. A woman who watched her weight will overeat .
F. They may start organizations , write books , work for awareness .
G. It’s important to force yourself to concentrate on things other than your hurt .
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com